Kto wg was najlepej wykonuje stałe fragmenty gry? - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Thomasson
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Thomasson » 20 gru 2005, 21:10

:D hmm Juninho Pernambucano na chwile obecna chyba jest w tej dziedzinie mistrzem, a moze cos o Nakamurze? (Celtic Glasgow) moze mistrzem nie jest ale tez ciekawie bije :D

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 20 gru 2005, 21:26

Juninho i tyle... ten wolny z BAyernem :D lohoho :D pamietam go bardzo dobrze :)

Nakamura... hmmm widzialem jego kilka wolnych... dobrze zakreca :) Curving 91 :P hehe :D

Juninho - Mihaijlovic - Ronni :)

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 20 gru 2005, 23:43

Mnie osobiscie utkwili:

1. Juninho ( Lyon)
2. Pierre Van Hooijdonk (Breda)
3 Pirlo - ostatnimi czasy
4. Totti
5. Marcos Assuncao (Betis)

Pewnie jeszcze kogoś ciekawego pominęłem, ale z pamięcią u Mnie krucho :wink:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 21 gru 2005, 0:02

1. Juninho ( Lyon)
Beckham też dobrze strzela i Pierre Van Hooijdonk za czasów Feyenordu esktra strzelał

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 sty 2006, 18:41

dla mnie mistrzem w tej dziedzinie pozostanie Mohajlovic kazdy zna jego piekielne uderzenia praktycznie kazdy wolny to bramka do perfekcji ten stały fragment gry opanowali takze Juninho Pernambucano i Adriano jednak Miha pozostaje klasa dla siebie :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 sty 2006, 18:51

Świetnie wolne wykonuję (trzeba się z tym zgodzić :cry: ) Pirlo. Nie wiem czy jest najlepszym wykonawcą wolnych na świecie (raczej nie) , ale w Serie A nie widzę zawodników , którzy wykonywaliby wolne lepiej od niego.
Oczywiście jest też Juninho. Od czasu tego wspaniałego gola z 35m z Bayernem , wszyscy zaczeli go zauważać. W tym sezonie udowodnił swoją klasę strzelając pięknego gola Realowi.
Inni , którzy wg. wykonują świetnie wolne:
Yildirim , Adriano , Deco , Zidane.

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 09 sty 2006, 19:00

jeśli chodzi o stałe fragmenty to chyba Juninho Pernambucano dystansuje wszystkich wrogów do tytułu mistrza stałych fragmentów choć Mihajlovic także pięknie "bije"

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 09 sty 2006, 19:00

Dla mnie właśnie najlepiej wolne wykonuje były Lazial :x Mihajlovic... pamiętam jego wiele goli, przepieknych podkręconych piłek co do mm.! Juninho Pernambucano tez pieknie bije wolne tylko całkiem inny styl niż Sinisa... mocny strzał!
Wymienie tu równiez byłego gracza Romy - Marcosa Assuncao ( Betis Sewilla przyp. red. :lol: ) ten za czasów Romy przepięknie wykonywał stałe fragmenty gry!
Dla mnie Totti równiez ładnie strzela wolne, jednak ostatnio coś chyba za duzo po ziemi :?
Inni dobzi w tej dziedzinie to napewno Beckham, Pirlo, Adriano i "dawny" van Hoojdonk!

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 09 sty 2006, 19:01

Jak dla mnie Juninho jest jak na razie bezapelacyjnie numer 1, zanim wielka przepaść i Pirlo, Zidane, Van Hooijdonk, Del Piero, Pirlo no i Beckham.
Jak Juninho strzlela wolnego, niezaleznie czy z 35 metrów czy z 20 to jest ogromne prawdopodobieństwo że będzie bramka. Nie wiem jak ten koleś to robi ale jest po prostu geniuszem. 8)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 sty 2006, 19:30

PrOtEcToR pisze:Juninho Pernambucano tez pieknie bije wolne tylko całkiem inny styl niż Sinisa...
dokładnie Juninho jest prawie zawsze pewny ze piłka wpadnie jak mocno uderzy natomiast Miha strzela z ogromna gracja i uwazam ze jesli ten atut poprawił by Juninho to był by najlepszym piłkarzem strzelajacym wolne w całej historii piłki noznej ale puki co to serbowi nalezy sie tytół najlepiej bijacego wolne :wink: (ale to tylko moje zdanie)

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 27 sty 2006, 19:38

Juninho Pernambucano. Jesli on uderza na bramke to pilka na 100% bedzie leciala w swiatlo bramki a czy padnie gol zalezy tylko od umiejetnosci bramkarza.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 sty 2006, 19:47

Na pierwszym miejscu jest Juninho. Potrafi doskonale uderzyć piłkę. Ta pamiętna bramka z Realem :twisted: . Dystansuje on rywali pod względam wolnych na dość dużą odległość. Ale nie można też zapominać o takich postaciach jak Pirlo, Zidan, Beckham, Mihaijlovic, Carlos, Ronaldinho, Deco czy Rivaldo no i oczywiście jak bym mógł nie wspomnieć o Thierry'm Henry'm :P
Ostatnio zmieniony 27 sty 2006, 19:55 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 27 sty 2006, 19:53

Według mnie , jeśli chodzi o technikę to przede wszystkim Juninho i Henry. Silnie i precyzyjnie udzerza R. Carlos. Ale jest wielu dobrych strzelców z rzutów wolnych , wymienie chociażby David Beckham, Zidane, C.Ronaldo, i jeszcze wielu.

Też sie zdaża , że anonimowemu zawodnikowi wyjdzie strzał życia :wink:

Podsumowując nie ma najlepszego speca od stałych fragmentów gry.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 27 sty 2006, 20:08

iluż to było "speców"od rzutów wolnych?Mijalovic,Del Piero,Carlos,Beckham-wszycy oni swego czasu mieli status"naj.."pod względem skuteczności pakowania piłki do bramki ze stałych fragmentów gry...tylko ze jakos to sie skonczylo..Mijalovic strzelal strzelal i sie wystrzelal,Beckham potrafi poslac pilke dokladnie Panu Bogu w okno a o Carlosie tez do ostatniego meczu ligowego jakos niewiele byl slychac w tym temacie..gdyby to byla UMIEJETNOSC sensu stricte-to specjalizujacy sie w niej pilkarze nie zatracali by jej tak łatwo...dobrze wykonany rzut wolny to po prostu wypadkowa uderzenia pilki tą a nie inną częścią buta,dyspozycji dnia,siły wiatru,liczby puszczonych bąków na trybunach itp....jednym słowem-coś czego nie da się wyćwiczyć tak do końca...

...tak myślałem-dopóki nie obejrzałem kilku meczów Lyonu i sposobu w jaki wykonuje rzuty wolne JUNINHO PERNAMBUCANO--ABSOLUTNY NR 1,FENOMEN i jak go tam zwał-jeśli tylko odległość jest odpowiednia-to kazdy bramkarz świata musi być dobrze przygotowany na wyciągnięcie piłki z siatki...

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 27 sty 2006, 21:44

Moja lista:

1. Juninho Pernambucano
2. David Beckham
3. Roberto Carlos
4. Pirlo
5. Ronaldinho
6. Zidane

Ten pierwszy to fenomen. Reszta też niezle, ale różnicę widać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”