Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 27 maja 2013, 20:17

Już za dwa dni Anglicy zagrają z Irlandią, a cztery dni później z Brazylijczykami na Maracanie :D
Kadra
Bramkarze
Ben Foster, Joe Hart, Alex McCarthy.

Obrońcy
Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Joleon Lescott, Kyle Walker.

Pomocnicy
Michael Carrick, Tom Cleverley, Frank Lampard, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott.

Napastnicy
Andy Carroll, Jermain Defoe, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Danny Welbeck.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 maja 2013, 16:52

Obrazek

Nowe stroje Synów Albionu. Piękno tkwi w prostocie :wink: Cholernie mi sie podobają, może nawet złamie swoja zasade i kupie sobie tą koszulke. Tak bez UMBRO troche dziwnie, to było taka marka dla Angoli jak ADIDAS dla Niemców ale z jakiegoś powodu i tak co raz rzadziej ludzie to koszulki kupowali. Pewnie dlatego, że z roku na rok Umbro robiło sco raz wieksze badziewie. Moze z tymi od Nike będzie lepiej.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 30 maja 2013, 17:51

Ciekawe za co ten Welbeck w kadrze :roll:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 30 maja 2013, 17:55

Gall pisze:Ciekawe za co ten Welbeck w kadrze :roll:
Lepsze pomysły?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 30 maja 2013, 17:55

Lambert/Nolan
ed: tzn wiem za co, wystarczy byc z Manchesteru zeby dostac powolanie ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6290
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2013, 18:01

Akurat Welbeck w reprezentacji od ponad roku gra pierwsze skrzypce i ma tam pierwsze miejsce, nawet w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 30 maja 2013, 18:04

Gall pisze:Lambert/Nolan
ed: tzn wiem za co, wystarczy byc z Manchesteru zeby dostac powolanie ;)
No to przecież oczywiste, że będąc piłkarzem United dostaje się powołanie z miejsca.

Jeszcze powiedz, co Ci się nie podoba w grze Welbecka i dlaczegóż to nie zasługuje on na powołanie. Czekam.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 30 maja 2013, 18:05

1301 minut w Premier League - 1gol
404 minuty w CL - 1 gol
256 minut w Reprze Anglii - 2 gole

Suma 1961 minut - 4 gole
Srednio gol co : 490 minut - ok. 5,5 meczu

ed: nie dodawalem pucharow bo statystyka bylaby jeszcze ciekawsza :wink:

http://www.talksport.co.uk/magazine/fea ... led-198103
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 18:09 przez Gall, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 30 maja 2013, 18:08

Ja również bardzo chętnie zobaczyłbym Lamberta w reprezentacji. Fakt, jest już po trzydziestce i bodajże nie grał nigdy w reprezentacji, ale warto zauważyć, że jest najlepszym strzelcem angielskiego pochodzenia w tym sezonie.
Tutaj bardzo ciekawa statystyka (strona mimo wszystko niepewna :P ) odnośnie piłkarzy PL. Lambert jest pierwszym Anglikiem na liście (Poprawka: w tej punktacji jest jednak za Walcottem).
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 18:10 przez Luminos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 30 maja 2013, 18:09

Nie wiem czy oglądałeś aby może w tym sezonie United, ale Welbeck praktycznie cały ten sezon grał na skrzydle, na którym trochę jednak trudniej o strzelanie bramek. Poza tym Welbz w tym sezonie był świetny, pomimo niemrawego początku gdzie ewidentnie nie radzi sobie z grą na skrzydle później już się ogarnął i szło mi bardzo dobrze.

