Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 603

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 14 sie 2011, 20:37

A Amos nie jest 3? On pojechał na tournee IIRC.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sie 2011, 20:51

Srodek tez dobrze ale powtorze sie, na lige angielska taki srodek pomocy moze nam wystarczyc, jesli jednak chcemy powalczyc z Barcelona i Realem na arenie miedzynarodowej to potrzebujemy wzmocnienia tej formacji.
1) Wóz albo przewóz. Dając szanse młodym zawodnikom tj Cleverley oraz Anderson ryzykujemy, że Barca kolejny raz da nam lekcje, ale w dłuższej perspektywie może to przynieść większe korzyści.
2) Przecież z żadnym topowym rywalem nie wyjdziemy takim ustawieniem w pomocy. Ja bym chętnie zobaczył trio Carrick - Ando, Cleverley. A W obwodzie byliby jeszcze Fletcher, czy Giggs. Mało opcji? Nie powiedziałbym.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 sie 2011, 21:05

SAF mówił też o Pogbie.Na OT z wiekszoscia ligi można grac Ando-Tom, na wyjazdach też bym nie stosował tego ustawienia.Kuszczak może odejsc i pewnie do konca okienka odejdzie.
Czyli chwila prawdy dla naszych młodych obroncow.Evans dzisaj wyglądał dobrze,tak samo Jones.

Ciekawy gracz z tego Tchoya, pamiętam go z zeszlego sezonu gdy po błędzie VDS strzelił na OT oraz z 3 bramek przeciwko sroką szczególnie 2 kiedy nawinąl Colllocinego i wyrwał siatke :wink: . Na Premiership wręcz idealny zawodnik,niesamowita siła fizyczna, do niego by się chyba nawet Yaya odbił :lol: .Ciekawy i pełen atrakcji sezon sie zaczyna choc dalej licze na pomocnika do srodka.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2011, 3:25

MGiggs pisze:Vida niewiadomo
Ponoć Vidić nie zagra przez 2 tygodnie.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 15 sie 2011, 9:01

Liczyłem, że skoro już tyle ciężkich meczy gramy na początku sezonu, to zagramy je chociaż w najsilniejszym zestawieniu, przeliczyłem się :lol:

Dobrze, że chociaż Anderson i Cleverley pokazują rozsądną formę na starcie sezonu. W obronie damy radę, wraca Evra, do dyspozycji będzie wciąż 5 świetnych obrońców.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2011, 9:46

IMO najlepsza na ten moment to:

Fabio-Smalling-Jones-Evra,
ale SAF zapewne wystawi:

Smalling-Jones-Evans-Evra.

Tak, czy inaczej, nie wygląda to tragicznie. Rio gra coraz rzadziej i coraz ciężej mówić o nim jako o podstawowym obrońcy. Rafael też jest bardzo kontuzjogenny. I nie ukrywajmy - jeśli Rafael nie będzie grał dużo i dobrze, to będziemy słyszeć coraz więcej o konieczności kupna PO do MU.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2011, 9:52

Evans jest ostatnio fenomenalny - ja bym postawił na niego w parze ze Smallingiem.

Vidić i RIo na starcie sezonu wcale nie wyglądają dobrze i wierzę, że młodzież godnie ich zastąpi.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2011, 10:05

Zgadzam się, że młodzież wygląda lepiej, ale IMO Jones > Evans. Poza tym widzę większe możliwości rozwoju przed Anglikiem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2011, 10:13

Ty byś najchętniej wysłał przed sezonem Jonnyego do Championship, więc nie dziwi mnie wcale Twoja opinia. Jonny na starcie sezonu wygląda niesamowicie pewnie i zasługuje na miejsce w pierwszym składzie. Zresztą sam fakt, że to Irlandczyk wczoraj pierwszy wszedł na boisku musi oznaczać, że Fergie wyżej ceni na chwilę obecność Evansa.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2011, 11:41

Przed sezonem na pewno, ale nie będę stał przeciw zawodnikowi, gdy ten na boisku pokazuje dobrą grę.

Poza tym ja wiem, że SAF wystawi Evansa, co nie znaczy że się z tym zgadzam.

W ogóle na następny tydzień wróci Fletcher i Valencia. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie Valencia na PO :think:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 sie 2011, 11:15

Valencia na prawej obronie przy zdrowym Fabio i Smallingu to raczej abstrakcyjny pomysł, być może przy niekorzystnym wyniku w zbliżających się trudnych meczach, ale nie od początku. Ja osobiście myślę, że mimo wszystko obowiązki Rafaela przejdą na Fabio, widać było że Smalling nie czuje się do końca komfortowo na prawej, więc jeśli będzie szansa występów na środku, to tam też będzie występował. Chyba, że Evra nie zdąży się wykurować :roll:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 sie 2011, 11:22

SAF po meczu z WBA potwierdził, że Smalling i Evra zgrają na bokach.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 sie 2011, 12:05

W pomeczowym wywiadzie? Bo nigdzie o tym nie czytałem, Fabio prezentował się ostatnio raczej dobrze, więc nie wydaje mi się, żeby to było takie oczywiste, a na pewno nie wydaje mi się, żeby taka decyzja było podjęta tak szybko, bez uwzględnienia dyspozycji zawodników na treningach.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 18 sie 2011, 12:23

Dokładnie. Moim zdaniem lepiej wystawić na prawej obronie Fabio, a Smallinga w środku, gdzie radzi sobie bardzo dobrze. Po co kombinować :?:

Zastanawiam się tylko, kto byłby lepszy do pary ze Smallingiem. Jones czy Evans. Irlandczyk bardziej doświadczony mimo wszystko i dłużej przebywa w drużynie oraz chyba kryzys z poprzedniego sezonu ma już za sobą.

Natomiast Phil jest nowy, ale ma lepsze warunki fizyczne. Ma większy ciąg na bramkę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sie 2011, 13:25

Dla mnie nie ma dylematu. Postawiłbym na Evansa porównując ich ostatnie spotkania(również na tournee). Ale to Fergie widzi ich na co dzień, a nie my, także nie ma specjalnie co się wymądrzać. Choć jak już pisałem myślę, że pierwszym wyborem będzie Johny. Nie jest jednak powiedziane, że nie zagrają obaj i Smalling na prawej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”