Bazar w Turynie - Strona 7

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto opuści Starą Dame w najbliższym czasie ...

Emerson
7
9%
Trezeguet
3
4%
Ibrahimović
18
23%
Buffon
16
21%
Camoranesi
1
1%
Zambrotta
8
10%
Vieira
8
10%
Nikt !
5
6%
Nikt z tej listy
1
1%
Capello
10
13%
Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 15 lip 2006, 13:36

Pczekajmy do poniedziałku.Wtedy bazar się rozkręci.Aaa właśnie do kiedy prokuratura ma czas do rozpatrzenia apelacji klubów :?: Widze że po tym zestawieniu co Zico podał najbardziej się Inter posili i Real.Ale Onet :roll: :? nie za bardzo wiarygodne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2006, 13:43

(L)egionista pisze:Aaa właśnie do kiedy prokuratura ma czas do rozpatrzenia apelacji klubów
Wszystko ujdzie szybko. Najwcześniej 25, ewentualnie dzień dwa później poznamy wyroki prawomocne. Powinno być 25, ale nigdy nic nie wiadomo. Tak jak teraz się wszystko przeciągnęło...

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 15 lip 2006, 13:50

Dzięki RealFan.Czyli do 25 możemy się wstrzymać ale piłkarze z Juve to napewno moga odejść bo oni i tak będą w Serie B.Z Milanu raczej nit nie odejdzie a nawet przyjda.Tylko będą grac co najwyżej PUEFA.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2006, 13:57

Widzisz początkowo mówili po 20. Trzeba przyjąć poprawkę i termin się przedłuży na pewno. Mają 3 dni na złożenie apelacji. W dwa na peno nie przeprowadzą procesu to kwestja tygodnia...tak gdzieś słyszałem. Z tąd 25 lipca. Wtedy też jest ostateczny termin zgłaszania drużyn do europejskich pucharów :wink: Sprawa z resztą może się ciągnąć echem jeszze długo, bo Lazio rozważa złożenie skargi nawet do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości... :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lip 2006, 14:07

*_Zaza_* pisze:o no wiesz co - Onet Forza ?
Hmm ale przecież Onet tego nie wymyślił. Takie przymiarki są już od kliku dni, jeśli nie tygodni. Jeśli chodzi o Juve to raczej nie ma co liczyć, że odwołanie da im powrót do Serie A. Co najwyżej mogą zmniejszyć im minusa do 20 punktów na przykład.

Jeżeli chodzi o udział Interu w bazarze to myślę, że Vieira i Camoranesi (podobo może zostać w Juve ?) to byłby dobre zakupy. Zlatan i Treze raczej nie, po zdegradowaniu Violi pierwszeństwo ma Toni.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 14:22

Zico Onet tego nie wymyslił ale to ten spekulacje z przed tygodnia to jak jak Onet pisze ze Juventus kupował mecze :lol: czyli oni wiedzą wiecej niż sąd :wink: ?

Teraz najważniejsze będzie zdanie samych piłkarzy bo ja osobiście nie traktuje każdego jak fani Realu, Figo. Wiec jeśli Thuram czy Zambrotta powiedza zostaje to zostają :!: A takich dekraracji będzie kilka ...

Co do Mauro Camoranesiego to pamiętasz jak w czasie sezonu była mała wojenka po między nim i Capello ? wtedy pisano że Mauro odejdzie ... jednak odszedł Capello.

Fajnie jest wymieniac graczy - ja chce tego a ten nie odejdzie itd. spekulowac może bo nie rozmawiamy o jakis średniakach a piłkarzach najwyższej półki. Jednak w czasie tego zamieszanie wyjdzie też przywiązanie - nie każdy jest jak szczur...

Znów powiązanie Figo opisywany jako ten "bohater" mercato dla fanów Realu .. tego Capello, czy bedzie jeszcze Emerson ?

Cygan, brudny cygan :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lip 2006, 14:42

Zobacz swój pierwszy post w tym temacie, i następne – inaczej pisałeś. Myślę, że nie ma porównania obecnej sytuacji do sprawy Figo. Przecież nawet kibice nie powinni wymagać od Mistrzów Świata aby ci zgodzili się na grę drugiej lidze + zrezygnowanie z części pensji. Oczywiście mogą się zdarzyć wyjątki takie jak Del Piero ale na wielu więcej bym nie liczył. A Figo ? przeszedł do największego rywala ale Barca wcale nie leciał z ligi. Obecni piłkarze Juve mogą się wykazać nie przechodząc do Interu czy Milanu wybierając zagraniczne ligi. Choć drugie strony nie każdy może mieć ochotę tak drastyczną zmianę środowiska i jednak wybierze mediolańskie kluby … przecież piłkarze też mają prawo czuć się oszukanie przez klub i jego działaczy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2006, 14:53

