Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 sie 2007, 21:02

Mecz dosyć wyrównany , ale bramki puszcza tylko Malarz , który gra po prostu fatalnie. Błędy przy wyjściach , a gol Niedzielana :P . Obrona też nie zachwyca. Jedynie coś tam grają Edi , Świr i Sasin , który ciągnie po prawej stronie. Piękna bramka Świra , szkoda , że nie uznana.
W Wiśle na brawa zasługuje przede wszystkim Kosa. Wywalczył rzut karny i zaliczył asystę przy trzeciej bramce (a może to asysta Celebana :roll: ). Biega , uderza , jedynie rzuty rożne nie wychodzą :P .

do przerwy 3:0
Brozek
Cleber (k)
Niedzielan

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sie 2007, 23:02

Akurat jestem w Krakowie, więc postanowiłem wpaść do pubu na meczyk. I sie nie zawiodłem.Wisła pokazała, że sa dobrze przygotowani do sezonu, maja dobra kadre. Wiekszosc pilkarzy to nie odkrycia Skorzy, ale pod jego wodza ci gracze graja o niebo lepiej. Sluchalem przed meczem wypowiedzi Brozka, ze w tej rundzie chce byc regularny. I facet obok mnie : "Pawełek, ja to od ciebie co pół roku slysze" :lol: Ale może jednak zacznie strzelac regularnie. na razie 2 mecze i 3 gole. Ja sie ciesze, bo postawilem na niego w wygrajlige. Krakowianie pokazali naprawde niezla gre. A z Korony podobał mi sie tylko Piotrek Swierczewski :D Piekny lobik+złote usta roku. "Sędziowanie jest do dupy"

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 11 sie 2007, 6:58

Mój komentarz:
1. Ruch-Zagłębie 1:0
Zasłużony tryumf chorzowian, którzy w przekroju 90 minut byli drużyną troszeczkę lepszą, aczkolwiek Zagłębie zagrało najlepszy mecz w Orange Ekstraklasie i myślę, że niedługo sosnowiczanie zaczną gromadzić punkty.
2. Wisła-Korona 4:0
Dwa trafienia Pawła Brożka napawają optymizmem, cieszy spore zaangażowanie Wisły. Korona nie zasłużyła jednak aż na taki wymiar kary, pomimo szkolnych błędów w destrukcji. Bramka Świerczewskiego raczej nie odwróciłaby losów meczu. Sądzę, że Korona wygra kolejny mecz ligowy z Odrą Wodzisław.
3. Jagiellonia-ŁKS 1:0
Brawa dla Artura Płatka, za to, że piłkarze pod jego wodzą wygrali 2 z 3 spotkań w lidze. Martwi jednak postawa łodzian, nad którymi ciąży widmo strefy spadkowej.
4. Polonia-Cracovia 1:0
Wprawdzie nie do sensacji, ale do dużej niespodzianki doszło w tym spotkaniu. Wiedziałem, że będzie to wyrównane starcie i Cracovia będzie dyktowała warunki gry, ale nie spodziewałem się, że 3 punkty pojadą do Bytomia, bo przecież beniaminek też grał poniekąd na wyjeździe. Brawa dla Grzegorza Ż. za wspaniały mecz. Niepokoi postawa graczy Majewskiego, którzy będą chcieli za wszelką cenę wygrać za tydzień z Jagą.
5. Lech-Górnik 4:1
W istocie Górnik zaprezentował się lepiej aniżeli w meczu w Legią, aczkolwiek postawa zabrzan pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Myślę, że w tym sezonie przed aspirującym do gry w Pucharze UEFA klubem niewyobrażalnie trudne zadanie. Nareszcie mogę pochwalić Lecha, dzięki Reissowi Kolejorz wczoraj zagrał bardzo dobrze. Niestety, w perspektywie piłkarze Lecha mają mecz z powracającym do formy mistrzem Polski...
6. GKS-Zagłębie 0:1
Słaba postawa bełchatowian, którym będzie niezmiernie ciężko osiągnąć korzystny rezultat w konfrontacji pucharowej z czołowym ukraińskim zespołem. Brawa dla Czesia Michniewicza, za to, że jego piłkarze potrafili wygrać mecz wyjazdowy z wicemistrzem Polski, zwłaszcza, biorąc pod uwagę wyczerpującą potyczkę z Rumunami. Zagłębie znów może rywalizować z najlepszymi w lidze, natomiast PGE musi jak najszybciej powrócić do optymalnej dyspozycji.
7. Odra-Widzew 1:1
Fortuna kołem się toczy jest określeniem, które najtrafniej opisuje położenie wodzisławian. Widzew zagrał lepiej niż ostatnio, zatem pozostaje mi tylko wyrazić nadzieję, że łodzianie wreszcie wygrają mecz w Orange Ekstraklasie.
8. Legia-Groclin 1:0
Za nami spotkanie stojące na dość wysokim poziomie. Najbardziej sprawiedliwym rezultatem niewątpliwie byłby remis, ale zawiodła skuteczność gości. Kompletnie bez formy jest Bartek Ślusarski.
Moje jedenastka(4-4-2):Banaszyński-Dudka,Cleber,Dymkowski,Wawrzyniak-Cantoro,Kuklis,Iwański,Sokołowski-Brożek,Reiss
Ostatnio zmieniony 13 sie 2007, 18:01 przez Ludi, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 11 sie 2007, 11:56

