Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 605

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 paź 2009, 1:36

Ładny mecz, Vito trochę zwalił z tą bramką, ogólnie on dość odważny, aż za odważny, wychodzi czasami z dupy bez potrzeby.. Ale miał też dobre interwencje. Świetne bramki, jak to Wenger powiedział, mieli dobrego bramkarza a my strzeliliśmy 6 goli.. miło widzieć Henry'ego na trybunach :)

Swoją drogą, nasze rezerwy dzisiaj zdominowały rezerwy Chelsea, bardzo ładny mecz, cały czas kontrolowaliśmy piłkę, pod koniec Shea miał problem wyglądało to jak kontuzja.. mimo to nie zdjeli go z boiska bo.. nie mieliśmy bramkarza na ławce :lol: Statystyki mówią same za siebie, my 5 strzałów na bramkę, 9 off target, Chelsea po jednym.. :lol: A dla nas to się liczy, bo to nasza przyszłość, o ile Wenger zostanie ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2009, 11:10

Co do młodych, to ładnie podwajali Cole'a, myslałem, że wiecej pokaze, ale nasi mu nie dali :P
Choć tez mieli swoje okazjje, jak choćby z wolnego w słupek w 1 połowie.
Magnum pisze:wychodzi czasami z dupy bez potrzeby..
oni wszyscy mają tą głupią modę, zarówno Szczęsny, jak i Fabian, a może Fabian przede wszystkim. Kiedyś z Wigan i z Chelsea - 2 kolejne jego mecze, cały czas to robił, przez co traciliśmy gole, albo Gibbs ratował wybiciem z linii.
Oprócz błędu przy 1 bramce, Vito zagral świetnie. Wygraliśmy wysoko, wiec nikt o tym nie mówi, ale miał 2, 3 świetne interwencje. Jak choćby obrona strzału Olssona z dystansu,

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 paź 2009, 18:51

Reprezentacje dopiero zaczęły grać, a nasi już błyszczą :]

Senderos w 2 minuty strzelił dwie bramki, Luksemburgowi co prawda, ale zawsze :P, Cesc też dał prowadzenie Hiszpanii w meczu z Armenią. Wczoraj młodzieżówka angielska grała. 1 gol Gibbs z podania Theo, drugi Jacek podawał z rożnego i po tym padła bramka, później asysta Gibbsa i jego bramka samobójcza :P

Liczę, że Rosicky dziś zagra z Polską. Chociaż pół godziny.

aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 10 paź 2009, 23:09

Arsenal błyszczy masz rację. Dodaj asystę Rosickiego i bramkę Gallasa :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 paź 2009, 10:50

DREWNIANY SRACZ pisze:fieldy, jestes kibicem Arsenalu a zapodajesz takie rzeczy.
Kazdy srednio rozgarniety telewidz wie ze w systemie gry Arsenalu ciezko jest dostrzec klasycznego defensywnego pomocnika. Glownie gdy graja na wlasnym obiekcie. Wszyscy pilkarze grajacy w drugiej linii potrafia nagle zamienic sie w rozgrywajacego - podobnie jest w Barcelonie, gdzie role srodkowego pomocnika odgrywa czasemi Pique(! - patrz mecze final Copa del Rey, czy daleko nie szukac mecz z Almerią). O Diabym sam Arsene mowil czesto jako o naturalnym nastepcy Vieiry. aKim byl Pan Vieira w Arsenalu?
nie chciałbym za bardzo rozmywać tematu Argentyny, wiec piszę tutaj.
Diaby jest środkowym pomocnikiem, który może grać również na skrzydle, ale jego nominalną pozycją jest środek pomocy [ani defensywny, ani ofensywny].
W Arsenalu jest jeden defensywny pomocnik i jest nim Song. Denilson i Diaby są środkowymi pomocnikami, którzy mogą zagrać na DMie i w ofensywie. Song się w ofensywie prawie nie udziela.
Wenger o Diabym: "Diaby is a bit more offensive than Vieira but when he plays a more defensive role he is very similar."
Diaby czasami ma również defensywne zadania, ale więcej działa w ofensywie. Uwielbia drybling, co go dyskwalifikuje na stałe jako DM'a. Za często traci piłkę, bo się wdaje w niepotrzebne dryblingi. Mascherano nie strzela i nie asystuje, bo on jest zdecydowanie tylko i wyłącznie od czarnej roboty.
Fabregas, Nasri też byli próbowani w poprzednim sezonie na pozycji DM'a, czy to znaczy, że nimi są i można ich porównywać z prawdziwymi def. pomocnikami ? Nie, tak samo jak Diaby'ego do Mascherano nie powinno się porównywać.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 11 paź 2009, 11:03

