Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 06 wrz 2006, 23:01

Francja wygrywa z "mistrzami swiata " Wlochami 3-1 Niemcy pokonaly San Marino 13:0 ! wiem ze nie te same druzyny ale mimo wszystko ... zreszta ja dalej jestem tego zdania ze na 100 meczy w Dortmundzie Niemcy - Wlochy 99 meczy zakonczylo by sie wygrana Niemiec ... no coz pech ... Wlosi typowa druzyna turniejowa .... do mistrzostw europy oczywiscie awansuja w srednim stylu ... a na mistrzostwach znowu cwiercfinal lub polfinal ..ale oby nie wyzej bo tego bym nie zniosl ...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 wrz 2006, 23:19

Przelaczałem sobie podczas meczu Polakow po innych meczach i co wlaczam ZDF tam inny wynik :P Najlepsza sytuacja miala wg. mnie w 58 minucie ogladam,bo mysle, ze zaraz sobie Poldi cos strzeli, a komentator na to"reprezentacja Niemice prowadzi dopiero 7-0" niezle sobie jaja robili z rywali. Zreszta smiechu bylo po pachy :arrow: 90 minuta karny z kapelusza, chyba najsmieszniejszy jaki kiedykolewiek widziałem. Do tego karniaka chciał wykonywac Jens na co reszta sie jedynie rozesmiała, zreszta Niemcy chyba tylko sie smiali....

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 07 wrz 2006, 7:33

Luber0 pisze:Z San Marino zapewne będą łatwe 3 punkty. Licze na pewne zwycięstwo, i różnice bramek około 5. Jeśli zagrają w podstawowym składzie to nie powinno być większych problemów by tyle strzelić.
Okazało się było jeszcze łatwiej. Bilans 14-0 bo dwóch meczach, co by tu niemówić fantastyczny, Niemcy pobili rekord w wyskości wygranej Hiszpanów z 83 roku kiedy to pokonali oni Malte 12:1. Brawo, szczególnie dla Podolskiego.

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 07 wrz 2006, 14:37

Niemcy szaleja :D Szkoda ze nie transmitowali tego meczu nigdzie bo obejrzec cos takiego to sama przyjemnosc.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2006, 14:58

Niemcy szaleja Szkoda ze nie transmitowali tego meczu nigdzie bo obejrzec cos takiego to sama przyjemnosc.
Napewno był na ZDF. Co w tamik meczu moze byc fajnego. Skoro 11 pilkarzy sobie biega a druzyna przeciwna pelni role statysty. Jedyne co to mozna sie bylo niezle nasmiac

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 wrz 2006, 18:43

Ja ogladalem mecz Niemiec, i to byl jedyny mecz do jakiego mialem dostep, w koncu jestem w Hamburgu :P Zwyciestwo bylo pewne, ale nawet sami Niemcy nie spodziewali sie 13 goli do zera. :) Co tu komentowac... przewaga Niemiec z nic nie liczaca sie reprezetacja. Podolski coraz lepszy. Moze za 2 lata przejdzie do Realu. :twisted:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 07 wrz 2006, 19:36

snake pisze:Moze za 2 lata przejdzie do Realu.
Może nie.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 07 wrz 2006, 22:16

snake pisze:Moze za 2 lata przejdzie do Realu
Oby nie, gwiazda reprezentacji Niemiec niech gra w lidze niemieckiej, zresztą nie sądze by Bayern go tak chętnie sprzedał

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 09 wrz 2006, 12:58

A czemu nie? Mysle ze powoli staje sie miedzynarodowa gwiazda jego slowa juz dawno wykroczyla poza Niemcy. To po prostu swietny,klasowy napastnik i z biegiem czasu moze zechciec opuscic Niemcy na rzecz Anglii,moze Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 wrz 2006, 13:56

nie przejdzie bo ma kontrakt ponad dwuletni...

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 11 gru 2006, 13:42

Rzeczpospolita pisze:Jürgen Klinsmann nie ma najlepszej opinii o Polsce, jak wynika z filmu "Niemcy - Letnia bajka". Jest to dokument o zmaganiach niemieckiej drużyny w czasie niedawnego mundialu. Trener Niemców motywuje swą drużynę za pomocą niewybrednych słów. Tak np. przed meczem 14 czerwca w Dortmundzie z Polską, w taki sposób wyraża się o Polakach: "Nie damy sobie odebrać miejsca w jednej ósmej rozgrywek, a już na pewno nie odbiorą nam go Polacy".

W innej sytuacji zapewnia swych graczy: "Wykorzystamy naszą przewagę w głowie. Polacy są przyciśnięci do ściany i wepchniemy ich tak głęboko, że znajdą się po drugiej stronie".

- To, co mówił Klinsmann, ociera się o granicę szowinizmu i rasizmu - tak skomentował wypowiedzi trenera w wywiadzie dla "Süddeutsche Zeitung" Jürgen Flimm, znany reżyser teatralny. Trener niemieckiej jedenastki nie przebierał także w słowach, motywując swych graczy do zwycięstwa nad Ekwadorem. - Musimy dać im w mordę - argumentował przed meczem w szatni. Ani razu nie pozwolił sobie na podobne uwagi wobec innych przeciwników, jak np. Włochów.