Wczoraj na wysokie zwycięstwo Wisły złozyło się kilka czynników. Bardzo dobra dyspozycja całego zespołu z Krakowa (na szczególne wyróżnienie zasługują Dudka, Kosowski, Brożek i Niedzielan), długo wyczekiwana skuteczność Pawła Brożka, kontuzja Hernaniego i dyspozycja całej lini obronnej Korony z Mielcarzem na czele. Od dawna wiedziałem, że w drużynie Białej Gwiazdy drzemie ogromny potencjał, jedyne co było potrzebne to dobre poukładanie zespołu i stabilizacja na posadzie trenera. Bez wątpienia zapewnił to trener Skorża i Wisła zaczęła grać tak, jak wszyscy tego oczekiwali. Teraz pozostaje czekać na wiadomość w mediach, że Szymek podjął treningi pod Wawelem, co powinno nastąpić w najbliższym czasie.

JAZDA JAZDA JAZDA, BIAŁA GWIAZDA!

orzo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 11 sie 2007, 22:03

Czy GKS Bełchatów ma szanse na podium w tym sezonie? Po dzisiejszym meczu z Zagłębiem bardzo w to wątpie, ale to przeciez dopiero 3 kolejka, ale jezeli przegrywa się z głownymi kandydatami do walki o podium, no to chyba wiadomo, ze GKS może się nie liczyc w tym sezonie, ale poczekajmy:) Natomiast Zagłębie zagrało przeciętny mecz, ale na szczęscie miało Iwańskiego w składzie, usprawiedliwieniem dla piłkarzy Zagłębie moze być fakt, ze mają w nogach 90minut przegranej walki o III runde el. LM. ;/. Mecz GKS - Zagłębie, nie był super widowiskiem, ale miejmy nadzieje, ze obie drużyny będą grac lepiej :)

P.S.

http://systemy-bukmacherskie.zlotemysli.pl/typkasa.php

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sie 2007, 22:09

orzo pisze:Czy GKS Bełchatów ma szanse na podium w tym sezonie? Po dzisiejszym meczu z Zagłębiem bardzo w to wątpie, ale to przeciez dopiero 3 kolejka, ale jezeli przegrywa się z głownymi kandydatami do walki o podium, no to chyba wiadomo, ze GKS może się nie liczyc w tym sezonie, ale poczekajmy:)

Gadanie. Jak prezentowało sie Zagłebie przy Edku... pozniej było znacznie lepiej, az doprowadziło ich to do mistrzostwa. Jakby to bła 10 kolejka to mozna dochodzić do jakiś wniosków, narazie jest za wczesnie. Dodatkowo wroci Garguła czy Fonfara itp....

orzo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 11 sie 2007, 22:46

Jarzinho pisze:Gadanie. Jak prezentowało sie Zagłebie przy Edku... pozniej było znacznie lepiej, az doprowadziło ich to do mistrzostwa. Jakby to bła 10 kolejka to mozna dochodzić do jakiś wniosków, narazie jest za wczesnie. Dodatkowo wroci Garguła czy Fonfara itp....

