Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 609

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 paź 2009, 16:02

Szkoda, że straciliśmy dwa punkty. Niestety jak się nie wykorzystuje dogodnych sytuacji to potem właśnie tak to się kończy. Robin ponownie okazji multum, ale brakło skuteczności. Powinien też być karny z faul na Veli i naprawdę zastanawiam się jak sędzia mógł tego nie zauważyć :roll:
Magnum pisze:Teraz trochę o czymś innym a mianowicie o sytuacji w bramce.
Wydaje mi się, że nie będzie żadnych rewelacji. Vito broni dobrze (czasami bardzo dobrze), ale jedynką jest Manu i chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości. Nie ma co porównywać tej sytuacji go tej z Jensem. Niemiec puścił dwie ewidentne szmaty, a Almunie wyeliminowała choroba.

Jeśli Manu jest już na 100 procent zdrowy i gotowy do gry to myślę, że w meczu z Młotami to on stanie w bramce.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 paź 2009, 20:28

No nie wiem, mam nadzieje ze masz racje.. Jak widzicie Fabianskiego? Wszystko wroci do normy czy moze Mannone wygryzie Fabiana jako drugi bramkarz? Jak oceniacie szanse Szczesnego na zagranie w CC?

Awatar użytkownika
Khazz
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Khazz » 21 paź 2009, 23:07

Ogólnie najnudniejszy nasz mecz. Zero zaangażowania z naszej strony (prócz Alex'a, co mnie zresztą nie dziwi). Mecz graliśmy na jakieś 60 % - czyżby plan był taki, żeby na WHU zostawić siły?
Apropos - można ufać na a.com zakładkom 'kontuzje'? Nie widzę tam Dudu, czyżby był zdrowy?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 paź 2009, 0:03

Khazz pisze:Ogólnie najnudniejszy nasz mecz. Zero zaangażowania z naszej strony (prócz Alex'a, co mnie zresztą nie dziwi). Mecz graliśmy na jakieś 60 % - czyżby plan był taki, żeby na WHU zostawić siły?
Apropos - można ufać na a.com zakładkom 'kontuzje'? Nie widzę tam Dudu, czyżby był zdrowy?
Jak to nie?
EDUARDO
October 15
Eduardo's thigh injury will keep him out of Saturday's match against Birmingham. "Eduardo is not available," said Wenger.

Awatar użytkownika
Khazz
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Khazz » 22 paź 2009, 0:21

A - faktycznie. Źle coś przeczytałem. Tak czy inaczej - nie wiadomo coś o jego kontuzji więcej? "He isnt avebele coś tam" nie mówi na ile nie będzie w stanie grać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2009, 19:38

Eduardo ma dużą szanse wrócić na niedzielny mecz z WHU. Szanse 50-50 Wenger daje Nicklasowi i Tomasowi niestety. Chciałbym zobaczyć Tomasa na boisku, bo chłopak robi różnicę, a ten mecz trza wygrać [mam jakieś złe przeczucia, choć WHU gra fatalnie w tym sezonie - tylko 1 wygrana, w 1 kolejce].

Nasri i Fabian będą w składzie, jeśli zajdzie taka potrzeba, wiec pewnie ich nie będzie. Wenger podał też info o Denilsonie i Djourou - pierwszy wróci za 4 tygodnie, a Johan w marcu :?

Wenger skończył 60 :beer:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 paź 2009, 21:07

"Lucas are we going to see you in the Carling Cup next week?"
"I really really hope so"

Ja też mam taką nadzieje, fajny wywiadzik z nim, widac ze sie chlopak cieszy ze wraca do gry. Mam nadzieje ze zagra w środę i się pokaże z dobrej strony.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 paź 2009, 16:58

ARSENAL TEAM: Mannone, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Eboue, Song, Fabregas, Diaby, Arshavin, Van Persie.
Subs: Almunia, Silvestre, Gibbs, Nasri, Eduardo, Ramsey, Bendtner

Yy... widac konsekwencja pana Wengera w wyborze bramkarzy :roll:

Awatar użytkownika
Khazz
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Khazz » 25 paź 2009, 17:05

Szkoda, że Edu na ławie. Pewnie będzie jakaś zmiana z Edu i Nasrim - miejmy nadzieje, że ten drugi będzie miał niezły powrót.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 paź 2009, 18:20