*_Zaza_* - Co sprawa Figo ma do obecnego mercato Realu bo nie rozumiem :roll: Tutaj sytuacja jest zupełnie inna. Juventus został zdegradowany do Serie B. Chyba nie sądzisz, że zaraz wszyscy pozostaną :P Może niektórzy tak, ale nie wszyscy. Osobiście wątpię w pozostanie takich piłkarzy jak Cannavaro, Zmabrotta, Emerson, Ibrahimovic, Buffon, Trezeguet, Camoranesi, Vieira...Może ktoś się skusi, ale większość z nich powie ładne papa :wink: I tu nie ma znaczenia czy to średniacy, czy światowa elita. Jak są czołówką to tym bardziej nie pozostaną na tonącym okręcie, by się nie potopić. Szczury uciekają bo cenią sobie życie. Piłkarze uciekną, bo cenią sobie karierę :P :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 14:55

Zico mój pierwszy post jak i każdy kolejny był opraty na spekulacjeach ale na miłośc Boską ile się wydarzyło od tamtego czasu ? Zreszta mam taka zasade że jak śledze Włoskie serwisy mercato to już Hiszpański czy Angielskie mnie nie obchodzą ... albo inaczej już nie okreslają wizji mercato :wink: A tym bardzie Onet. Bo masz przykłąd na Cannavaro: dwa dni temu podpisał umowe z Realem - wczoraj z Milanie a dziś z Cheslea na jachcie Romka :wink: A jak dla mnie jest duża szanse że pozostanie w Juve...

Wiesz przykład Figo był po to by uświadomić faną Real że nie każdy jest jak ... Bo to czy dany gracz Juve zamieni JUve na Inter czy Milan to nic mało było takich transferów w histori ? Milan Inter podobnie. Jednak jak piłkarz coś powie to trzeba mu wierzyć bo nie każdy jest jak Figo... to miałem na myśli. Sytuacje jest całkiem inna i nie da sie porównac jej.

Wiekszośc piłkarzy jest w kwiecie piłkarskiego wieku i dwa razy się zastanowi. Bo muszą mieć na mysli kase - przyszłośc sukcesy i swoją kariere ale też szacunek. Przeczytaj komentarz McSuchego w newsie "to nie supermarket" na stronie głównej pilka.pl

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lip 2006, 15:14

*_Zaza_* pisze:Zico mój pierwszy post jak i każdy kolejny był opraty na spekulacjeach ale na miłośc Boską ile się wydarzyło od tamtego czasu ?
Ile ? Zakładając ten temat z myślą, że Juventus zostanie zdegradowany- tak ? Teraz to się stało faktem – tak ? Wiec co się zmieniło ?

Zapomnij o Onecie bo wszystkie media o tym mówią i mówią mniej więcej to samo na temat prawdopodobnych transferów ze zdegradowanych klubów. Wiem, że są to tylko i wyłącznie spekulacje ale chyba po to powstał ten temat – aby o tym pisać – prawda ?
*_Zaza_* pisze:Bo muszą mieć na mysli kase - przyszłośc sukcesy i swoją kariere ale też szacunek
Czyli według Ciebie tacy piłkarze jak Vieira (jeden sezon w Juve) czy Zlatan (dwa sezony w Juve) stracą szacunek jeżeli odejdą ? Czy oni kiedykolwiek mówili, że Juventus jest ich miłością, że pozostaną tam do usranej śmierci ? Nie wydaje mi się. Przyszli tam dla kasy i/lub pucharów, a tego klub im teraz nie może zaoferować więc najprawdopodobniej duża część z nich odejdzie. Jest to jak najbardziej naturalne i nie można ich za to winić.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 15:25

Zico wiesz nie chwaląc sie juz jakiś czas temu byłem pewny w jakims stopniu co do losów Milanu i Juve w tej aferze. W zasadzie każdy w temacie był w pewien sposób pewny. Każdy news obojętnie czy to na temat Kaki' Gattuso - Zlatana czy Buffona i Thurama zaczynał sie od słowa "degradacja" teraz masz to jak na tacy ale sądzisz ze piłkarze zaczną uciekać z klubów zdegradowanych aż tak bardzo ?

Fabio Cannavaro - jak to napisałej jeden z dzienników na mundialu w końcu wyszedł z cienia Nesty - kto mu to zagwarantował ? Lippi i Juventus bo gdy zamieniał Inter na Juve byli tacy co stawiali ['] przy jego nazwisku. A teraz śmiało może stawiac **** gwizdki :] Włosi mu dziekują za taki mindial w jego wykonaniu z opaską na ramieniu om ma szacunek i sam się szanuje ...

