FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 61

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
mobius
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 10 lut 2006, 21:24

Niggaz pisze:Cholernie ciekawe Poważnie się tego obawiam. Dobrym wyjściem moim zdaniem byłby odpowiedni pressing. Trzeba kryć bardzo krótko i przerywać akcje we wczesnej fazie kiedy zawodnik się nie rozpędzi. Jeżeli zostawi się Cole'owi czy Robbenowi te 2-3 metry to zaraz zabiorą się z piłką i tyle ich będzie widać. Trzeba kryć krótko i w razie konieczności przerywać akcje. Poza tym Robben się szybko sfrustruje
no odkryles ameryke tym stwierdzeniem o pressingu

1. Tak jak Ty niegdyś o grze z kontry.
2. Odkryłeś Amerykę tym stwierdzeniem, że ja odkryłem Amerykę tym stwierdzeniem o pressingu.
3. Pewnie Ci ulżyło po napisaniu tego więc teraz liczymy, że będziesz pisał ciekawsze posty.
Niggaz

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 11 lut 2006, 1:08

Pisakk pisze:A ja życzyłbym sobie zwycięstwa Valencii bo postawiłem na nich w profie.
Czego to człowiek nie robi w przypływach hurraoptymizmu ;)
Pisakk pisze:Ok zgadzam się, że straty po stronie Barcy są większe, ale w Valencii na pewno nie zagrają: Vicente, Ayala, Edu, Kluivert, Mista, a zagrożeni obsencjami z powodu urazów są: David Navarro, Canizares, Villa oraz Albelda. Jak wiadać u nas też nie jest za ciekawie...
Nie obrazisz się, jeżeli z tego powodu pojawi się taki lekki krypto-uśmiech na mej facjacie...ale z drugiej strony, gdy pomyślę o tym, komu przeciwwstawią się ci, niewymienieni przez Ciebie gracze Valencii, to ten uśmiech raczej nie ma miejsca bytu..
yazid^ pisze:Nie zapominaj, że w rewanżu zagra Raul. To znacząco zmienia postać rzeczy
W specjalnie wyczarterowanym samolocie produkcji kazachskiej, z zimnej Mateczki Rosyji do gorącego Madrytu, leci emerytowany, płatny zabójca, by podstawi nogę wychodzącemu z tramwaju Raulowi...Partia zadbała o każdy szczegół, więc jeżeli wszytko dobrze pójdzie rewanż jednak odbędzie się bez 'kontuzjowanego' Raula :lol:
mobius pisze:no odkryles ameryke tym stwierdzeniem o pressingu
Kurcze, pastorze Niggaz, czego ja się tu o Tobie dowiaduje...to co dzielimy się łupem? :>
Pozdrawiam...

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 11 lut 2006, 13:19

mobius pisze:
Niggaz pisze:Cholernie ciekawe Poważnie się tego obawiam. Dobrym wyjściem moim zdaniem byłby odpowiedni pressing. Trzeba kryć bardzo krótko i przerywać akcje we wczesnej fazie kiedy zawodnik się nie rozpędzi. Jeżeli zostawi się Cole'owi czy Robbenowi te 2-3 metry to zaraz zabiorą się z piłką i tyle ich będzie widać. Trzeba kryć krótko i w razie konieczności przerywać akcje. Poza tym Robben się szybko sfrustruje
no odkryles ameryke tym stwierdzeniem o pressingu

1. Tak jak Ty niegdyś o grze z kontry.
2. Odkryłeś Amerykę tym stwierdzeniem, że ja odkryłem Amerykę tym stwierdzeniem o pressingu.
3. Pewnie Ci ulżyło po napisaniu tego więc teraz liczymy, że będziesz pisał ciekawsze posty.

Niggaz
napisalem to wlasnie tylko dlatego ze ty napisales wtedy tak o mojej wypowiedzi i pewnie wtedy tak samo ci ulzylo co?

No. Uh uh uh uh. Może coś na temat zapodasz czy e tam? // Niggaz

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 lut 2006, 20:58

A ja tu o meczyku z Valencią się wypowiem (nabiję <jupi>) i może trochę o Chelsea. Co do pierwszego tematu to mecz na szczycie zapowida się obiecująco nawet mimo strat w obu drużynach. W Barcy nie zagrają: Ronni, Xavi, Deco i Messi czyli trzon pierwszego składu. W Valencii: Vicente, może Villa, Ayala i Edu. W zwiąku z zaistaniałymi wykluczeniami w barwach drużyny z Katalonii byłby szczęśliwy z remisu tych drużyn. Jak wiadomo ciężko się nam gra z drużyną nietoperzy, szczególnie na ich stadionie (oprócz zeszłorocznego 2:0 :D) Stawiam na 2:2 i dwie bramy Eto'o, a dla gospodarzy Fabio Aurelio i Aimar Pablo. Co do meczu Londynskiej ekipy z Middlesbrough (chyba tak sie pisze) to niesamowita niespodzianka. Mistrzowi obrony i kontr przegrali na wyjeździe 3:0. Drużyna gospodarzy wykorzystała nadażające się okazje i to samo przyda się 22 lutego i 8 marca przeciwnikom Chelsea. Trzeba zauważyć że wkońcu mylą się obrońcy, a Cech zawalił pierwszą bramę w tym meczu.

