Horrory - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 25 sie 2005, 19:57

Pasztet pisze:ja moge powiedzeć że najnudniejszym "horrorem" jaki oglądałem była Osada.. nic strasznego nie było :roll:
Od początku było założenie, że to miał być thriller z elementami dramatu, a nie czysty gatunkowo horror, więc nie rozumiem twoich narzekań. Inna sprawa to fakt, że zakończenie było conajmniej fatalne...

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 25 sie 2005, 20:23

Ostatno ogladalem amerykanisako wersje klatwy i co amerykanie nie zwalili filmu!! WOW!! jet tak samo doba jak pierwowzor japonski. choc nie przecze ze najbardziej klimatyczne i straszne horrory kreca japoniczyki. Pozdro!!

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 25 sie 2005, 20:40

Ostatno ogladalem amerykanisako wersje klatwy i co amerykanie nie zwalili filmu!! WOW!! jet tak samo doba jak pierwowzor japonski. choc nie przecze ze najbardziej klimatyczne i straszne horrory kreca japoniczyki. Pozdro!!

ten film jest conajmniej tandetny :?

P.S. Chyba kręcił go właśnie Japończyk ;)

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 25 sie 2005, 21:07

bagg pisze:

ten film jest conajmniej tandetny :?

P.S. Chyba kręcił go właśnie Japończyk ;)
krecil japoniczyk ale reszta byla amerykaniska, wiekszaci aktorow,produkscja,itp.

a co do tego ze ci sie nie podobal, moze to zalezy od gust?? a tak propos dlaczego byl tandetny??

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 25 sie 2005, 21:42

Gem16 pisze:bagg napisał:
Cytat:

ten film jest conajmniej tandetny Confused

P.S. Chyba kręcił go właśnie Japończyk Wink

krecil japoniczyk ale reszta byla amerykaniska, wiekszaci aktorow,produkscja,itp.

a co do tego ze ci sie nie podobal, moze to zalezy od gust?? a tak propos dlaczego byl tandetny??
nie przestraszył mnie. Nie było czegoś takiego co miał "The Ring" czyli narastającej fabuły. A takie rzeczy jak "cicho, cicho i wyskakuje straszna twarz zza okna" oczywiście sprawiają szybsze bicie serce, ale później się o tym zapomina.

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 25 sie 2005, 21:44

bagg pisze:A takie rzeczy jak "cicho, cicho i wyskakuje straszna twarz zza okna" oczywiście sprawiają szybsze bicie serce, ale później się o tym zapomina.
Taa.. Tzw. "jump scares" ostatnio coraz częściej pojawiają się w horrorach.. Szkoda, że ten gatunek musi się uciekać do tak tanich chwytów.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 25 sie 2005, 21:45

Dr_Lux pisze:Taa.. Tzw. "jump scares" ostatnio coraz częściej pojawiają się w horrorach.. Szkoda, że ten gatunek musi się uciekać do tak tanich chwytów.
:lol: w końcu się w czymś zgadzamy :lol: i szkoda rzeczywiście bo idąc na ten horror spodziewałem się czegoś lepszego.

Awatar użytkownika
Blant
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Blant » 26 sie 2005, 11:37

najlepsze horrory to "piła" i "Jaison X vs. Fredi Kruger"
Ostatnio zmieniony 26 sie 2005, 11:57 przez Blant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 26 sie 2005, 11:43

Blant pisze:najleprze horrory to "piła" i "Jaison X vs. Fredi Kruger"

:roll: a czemu są "najleprze"? :?

Awatar użytkownika
Blant
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Blant » 26 sie 2005, 11:49

tak mi się wydaje że są najlepsze

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 26 sie 2005, 12:00

Moim zdaniem jest duza różnica miedzy Horrorami i Thillerami. Np. film "Fredi vx jason" to czysty Horror, tu mu reke utna to mu oko wydzgają tam go zywcem spalą... a thiller to ty filmu takiego jak The Ring, choc moze w filmie byly trzy momenty straszne to ja miałem gesia skórke przez cały film. To samo jest z filmem Blair witch project inni uwazają go za Horror a w filmie nie bylo ani jednego momentu w którym była ba ucieta reka lała by sie krew strumieniami... a film był straszny. Ten klimat ta fabuła robiła na mnie ogromne wrazenie. A co do horrorów to moze są niekiedy straszne ale po paru minutach ci przechodzi i sie smiejesz z tego ze sie bałes. Ja tak naprzyklad mam... Ja jestem goracym zwolennikiem thillerów. Horrory mnie nie bawią...

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 26 sie 2005, 12:07

wazi pisze:Moim zdaniem jest duza różnica miedzy Horrorami i Thillerami. Np. film "Fredi vx jason" to czysty Horror, tu mu reke utna to mu oko wydzgają tam go zywcem spalą... a thiller to ty filmu takiego jak The Ring, choc moze w filmie byly trzy momenty straszne to ja miałem gesia skórke przez cały film. To samo jest z filmem Blair witch project inni uwazają go za Horror a w filmie nie bylo ani jednego momentu w którym była ba ucieta reka lała by sie krew strumieniami... a film był straszny. Ten klimat ta fabuła robiła na mnie ogromne wrazenie. A co do horrorów to moze są niekiedy straszne ale po paru minutach ci przechodzi i sie smiejesz z tego ze sie bałes. Ja tak naprzyklad mam... Ja jestem goracym zwolennikiem thillerów. Horrory mnie nie bawią...
Horrory to nie tylko krew, flaki, różne przysmaki. Mogą straszyć bez krwi [Ring, Blair Witch Project]. A Ring jest horrorem! BWP też.. Thrillery charakteryzują się tym, że rzadko występuje w nich element paranormalny[duchy, potwory, zombie itd.]. Natomiast w horrorach tego typu istoty są na porządku dziennym.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 sie 2005, 13:08

to ciekawe do jakiego gatunku zaliczycie 28 dni puzniej ostatnio go ogladałem i powiem szczerze ze nawet fajny był i temu kto go nie widział to polecam :wink:

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 26 sie 2005, 13:35

coco pisze:to ciekawe do jakiego gatunku zaliczycie 28 dni puzniej ostatnio go ogladałem i powiem szczerze ze nawet fajny był i temu kto go nie widział to polecam :wink:
Do kiepskiego horroru..

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 04 wrz 2005, 20:19

Moim ulubionym horrorem od wczoraj jest druga polowa meczu Polska-Austria. :D To bylo straszniejsze niz wiekszosc filmow jakie ogladalem :twisted: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”