Koncerty i Imprezy godne polecenia :D - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 17 lut 2007, 14:48

Rumeczek pisze:jak chcesz to Ci moge skserowac autograf Schulza i wysłac Razz
Ty jeszcze pytasz? :shock: :foch: maila i gg mam w profilu 8)
Rumeczek pisze:jak coś to się zgadamy Krzywy
:twisted:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 lut 2007, 19:20

Powoli, bo powoli,ale zblizaja sie wakacje, a wraz z nimi, to co najlepsze, czyli róznego rodzaju festiwale. Z tego co sie orientuje,to powinienem zawitać do Legionowa, gdzie wystąpi szwecki The Bones, oprocz tego prawdopodobnie kieruenk Czechy, a konkretniej Rock for People,z tym,ze czekam jeszcze na liste zespołow które miałby wystapic. Patrząc na chocby zeszły rok gdzie wystapili min. Agnostic Front, Mad Sin,New York Ska Jazz, Deadline, czy z troche innych kilmatów Manu Chao mozna sie spodziewać naprawde duzych gwiazd. Dwa lata temu wystapili Beatsteaks, nie miałbym nic przeciwko, gdyby powrócili na ten rok :).
Jak narazie tyle mam w planach, jak to wypali to bedzie dobrze, na Openera raczej sie nie wybieram, choc organizatorzy poraz kolejny dali rade i zestaw który przygotowali, naprawde robi wrażenie.Ktoś sie wybiera?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 mar 2007, 16:09

Placebo w Polsce
Grupa Placebo przyjedzie w czerwcu do Polski. Zespół zagra koncert na warszawskim Torwarze.
Koncert Placebo odbędzie się 1 czerwca. Dostępne są już bilety na to wydarzenie. Kosztują one 99 PLN (miejsca stojące na płycie), 120 PLN (miejsca siedzące) oraz 220 PLN (VIP). Można je nabyć za pośrednictwem strony internetowej www.livenation.pl.

Grupa Briana Molko po raz ostatni gościła w naszym kraju na ubiegłorocznej edycji festiwalu Heineken Open'er. Przed rokiem ukazał się również ostatni jak dotąd longplay zespołu, "Meds".
Na Openerze nie byłem niestety więc teraz już sobie nie odpuszczę :wink: . Bardzo fajnie, że znowu przyjadą.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2007, 17:43 przez Pisakk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 mar 2007, 17:23

na Openera ja się wybieram i nawet bilet już mam ;) ale już pisałam, nie mogłabym sobie odpuścić, szczególnie że jak dotąd ogłosili tylko jedną gwiazdę, na której koncert nie mam ochoty iść.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 kwie 2007, 22:55

Powoli zbliża się jedna z najciekawszych imprez tego roku, więc pora coś o niej napisać.

Obrazek

Line-up:

MAIN STAGE:
The Prodigy

HYPNOSIS ARENA:
Christopher Lawrence
Eddie Halliwell
Adam Sheridan
Kyau & Albert
Ronski Speed
Stoneface & Terminal
Menno de Jong

DEEP&BLUE:
Dieselboy
Logistics
DJ Hype
Dj Fresh
Ed Rush
Lady Waks
Mc Chickaboo
Mc Rage
SP MC

MYSTIC HOUSE:
Axwell
Sebastian Ingrosso
Steve Angello

Vitalic (Live)
Moshic
Flash Brothers (Live)
Hardy Hard
Laidback Luke

TECH GENETIC:
Jeff Mills
Chris Liebing
Marco Bailey
Felix Kroecher
Dave the Drummer
Brian Sanhaji
David Crystal

Jak widać organizatorzy imprezy w tym roku bardzo miło nas zaskoczyli zapraszając takie gwiazdy jak Ronski Speed, Axwell, Kyau & Albert czy Steve Angelo. Szkoda tylko, że już wybierając się na imprezę trzeba będzie się zdecydować z czego zrezygnować :? Jednak taka plejada gwiazd w jednym miejscu zachęca, oj zachęca :] Więc wybiera się ktoś :>

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 24 kwie 2007, 17:57

Red Hot Chili Peppers po raz pierwszy w Polsce. Stadion Chorzów 3 lipca 2007 roku. Co prawda bilety na płytę zostały już wyprzedane, ale można się jeszcze załapać na trybuny. Goraco polecam :D

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 990
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 kwie 2007, 23:22

A ja skromnie zapraszam do Mega Clubu w piątek na OSTR ,a tak po za tym skromnie zapytam , czy może ktoś na niego jedzie :) ?