Yaya Toure kocha drybling o wiele bardziej niz Diaby. A nie jest swietnym pomocnikiem z zadaniami defensywnymi?
Z Diaby jest taka sprawa, ze mozna powiedziec zakochalem sie w tym pilkarzu, wiec przemawia przeze mnie troche pewnego rodzaju uprzedzenie. Diabego pamietam glownie z poprzedniego sezonu, i w meczach ktore mialem mozliwosc ogladac to gral jako taki zabezpieczajacy Cesca. Nie wiem jak potoczy sie jego kariera i w jakim kierunku pojdzie, mnie sie wydaje jednak ze bedzie gral wlasnie w schemacie okreslanym przez interneutow terminem defensywnego pomocnika.

A co do kwesti goli strzelanych przez pomocnikow defensywnych. Spojrz jak robia to najlepsi. i jak to robili najlepsi. Nawet wasz Vieira. To byl facet ktory potrafil podac, potrafil rozegrac pilkę. To samo taczy dzisiejszych topowych garczy na tej pozycji: Yaya, Senna, Essien... Oni potrafia cos wiecej niz tylko wybic pilke na aut. Gdzie Masche do takiej klasy pilkarzy? Nie bede sie dalej powtarzał.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 paź 2009, 11:51

Senna
nie trafiłeś panie "Madryt kupuje sędziów" w tej kwesti bo z Senny taki rozgrywający jak z M.Diarry albo innego Gravesena , typowy kasator z dobrym strzałem ;d

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 11 paź 2009, 11:55

o czlowieku, z toba wogole nie ma dyskusji. Senna to Gravesen. Litosci, skad sie takie barany biorą? Sory, ale innego okreslenia nie ma na to.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 paź 2009, 12:16

skąd się biorą ludzie którzy mówią że Senna potrafi rozgrywać ? :) idź lepiej szukać tych sędziów których Real kupuje błaźnie forumowy :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 paź 2009, 12:54

DREWNIANY SRACZ pisze:Yaya Toure kocha drybling o wiele bardziej niz Diaby. A nie jest swietnym pomocnikiem z zadaniami defensywnymi?
Diaby'ego to dyskwalifikuje, bo za czesto tracił piłkę. Innych np Yaye to nie dyskwalifikuje.
DREWNIANY SRACZ pisze:Diabego pamietam glownie z poprzedniego sezonu, i w meczach ktore mialem mozliwosc ogladac to gral jako taki zabezpieczajacy Cesca.
które to były mecze ? W lidze w poprzednim sezonie [jeśli brać pod uwagę mecze w których grał od początku - i też nie zawsze kończył, czesto był pierwszym zmienianym] zagrał z Cescem w 7 meczach. W meczu z Liverpoolem w którym Xabi połamał Cesca, to Diaby go zmienił i grał na jego pozycji. Nie wiem jak to w pucharach wyglądało dokładnie [nie chce mi się szukać], ale pewnie nie było wielu spotkań, gdzie Diaby grał razem z Cescem i go asekurował. Choć czasami się oczywiście zdarzyło, jednak zdecydowanie częsciej Diaby grał do przodu, niż do tyłu.
DREWNIANY SRACZ pisze:Nie wiem jak potoczy sie jego kariera i w jakim kierunku pojdzie, mnie sie wydaje jednak ze bedzie gral wlasnie w schemacie okreslanym przez interneutow terminem defensywnego pomocnika.
Obecnie Arsenal gra 4-3-3 z jednym DM'em [Song] i dwoma pomocnikami Cesc+ ktoś jeszcze. Denilson, Rosicky, Nasri - oni mają pierwszeństwo przed Diabym. Diaby aktualnie będzie grał, bo Nasri i Denilson są połamani, a Tomas powoli wraca do formy. Dlatego teraz Diaby gra podobnie do Cesca, a Song ich ubezpiecza.
DREWNIANY SRACZ pisze:A co do kwesti goli strzelanych przez pomocnikow defensywnych. Spojrz jak robia to najlepsi. i jak to robili najlepsi. Nawet wasz Vieira. To byl facet ktory potrafil podac, potrafil rozegrac pilkę. To samo taczy dzisiejszych topowych garczy na tej pozycji: Yaya, Senna, Essien... Oni potrafia cos wiecej niz tylko wybic pilke na aut. Gdzie Masche do takiej klasy pilkarzy? Nie bede sie dalej powtarzał.
Makelele był znakomity w grze do przodu ? A jak się prezentował w odbiorze ?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 paź 2009, 22:53

