LM: Grupa D (Juve,City,Sevilla,M'gladbach) - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wywalczy awans z grupy?

Czas głosowania minął 14 lis 2015, 10:15

Juve
9
41%
City
8
36%
Sevilla
5
23%
Gladbach
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: LM: Grupa D (Juve,City,Sevilla,M'gladbach)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 wrz 2015, 22:54

No popatrz :D . Jak padła bramka na 1:1 to zajęło mi z 5 sekund zanim ogarnąłem, że jest gol. Musiałem przebić się przez ścianę niedowierzania. Nie graliśmy szczególnie dobrze, ale swoje osiągnęli. Dobra organizacja gry, konsekwencja Allegriego (ja bym już z trzy razy wszystko zmienił po stracie gola) i pojedyncze sytuacje wystarczyły. Buffona nie wymieniam bo dla niego należy się osobna myśl a nie tylko nazwisko po przecinku. Był po prostu rewelacyjny. Z trzy potwornie ważne i trudne interwencje (w tym jedna podwójna). Gigi kolejny raz w ważnym meczu CL pokazuje wielką jakość, a i tak wszyscy o nim zapomną gdy będą się kłócić o najlepszym bramkarzu świata. Klasa i tyle.

City natomiast to jest już jakaś osobna kategoria :rotfl: . Kolejne spotkanie na przełamanie, na udowodnienie, że jest się potęgą kontymentalną a nie ligową i co? I to co zwykle. Nie grali swojej piłki. Nawet nie starali się szczególnie ostro atakować JUVE, a przecież kalkulując ryzyko (marny potencjał JUVE w grze ofensywnej w tym sezonie) opłacało się cisnąć pressingiem ile wlezie i czekać aż taki Sturaro będzie gubił piłki.

Pierwszy raz od nie wiem kiedy JUVE dobrze rozpoczyna przygodę z CL, a Allegri udowadnia, że co jak co, ale w Lidze Mistrzów jest efektywny EuroMaX!

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 15 wrz 2015, 22:54

Częściej widziałem gdy Lipiński deklarował się jako kibic Zemana a to samo w sobie jest sprzeczne :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 wrz 2015, 22:59

W Juve wyszlo doswiadczenie z ubieglorocznych batalii. Takie odnoszę wrazenie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 wrz 2015, 22:59

Tomusmc pisze:Mam nadzieję, że ta mała literka to tylko błąd w sztuce
Przypadek, poprawione.

Po ostatnim finale LM musiałem wymienić matryce w lapku po golu Suareza, także nie jestem anty Juve. :wink:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 15 wrz 2015, 23:01

(L)oczkerson pisze:Pierwszy raz od nie wiem kiedy JUVE dobrze rozpoczyna przygodę z CL,
Ostatni raz na inaugurację to wygraliście chyba z Zenitem.
Marcinhp pisze: dzisiaj City było bezbarwne jak sam skurwysyn.
To z jakiej racji Buffon fenomenalny? ; ) Manchester zagrał słabo, ale też bez przesady, że zaprezentował się niczym amator. Zwłaszcza, że jak wszyscy zauważają, włoski bramkarz miał się kiedy wykazać swoim geniuszem.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 15 wrz 2015, 23:03

ozob pisze:W Juve wyszlo doswiadczenie z ubieglorocznych batalii. Takie odnoszę wrazenie.
Dokładnie. Przecież dzisiaj na chłodno i spokojnie wypunktowaliśmy City. Na swój sposób wyglądało to jak uczniak z mistrzem.

Wciąż uważam: zabrać City piłkę i oni nie wiedzą co robić.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 wrz 2015, 23:05

blackmore pisze:To z jakiej racji Buffon fenomenalny? ; ) Manchester zagrał słabo, ale też bez przesady, że zaprezentował się niczym amator. Zwłaszcza, że jak wszyscy zauważają, włoski bramkarz miał się kiedy wykazać swoim geniuszem.
No bo wynik!

