Snooker - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: Snooker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 lip 2011, 13:49

W domku było ale szybko zniknie a tak będzie można tutaj podyskutować o Drużynowych MŚ gdzie nasi(a szczególnie 1) robią furorę 8)

Polska wygrała z Hong kongiem 3-2 i przegrała niespodziewanie nisko ze Szkocją 2-3.
Obecnie Polacy liderują w grupie dziś mają dzień wolny i stracą prowadzenie ale nie są bez szans na wyjście z grupu(wychodzą 2 drużyny)
Podczas wczorajszego dnia 15-letni Kacper Filipiak ograł Marco Fu,Johna Higginsa oraz Stephena Maguire'a :jupi:

Sam mistrz kija O'Sullivan wypowiedział się że Polak w przyszłości będzie mistrzem Świata :roll:
http://sport.onet.pl/snooker/ronnie-osu ... omosc.html
Żeby nie było że onet to zmyślił podam oto link z twittera http://twitter.com/#!/ronnieo147

Tutaj terminarz i wyniki dotychczasowych spotkań
http://www.worldsnooker.com/page/NewsAr ... 08,00.html
Tabela
http://www.worldsnooker.com/page/PTTEGA ... 14,00.html

E:

Szkoci pokonali Afganistan 4-1 i to oni są liderami :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 lip 2011, 13:51

O nie, teraz 50% Polaków będzie ekspertami od snookera, tak jak to było z biegami narciarskimi, skokami i F1.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 lip 2011, 14:48

E tam odrazu ekspertami :P Jak leci przez tydzien-dwa na eurosporcie to się czasem się obejrzy a przecież dobrze jest kogoś znać i tym sposobem trochę się tym sportem zainteresować ;)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 13 lip 2011, 14:53

Słyszałem o tym chłopaku. Niezłą furorę robi. Mój kumpel, który się interesuje tym sportem już jakiś czas temu mi mówił, że ten chłopak może okazać się ciekawym zawodnikiem. Prawdę powiedziawszy zainteresowała mnie trochę jego osoba i postanowiłem przekonać się jak chłopak gra. Po prostu rewelacja, w tym wieku prezentować już tak wysoki poziom to naprawdę fajna sprawa. W szczególności dla nas Polaków, gdyż będziemy mieć kolejnego pupila - przyda się, dumy z Polski nigdy za wiele ;).

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 lip 2011, 15:04

Jeszcze jakiś czas temu oglądałem nałogowo snookera, kiedy tylko mogłem. Fantastyczna dyscyplina, gdzie umiejętności techniczne i taktyczne doskonale się uzupełniają. Fajnie, że mamy się z czego cieszyć. Mam nadzieję, że chłopak pójdzie za ciosem i za kilka lat dołączy do ścisłej czołówki graczy.
Jak czas pozwoli to wrócę pewnie do oglądania. Tylko chwilowo odstawiłem telewizor w kąt. A raczej wydałem go siostrze, bo mi był zbędny.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 lip 2011, 15:36

Ja tego Snookera to znam bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 lip 2011, 18:17

Kiedy Polacy grają z Afganistanem?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 lip 2011, 19:00

emdżej
Jutro a pt z Tajlandią 2 - dziś mieli dzień przerwy :) Jeśli chodzi o godz to niestety niewiem - transmisja zyczynają już od 8:45 http://www.drhtv.com.pl/meczenazywo.html

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 lip 2011, 19:04

Znalazłem, że najpierw grają drużyny z grupy B (ZEA z Maltą) i C (Belgia z Irlandią Płn.) jednocześnie, a dopiero później nasi.

Co do wysypu specjalistów od snookera. Nie uważam się za takiego absolutnie, ale dla relaksu lubię sobie czasem popatrzeć.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 lip 2011, 10:32

Polska -Afganistan 1-0 :jupi:
Filipiak wygrywa swoje kolejne spotkanie...Po wygranym spotkaniu niezbyt zadowolony bo wygrał je w kilku podejściach ale należy coraz bardziej go obserwować - narazie wytrzymuje presje(gra do jednego frejma) jak na tak młodego zawodnika..

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 lip 2011, 11:28

Chyba chłopaki sami sobie winni, wydaje się że wywarli na siebie presje wcześniejszymi dobrymi meczami której teraz nie wytrzymują. Z perspektywy czasu można rzec że wystarczyło ogrywać słabeuszy aby awansować, ewentualnie urywając też jakieś frejmy faworytom. Oni faworytów postraszyli ale co z tego, póki co zanosi się na 1-2 a błędy żenujące nawet nie wynikające z jakiś trudnych ustawień bili przez rywali.

edit:
Rywale przyznali się do faulu.

edit:
Co z tego, kolejny głupi błąd na jednej z czerwonych :angry:

PS
3 frejm miał być deblem, czemu nie grają na przemian tylko ciągle ci sami przy stole?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 lip 2011, 11:50

Owszem presja dla naszych snookerzystów jest - ale jest taka sama jak dla innych - gra do 1 frejma = najmniejszy błąd może skończyć się porażką

Obecnie 1-2 dla Afganistanu - przegrany mecz Wróbla na własne życzenie gdyż raz spudłował łatwą czerwoną jak i złe kontrolowanie białej przez całe spotkanie - potrzebował 4 snookerów - zdobył tylko 1 popełnił błąd i dokończenie formalności przez Mohammeda..
Debel przegrany również na własne życzenie były 2 czerwone otwarcie - Filipiak chciał wózkiem po różowej otworzyć kolejną czerwoną,błędnie spozycjonowanie i koniec brejka..końcówka pod dyktando Afgańczyków...

PS.. W deblu petrdcm uderzali na przemian :P

Teraz Filipiak z Mohammedem i Wróbel z Raisem- wydaje się potyczka najlepszych i potem ciut słabszych :P
Faworytem niejesteśmy ale dobrze byłoby ugrać jeszcze jednego frejma

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 lip 2011, 11:54

ddemon pisze:PS.. W deblu petrdcm uderzali na przemian :P
:boje się:

Z "tekstówki" którą czytam wynikało że przy stole cały czas był Wróbel. Ech, dobrze że chociaż punkty wpisali poprawnie.

edit:
Po błędzie rywali mamy 4pkt, potem kolejny błąd naszych... ale teraz znowu i tamtych, co za dno :roll:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 lip 2011, 12:03

petrdcm

Tutaj masz relacje -> http://www.drhtv.com.pl/transmisja-3330.html

Ja oglądam teraz z doskoku :/ Widze że Mohammed buduje breaka

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 lip 2011, 12:08

Dzięki. Ale nie mogę sobie pozwolić na takie obciążenie systemu stąd tylko na "tekstówkach" lecę w jednym oknie :P

Ano buduje. Wyraźnie sobie dziś nie radzą nasi. Nie wiem czym to spowodowane, czy tym że nadmuchano już balonik i się spięli czy może tamte mecze to po prostu lepszy dzień i też trochę mistrzowie odpuścili nieco lekceważąco i się te czynniki nałożyły.

O, widzę Kacper miał jednak szanse podszedł na chwile, ale znowu... :| Haha tamci też, teraz ponownie Kacper przy stole. Co za żenada cały ten mecz.

edit:
Rywale dalej popełnili pare błędów, ale Kacper jeszcze więcej. Beznadziejnie, frejm i tym samym mecz (oraz prawdopodobnie awans - chociaż jutro jakaś tam niby szansa będzie) chyba stracony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”