LM: Grupa D (Bayern,CSKA,City,Pilzno) - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do fazy pucharowej?

Bayern Monachium
14
45%
CSKA Moskwa
7
23%
Manchester City
8
26%
Viktoria Pilzno
2
6%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Re: LM: Grupa D (Bayern,CSKA,City,Pilzno)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 lis 2013, 19:58

Bayern planowo,choć CSKA miało swoje sytuacje i tanio skóry nie sprzedało,szczególnie w drugiej połowie.

CITY XI: Hart, Richards, Demichelis, Lescott, Kolarov, Garcia, Fernandinho, Milner, Nasri, Aguero, Dzeko
SUBS: Pantilimon, Zabaleta, Boyata, Huws, Navas, Toure, Navas, Negredo

Viktoria XI:Kozáčik - Rajtoral, Procházka, Čišovský, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář, Ďuriš - Tecl

Teraz tylko dobrego streama znaleźć :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 lis 2013, 8:49

Fajny mecz na Etihad.Mimo powszechnych opinii iż będzie to teatr jednego aktora wcale tak nie było.Viktoria nie przestraszyła się Obywateli i napędziła nam trochę stracha dwa razy doprowadzając do remisu oraz stwarzając sobie jeszcze kilka dogodnych sytuacji.Oglądając ten mecz miałem wrażenie iż gramy w lidze na wyjeździe :lol: zbyt statycznie i z masą błędów w obronie.
Fajna zmiana Navasa,który zaliczył dwie asysty i cały czas szarpał prawą stroną.Niestety słabo Dzeko mimo strzelonej bramki.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 gru 2013, 10:54

Pellegrini zapowiedział iż z Bayernem zagramy 'rezerwami' ze względu na sobotni mecz z Arsenalem.W Monachium będzie bardzo ciężko o zwycięstwo,a 3:0 to już w ogóle kosmos,a dobiero tak wysokie zwycięstwo da nam pierwsze miejsce w grupie,więc decyzja trenera jak najbardziej na plus.Przy zapewnionym awansie do 1/8 finału liga wysuwa się na pierwszy plan i w tym momencie jest najważniejsza.Ewentualne zwycięstwo z Arsenalem pozwoli zniwelować stratę do lidera do zaledwie 3pkt.

Na pewno nie zagrają Yaya Toure(zawieszony),Clichy,Nastasic i Jovetic(wszyscy kontuzjowani).Do zdrowia powrócił już Silva i bardzo prawdopodobne jest iż dostanie kilka/kilkanaście minut w dzisiejszym spotkaniu.W bramce Pelle już ogłosił,że wystąpi Hart,na boisku powinniśmy również zobaczyć Richardsa,Lescotta,Garcie,Dzeko i Milnera.Być może otrzyma ktoś szansę z kadry B.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 gru 2013, 11:05

A u nas nie ma kadry B :D Szczególnie wobec znanych osłabień (Robben, Schweini, Badstuber, dopiero wracający po kontuzji Lahm i Shaqiri). Guardiola mówi o poważnym traktowaniu tego meczu i myśle, ze wybiegniemy w najsilniejszym możliwym składzie:

Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Martinez - Mueller/Goetze, Thiago, Kroos, Ribery - Mandzukic / Mueller

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 gru 2013, 11:08

I dobrze, umówiłem sie z kumplami, że oglądamy dziś Bayern-City, więc liczę na fajne widowisko.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 gru 2013, 11:10

Michał M pisze:A u nas nie ma kadry B
Miałem na myśli listę B zgłoszoną do Ligi Mistrzów.

Lahm nie zagra od początku?Ponoć jest już w pełni zdrowy i trenuje na pełnych obrotach.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 gru 2013, 11:18

ryba_82 pisze: Lahm nie zagra od początku?Ponoć jest już w pełni zdrowy i trenuje na pełnych obrotach.
Zaczął trenować w niedzielę, czy to wystarczy? Ja bym mu dzisiaj odpuścił, zwłaszcza w kontekście klubowych MŚ.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 10 gru 2013, 11:28

Michał M pisze:Ja bym mu dzisiaj odpuścił, zwłaszcza w kontekście klubowych MŚ.
Dokładnie i tak już jesteście dalej w grze, a Lahm przyda się bardziej w 100% formie na przyszłe mecze. Bez sensu ryzykować w takim meczu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 gru 2013, 11:33

Wydawało mi się,że Lahm jest dość mocno eksploatowany przez Pepa i Hiszpan od niego zaczyna ustalanie składu,stąd moje pytanie.Z drugiej strony tak jak mówisz,lepiej dmuchać na zimne :) Trzeba poczekać na oficjalne składy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 18:21

Zapowiadał się szlagier, wyjdzie mecz bez emocji. Bayern (który chyba obok BVB - a to ciekawe, że właśnie niemieckie kluby mają tyle problemów) jest najbardziej przetrzebiony kontuzjami zagra w składzie, któremu daleko do optymalnego (wciąż liczę na wiosenną poprawę, bo ani razu w tym sezonie nie widzieliśmy tego najmocniejszego Bayernu) a City nie wierząc w wygranie 0:3 lub 2:4 wystawia ponoć wpółrezerwowy zespół, aby przyoszczędzić asiorów na szlagier z Arsenalem. Coby się nie działo - na drugiej/trzeciej karcie odpalę coś innego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 gru 2013, 18:37

Ja zobaczę jakim składem FCB, ale jak będzie grał Contento, Van Buyten,Pizza (to przy całym szacunku do nich) raczej będę sledzić mecz w Stambule.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 19:01

EnJoy pisze:Ja zobaczę jakim składem FCB, ale jak będzie grał Contento, Van Buyten,Pizza (to przy całym szacunku do nich) raczej będę sledzić mecz w Stambule.
Zdaje się, że aż tak "ortodoksyjnego" składu nie będzie - nadal istnieje szansa na przedłużanie serii wygranych meczów w LM no i awans z pierwszego miejsca oraz zakończenie fazy grupowej (po raz pierwszy w historii klubu) z kompletem zwycięstw. Choć miło wspominam mecz z City z sezonu 2012 (ten ostatni), kiedy Bawarczycy wyszli z Usamim, Buttem itp :)

Ach. No i na pozostałych kartach Sociedad i Stambuł.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 20:11

Matko kochana, Bayern chyba najlepszym składem jaki jest w tej chwili w stanie wystawić - Ribery, Goetze, Mandzukic, Kroos, Neuer itp. :rotfl4:

Nie powiem, troszkę jestem... rozczarowany, bo choć rekord należy śrubować to wrzucenie Starke czy Pizarro nie byłoby wielkim osłabienie ekipy.

A niedługo MŚ :badziewie:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 gru 2013, 20:45

Ale po drodze masz mecz z Hamburgiem, gdzie można zarotować (taki Pizarro wrzucił im przecież ostatnio 4 bramy :)). Poza tym w klubowych MŚ pierwszy mecz raczej z jakimiś ogórkami, tylko finał ma tam znaczenie.

Zresztą Guardiola zapowiadał, że traktuje mecz poważnie i tak zrobił. Dziwi mnie jedynie brak Martineza, kto tam ma grać głową w środku pomocy?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 20:52

Mój Boże, podanie (i zarazem asysta) roku w Monachium. Dante do Mullera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”