Man Utd - Arsenal - Strona 7

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2013, 14:22

Żaden wynik mnie tu nie zdziwi. Arsenal zdobywa te punkty, ale przecież z BVB przez godzinę gra była dobra tylko w obronie, z przodu była żenada. Jedna bramka zmieniła mecz, bo BVB musiala się otworzyć i zrobiło się sporo miejsca. Ale to nie jest tak, ze Arsenal niszczy wszystkich, więc tu na pewno nie będzie łatwo. Dla mnie to jest mecz na remis, choć wszystko się może zdarzyć. Może błysnąć Ozil, czy Ramsey, ale równie dobrze różnicę mogą zrobić Rooney, RvP, czy Januzaj.
Od rana krąży plotka, że Per może nie zagrać, mam nadzieję, że to tylko plotka, bo Verma by musiał grać, a to jedna wielka niewiadoma.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2013, 15:16

Obrazek

Ustawienie obu drużyn :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2013, 16:12

jakby kontuzji mało było, to jeszcze Mertesacker i Rosicky wypadli przed meczem na Old trafford. Arteta i Gnabry tez ponoć się rozchorowali, ale oni są w kadrze
Tyle dobrze, że ponoć van Persie równiez nie zagra.

edit; van Persie jednak gra...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2013, 16:16

fieldy pisze:Tyle dobrze, że ponoć van Persie równiez nie zagra.
Obrazek

Skąd takie info?

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 10 lis 2013, 16:23

De Gea; Smalling, Vidic, Evans, Evra; Valencia, Jones, Carrick, Kagawa; Rooney y Robin Van Persie.

Szczesny; Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs; Arteta, Flamini, Ozil, Ramsey, Cazorla; Giroud.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2455

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 lis 2013, 16:23

: De Gea; Smalling, Vidic, Evans, Evra; Valencia, Jones, Carrick, Kagawa; Rooney, van Persie

Twitter podawał wcześniej inny skład, i chyba nawet ciekawszy; )

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 10 lis 2013, 16:35

Tak jak myślałem, Carrick - Jones w środku, oby to wypaliło. Mecz prawdy przed Kagawą.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2013, 17:41

O ile przed pięcioma minutami Robin jeszcze miał armatkę w sercu, to już jej chyba nie ma :love:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6241
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2013, 17:45

Van Persie ma armatkę w dupie, to zwykły najemnik. No ale przech*j, doskonały strzał.

Okej panowie, Robin sobie strzelił, Moyes się nacieszył, teraz pora zacząć grać w piłkę, bo póki co wyglądamy jakbyśmy się bali gniewu Fergusona.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6241
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2013, 18:03

No po prostu mi wstyd. Nie potrafimy wymienić 3 podań, nie wykreowaliśmy żadnej groźnej sytuacji. Baaa, nie wykreowaliśmy nawet zwykłej, niegroźnej sytuacji. Tym bardziej boli fakt, że United w ofensywie też nie grają nic specjalnego i szkoda,że daliśmy sobie wbić po stałym fragmencie. Wysoki, agresywny pressing United póki co wygrywa im mecz. Druga połowa musi być lepsza, bo gorzej grać się po prostu nie da.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 10 lis 2013, 18:03

Arsenal nic nie gra, totalnie bez żadnej konkretnej akcji. Nie wróżę im punktów dzisiaj, no ale ja się lubię mylić ostatnio, więc zobaczymy. Mecz nudny swoją drogą.
A Ozil to trzy pierwsze spotkanie rozegrał na wysokim poziomie, teraz koleś znika i przez praktycznie całe 90 minut go nie widać.
Co by się nie działo, w niezależnie jak słabej formie United by nie było, to i tak Arsenal trzech punktów im na Old Trafford nie ukradnie. Nie ma takiej opcji imo.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 10 lis 2013, 18:05

Szkoda, że znowu oddajemy inicjatywę po strzelonej bramce, oby obrona dalej tak działała w 2 połowie. Ciekawe czy Vidic wyjdzie po przerwie, bo mocno oberwał.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lis 2013, 18:06

Zdecydowanie jedno z lepszych, jeśli nie najlepsze 45 minut w sezonie w wykonaniu United, zwłaszcza, gdy weźmiemy pod uwagę klasę przeciwnika. Tak świetnie grający piłką w tym sezonie Arsenal nie może dzisiaj niemal w ogóle dojść do głosu, co myślę, że nie jest dziełem przypadku, a naszych graczy. Jeśli tak zagramy w drugiej połowie, to nie widzę innej możliwości niż 3 punkty. Choć oczywiście będzie ciężko nadal prowadzić grę i pewnie trochę zostanie oddana inicjatywa.

Tak na marginesie, to dość ostry mecz oglądamy, mam nadzieję, że nikomu nic poważniejszego się nie stanie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 lis 2013, 18:07

Vidic chyba zęba wypluł i poszedł dalej :mrgreen:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 lis 2013, 18:08

Kolejny niezbyt porywający mecz, który miał wszystkich elektryzować. Arsenal gra nic ciekawego, ale to pewnie za sprawą agresywnego, atakującego mocnym pressingiem Manchesteru. United zresztą też bez błysku, bo poza golem RvP nie wykreowali nic ciekawego. Co nie zmienia faktu, że są widocznie lepsi.

Liczę na lepszą drugą połowę, bo coś mi się sennie zaczyna robić... I na jakieś minuty dla Fellainiego. :)

I co jest ostatnio z tymi zderzeniami głowami etc. Dziś dwa, ostatnio Lloris... Strach w ogóle z bramki wychodzić. Mam nadzieję, że Vidiciowi nic nie będzie, ale nie wyglądał najlepiej, gdy schodził z boiska.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”