Tour De France - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 24 lip 2005, 2:35

Mylisz się Kama_Reda. Na drużynówce Team Bianchi, w którego barwach startował Ullrich straciło do USPS dokładnie 43 sekundy. Przewaga Lance'a przed finałową czasówką wynosiła nieco ponad minutę i jak wiadomo do końca się utrzymała.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 24 lip 2005, 11:16

Otóż ja to pamietam troche inaczej, ale moze mam nie najlepszą pamięć. Przewaga US Postal wynosiła z tego co pamietam 2:46, i nie nad Team Bianchi tylko nad Telekomem, albo już t-Mobile.

Pewny nie jestem 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lip 2005, 11:23

kama_reda pisze:Otóż ja to pamietam troche inaczej, ale moze mam nie najlepszą pamięć. Przewaga US Postal wynosiła z tego co pamietam 2:46, i nie nad Team Bianchi tylko nad Telekomem, albo już t-Mobile.

Pewny nie jestem 8)
Reven ma racje.To był Tour w którym Ullrich jezdził w grupie Bianchi.Na druzynowej czasówce USP wygrali o 43 sekundy z grupa Ullricha.
Pozdro

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 24 lip 2005, 19:42

I pozamiatane :):):):):):):):):):):):):)
Aleksander "kamikadze" Vinokourov :/ czym jest gorsza polska od kazachstanu czy ukrainy?? bo oni mają świetnych zawodników a my jesteśmy w przysłowiowej "dupie"

Czy wiecie coś o tym nocnym kryterium w pradze gdzie lance kończy kariere?? (jest tydzień czy 2 tyg po TDF??)

Viva La Tour De Lance

Pzdr

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 24 lip 2005, 21:21

Nocne kryterium ma być 3 dni po zakończeniu TdF czyli w najbliższą środę. Doszły mnie jednak słuchy, że Armstrong może w tym wyścigu nie wystartować.
A dzisiaj Vinokourov znowu pokazał, że ma jaja. Gratulacje dla niego za walkę do samego końca. Oprócz tego gratulacje dla Armstronga i zwycięzców pozostałych klasyfikacji. A już za miesiąc wielkie ściganie w Hiszpanii.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 25 lip 2005, 16:53

No i juz sie skonczylo :cry: . To bylo ostatni raz jak widzielismy Amstronga w Tour de France na zywo w zoltej koszulce lidera. ostatni wyscig to juz byla tylko formalnosc. Spodobal mi sie Vinokourov w ostatnim wyscigu w Paryzu i stawiam go obok Ivana Basso jako zwyciezce przyszlego Tour. Kto powiedzial przed wyscigiem ze Lance nie wygra?
Obrazek

Oto mistrz

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 26 lip 2005, 23:49

No tak. Vinokourov zasili drużynę Liberty Seguros. To drużyna hiszpańska i zapewne liderami będą Heras i Beloki ( o ile wróci do formy ), a Vino będzie takim wolnym strzelcem. Nie wydaje mi się, aby był to dobry wybór Kazacha, ale kto wie. Może czas pokaże, że się myliłem. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 lip 2005, 23:52

O ku... przecież miał jeździć w Discovery Channel.Vino co Ty zrobiłeś ? Przecież tam jest za dużo gwiazd, jak na drużynę przystało, i na dodatek podobna specjalizacja.Już wszystko podpisane ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 lip 2005, 23:58

revan pisze:zapewne liderami będą Heras i Beloki
Manolo Sainz(dyrektor sportowy grupy) stwierdził ze Heras nie bedzie liderem na TdF gdyż sie nie sprawdza.Bedzie liderem na Vuelcie, a Beloki juz raczej nie wróci do formy z przed tego fatalnego upadku(obym sie mylił).
pozdro.
ps.prosba do modów aby zmienili temat na kolarstwo aby nie posypały sie niepotrzebne ostrzezenia

