Banega w Atleti,Maduro,Viana i Zigic wiedzą,że nie mają szans na grę.Jasne,że najlepiej byłoby ich sprzedać ale komu,za ile i przede wszystkim kiedyJarzinho pisze:Unai musi coś zrobić z niepotrzebnymi - Banega, Maduro, Viana i Zigiciem. Najlepiej ich sprzedac i kupic szybciutko kogos do środka pomocy, bo dzisiaj kontuzja Barajy i wchodzi Fernandes i jak dla mnie malo wyraźny wystep, jak wiekszosć w barwach Valencii.
Fernandes zagrał bardzo dobre spotkanie.Zaliczył mnóstwo przechwytów praktycznie w strefie obronnej rywala.Może za wiele nie rozgrywał ale od tego byli inni.
Samo spotkanie było bardzo dobre.Rozpoczęliśmy sezon bardzo udanie.Trudno mieć zastrzeżenia do któregokolwiek z zawodników.Były zaskakujące decyzje Unai ale patrząc po dyspozycji Renana,trafne.Brazylijczyk zaliczył naprawdę udany debiut.Pomijając czyste konto zaprezentował to czego w ostatnim czasie brak Timo:a więc pewność.Kolejnym zaskoczeniem było przekazanie opaski kapitańskiej Moretti'emu.Niemniej Emiliano spisał się w tej roli bardzo dobrze.Tak ofensywnie grającego Moretti'ego nie widziałem chyba nigdy
Co do absencji Joaquina:przed samym spotkaniem słuchałem audycji radiowej.Dziennikarze radio 9 twierdzili,że Real wystąpił z ofertą za Andaluzyjczyka.Mówili o kwocie 12 mln ojro plus 3 mln w przypadku spełnienia dodatkowych warunków.Patrząc na to,jaką dyspozycję zaprezentował Pablo Hernandez (dla którego był to debiut ligowy w barwach Ches) odejście Joaquina nie byłoby wielkim problemem.Pablo zaprezentował wszystko czego oczekuje się od prawoskrzydłowego a dobry występ okrasił asystą przy bramce Villi.Muszę przyznać,że zaimponował mi walecznością.
Amuncik
Edit:przed kilkoma minutami pojawiła się informacja w radio 9 o Joaquinie.Nie jest piłkarzem Realu ale negocjacje są w zaawansowanym stadium.Robson na konferencji prasowej o 12 powiedział wprost,że chce odejść i nie smak mu pozostanie w Realu na kolejny sezon.Zostały już godziny do zamknięcia mercado ...