Zgadzam się z twoim zdaniem.... ale przeciez ja pisałem, ze ale i ale itd. :) :) :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sie 2007, 10:47

Nowy bogaty Górnik wyglada na słabszego od tego biednego... Zbieraja narazie lanie i to ostre, a juz za chwile spotkanie w Wisła. :wink:
Lech zagrał tak jak potrafi grać w Poznaniu, poraz kolejny po przerwie nastapiło przebudzenie ekipy i w efekcie 4 strzelone bramki i co wazne tylko jedna stracona. Świetnie poraz kolejny zagrał Zając, wreszcie widoczny był Quinteros, Wilk wrócił na swoja pozycje i zagrał świetnie no i oczywiscie Reiss, a z obrony świetnie grał Kikut. Błędy w obronie dały bramke Górnikowi, Dolha, ktory debiutował miał także niepewne interwencje.
Na koniec publika chyba wieksza niz na pozostałych sobotnich meczach razem wzietych. :twisted:

Jagiellonia wygrała drugie spotkanie i być moze nazbiera tych punktow do utrzymania. Naraize w porownaniu z ŁkS czy Sosnowiczanami wypadaja dobrze. Dwoch innych beniaminkow takze wygrało, szczegolnie zaskoczyła mnie wygrana Polonii z Cracovia, spodziewałem sie, że Majewski naprawde stworzył paczkę, ktora raczej bedzie grłąa o gore tabeli, a takie wpadki jak a nie powinny sie przydazac.
Wreszcie kompletnie zawiodło spotkanie PGE z Zagłębiem, było nudne i bez pomysłu na gre z obu stron, sytuacji niewiele i o wszystkim zadecydowała bramka Iwańskiego, ktory po niej ma trafić do reprezentacji.

orzo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 12 sie 2007, 11:19

Lech P. napewno będzie się liczył w tym sezonie, ale drużyna F. Smudy ma jeden problem, mecze wyjazdowe :( Mam nadzieje, ze w tym sezonie Lech poprawi gre na wyjeździe i bedzie równiez tam łapał punkty, bo przeciez wygrywając wszystko na swoim stadionie mistrzostwa się nie zdobędzie, a nawet nie bedzie się w czołówce... Mecz w poprzedniej kolejce z Koroną na wyjeździe pokazał, ze Lech w tym sezonie moze na wyjazdach własnie zdobywac punkty ( mam nadzieje ). Kolejnym sprawdzianem dla Lecha będzie wyjazd do dobrze grającego Mistrza Polski - Zagłębia.

Wisła Kraków, to napewno zdecydowany faworyt do mistrzostwa, Taką drużyne jaką ma obecnie Biała Gwiazda napewno chciałby miec kazdy klub w Polsce :) Wystarczy powiedziec tak::: Baszczyński, Dudka, Głowacki, Kosowski, Sobolewski, Zienczuk,Niedzielen --- Obecni lub byli kadrowicze + Pawełek, Brożek - oni się ocierają o kadre, a do tego Cantoro i Cleber, a może dojdzie jeszcze Szymek. Brakuje mi w tej drużynie jeszcze Kuby i Żurawia,,, LM pewna w sezonie 2008/2009 :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 sie 2007, 11:52

Co do Lecha to jeszcze za wczesnie aby ich oceniac, pod katem tego co moga zwojowac, bo tak naprawde nie mieli porzadnego przetarcia u siebie