Generalnie to City zagrało lepiej, ale nie przełożyło się to na bramki. Tyle.
Marcinhp pisze:Wciąż uważam: zabrać City piłkę i oni nie wiedzą co robić.
To dopiero zobaczymy w lutym w meczu Barca-City. :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 wrz 2015, 23:14

Mieliśmy szczęście, ale z tego co widziałem to u Sterlinga normalne, że setki w City marnuje. Buffon na razie najlepszy w każdym meczu, moim zdaniem nikt "dziadka" nie przebija jeśli chodzi o całokształt kariery. Brakuje mu tylko LM, ale co sam bramkarz może ;)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2623
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 15 wrz 2015, 23:43

Przebieg meczu Sevilli z Gladbach nie był zaskakujący, zwłaszcza biorąc pod uwagę fatalną formę gości w Bundeslidze. Sevilla od początku przejęła inicjatywę i atakowała niemal nieustannie, był min. słupek oraz sytuacja Gameiro z 42 min. w której doskonale bronił Sommer. Do przerwy skupiona na defensywie Borussia utrzymywała jeszcze bezbramkowy remis. Przewaga Sevilli była tak duża, że występujący nominalnie na lewej obronie Tremoulinas grał praktycznie jako skrzydłowy. Na początku 2. połowy Sommer sfaulował Vitolo, a rzut karny pewnie wykorzystał Gameiro. Po chwili Vitolo wywalczył kolejną jedenastkę, ale tym razem Gameiro trafił w poprzeczkę. Borussia nieśmiało próbowała odpowiedzieć - w 54 min. do pozycji strzeleckiej doszedł Raffael, ale uderzył obok bramki. W 59 min. powinien paść gol, ale po dośrodkowaniu z prawej strony Ever Banega spudłował z najbliższej odległości. Po faulu Jantschke na Gameiro sędzia podyktował trzecią jedenastkę dla gospodarzy, która na gola zamienił Banega. Sukces Sevilli przypieczętował w 84 min. w swojej pierwszej akcji po wejściu na boisko Konopljanka, po którego dośrodkowaniu piłka znalazła się w siatce dzięki nieudolnej interwencji Sommera. Swoją szansę miał też wprowadzony w 2. połowie Ciro Immobile, ale po idealnym dośrodkowaniu Reyesa nie zdołał pokonać Sommera z najbliższej odległości. Borussia poniosła kolejną bolesną porażkę, gra drużyny Favre'a była równie dramatyczna (jeśli nie jeszcze gorsza) jak w meczach Bundesligi. Zwraca uwagę fakt, że sprowadzony za duże (jak na Borussię) pieniądze z Leverkusen Josip Drmić, na papierze najpoważniejsze wzmocnienie ekipy Favre'a w letnim okienku, nadal grzeje ławę (dziś zagrał jedynie kilka minut).
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2015, 23:45 przez Cement, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 15 wrz 2015, 23:44

To z jakiej racji Buffon fenomenalny? ; ) Manchester zagrał słabo, ale też bez przesady, że zaprezentował się niczym amator. Zwłaszcza, że jak wszyscy zauważają, włoski bramkarz miał się kiedy wykazać swoim geniuszem.
Nadinterpretacja. Oglądałem wszystkie mecze City, poza Watfordem, i dzisiaj wyglądali po prostu bezbarwnie. Owszem, ostatnio z Crystal, nic wielkiego nie zagrali (sam dobrze wiesz, że to nie wydmuszka pokroju Sunderlandu), ale tam bardziej pokazali się jako drużyna. Jako team, który mimo przeciwności wydziera te 3 punkty. A dzisiaj? Brak płynności, pomysł znany z rozgrywek premier league, słaby pressing (Roma na przykład tym zniszczyła Juve) i raczej nikt mi nie powie, że City dzisiaj dominowało. Fenomenalny Buffon? Wow, Cech też był fenomenalny z Liverpoolem, a chyba nie powiesz, że goście zagrali dobry mecz. Ot, zwykłe przeciętniactwo. City, w porównaniu z tym co grało w często w lidze w primie dzisiaj wyglądało jak pretendent. Zresztą ja im wróżę replay Chelsea z poprzedniego sezonu w kwestii ligi: świetny start, Costa król i inne media piszą (wow, Mourinho już nie gra autobusum łohoho), że Chelsea nie jest brzydka. A potem? To nie czasem po meczu z Tottenhamem Mou zaczął grać bardziej zachowawczo i czołgać się do mistrzostwa?