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 25 kwie 2007, 20:46

14 sierpnia stolicę odwiedzi amerykański zespół !!!. jeśli kogoś intryguje nazwa, wymawia się zwykle jako "Chk Chk Chk", ale można powtórzyć trzykrotnie każdy inny jednosylabowy wyraz ;) grupa wpisuje się w modny ostatnio nurt zwany dance-punkiem (czyli taneczne połączenie żywych instrumentów z elektroniką, m.in. The Rapture, Radio 4, czy jedna z gwiazd tegorocznego Openera- LCD Soundsystem) mają na koncie dwie świetne EP-ki, "Me and Giuliani Down By the School Yard" i "Take Ecstasy With Me", a poza tym naprawdę fajną (tegoroczną) płytę- "Myth Takes" (wspomniałam o wg. mnie wartych uwagi projektach). nie mówiąc już o tym, że trzech członków !!! to ludzie z Out Hud, którego "S.T.R.E.E.T. D.A.D." to klasyka gatunku.
jeśli tylko będę w tym czasie w Polsce, na pewno nie przegapię.

próbka:
http://www.myspace.com/chkchkchk

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 kwie 2007, 22:13

6.07.2007 ---> SPODEK ---> KoRn Tam trzeba być 8)
Załączniki
Korn---Hanger-Poster-C10286340.jpeg
Korn---Hanger-Poster-C10286340.jpeg (21.33 KiB) Przejrzano 502 razy

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 kwie 2007, 23:10

RóżA pisze:MAIN STAGE:
The Prodigy
miodówa!!!! byłem w spodku 2 maja 2006i było genialnie, niestety w tym roku wypada mi wesele 7 lipca to nie dam rady, ale kto ma tylko okazje to gnać wo Wrocka!!!11

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 15 maja 2007, 19:03

JUNIOR BOYS W POLSCE!
genialny zespół indie electro popowy z Kanady wystąpi w warszawskim CDQ 22 czerwca :D
mam nadzieję, że znacie, a jeśli nie- nie ma lepszej rekomendacji niż dwie świetne, ambitne, kreatywne płyty, które do tej pory wydali, czyli "Last Exit" i "So This Is Goodbye". obie są jednymi z argumentów za tezą, że muzyka elektroniczna ma wiele do zaoferowania. a na próbę ->
http://www.myspace.com/juniorboys

zupełnie mnie zaskoczył ich przyjazd, szykuje się muzyczne lato ;) w każdym razie cieszę się bardzo, szczególnie że podobno oprócz tworzenia fajnej elektronicznej muzyki- umieją ją też zaprezentować na żywo. bilety w sprzedaży od jutra. can't wait!

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 15 maja 2007, 20:54

sorry girlfromipanema, ale określenie jakiegoś zespołu "genialnym" szczególnie takiego o którym 99% społeczeństwa nie słyszało jest dla mnie przesadzone. W ogóle to śmieszy mnie to, że ludzie uciekają w jakieś dziwne trendy muzyczne. :o Ale to tylko moje subiektywne zdanie.

Coś dla fanów trance:
http://www.ftb.pl/news/47315_0_1/paul-v ... erpniu.htm

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 15 maja 2007, 22:52

Bruno Banani-> haha :lol:
po pierwsze, zdecyduj się co chcesz powiedzieć. w końcu Junior Boys wpisują się w panujące trendy czy raczej nikt o nich nie słyszał? czy może dzisiaj o modzie decyduje 1% społeczeństwa?
po drugie, muzyki nie ocenia się liczbą fanów. w dzisiejszych czasach druga (zasłużona!) Beatlemania się nie zdarzy. zbyt duża rozbieżność stylów, zbyt wielu wykonawców, a poza tym różne podejście do muzyki. dla każdego "genialny" obejmuje innych artystów, chodzi o uczucia jakie wywołuje, o wartość tych dźwięków DLA MNIE. ostatecznie jeśli obce Ci jest takie coś, spójrz na recenzje płyt Junior Boysów.

Awatar użytkownika
LaRage
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaRage » 15 maja 2007, 23:33

chcialem dodac tylko do Bananiego, ze genialne nie moze byc cos dociera do 99% ludzi,bo po prostu tylu "geniuszy" wsrod spoleczenstwa nie zyje;) Cos co jest genialne zawsze bedzie tlamszone przez mase. Glupi przyklad chocby Kopernika: wybijasz sie,wyrozniasz - u diserw tu daj. Inna sprawa , ze imo Ci chlopcy az tacy genialni nie sa, ale porownujac z Panem Dykiem to niebo, a ziemia. Niech trance bedzie z Toba;*

Co by od tematu nie odchodzic to do poznania w lipcu zawita Sinead O'Connor i zaspiewa podczas jakiegos festiwalu na terenach Targow. Info niezbyt dopracowane, bo po prostu nie bede mogl tam byc, ale jeszcze chyba nierozpowszechnione wiec jak ktos chce to sobie poszuka:) Kobieta w ostatnich 2 latach wydala dwa zajefajne albumy,choc koncert ten ebdzie promowal jej najnowsza plyte. Cena naprawde promocyjna bo chyba 40-50zl , co w porownaniu np z Tori jest darmocha;)

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 16 maja 2007, 14:10

po pierwsze nie jestem fanem trance. Wole ambitny hh. po drugie ten zespół nie wpisuje się w panujące masowe trendy bo pewnie nie jest popową papką jak us5 czy cóś tam. Tylko jest dla mnie dziwnym trendem, czyli czymś w co uciekają pseudointeligenci. Nie potrafie zrozumieć co ludzie widzą w takiej muzyce. Może jestem ignorantem, ale mnie takie alternatywy nie jarają. każdy ma swój gust, ale określenie tego zespólu genialnym dla mnie jest przesadzone. Zlinczujcie mnie, ale zdania nie zmienie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”