Tenis - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8705
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sie 2005, 10:52

forzaROSSONERI pisze:oboje grają. Agassi wygrał wczoraj z Sabau z Rumuni, a Roddick gra dzisiaj z jakimś Gillesem Mullerem. natomiast ja mam pytanie czy gra Hewitt?

trzymam kciuki za Nadala i Roddicka i Hewitta (jak gra) i cos mi sie wydaje, że Rafa może rozpykać Federera jak juz będą grać ze sobą,bo mu ta nawierzchnia przypadła do gustu tak samo jak ziemna :)
Dzieki za info o Agassim i Roddicku :)

a Hewitt gra na pewno :)
nawet musi wygrac :) bo stawiam dzis na niego :) (i to nie malo)

pozdro

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 30 sie 2005, 11:10

wielkie dizeki za info :) ja trzymam kciuki za Andre - moj ulubiony tenisita

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 30 sie 2005, 13:49

Marta Domachowska odpad la już w pierwszej rundzie. Przegrał 5:7, 5:7 z Sahahar Peer z Izraela. A to sa wyniki waznych meczy z pierwszej rundy:
Andre Agassi (USA, 7) - Razvan Sabau (Rumunia) 6:3, 6:3, 6:1
Rafael Nadal (Hiszpania, 2) - Bobby Reynolds (USA) 6:3, 6:3, 6:4
Mariano Puerta (Argentyna, 10) - Noam Okun (Izrael) 7:6 (7-4), 6:7 (3-7), 6:4, 6:0
Maria Szarapowa (Rosja, 1) - Eleni Daniilidou (Grecja) 6:1, 6:1
Venus Williams (USA, 10) - Rika Fujiwara (Japonia) 6:3, 6:1

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2005, 13:56

dzisiaj najciekawiej zapowiada sie mecz Blake'a z Rusedskim - na kopgo stawiacie?
Ja na Blake'a - jest ostatnio w dobrej formie - a Greg nie raz już odpadął dość senacyjnie w pierwszych rundach.

M. Sharapova wygrała chyba najbardziej zdecydowanie ze wszystkich dotychczasowych meczy.[tylko 2 gemy stracone]
czyzby to był jej turniej?

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 30 sie 2005, 14:09

dzisiaj najciekawiej zapowiada sie mecz Blake'a z Rusedskim - na kopgo stawiacie
Ja stawiam na Rusedsiekgo.
Co do Szarapowej to nie zapominaj ostatnio byla na pierwszym miejscu w rankingu WTA i jest w dobrej formie. Ma szanse powalczyc o final w US Open.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 30 sie 2005, 15:20

ja też stawiam na Rusedskiego 8) ciekawy może być też pojedynek Ferrero vs. Clement (ale to już chyba jutro) chociaż pewnie Ferrero wygra w trzech setach...

Cloner, Romantyk nie ma za co :) jakbyście chceli sobie coś jeszcze posprawdzać, to wszystko pisze na www.usopen.org :)

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 30 sie 2005, 23:22

Rozstawiony z numerem pierwszym Roger Federer rozwalil gladko Czecha Ivo Minara 6-1, 6-1 i 6-1. Potwierdza to, ze Szwajcar przygotowal sie swietnie do tego turnieju. Wygral tez moj cichy faworyt, ktory swietnie gra na hardzie James Blake z Gregiem Rusedskim 7-5, 7-6 i 6-3 (dzieki niemu wpadlo troche kasy). Szkoda, ze juz w pierwszej rundzie odpadl Gael Monfils, ale twarde nawierzchnie to nie jego specjalnosc. Doskonale on gra na maczce i moze w przyszlosci byc cos z niego. W turnieju kobiet swoj mecz wygrala Justin Henin-Hardenne z Czeszka Ondraskowa 6-3 i 6-0.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2005, 9:03

J. Blake pokazał klasę [Greg nie jest już młodym zawodnikiem - ale zawsze jakiś poziom prezentował, a James po prostu, w tie -break'u drugigo seta i w trzecim - rozniósł go]
Ja bym to określił "one mam show" - myślę, że Blake daleko zajdzie w tym turnieju :wink:

