Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 27 mar 2005, 18:07

Brazylia - Peru, dzisiaj, godzina 21.00 (naszego czasu).
Oprócz tego - o 23 grają Ekwador z Paragwajem.

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 27 mar 2005, 18:40

Chciałbym dodać, że kto odbiera Polsat Sport, będzie te dwa mecze mógł oglądnąć. Ja odbieram i będę mógł oglądnąć te owe spotkania. Brazylia być może wygra, jeśli w takiej samej formie będzie Adriano, jak w meczu LM z Porto. W drugim spotkaniu nia ma faworytów, ale ja stawiam na Paragwaj.

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 27 mar 2005, 21:35

ciekawy bedzie mecz w srode Polska-Irlandia. bedzie cienzko...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2005, 21:49

Kuchar pisze:ciekawy bedzie mecz w srode Polska-Irlandia. bedzie cienzko...
No szczerze mówiąc to po tym co zaprezentowali Polacy w spotkanie z Azerami jest rzeczywiście ciekawy ich postawy w kolejnym meczu. Ale czy będzie cienzko :?: Doprawdy nie mam pojęcia :wink: :P
Mogę się jednak wypowiedzieć na temat tego czy mecz będzie ciężki dla Polaków :wink: Biorąc pod uwagę nie najlepszą dyspozycję Irlandczyków wierzę, że 3 pkt są jak najbardziej w zasięgu ręki. Niech tylko Polacy zagrają na podobnym poziomie co z Azerbejdżanem i nie powinno być źle. Irlandia to niby rywal nieco lepszy ale wcale nie prezentują jakiegoś wyższego poziomu co zresztą widać w ostatnich wynikach.

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 27 mar 2005, 21:52

niggaz pewno masz racje, ale wiem ze nasza repke stac na wszystko. 3 pkt sa realne, ale nie bedzie tak latwo jak z Azreami

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 27 mar 2005, 22:10

Ja mam nadzieje ze sie nie przejedziemy na Irlandii. Bo nasi pilkarze napewno wyjda na boisko podbudowani zwyciestwem z Azerami i oby tylko wygrali tez ten z Irlandia bo z nimi to juz tak latwo nie bedzie.

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 28 mar 2005, 9:37

jezeli potraktuja irlandzczykow poaznie to nie powinno byc zle. ale jak ich zlekcewaza(bo wygrali z Azerami 8-0 wiec jakim to wspanialym zespolem nie sa) to powinno byc dobrze

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 mar 2005, 10:20

Mysle ze Janas znow bedzie potrafil zmobilizowac pilkarzy. O ile w tym meczu 3 pkt powinny byc pewne (nie lekcewaze tutaj Irlandii ) to gorzej moze byc z Azerami na wyjezdzie , bo po takiej strzelaninie ciezko bedzie umotywowac pilkarzy na mecz z tym samym rywalem.

Gdyby jeszcze Anglicy i Austryjacy stracili pkt byloby pieknie :D

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 28 mar 2005, 16:15

Moim zdaniem, napewno Irlandia Pln jest troche lepszym zespolem od azerow ale poradzimy sobie. Przed meczem z Azerbejdzanem tez mowilo sie ze bedzie ciezko i ze bedzie dobrze jak wygramy 1-0 albo 2-0. Tak samo jest przed meczem z Irlandia. Jesli zagramy przynajmniej 3/4 z tego co zagralismy z Azerami to powinno pojsc gladko. Jestem dobrej mysli.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 28 mar 2005, 16:39

No i Brazylia wygrala 1:0 po ciezkim meczu z peru. Dawno juz nie widzialem "calej" Brazyli w akcji z Ronaldhinio, Ronaldo, R. Carlosem, Cafu, Diada itp. Mecz byl dosyc ciekawy, ale troche martwi mnie bardzo slaba forma Ronaldo. Przestrzelil dwie 100% sytuacje na gola, taki pilkarz jak on nie moze sobie pozwalac na takie bledy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 mar 2005, 16:48

