Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 cze 2008, 11:12

majer13 pisze:Zastanów się zanim coś napiszesz gdyż to właśnie Premiership jest uważana za najlepszą ligę Świata
A w którym miejscu dobry_typ napisał, że jest inaczej :> ?
majer13 pisze:Podobno Arsen Wenger jest w stanie wyłożyć za Polaka 10 mln funtów ,
Co :shock: ? Pierwsze słyszę. Wenger kiedyś interesował się Borucem, ale to przeszłość.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2008, 16:22

Rovers nie mają swojego tematu to napiszę tutaj. Choć to transfer trenera, ale ... transfer :]

Nowym trenerem Blackburn został Paul Ince, którego chyba przedstawiać nikomu nie trzeba.
Ostatnio prowadził Milton Keynes Dons z którym awansował do League One, w pierwszy roku pracy jeśli mnie pamięć nie myli.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2008, 18:50

Jo przeszedł do Man City. W końcu go kupili, kwota to chyba coś koło 18 mln funtów. Choć dokładnie nie wiem, bo tylko przeglądałem - nie czytałem dokładnie całego tekstu :]

David Villa powiedział, że zostaje w Valencii, więc pewnie go na wyspach w tym roku nie zobaczymy.

Isaksson został sprzedany do PSV, w jego miejsce przyjdzie prawdopodobnie [czy już przyszedł ?] H. Gomes.

runej
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 02 lip 2008, 19:44

fieldy pisze:w jego miejsce przyjdzie prawdopodobnie [czy już przyszedł ?] H. Gomes.
A nie czasem do Tottenhamu?

tak, do Spurs // fieldy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lip 2008, 20:15

Transfer City niezły, Jo to dobry napastnik, ale cena...to osobna kwestia. Sporo wydali na niego.

Issakson się marnował, grzejąc ławę w City więc dobrze, że zmienił klub. Na dobrą, holenderską firmę, więc to dla niego dobre wyjście.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lip 2008, 20:27

Ja tam wzgledem Jo bede wypowiadac sie ostroznie
Gdy przyszedl do CSKA to trzaskal bramki az milo, z niewyobrazalnych sytuacji -to bylo na samiutkim poczatku ale po kilku miesiacach spuscil z tonu, w okolicach czerwca prezentowal styl karygodny, zmiana o 180stopni, potem nawet stracil miejsce w CSKA, na sprawe pozniej juz nie prezentowal tego co na poczatku - wtedy byl mega ...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2008, 15:48

Hull City pozyskało zwolnionego [nie przedłużyli z nim umowy] z Man City
Geovanniego.
Chcą podobno także podpisać kontrakt z Bernardem Mendy, któremu zdaje się wygasł kontrakt w PSG.
Na testach w Hull był Delron Buckley, ale nie wiem czy coś z nim podpisali.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2008, 15:51 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 05 lip 2008, 15:49

To Hull City trochę się chce wzmocnić. I dobrze.

Awatar użytkownika
Senior Tigr
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Senior Tigr » 05 lip 2008, 23:15

czeher pisze:Ja tam wzgledem Jo bede wypowiadac sie ostroznie
Gdy przyszedl do CSKA to trzaskal bramki az milo, z niewyobrazalnych sytuacji -to bylo na samiutkim poczatku ale po kilku miesiacach spuscil z tonu, w okolicach czerwca prezentowal styl karygodny, zmiana o 180stopni, potem nawet stracil miejsce w CSKA, na sprawe pozniej juz nie prezentowal tego co na poczatku - wtedy byl mega ...
Jo nigdy nie tracił miejsca w składzie CSKA - jeśli nie grał to powodem były kontuzje lub wyjazd na MŚ U20.
W 2006 strzelił w lidze 14 a w 2007 roku - 13 bramek. Bardzo dobrze zagrał też w LM jesienią 2007. 30 bramek w 53 meczach ligowych oraz 44 bramki w 77 meczach ogółem to całkiem przyzwoite osiągnięcie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2008, 9:50

Dziś agent Arshavina mówi, że Zenit odrzucił ofertę 19 mln funtów od jednego z angielskich klubów.
Jak dla mnie to próba pokazania, że Arshavinem interesuje się kilka klubów i chęć podbicia ceny. Póki co tylko Barca oficjalnie potwierdziła, że che go pozyskać. Poza tym jakby któryś z angielskich klubów złozył ofertę która została by odrzucona - pewnie podaliby jaki to klub.