W pierwszej rundzie, odpadł Andy Roddick - szkoda, bo liczyłem, że powalczy "u siebie"

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2005, 10:09

RODDICK dla mnie jest cienkie ale zawsze dochodzil do wyzszego szczebelka !!!
Moze zaszkodzila mu blizsza znajomosc z Szarapowa??
No Federer ladnie rozniosl czecha!!1

Awatar użytkownika
Gohan-san
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gohan-san » 31 sie 2005, 10:21

Wczoraj niestety odpadł mój ulubiony tenisista - Greg Rusedski. Cóź po świetnej grze w ostatnim czasie (półfinał w Montrealu, w Cincinnati piękny mecz z Hewittem, którego Brytyjczyk w 1 secie dosłownie zmiażdżył, a potem dosyć nieszczęśliwie przegrał). Szkoda, że w 2 secie Rusedski nie wykorzystał 2 break pointów, a w tie-breaku stracił minibreaka. James Blake był lepszy i wygrał.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 11:49

Roddick :o :shock: ... [*]
To jest jakaś paranoja. Może jednak wczorajszy Absynt podziałał i to baaaaardzo. Wstaję rano, odpalam komp, obczajam co nowego w necie a tu Frankowski w Elche :shock: Roddick odpadł z US Open :shock: nie no haluny całkiem przyzwoite :lol: ... idę kupić jeszcze tego specyfiku to może zobaczę Wisłę w Lidze Mistrzów i Listkiewicza w więzieniu :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8705
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sie 2005, 12:55

Roddick odpadl ????!!!! aaaaaaa, normalnie shock :shock: :shock:

dobrze, ze nie stawialem na niego, uffffff, bym pewnie sporo wtopil :D
a tak na innych faworytach zarobilem :D
qrde, ale ten US-Open nieprzewidywalny ;)
no to teraz wygrac musi ... AGASSI :)
a u kobiet kibicuje .... Venus :)

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 31 sie 2005, 14:19

też byłam w szoku normalnie jak sie dowiedzuałam o Roddicku :shock: :shock: :shock: swoją drogą to musiał być fajny mecz, bo na 3 sety były 3 tiebreaki :lol: no cóż, szkoda, jeszcze mi pozostaje Nadal i Hewitt :)
a widzieliście problemy żołądkowe Murraya? :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 31 sie 2005, 18:14

To ze Roddick odpadl moze troche dziwic, ale zawsze we wszystkich wielkich szlemach czyli US Open, Austalian Open, Roland Garros i Wimbledon odpada jakas gwiazda w pierwszej rundzie. Tym razem trafilo na Rodicka. Odpadli tez J.C. Ferrero i Svietlana Kuzniecowa. Mogli by dojsc nawet do finalu, bo sa w stanie, ale mieli pecha i juz.
Zdziwilbym sie tylko gdyby w pierwszej rundzie odpadl Federrer, bo jest wielkim faworytem i wszyscy wiedza ze jest w formie.

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 19:13

Ja jak zawsze licze na Andre 8) facet ma klase 35 lat a dalej na najwyzszym swiatowym poziomie, chciałbym, żeby na zakończenie zagrał w finale US OPEN :twisted: Pokazuje, że jest w formie we wczorajszym meczu z Karlovicem, chcoiaż nie było łatwo.Ale jak by nie było faworytem oczywiście jest Federer, którego też lubie za perfekcje i technike uderzeń 8) .
Może dziwić szybkie rozstanie z nr 4 Roddickiem, sam nie wiem w czym tkwi błąd. Andy już dawno powinein walczyć jak równy z równym z Federerem a jaednak zawsze coś nie tak...Serwis ma najlepszy na świecie, ale nad uderzeniami z beckhandu musi popracować.
Jeśli chodzi o panie to chciałbym widzieć Sharapowa w finale hehehe ładnie się prezentuje na ekranie :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”