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 27 lip 2005, 14:54

Manuel Saiz chce mieć dwóch różnych liderów na 2 różne Toury!!!
Heras skupi sie na Vuelcie a Vinokourov na wyścigu do okoła Francji
Reszta drużyny będzie pracować na sukces tych zawodników, co nie powinno być trudne bo mają w składzie takich kolarzy do pomocy jak:
BELOKI DORRONSORO Joseba,
GONZALEZ DE GALDEANO ARANZABAL Igor,
HRUSKA Jan,
NOZAL VEGA Isidro,
SERRANO RODRIGUEZ Marcos Antonio,
i kilku innych utalentowanych młodzików hiszpańskich

Hiszpanie tworzą naprawdę dobry team, który w przyszłym roku może moim zdaniem być naprawdę dobry.
Manolo Sainz już wraz z once byli silni, hiszpanie jak dla mnie mają jeden problem : zawsze są w czołówce, ale nie wygrywają wyścigów poza hiszpanią (wyjątek Oscar Freire)

Pzdr

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 lip 2005, 17:20

Vinokouro powiedzial ze nie chce jezdziec w Discovery, dlatego ze tam wlasnie jest duzo gwiazd. Moglby zostac w T-Mobile, ale powiedzial ze dalej zostalby w "cieniu" Jana Ullricha. Liberty Segurosto dobra druzyna, chociaz ze ja mysle ze to nie jest najlepsze wyjscie dla tego kolarza. Oby powiodlo mu sie jak najlepiej...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 17:25

Daje ... głowę, że w DCH został by liderem.Nikt z obecnych graczy raczej nie jest zdolny do bycia takim prawdziwym liderem ( no bo Hincapie , Savoldelli ? ).Ale z drugiej strony ja nie uważam, że on zostałby w cieniu Ullricha, bo przecież on już jest chyba wypalony.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 lip 2005, 17:36

Bogi pisze:Daje ... głowę, że w DCH został by liderem.Nikt z obecnych graczy raczej nie jest zdolny do bycia takim prawdziwym liderem ( no bo Hincapie , Savoldelli ? ).Ale z drugiej strony ja nie uważam, że on zostałby w cieniu Ullricha, bo przecież on już jest chyba wypalony.
Jasne ze zostalby liderem, ale nie takim jak Lance. Ja na jego miejscu tez wolalbym tam jezdzic, niz w Liberty. Nie rozumiem zabardzo tej decyzji. Moze zaproponowali mu duzo € :roll: . Ullrich nie wygra juz Tour, na pewno. Ja na jego miejscu bym juz sie z tym pogodzil, ale tak czy inaczej Vinokurov nie bylby w pelni liderem, takim jakim bedzie w Lib.Segu.( :?: )

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 27 lip 2005, 19:40

Janek Ullrich wygra Tour w przyszłym roku!!! Zobaczycie
T Mobile jest niemiecką drużyną więc liderem Byłby Janek a nie wino w przyszłym roku.
Co do discovery to zdaje mi się że to nie kazach odżycił oferte tylko grupa amerykańska mu podziękowała, doszli do wniosku że jest za słaby??

Macie jakieś typy na lidera discovery?? (może wróci jakiś kowboy - Landis, Levi, Julich??)

Pzdr i dokładam sie do prośby fanfci do modow żeby przemianowac tdf na kolarstwo

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 19:52

Tomachos pisze:Janek Ullrich wygra Tour w przyszłym roku!!! Zobaczycie
T Mobile jest niemiecką drużyną więc liderem Byłby Janek a nie wino w przyszłym roku.
Co do discovery to zdaje mi się że to nie kazach odżycił oferte tylko grupa amerykańska mu podziękowała, doszli do wniosku że jest za słaby??

Macie jakieś typy na lidera discovery?? (może wróci jakiś kowboy - Landis, Levi, Julich??)

Pzdr i dokładam sie do prośby fanfci do modow żeby przemianowac tdf na kolarstwo

Basso ? :D Trudno go będzie wyrwać z CSC, ale napewno jak najlepszym kolarzem na miejsce Lance'a.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”