No i na koniec - mówił to agent gracza, a nie klub, a tym wierzyć nie można :D

Sepp Blater apeluje do United, aby puścili Ronaldo. Nie rozumiem tego za bardzo.
Przecież tym samym apeluje, aby znów za gracza płacić astronomiczne kwoty, a była mowa o tym, aby ograniczyć wydawanie gigantycznych kwot. No i jak ma wazny kontrakt to powinien grać tam, gdzie ten kontrakt podpisał. Szef międzynarodowej federacji nie powinien raczej ingerować w takie sprawy. Co mu do tego ?

Przy okazji Blater powiedział, że Premier League może zapomnieć o dodatkowym 39 meczu rozgrywanym poza Anglią.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lip 2008, 10:29

Ja już się do tego przyzwyczaiłem, że ludzie z góry lubią ponarzekać na angielski futbol (Platini w tym zdecydowanie wiedzie prym), a jak jeszcze w grę wchodzi Manchester United, to w ogóle... :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lip 2008, 12:55

fieldy pisze:Sepp Blater apeluje do United, aby puścili Ronaldo. Nie rozumiem tego za bardzo.
Przecież tym samym apeluje, aby znów za gracza płacić astronomiczne kwoty, a była mowa o tym, aby ograniczyć wydawanie gigantycznych kwot. No i jak ma wazny kontrakt to powinien grać tam, gdzie ten kontrakt podpisał. Szef międzynarodowej federacji nie powinien raczej ingerować w takie sprawy. Co mu do tego ?

Przy okazji Blater powiedział, że Premier League może zapomnieć o dodatkowym 39 meczu rozgrywanym poza Anglią.
Możesz podać link do tej wypowiedzi? Blater już niejednokrotnie wcinał się dość mocno w wewnętrzne sprawy PL, a i samego Manchesteru. Jeśli rzeczywiście wypowiada się w mediach o sprawie Ronaldo to zachowuje się zupełnie niepoważnie.

Z kolei z 39 spotkaniem to rzeczywiście bzdura i chyba nikt z nas nie jest za takim pomysłem. Oczywiście zyski byłyby dla klubów ogromne, ale trzeba mieć jeszcze resztki honoru i szacunku wobec kibiców i tradycji.

Co do Arszawina to albo są to tak jak mówisz wymysły agenta, który chce podbić cenę od Barcelony albo rzeczywiste zainteresowanie Chelsea. Żaden inny klub nie wchodzi raczej w grę. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ale ta teza, którą Ty wysnułeś wydaje się najbardziej prawdopodobna.

EDIT: Dzięki.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2008, 17:03 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2008, 12:59

Zapewne chcą wydusić więcej pieniędzy od Barcelony o ile jesteśmy nim dalej na poważnie zainteresowani.

Blater po raz kolejny robi z siebie idiotę. Nie pierwszy i nie ostatni raz niestety.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2008, 13:11

Cris7 pisze:Możesz podać link do tej wypowiedzi?
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 94,00.html

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lip 2008, 17:07

Wynika z tego, że kluby wręcz dręczą piłkarzy płacąc im ogromne gaże. Toż to prawdziwe niewolnictwo. 110 tys. funtów tygodniowo dla Ronaldo to rzeczywiście kpina z tego piłkarza i klub powinien oddać go jeśli tylko on sobie tego zażyczy.

Może piłkarze zaczną myśleć zanim będą podpisywali 5-letnie umowy. A nie robić z siebie wielkich cierpiętników, gdy ktoś nie chce się zgodzić na stratę zainwestowanych w nich pieniędzy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”