Prison Break - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 12 wrz 2006, 18:08

Huhu no to pogoń obydwu strażników skończona. Kolejne bardzo dobre wzroty akcji, do czego już ten serial przyzwyczaił. Byłem święcie przekonany, że wpadnie Tweener, a tu taka niespodzianka, kto by pomyślał że chodzi o Abruzziego. Dobrze, że wkońcu poznalismy losy innych uciekinierów, cały czas brakuje mi jednak wariata Haywire. Serial dalej stoi na wysokim poziomie, ale muszę to powiedzieć otwarcie, że jak narazie bardziej podobał mi się sezon okraszony numerem 1.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 12 wrz 2006, 18:16

t_JB pisze:Tekst ktoś ma ?
http://napisy.org/Pobierz/Id076289.zip

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 wrz 2006, 22:38

:? :x :evil: Jak mozna bylo usunac z filmu mojego ulubionego zbira ;( ? Duuuuuzy minus dla scenarzystow :lol: Cholernie mi szkoda Johna, bo go polubilem. Odcinek na dosc wysokim poziomie, ze zwrotami akcji. Kiedy juz sie cieszylem, ze znienawidzony przeze mnie Tweener wpadnie musieli rozstrzelac Dona ! Ale przynajmniej smierc mial sliczna :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 12 wrz 2006, 22:43

Świetny odcinek, jak dla mnie najlepszy w drugim sezonie :) Byłem pewien, że Tweener wpadnie, dopiero jak zauważyłem ze Abruzzi podjezdza pod motel, zorientowałem sie, że cos jest nie tak. Szkoda Johna, bardzo szkoda...ale co poradzić. Moze przez to serial bedzie jeszcze lepszy :P
Mam nadzieje ze w nastepnym odcinku pokaza co z Haywierem. I pewnie teraz wpadnie Sucre...albo T-Bag :P Może być ciekawie.
Odcinek 9/10.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 wrz 2006, 14:03

Riddick nie masz hasła do tych linków z megaupload?

Jeszcze nie obejrzałem czwartego odcinka, ale wątków jest trochę za dużo, Suucre i Fraklin (ze smutkiem) moim zdaniem powinni zostać usunięci jako najnudniejsze postacie.

A T-Bag jest konieczny do ostatecznej konfrontacji w Utah, podobnie jak Abruzzi ;).

[EDIT] Miałem nie czytać posów dotyczących 4 odcinka, niestety przypadkowo...

Obrazek

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 13 wrz 2006, 15:03

Sorry, że hasła wcześniej nie podałem: thelivingroom
Ono jest chyba też do linków z rapidshare.

Szczerze powiedziawszy to ja jeszcze też 4. odcinka nie obejrzałem, czekam dzisiejszy wieczór, najpierw Prison Break, później Rzym na HBO a w finale Milan - AEK :wink:

piwus być może ta akcja kótra narazie się tak rozchodzi z biegiem czasu zacznie kumulować i wszystko w drugiej częsci sezonu prowadzić będzie do jednego, to by było ciekawe ale jak zapanować nad taką ilością wątków, a jeszcze jest ten latający w kasku świrus :lol: [/img]

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 wrz 2006, 15:04

Producenci i scenarzyści kombinują jak koń pod górę. Zwroty, a własciwie zwrociki akcji co 2-3 min. W sumie ten serial ma taką forme, ale chyba troszkę przesadzają. :roll:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 14 wrz 2006, 17:24

piwus wszystkie odcinki mozna zaczac pobierac juz godzine po wyemitowaniu odcinka (czyli o 4 rano) na stronach torrentow- torrentspy.com lub mininova.org lub linki sa na forum storny o prisonie www.prisonbreak.blox.pl