A w kwestii meczu, to Morata to jest fenomem. Facet traci co drugą(?) piłkę, wikła się w każdy pojedynek bezskutecznie. Często się mówi o tym, że napastnika rozlicza się z goli, a ja byłem w tej kwestii przeciwny, bo futbol poszedł w tę stronę, że od napastnika wymaga się więcej. Ale Morata? Zrobi swoje, rzucą w niego parę obelg i strzeli gola. Facet zasługuję na pisemne przeprosiny.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 wrz 2015, 23:55

Może warto się nauczyć w końcu, że w pucharach prawo ligi krajowej nie działa. Na prawdę nudne są te porówniania...

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 16 wrz 2015, 0:03

Przecież City to ewenement.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 wrz 2015, 0:18

Taki ewnement, że jak szybko się rozpędza, tak szybko gaśnie. City jest dowodem w prostej linii, że pompowanie poetrodolarów w klub, jest o kant dupy rozbić i nie jest jednoznaczne z tym, że przekłąda się na wyniki sportowe. Nie wylewam żali, moja niechęć do tego klubu też nie ma z tym nic wspólnego. Takie są fakty - są one też takie, że niestety sznureczek takich klubów jest długi (United powoli też się dowiązuje słupełkiem).

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 wrz 2015, 0:30

Marcinhp pisze:Fenomenalny Buffon? Wow, Cech też był fenomenalny z Liverpoolem, a chyba nie powiesz, że goście zagrali dobry mecz. Ot, zwykłe przeciętniactwo. City, w porównaniu z tym co grało w często w lidze w primie dzisiaj wyglądało jak pretendent.
Nie zagrali, ale nie zawsze trzeba zagrać dobrze, aby zwyciężyć. Mnie City rozczarowało pod względem taktycznym, nie widziałem drużyny, na co słusznie zwróciłeś uwagę, ale przecież okazje mieli. Zwyczajnie to się ze sobą gryzie. Z jednej strony fatalny Manchester, a z drugiej Buffon broniący w sposób wybitny? Pretendent takiego zagrożenia by nie stworzył.
Bassu pisze:Może warto się nauczyć w końcu, że w pucharach prawo ligi krajowej nie działa. Na prawdę nudne są te porówniania...
Generalnie się zgadzam, ale moim zdaniem dotyczy to tych słabszych zespołów (ostatnio pisałem o przedstawicielach Bundesligi). Mimo wszystko mistrzowie, czy nawet wicemistrzowie, tych największych lig potrafią z powodzeniem grać na obydwu frontach (liga i LM). City nie jest w stanie tego uczynić, a przecież grają nazwiska, które osiągają sukcesy nie tylko w klubie, ale i reprezentacji: Agüero, Silva, Touré... Musisz przyznać, że to jest zastanawiające, że zawodnicy, którzy bez wątpienia są światową czołówką na swoich pozycjach, na arenie międzynarodowej w barwach Manchesteru tracą 50% swojej wartości. Jak spojrzymy, na Hiszpanię (Real/Barcelona/Atletico), Francję (PSG, wcześniej Lyon), Anglię (Man. Utd./Chelsea), czy Włochy (Juventus, kiedyś Milan, Inter), nie mówiąc o Bayernie, to jednak te drużyny nigdy takiej serii jak Manchester City nie miały.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 wrz 2015, 8:28

blackmore pisze:Jak spojrzymy, na Hiszpanię (Real/Barcelona/Atletico), Francję (PSG, wcześniej Lyon), Anglię (Man. Utd./Chelsea), czy Włochy (Juventus, kiedyś Milan, Inter), nie mówiąc o Bayernie, to jednak te drużyny nigdy takiej serii jak Manchester City nie miały.
Real i jego 8x(?) nie przebrnięcie przez 1/8 LM
To nie tak dawno było

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”