Polacy na świecie - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 17 maja 2005, 15:43

cloner pisze:
fieldy pisze:tylko tego nam było trzeba - Janas powołuje piłkarza z III (słownie : trzeciej) ligi niemieckiej (regionalliga, czy jakoś tak) brawo panie trenerze.
Tylko dlaczego zabrakło Kukiełki, przecież grał on sewgo czasu w Amice - czyżby II bundesliga była za słaba :lol: :?:
nie przypominam sobie zadnego zawodnika ktory gra w 3.lidze niemieckiej i jest powolywany :!:

nie pisz wiecej takich glupot :!:
Chłopakowi chodziło o Kałużnego, który lada dzień będzie piłkarzem III-ligowego klubu, ot co.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8751
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 maja 2005, 15:44

piwus pisze:Aleś mnie rozszyfrował :lol:.
to nie bylo trudne :lol: Wislacy nigdy nie grzeszyli rozumem :lol:

kostek pisze:Chłopakowi chodziło o Kałużnego, który lada dzień będzie piłkarzem III-ligowego klubu, ot co.
raczej Kałużny nie bedzie gral w 3.lidze, jesli jego druzyna spadnie to on odchodzi - proste, najbardziej prawdopodbniej bedzie dalej gral gdzies w 2.lidze niemieckiej

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 maja 2005, 15:47

Poza tym z tego co pamietam na jesieni Kałużny miał darmowy karnet od Bayeru Leverkusen i pogrywał sobie od czasu do czasu w rezerwach.

Z tych samych 90 min.
Radosław Kałużny Rok Klub Mecze Bramki
2002/03 TSV Bayer 04 Leverkusen 4 0
2003/04 [Niemcy] TSV Bayer 04 Leverkusen 6 0

No chyba że uległem jakiejś iluzji, to przeproszę publicznie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 maja 2005, 15:51

piwus pisze:Poza tym z tego co pamietam na jesieni Kałużny miał darmowy karnet od Bayeru Leverkusen i pogrywał sobie od czasu do czasu w rezerwach.

Z tych samych 90 min.
Radosław Kałużny Rok Klub Mecze Bramki
2002/03 TSV Bayer 04 Leverkusen 4 0
2003/04 [Niemcy] TSV Bayer 04 Leverkusen 6 0

No chyba że uległem jakiejś iluzji, to przeproszę publicznie.
to bedziesz musial przeprosic publicznie :lol:
cloner pisze:nie przypominam sobie zadnego zawodnika ktory gra w 3.lidze niemieckiej i jest powolywany
gra a grał to jest różnica :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 maja 2005, 15:57

Ja pisałem o tym grał, a ty i tak mnie twardo poprawiałeś, że nie mam racji, bo nie grał
cloner pisze:napisz mi kto z tych zawodnikow wystepowal w 3.lidze niemieckiej
Dlatego ten offtopic nie miał sensu, bo zauważyłem jedynie, że jest piłkarz, który miał niedawno przygodę z trzecią ligą.

Usatysfakcjonowany? Chyba zakończyliśmy ten wątek :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 maja 2005, 16:03

piwus pisze:Ja pisałem o tym grał, a ty i tak mnie twardo poprawiałeś, że nie mam racji, bo nie grał
Dlatego ten offtopic nie miał sensu, bo zauważyłem jedynie, że jest piłkarz, który miał niedawno przygodę z trzecią ligą.

zakoncze tak : oboje mamy racje, blad popelnil uzytkownik fieldy, ktory napisal ze teraz ktos wystepuje w 3.lidze

pozdrawiam

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 28 maja 2005, 19:25

Szymek znowu strzela:d
Jego druzyna wygrywa z Istanbulsporem 0-3 noi 2 miejsce jest pewne 8)

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 28 maja 2005, 19:58

i to chyba nawet 2 bramki szczelił :D

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 28 maja 2005, 20:14

si 2 strzelil na 3-0 i na 5-0...to sie Szymek wykazal...oby go Juve nie kupilo.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 maja 2005, 20:37

2 miejsce w ;idze oznacza LM bez rund eliminacyjnych? Jeśli tak to, marzenie Szymka się w końcu spełni. Należy mu się.

[EDIT] Okej, juz wiem, że jeszcze czekają ich kwalifikacje, więc w takim razie powodzenia :).