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 11 lut 2006, 21:01

Daje sie zauważyc że 5 zdecydowanie najlepszych klubowych ekip na świecie, czyli Barcelona, Chelsea, Juve, Bayern i Lyon maja obecnie lekką znizką formy. Czy to przypadek? Bardzo mozliwe, że jest to zamierzony unik aby znowu odbudowac sie na najważniejszą cześć sezonu.

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 12 lut 2006, 11:56

Moze i przypadek moze i nie ale skoro jest dolek formy to meczyk Chelsea kontra Barca moze stac na dosc niskim poziomie.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 12 lut 2006, 12:08

Szerszen pisze:meczyk Chelsea kontra Barca moze stac na dosc niskim poziomie.

W to nie wierze, bo przecież i Barca i Chelsea skupiają się w tym roku na LM i napewno będą chciały wygrać ten dwumecz i całą Champions League. Jak dla mnie to jest taki drugi oddech tych drużyn przed najważniejszymi startami w sezonie. Ciężko jest sobie wyobrazić 22 ge nialnych piłkarzy na boisku i niski poziom spotkania.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 12 lut 2006, 12:53

Moze i przypadek moze i nie ale skoro jest dolek formy to meczyk Chelsea kontra Barca moze stac na dosc niskim poziomie.

[']

Barca stoi dziś przed ciężkim sprawdzianem, bo nie zagra klku podstawowych graczy. Piłkarze Blaugrany bronią się jednak, że Barca to nie tylko R10, Deco, Messi i Xavi... Ja mam trochę inne zdanie ale niech będzie. Myślę, że remis to będzie dobry wynik, ale można pokusić się o 3pkt. Zobaczymy co pokaże Eto'o, to on dziś powinien być liderem... Dobrze że defensywa zagra w optymalnym składzie, bez tego byłoby jeszcze ciężej. Mam nadzieję na powtórkę sprzed roku i komplet :roll:. VeB!

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 12 lut 2006, 13:36

Deco jednak nie zagra, co oznacza ni mniej, ni więcej, że Barcelona w tym spotkaniu pozbawiona będzie rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, bo za takowego chyba Iniesty uznać nie można :roll: W tej sytuacji Valencia musi wygrać, bo jeśli nie teraz, to kiedy?:>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lut 2006, 13:51

yazid^ pisze:Deco jednak nie zagra, co oznacza ni mniej, ni więcej, że Barcelona w tym spotkaniu pozbawiona będzie rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, bo za takowego chyba Iniesty uznać nie można
Niestety Deco to conajmniej równie duża strata jak Ronaldinho, ale już się z tym zdążyłem pogodzić. Iniesta jest bardzo dobry i można go nawet nazwać rozgrywającym na upartego. Gra bardziej ofensywnie niż Deco. Liczę, że Mak van Bommel zagra wreszcie lepiej niż słabo :roll: Dobrze, że wrócił Edmilson a przede wszystkim Eto'o od którego będzie wiele zależało.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 12 lut 2006, 13:52

Nie wiadomo jednak czy Eto'o sobie z tą niewątpliwą presją poradzi, bo jakby nie było, to teraz on jest liderem drużyny i musi udowodnić swoją wartość :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lut 2006, 13:57

yazid^ pisze:Nie wiadomo jednak czy Eto'o sobie z tą niewątpliwą presją poradzi, bo jakby nie było, to teraz on jest liderem drużyny i musi udowodnić swoją wartość
Z tym udowadnianiem swojej wartości to jawnie przegiąłeś, ale racją jest, że presja i wymagania co do jego występu dzisiaj będą wyższe niż zwykle. Na pewno tęsknił już za bordowo-granatowym trykotem i będzie robił co w jego mocy. Pewnie zagra conajmniej dobre zawody, ale na dobrą sprawę nie oznacza to, że wynik będzie korzystny dla Barcelony. Sam Eto'o sobie z Valencią nie poradzi.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 12 lut 2006, 14:35

Niggaz pisze:Sam Eto'o sobie z Valencią nie poradzi.
No niestety to prawda, ale w ataku Giuly może będzie chciałpod nieobecność Messiego pokazać frankowi że powinien dostawać więcej szans w pierwszym składzie. O Inieste jestem spokojny, pokazał w meczu z Atletico, że nawet jesli koledzy grają gorzej to on ostatnio jest w dobrej formie. Bardziej bałbym się o formę MvB, która nie jest za wysoka mówiąc łagodnie. Stawiam na remis.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 12 lut 2006, 16:25

Z tym udowadnianiem swojej wartości to jawnie przegiąłeś
Bardziej chodziło mi o udowodnienie wartości podczas nieobecności Ronaldinho i Deco, źle to sformułowałem :]

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 lut 2006, 16:47

NO ja oczekuje dobrej gry od MvB, który ostatnio nie gra zbyt dobrze. Iniesta myślę, że sobie poradzie tak samo Edmilson. W obronie zamiast Gio postawiłbym na Sylvinho, jest lepszy w destrukcji i nie gorszy w ataku od Holendra. Cieszy powrót Bellettiego. NO i oczywiście wszyscy chyba chcemy, aby Samuel Eto'o pokazał nam w jak wybornej formie się znajduje :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”