Abou defensywnym pomocnikiem :lol:

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 39,00.html

Mam nadzieję, że Fran zostanie w klubie, chociaż wcale mnie zdziwi gdyby jednak zdecydował się na powrót do ojczyzny.

Jest młody i chciałby grać jak najwięcej. W Arsenalu ma taką szansę jedynie w Carling Cup, co jak widać szczytem jego marzeń nie jest. Tłok w pomocy mamy spory i nie przypuszczam żeby do końca sezonu coś miało się zmienić kwestii miejsca Meridy w hierarchii. Patrząc jednak nieco dalej w przyszłość (Arsenal po odejściu Fabregasa) myślę, że Hiszpan mógłby powalczyć. Pokusa większej liczby meczów w Madrycie może być jednak większa :roll:

W podobnej sytuacji jest Tomas. Myślę, że w tym wypadku nie będzie problemów i najpóźniej w grudniu Rosa złoży podpis na nowym kontrakcie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 paź 2009, 23:19

Bym się chyba powiesił jakby Tomek odszedł. 2 lata się leczył, a ja czekałem aż wróci, a on miałby teraz odejść ? :?
Liczę, że zostanie, bardziej mi na tym zależy niż na Franku. Bo choć talent ma ogromny i robi spore postępy, to tak naprawdę w najbliższej przyszłości nie będzie decydował o sile pierwszej drużyny - ba, wątpię czy w przyszłym roku uda mu się przebić. Jest przecież jeszcze Ramsey, choć Franek chyba raczej będzie na boku pomocy próbowany, co może mu nie odpowiadać.
No i umówmy się, nawet jak zostanie, to za kilka lat też będzie chciał odejść, wrócić do Hiszpanii, niewykluczone że do Barcy :lol:

Chciałbym oczywiście, by zostali obaj.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 paź 2009, 5:05

Panowie, czy uważacie że Fabregas naprawde przejdzie do Barcelony? Nawet jakbysmy wygrali puchar? :lol: W sumie duzo ostatnio artykulow ale wydaje mi sie ze jesli Wenger go sprzeda to bedzie to samobojstwo. I wydaje mi sie ze u nas jest gwiazdą, tam nie koniecznie, wiec nie wiem czy bedzie mu tak dobrze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 paź 2009, 11:02

Tak, uważam że Cesc odejdzie do Barcy. Nie wiem dokładnie kiedy [czy już teraz] ale któregoś pięknego [choć nie do końca :D] okienka transferowego Cesc wróci do siebie. Czego nigdy zresztą nie ukrywał.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 paź 2009, 11:59

fieldy pisze:Bym się chyba powiesił jakby Tomek odszedł. 2 lata się leczył, a ja czekałem aż wróci, a on miałby teraz odejść ?
No to mamy podobnie. Myślę jednak, że akurat w jego sprawie nie będzie wątpliwości i jakiegoś niepotrzebnego przeciągania. Wenger musi pamiętać, że chętnych na zdrowego Tomasa brakować nie będzie, a szybkie rozwiązanie sprawy przyniesie spokój tam zawodnikowi jaki całej ekipie.
Magnum pisze:Panowie, czy uważacie że Fabregas naprawde przejdzie do Barcelony?
To chyba oczywista sprawa :glass: Oczywiście byłoby świetnie gdyby Cesc grał dla Arsenalu jak najdłużej, ale trzeba pogodzić się z tym, że za sezon, dwa, może trzy odejdzie. Oby do tego czasu miał okazję wznieść do góry jakiś puchar jako kapitan. Czego życzę jemu jak i sobie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”