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 28 maja 2005, 21:51

Gdyby Szymek przeszedł do Juventus , może zmienił bym poglądy o tym klubie. Gdyż nigdy za Juve nie przepadałem. Bez obrazy :). Mało kto spodziewał się że Szymkowiak podbije Turcje.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 maja 2005, 23:03

NIe no jestem w szoku, po raz kolejny. Kiesy Szymkowiak przechodził do Trabzonsporu, spodziewałem sie, że na razie bedzie na ławie siedział. A tu taka chceca. Zrobił sie najwiekszą gwiazdą w Trabzonie, jest na celowniku mistrza Włoch, wprowadził swój zespół do Champions League i jak na pomocnika strzela od cholery goli. 9 w kilkunastu meczach to coś :wink:

Ale nie tylko Simek podniósł w tym sezonie swój zespół.
Derby County zajmowało 17 miejsce w tabeli, kiedy do zespołu przyszedł Grzegorz Rasiak. Koniec sezonu, Derby grało w barażach.

Borrusia Dortmund po rundzie jesiennej broniła sie przed spadkiem w bundeslidze, do klubu przyszedł Euzebiusz Smolarek. Pod koniec sezonu Borrusi zabrakło 2 pkt. do Pucharu Uefam, a niewiadomo co by było, gdyby Ebi nie złapał kontuzjii.

W ogóle, tegoroczny sezon był dla Polaków udany. Jacek Krzynówek, to jeden z najlepszych piłkarzy w bundeslidze i najlepszy lewy pomocvnik Ligi Mistrzów. Jerzy Dudek, moze nie bronił swietnie, ale w najwarzniejszym meczu w finale CL, z Milanem był genialny. Rezerwowy Tomasz Kuszczak w Premiership zagrał w 3 meczach i 2 razy był w "11" kolejki.

reszta Polaków nie zachwycała. Andrzej Niedzielan strzelił kilka goli, ale jak na napastnika nie błyszczał, Sebastiano Mila dość późno wywalczył miejsce w składzie, ale okazało sie że jest kluczową postacią drużyny. Niestety, polacy w Grecjii fatalnie.Twórca ubiegłorocznego mistrzostwa dla Panathinajkosu Olisadebe, nie grał wogóle podobnie jak Maciej Bykowski.

O reszcie niechce mi sie pisac, jak komus sie nudzi, to niech uzupełni, wszystkich których ominąłem specjalnie lub poprostu zapomniałem :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 maja 2005, 23:08

No podsumowanko ładne. Od razu widać, że Polacy brylują w ligach przeciętnych (no niestety), gdzie preferuje się siłową grę, nie czarowanie ruletami :lol:. Co do ligi greckiej, to od czasu do czasu Mieciel strzeli, poza tym to wszyscy. W przyszłym sezonie bęzie trochę więcej do dyskusji :wink:.

Aha. Nie ma co powtarzać, o Juve i Shimku, bo nawet same gazety włoskie powiedziały, że tą bzdurę wyczytały w polskiej prasie.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 maja 2005, 23:13

piwus pisze:
Aha. Nie ma co powtarzać, o Juve i Shimku, bo nawet same gazety włoskie powiedziały, że tą bzdurę wyczytały w polskiej prasie.
Nie wiem, nie czytam gazet, bo wszystkie pieprzą głupoty. Ostatnio, jedynym źródłem informacjii, sa wiadomości na TVP1 i net :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2005, 9:37

cloner pisze:
piwus pisze:Ja pisałem o tym grał, a ty i tak mnie twardo poprawiałeś, że nie mam racji, bo nie grał

zakoncze tak : oboje mamy racje, blad popelnil uzytkownik fieldy, ktory napisal ze teraz ktos wystepuje w 3.lidze

pozdrawiam
sorki za offtopić ale musze odpowiedzieć
nie napisałem, że gra w 3 lidze tylko że Janas powoła zawodnika z 3 ligi - bo już rott weiss essen tam jest.(na GKS też już sie mówi ze spadł chociaż jeszcze sezon się nie skończył)
jednym słowem chodziło mi o to, że Janas powołuje piłkrza słabego, który ze swoją drużyną nie potrafi się utrzymać nawet w 2 lidze niemieckiej, a skoro chcemy grać na mistrzostwach świata w piłce nożnej to nie może byc tak, że gramy zawodnikami trzecioligowymi. na tym kończę - chciałem tylko wyjaśnić :wink:

A co do Szymka, w końcu będzie grał w LM i może się wypromuje do naprawdę świetnego zespołu (DUDEK przechodził do L'poolu jak miał 28 lat :wink: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”