Zresztą w kadrze jest jeszcze czterech innych napastników, więc nie martw się, Welbeck grać cały czas nie będzie. No ale gdyby był Lambert, to kto wie, kto wie :lol:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 30 maja 2013, 18:13

Pewnie ze zasluguje na gre w kadrze, w koncu az 3% z jego strzalow znajduje droge do bramki :roll:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 maja 2013, 18:15

Tylko, że Welbeck rzadko albo nawet wcale gra jako wysunięty napastnik, częściej jako skrzydłowy i to taki co z tego co go widziałem w akcji zapieprza przez całe boisko az miło. Cos takiego w Liverpoolu grał w tym sezonie Downing tyle, że to inny typ piłkarza dlatego wydaje mi sie, że Stu lepiej robiła gra na takiej pozycji.
Generalnie dążę do tego, że ocenianie Welbecka na podstawie goli jest troche mylące.
To jest taki troche Sturridge z Chelsea. Mysle że jakby jemu tez pozwolić grac na szpicy w zespole o podobnym potencjale do Liverpoolu to by grał naprawdę dobrze. Jak Sturridge. Bardzo podobni zawodnicy. Tak się troche marnuje w United bo przeciez van Persiego ze szpicy nie wygryzie.

A to, ze zawodnicy Manchesteru, Arsenalu, Chelsea, Liverpoolu czy ostatnio City i Tottenhamu mają prostszą drogę do reprezentacji niz reszta ligi jest wiadome nie od dzisiaj. Najlepiej obrazuje to przykład Croucha, który zaistniał w druzynie narodowej niemal z momentem transferu do Liverpoolu i zniknął z niej równiez niemal w tym samym czasie co odchodził z Anfield. Taka karma, jak mówią :lol:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 30 maja 2013, 18:17

Jak chcecie to mozemy go oceniac tak jak pomocnikow.

5 asyst na 1961 minut: 1 asysta na 392 minuty, czyli asysta co 4,35 meczu :roll:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 maja 2013, 18:29

Generalnie w ogóle nie lubie oceniac zawodników na podstawie statystyk bo to strasznie mylące i niejednokrotnie łapałem sie za głowę jak widziałem statystyki piłkarzy, którzy na murawie mi zawsze imponowali. Niewazne.
Gall pisze:Lambert/Nolan
Przy całym szacunku dla obu chłopaków, bo to naprawde świetni ligowcy, szczególnie Nolan. Ale jak tacy piłkarze zaczną trafiac do kadry to znaczy, że z angielską piłka jest juz na prawdę źle. Nolan gra na podobnym poziomie juz od ponad 10 lat i jesli kiedykolwiek miałby do reprezentacji trafić to raczej w połowie ubiegłej dekady gdy był wybierany piłkarzem sezonu w Boltonie, który grał na tyle dobrze, że łapał sie do rozgrywek europejskich. Lambert? Po co lambert jak w drużynie jest już piłkarz o podobnej charakterystyce i nieporównywalnie wiekszym talencie?
Po za tym obaj mają ponad 30 lat. Nie, żebym miał coś przeciw doświadczonym debiutantom w kadrze ale jednak warto dac szanse komuś młodszemu.

I tak to wszystko jest bez wiekszego znaczenia dopóki za sterami tej świetnej w mojej opinii druzyny będzie stał ten zimny ogór Hodgson. Tej ekipie potrzebny jest ktos z pasją, ktoś kto sprawi, ze na zgrupowanie każdy z nich będzie jechał z prawdziwa ludzka przyjemnością, ktoś kto z tej grupy młodych chłopaków z przerośniętym ego zrobi śwetną paczkę znajomych. Wtedy wróci taka gra jak w 1996, a za tym powinny pojawic się tez niezłe wyniki.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 18:38 przez masacra, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 30 maja 2013, 18:31

Ty go oceniasz przez pryzmat statystyk, ja go oceniam przez to jak wyglądała jego gra przez cały sezon. Welbeck jak najbardziej zasługuje na miejsce w kadrze i nie ma co do tego wątpliwości. Welbeck nie musi zdobywać goli czy asystować, bo daje zespołowi coś innego. W tym sezonie na skrzydle jak grywał to biegał jak szalony od pola karnego do pola karnego. Poprawiła się też jego umiejętność w odbiorze piłki i wyprowadzenia kontrataku. Zaangażowania i woli walki odmówić mu nie można. Zresztą to przyszłość angielskiej reprezentacji, wątpię żeby Roy stawiał na 30 letniego gościa. Uczepiłeś się tego Welbecka i usilnie próbujesz deprecjonować jego pozycję w kadrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”