Eliminacje w strefie Ameryki Południowej zazwyczaj są bardzo ciekawe ponieważ poza Argentyną i Brazylią w zasadzie nic nie jest do końca pewne a i te dwie drużyny czasem zawodzą. Ciekaw byłem jak zaprezentuje się ekpipa Canarinhos w meczu z Peru. Mówiąc najogólniej zawiodłem się ale może za dużo oczekiwałem. Ekipa naszpikowana gwiazdami to nie wszystko zwłaszcza kiedy nie chce się grać. Teoretycznie cały mecz pod dyktando Brazylijczyków a jednak Peruwiańczycy wcale nie ustępywali pola i starali się groźnie kontrować. Zabrakło im trochę szczęścia. Gdybym chciał krytykować poszczególnych zawodników to chyba wymieniłbym niemal całą ekipę Brazylii która z wyjątkiem Kaki grała bez zbytniego zaangażowania. To właśnie zawodnik Milanu zapewnił też zwycięstwo więc zdecydowanie najlepszy zawodnik. Z gry Ronaldo można się było conajwyżej pośmiać (jak ktoś go nie lubi) albo ubolewać (dla jego zwolenników) a osoby bezstronne chyba też były zawiedzione :lol: Miał 3-4 sytuacje z których powinien coś strzelić ale nic nie wyszło. Dobrze, że chociaż asysta przy bramce to jego robota. Ronaldinho przeszedł jakby obok meczu i to już nie pierwszy raz. Przez 90 min może około 5 razy przyśpieszył w swoim stylu. Zanotował z 4 ładne podania i bodajże 1 mało groźny strzał. Najbardziej ciekaw byłem jednak występu Robinho. W sumie nie mogę powiedzieć, że na nim również się zawiodłem bo sporo próbował, ożywił grę i pokazał, że drzemie w nim wielki potencjał. Komentatorzy nie mogli się powstrzymać od pochwał kiedy pojawił się na boisku :lol: Szczerze mówiąc teraz dopiero będzie mi go szkoda w Realu jeśli tam trafi. Podczas meczu doszło do pewnego incydentu. Mianowicie faul Juana nie pamiętam na kim ale oglądając powtórkę aż wstałem z miejsca. Za takie coś poza czerwoną kartką należała mu się niewątpliwie jakaś kara od federacji. Trudno mi opisać to zajście ale groziło połamaniem nogi przeciwnika. Co ciekawe arbiter był podczas tej akcji tuż obok (jakieś 2 metry) ale początkowo nawet kartki nie dał. Dopiero kiedy poszkodowany opuścił boisko to ukarał Juana żółtą kartką a to i tak zdecydowanie za mało. Komentatorom także puściły nerwy w tamtej sytuacji. Padły stwierdzenia, że Juan powinien wylecieć na zbity pysk oraz, że takich trzeba ścigać i karać. Tak czy inaczej Brazylia osiągnęła korzystny wynik a grą wcale nie zachwyciła.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 28 mar 2005, 17:09

Niestety nie mialem przyjemnosci tego meczu obejzec... :| W chacie byla impreza moicg starych i lipa wyszla ... :| A tak sie napalilem na ten mecz.. Ciekaw jestem tylko w ajkim skladzie wystapila reprezentacja Brazylii ...

Wogole to obejze sobie emcz Brazylia - Urugwaj i sobie nadrobie aleglosci bo juz dawno nie widzialem gry brazylijzykow :P Przegapilem moment kiedy liderem brazylii zostal KAKA :P

Ale co sie odwlecze to nie uciecze :D

Awatar użytkownika
fabian
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fabian » 30 mar 2005, 19:27

RoRo pisze:Ciekaw jestem tylko w ajkim skladzie wystapila reprezentacja Brazylii ...
Dida-R. Carlos, Lucio, Juan, Cafu-Emerson-Kaka(Renato), Ronaldinho, Ze Roberto, Juninho(Robinho)-Ronaldo

BTW. Mój 1. post

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 mar 2005, 19:50

Taki skład miała Brazylia a według mnie to Peru powinno wygrać. Styl Canarinhos był wręcz haniebny. Gdyby Authuorio nie zdjął Solano i Rebosio, którzy rozgrywali dobrą partię kto wie jaki byłby wynik.
Po chamsku zachowal sie Juan kiedy prawie złamał nogę Alberto Ridriguezowi, Dobrze grała ofensywa Peru Farfan i Pizzaro oraz świetnie wspomagał ich z tyłu Zegarra szkoda, że nie zagrał Guerrero.
Ale i tak Peruwiańczykom należą sie brawa za ten mecz. Myśle, że Authuorio zrobił słusznie wystawiając podstawowy skład chociaz dziennikarze napierali aby wystawił rezerwy bo i tak Peru przegra, ale to jest człowiek honoru on bał się, że gdy wystawi rezerwy to dostaną ze 6-0 i wtedy dopiero spłynęła by na niego fala krytyki a tak nikt mu nic nie zarzucał bo styl był bardzo bardzo przyzwoity.
Skład Peru:
Ibanez- Jayo, Soto, Rebosio, Palacios, Zegarra, Rodriguez, Farfan, Pizzaro, Solano i jescze ktoś ale nie pamiętam wiem, że wszedł Olcese
Mam nadzieje, że Peruwiańczycy zwyciężą z Ekwadorem co ich bardzo przybliże do awansu bo układ tej kolejki jest dla nich bardzo korzystny zwycięstwo dawałoby im nawet 4 miejsce! No, chyba, ze będą takie sensacje, że przegra Argentyna przegra z Kolumbią a Brazylia z Urugwajem. Pomimo wszystko życze Peruwiańczykom awansu do MŚ bo nalezy się on dla takich piłkarzy jak Rebosio, Pizzaro, Palacios i Solano jako udekorowanie pięknej kariery.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 30 mar 2005, 19:56

fabian pisze:
RoRo pisze:Ciekaw jestem tylko w ajkim skladzie wystapila reprezentacja Brazylii ...
Dida-R. Carlos, Lucio, Juan, Cafu-Emerson-Kaka(Renato), Ronaldinho, Ze Roberto, Juninho(Robinho)-Ronaldo

BTW. Mój 1. post
Ten Perreira mnie denerwuje strasznie ....

Wg mnie to sklad powinien byc taki ....

=====================Dida=====================

Maicon=========Lucio===========Juan============Dede=

Mancini=====Ronaldinho===========Kaka===========Alex=

===============Robinho===========================

============================Adriano==============

On musi postawic na mlodziez, waywalic Carlosa, Cafu, Ronaldo i innych staruchów :evil: Dac szanse Alexowi, Dede, Maiconowi, Robinho, ADriano, Manciniemu ... co wy na to ????

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”