Oczywiście że np. gracze z jedno sezonowym starzem na Delle Apli inaczej na to patrza nić Ci co graja od 4 lat ale podstawa to podział na Włochów i stranierich :!: To będzie najwazniejsze

Zico_FCI pisze:Wiem, że są to tylko i wyłącznie spekulacje ale chyba po to powstał ten temat – aby o tym pisać – prawda ?
Tak masz racje po to powstał - teraz pytanie znajdziesz wszystkie news od wczoraj od godziny hmmm 9 rano do tego tematu ? gwarantuje Ci że bedzie ich wiecej niż z 15 ... [a o jak krótkim czasie mówimy] Zobaczysz co bedzie w poniedziałem gdy prasa ruszy na bazar :roll:

Przepraszam ale napisze tu komenatrz który dodałem 4 minuty temu [dwa razy pisać nie bede - wybacz...

"Trzeba też pamiętac że każdy z tych piłkarzy ma rodzine: dzieci, żony - i odnich tez uzależnia ewentualne decyzje. W przypadku Gigi'ego Buffona sexowna nażyczona które robi we Włoszech nie mniejszą kariere niż sam Gigi. Wiekszą gracz jest w kwiecie piłkarskiego wieku. Muszą podjąć decyzje o przyszłość pod względem kasy, dalszej kariery itd. Czy sądzicie że np. Patrick Vieira teraz raz dwa zmieni klub ? spoko wcześniejszy transfer z Arsenalu [gdzie miał wszystko] do Juve [gdzie był tak dobrze do czasu...] była to chyba jedna z jego najgorszych decyzji w karierze. Opuscił Milan jako nie grający młokos - Arsenal dał mu wszystko - od sukcesów po opaske kapitana, potem zaliczył słabe sezony [mimo wszystko] na Delle Apli a teraz mundialem odżył - ten mundial był dla niego jak promocja a to dziwne brzmi bo mówie o jednym z najlepszych DM w obecnej piłce... Też ma pewnie dośc"

A co ciekawe pisze Ibra Ibra Ibra ale Szwed i tak by odszedł na 99% bo ma tylko rok umowe jeszcze wiec nie trzeba było wyroków by tak sadzić za darmo go nie oddadzą teraz albo nigdy ...

Awatar użytkownika
Stal 1946 Sanok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stal 1946 Sanok » 18 lip 2006, 12:08

Najbardziej sie ciesze ze Capello poszedl w..........

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 18 lip 2006, 15:34

Chęć kupienia Davida Trezegueta wyraziło Fenerbache. Zico jest podobno skłonny dać 18 mln euro :!: Ciekawe co na to sam Trezeguet i włodarze klubu :?: :lol: Wątpie żeby przeniósł sie do Turcji, ta liga jest na niego zdecydowanie za słaba, zarząd też pewnie zaczeka na inne propozycje. Ale jednak to 18 baniek....

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lip 2006, 14:27

Txiki wrócił z bazaru z pełnymi siatkami :lol: :jupi:

Jeszcze do niedawna do ewentualnego transferu Zambrotty podchodziłem z dystansem. Większe szanse na jego ściągnięcie miał moim zdaniem Real (za sprawą Capello) i Milan. Tymczasem Txiki dał radę :] 19 mln za Zambrottę i Thurama to zajebista sprawa. Na dodatek w ratach na 2 lata. Kosmos po prostu. Skorzystaliśmy z degradacji Juve najlepiej jak mogliśmy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lip 2006, 14:44

Niggaz bazar trwa ale coraz mniej promocji :wink: Warto zauwazyć słowa prezydenta Juve że nie jesteśmy "supermarketem" i że wierzy w utrzymanie nawet w serie A :shock: a teraz ocenić sytuacje Violi i Lazio i ich "ruchy transferowe" Inter od miesiąca daje 20-25 milionów za Luca Toniego i słyszy - non grazie :P. Chyba ich wiara jest mocniejsza :] Pytanie kto następny wpadnie do koszyka ? chyba Vieira ... choć on duży trzeba wózek widłowy :wink:

Mimo wszystko nie jest to nic przyjemnego :? - mimo że mówie jak fan Rossonerich - Juventus nie zasłużył na takie traktowanie :? oczywiscie transfery to normalka i nie o to mi chodzi ale to cała nagonke. Może powiedziec - Lucek ich sprowadził - Lucek ich zabrał .... :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”