Film o mistrzostwach świata bił w niemieckich kinach rekordy popularności. Jak twierdzi "Süddeutsche Zeitung", niewybredne uwagi Klinsmanna na temat Polski spotykają się niekiedy z aplauzem publiczności. Zdaniem gazety widzowie uznają najwyraźniej, że słowa trenera pasują do stanu obecnych stosunków polsko-niemieckich. W środę film obejrzało na ekranach telewizorów 10,5 mln widzów.
:shock: :? szkoda naprawde szkoda bo naprawde uwazalem go za spoko kolesia a tu taki numer :? zero profesjonalizmu, do kazdego z szacunkiem chocby Niemcy grali nawet Mozambikiem ale z szacunkiem a nie takie teksty :? ciekawe czemu nie "motywowal" tak pilkarzy przed meczem wlasnie z Włochami? :?

monami26

Post Wyświetl pojedynczy post autor: monami26 » 22 gru 2006, 15:01

Okej, uporządkowałem myśli w mojej główce. Na pierwszy plan idą bardzo istotne wnioski, mianowicie takie, że skoro bóg mnie obdarzył kobiecą intuicją, to z łatwością wytypuję zwycięzców kolejnych sezonów.
Nie ma jednak wśród nich reprezentacji Niemiec. Mimo, że piłkarzy mamy wybitnych, to nie ma nic podobnego do poprzednich sezonów. Jeszcze za czasów gry Moellera mogliśmy podziwiać błyskotliwość niemieckich piłkarzy, teraz ta błyskotliwość blaknie, bo któż chciałby obserwować taki mecz jak mecz Anglia-Niemcy na Euro 2000, kiedy szybkość rozgrywania piłki sięgneła zeniitu? W ogóle nie wydaje mi się, żebym błądził. Bayern nie osiągnął nic od wielu sezonów, nawet takie HSV dołuje swoich kibiców, a zawsze marzyłem by zostać dyrektorem generalnych Hamburgera.
Zawsze gdy dochodzę do tego miejsca posta, nachodzi mnie melancholia. Może źle wyraziłem swoje myśli?
Tak czy inaczej, światło nad reprezentacją Niemiec jest lekko różowe, gdyż mimo zwycięstwa w mistrzostwach świata, Włosi nie zagościli na pierwszym miejscu w rankingu FIFA.

Awatar użytkownika
_sympatyczny_andi_
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _sympatyczny_andi_ » 22 sty 2007, 12:55

Reprezentacja Niemiec to coś wspaniałego, kupa genialnych piłkarzy, wspaniała atmosfera. I duch Moellera w szatni po każdym meczu, a więc krótko: po prostu ekstaza...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lut 2007, 22:47

Kadra Niemiec na najbliższy mecz towarzyski ze Szwajcarią:

Bramkarze:
12 Timo Hildebrand
1 Jens Lehmann

Obrońcy:
3 Arne Friedrich
24 Manuel Friedrich
27 Clemens Fritz
2 Marcell Jansen
16 Philipp Lahm
17 Per Mertesacker
21 Christoph Metzelder

Pomocnicy:
13 Michael Ballack
18 Tim Borowski
8 Torsten Frings
15 Thomas Hitzlsperger
29 Jan Schlaudraff
19 Bernd Schneider
7 Bastian Schweinsteiger

Napastnicy:

32 Mario Gomez
9 Mike Hanke
11 Miroslav Klose
31 Kevin Kuranyi

jak widać nie ma Podolskiego gryż jest zawieszony na 2 mecze towarzyskie
Po 14 miesiącach do kadry wraca Kevin Kuranyi, który jest ostatnio w bardzo dobrej formie, jest też jeden debiutant, napastnik VFB Stuttgart - Mario Gomez, w tym sezonie prezentuje się świetnie więc Low postanowił dać mu szansę. Może na dłużej zadomowi się w kadrze. Mecz zostanie rozegrany 7 lutego w Düsseldorf'ie.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 lut 2007, 9:53

Noi wczoraj Niemcy pewnie pokonali ekipe Szwajcarii 3-1 (2-0), tym samym blo to juz 35 zwyciestwo reprezentacji Niemiec nad Szwajcarami :twisted: juz w 7 minucie wracajacy do kadry po 14 miesiacach Kevin Kuranyi wpisal sie na liste strzelcow dobijajac strzal Ballacka z bliskiej odleglosci ;) pozniej tempo meczu spadlo ale w 30 minucie bramkarz Szwajcarow znow wyjmowal pilke z siatki po strzale z 6 metrow glowa debiutanta Mario Gomeza ;) do przerwy wynik sie nie zmienil a w drugiej czesci gry obraz nie zmienil sie zbytnio, Niemcy nadal kontrolowali gre, Szwajcarzy atakowali ale bez skutku ;) w 66 minucie padla kolejna bramka dla ekipy Low'a, tym razem Thorsten Frings uderzyl precyzyjnie z wolnego i Benaglio znowu skapitulowal ;) jednak po 5 minutach Szwajcarom udalo sie strzelic honorowa bramke po bledzie Metzeldera Marco Streller ogral Lehmanna i wbil pilke do pustej bramki ;)

Niemcy - Szwajcaria 3:1 (2:0)
1:0 - Kuranyi (7')
2:0 - Gomez (30')
3:0 - Frings (66')
3:1 - Streller (71')

Sędzia: Ruud Bossen (Holandia)
Widzów: 51,333

Niemcy: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, C. Metzelder, Lahm, Frings (74 Hitzlsperger), Ballack (46 Borowski), C. Fritz, Schweinsteiger (74 Jansen), Gomez (58 Hanke), Kuranyi (83 Schlaudraff)

Szwajcaria: Benaglio - P. Degen, Senderos, Grichting, Magnin (59 Dzemaili), Behrami, Vogel (58 Spycher), Margairaz (78 Inler), Barnetta (70 D. Degen), Yakin (57 Vonlanthen), Frei (57 Streller)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”