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 19 wrz 2006, 21:22

no no piekny ten 5 odcinek :D Chlopcy z lekka sie zdziwili widzac dzielnice domkow jednorodzinnych :D Fajny motyw z Mahone jest... Ciekawe co to za choroba go neka.. Czy uda sie Mahone zlapac kogos z naszej 5 w Utah? No no swietnie sie zapowiada 6 odcinek :)
EDIT: Nazwa leku to: Midazolam
A to jego zastosowanie i ogolny opis:Midazolam - lek psychotropowy z rodziny benzodiazepin. Charakteryzuje się szybkim początkiem działania oraz średniokrótkim czasem działania. Po podaniu doustnym działa on ok. 4 h, a po podaniu dożylnym ok. 1 h.
[edytuj]

Działanie i zastosowania

Dominuje efekt nasenny, amnestyczny. Praktycznie pozbawiony działania rozluźniającego mięśnie. Podawany doustnie jako lek nasenny oraz premedykacja przed zabiegami chirurgicznymi. W anestezjologii stosowany dożylnie jako składnik znieczulenia złożonego, TIVA lub jako lek w sedacji na oddziałach intensywnej terapii.
[edytuj]

Działania niepożądane

Midazolam powoduje depresję krążenia, działając bezpośrednio na mięsień sercowy. W hipowolemii, ukrytej jak i jawnej, szybkie podanie pełnej dawki może spowodować istotny spadek ciśnienia. Lek ten powoduje zależna od dawki depresję oddychania, której stopień zależy od drogi podawania (najsilniejsza jest po podaniu dożylnym) i dawki. Depresja oddechowa jest łatwo odwracalna przez podanie flumazenilu.
[edytuj]

Dawkowanie

Typowa dawka doustna to 7,5 - 15 mg. Dawka dożylna to 1-2-5 mg.

Ciekawa choroba :D

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 19 wrz 2006, 22:09

5 odcinek bardzo dobry, zawarte zostały najciekawsze wątki, szkoda mi trochę Sucre, ale czuje że ślub się nie odbędzie... No to teraz czekam na trailer 6.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 wrz 2006, 14:33

tu masz trailerka :)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 wrz 2006, 16:28

pablisso pisze: tu masz trailerka

Nie no to będzie chyba najlepszy odcinek póki co :D

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 20 wrz 2006, 17:00

:shock: Nie ma czegos takiego jak tendencja spadkowa. Tworcy PB caly czas mnie zaskakuja. Jako iz poprzednim razem piwus prawdopodobnie niechcacy rzucil okiem na to co pisalismy o odcinku i popsul sobie zabawe postanowilem, ze teraz moja wrazenia skamufluje, dobrze :>

Niezle, odcinek swietny, zaskoczenie kompletnie mnie rozwalilo, ogladajac trailer nastepnego dochodze do wniosku, ze nastepny moze byc jeszcze lepszy. Ekipa znowu razem. Ciekawe co T-Bag zrobi z tamta dziewczyna? Bedzie z pewnoscia ciekawie. Na razie mnie PB nie zawodzi. Co prawda malo prawdopodobne wydaje mi sie, aby chodzili tak sobie po Utah niezauwazeni, ale niech bedzie.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 wrz 2006, 19:24

bagg pisze:Co prawda malo prawdopodobne wydaje mi sie, aby chodzili tak sobie po Utah niezauwazeni, ale niech bedzie.
No ale nie spodziewaja sie ich w Utah przeciez to za nimi nei patrza... ten gosciu w sklepie moze najwyzej cos wykombinowac, ael np gosc w urzedzie miejskim wyczail kim sa Michael i Linc. A jak przyjedzie agent mahone to sie akcja dopiero zacznie :D I wydaje mi sie ze tamta babeczka na farmie co sprzedaje przyczepe cos wyczaila... Nagle zjawia sie gosciu i chce kupic przyczepe... a tv w domu na pewno ma :P i jak oglosza ze widziano ich w utah to sie zrobi male zamieszanie... A skoro ekipa juz razem to spodziewam sie niezlej akcji, klotni, bijatyk itp :D

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 26 wrz 2006, 18:23

No i jesteśmy chyba po najlepszym odcinku, teraz znowu trzeba czekać cały tydzień bo zakończenie 6. odcinka :smoke:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”