Narazie grali co by nie mowic z najgorsza druzyna w lidze i budujacym sie dopiero Gornikiem - i mozna miec tu meiszane uczucia - raz kilka minut wspanialem gry a potem szarzyzna
Dwa to bledy w pobronie, zarowno w pierwszy jak i drugim emczu po ktorych padly juz 3gole :!: Lech gra falami i napewno potrzeba stabilizacji, pytanie czy franz jest w stanie :think: Szczerze powiedziawszy to myslalem ze Lech bedzie sie lepiej prezentowac po roku pracy Smudy - mial duzo czasu na poukaldanie i transfery a tu wychodzi na to ze Lech jest w dalszym ciagu budowany

Moze im byc ciezko z zalapaniem sie na podium
orzo pisze:Brakuje mi w tej drużynie jeszcze Kuby i Żurawia
:zgon: fajnie to brzmi :lol: moze go sicgna :rotfl:

orzo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzo » 12 sie 2007, 12:39

Jak wiadomo prawdziwa walka o mistrzostwa ma dopiero byc w następnym sezonie - mowa o Lechu P. :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 sie 2007, 12:41

orzo pisze:Jak wiadomo prawdziwa walka o mistrzostwa ma dopiero byc w następnym sezonie - mowa o Lechu P.
taa, juz kiedys to slyszalem :lol:

Jak w tym roku nic nie osiagna to wywala Smude, a wtedy bedzie inny trener buydowac swoje i znowu bedziesz mogl napisac - prawdziwa walka ...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sie 2007, 13:08

czeher pisze:Jak w tym roku nic nie osiagna to wywala Smude, a wtedy bedzie inny trener buydowac swoje i znowu bedziesz mogl napisac - prawdziwa walka ...

Tak... musisz naprawde zyc w innym świecie. :P :P Już kilka razy go wywalano w poprzednim sezonie, bo kibice wzieli sobie za powaznie słowa Rutkowskiego, teraz moze być podobnie. Miejsce w 5 wystarczy aby Smuda za rok nadal był trenerem Kolejorza, bo walka o mistrzostwo bedzie ze strony Lecha, ale naprawde to trudno oczekiwac, że Lech go zdobedzie. Załozenie było 3 lata, nie rok nie dwa i tego sie bedziemy trzymać, a Lech powoli robi postepy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 sie 2007, 13:19

Jarzinho pisze:Tak... musisz naprawde zyc w innym świecie.
To juz twopja opisnia

Moim zdaniem wywalono by go gdyby nie ta koncowa seria i jezeli ten sezon zakoncza na tym samym pulapie, zdziwie sie ze Smuda zopstanie na kolejny sezon
Jarzinho pisze:Załozenie było 3 lata, nie rok nie dwa i tego sie bedziemy trzymać, a Lech powoli robi postepy.
I nie mowie, ze macie zdobyc mistrzostwo ale prawo gry w pucharach - takie chyba byly zapowiedzi :think
czyli za rok MP :?: ale z takimi niklymi postepami za 5lat nawet MP nie bedzie - zas Reissowi czy Zajacowi lat nie ubywa :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sie 2007, 13:42

czeher pisze:zas Reissowi czy Zajacowi lat nie ubywa

Oj tak wszyscy mowia i mowia, a Ci dwaj zawodnicy co sezon graja naprawde dobrze, a być moze sa jednymi z najelpszych na swoich pozycjach...Wiek nie gra, a umiejetnosci.

Po to zostali ściagnieci i świetynie sie wprowadzaja zawodnicy pokroju Rengifo czy Floriana. Wczoraj w spotkaniu z Górnikiem i tydzień temu w spotkaniu z Korona.
czeher pisze:I nie mowie, ze macie zdobyc mistrzostwo ale prawo gry w pucharach - takie chyba byly zapowiedzi :think
czyli za rok MP

LEch miał ugruntować sobie pozycje w czubie tabeli i w zeszłym sezonie był juz wyzej niz rok wczesniej, a teraz ma zrobić kolejny krok, czy bedzie to 3 i puchary, być może, Choć ja osobiscie bardziej stawiałbym na PP i tam walke o ewentualny Uefa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”