Póki co gramy dobrze. Od początku atakujemy, dominujemy we wszystkich aspektach.. porównanie strzałów:
5(0) Shots (on Goal) 9(4)
:lol:
Mam nadzieję, że nie wyłączymy się w drugiej połowie i zdobędziemy jeszcze ze dwie bramki. Mannone dobrze broni, zastanawia jednak, dlaczego Wenger dalej na niego stawia trzymając Manu na ławce.. W 12 minucie powinien być karny.... i już wtedy powinna być bramka, ale jest 2-0 więc nie ma co narzekać.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 paź 2009, 19:17

Magnum pisze:Mannone dobrze broni
Do czasu :roll: Tak naprawdę od jego fatalnej interwencji przy wolny zaczęły się nasze problemy. West Ham poczuło krew, uwierzyło, że jest szansa i z pewnego prowadzenia, które powinniśmy spokojnie dowieźć do końca mamy remis. Sędzia też się nie popisał, bo nie wiem jak mógł się dopatrzyć faulu Alexa?

Szkoda, że Robin nie zdobył gola, bo miał piłkę meczową na głowie. Była okazja nadrobić trzy oczka do United, a tak tylko jedno.

btw, na Upton faktycznie było tak ciemno? Na kanale, na którym oglądałem wyglądało to tak jakby oświetlenie grzało na pół gwizdka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 paź 2009, 19:18

Dziś chyba sędziowie się zmówili, że będa fatalnie sędziować. Najpierw w meczu Liv z United, teraz w naszym. Foy był nawet gorszy, bo popełniał fatalne. w 12 minucie nie dał nam karnego za ewidentną rękę Upson w polu karnym. Wyrzucił z boiska Parkera, w ogóle nie wiadomo za co. Kilka razy gwizdał faule nie tą stronę. Dał kontrowersyjnego karnego WHU ...

ehh, nie zmienia to faktu, że nieźle sfrajerzyliśmy dzisiaj. Spodziewałem się cieżkiego meczu, ale jak już się 2:0 prowadzi w 75 minucie, to warto dowieźć do końca. Vito zamiast na rożny odbija piłkę na głowę Cole'a :? Nasi oczywiście marują w ataku ... szkoda wielka, bo stracilismy głupio 2 punkty, które powinny być na naszym koncie. Byśmy mieli tylko 3 straty do Chelsea i 1 do United z 1 meczem zaległym :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 paź 2009, 19:33

'For the second time this week, Arsenal seem to have thrown out the win" :wallbash:

Fieldy, od razu gdy powiedziałeś, że masz złe przeczucia, wiedziałem, że będzie źle. Znowu zasnęliśmy, miałem złudzenia że będzie lepiej ale dupa. Teraz przeklinam sędziego za to że nam nie dał tego debilnego karnego w 12 minucie. Mogliśmy wygrać, i to był naprawdę ważny mecz żeby wygrać i teraz mamy gówno. Liverpool pokonał Manchester United żeby nam dać 3 punkty do Chelsea z meczem zaległym. Nawet nie wiem czy tam powinien być karny spowodowany przez Songa, nie widziałem dokładnie i byłem za bardzo zdenerwowany.. Nie winiłbym Vito za bramkę z wolnego, wybił jak mógł wybić, niepotrzebnie oddaliśmy ten debilnego wolnego, zrób co mogił Mannone. Bardziej bym sie zastanawial po cholere Wenger trzyma Vito w bramce zamiast Almunii..

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 paź 2009, 20:06

Magnum pisze:Nie winiłbym Vito za bramkę z wolnego, wybił jak mógł wybić, niepotrzebnie oddaliśmy ten debilnego wolnego, zrób co mogił Mannone. Bardziej bym sie zastanawial po cholere Wenger trzyma Vito w bramce zamiast Almunii..
Moim zdaniem błąd Vito był ewidentny. Chyba każdego bramkarz uczą, że piłki paruje się do boku a nie na własne pole bramkowe. Strzał z wolnego nie był jakiś ekstremalnie ciężki, więc Mannone mógł spokojnie to wybronić w odpowiedni sposób.

Co do samej obsady bramki. Byłem zaskoczony, że Wenger raz jeszcze postawić na Vito, ale ten dzisiejszy błąd powinien rozwiązać sprawę. Myślę, że Manu wróci do bramki już w meczu z The Reds. Jeśli nie to już znaczy, że Wenger chyba sam tak do końca nie wiem na kogo postawić, a to (obym się mylił) byłoby najgorsze rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2009, 4:39

Duch, obejrzałem dokładnie skrót meczu i przyznaje ci rację, piłka w zasadzie uderzyła go w łokieć bardziej niż wybił, więc nawet nie miał nad tym kontroli.. Wychodzi w takich momentach jego brak doświadczenia.

Co do sytuacji w bramki, ja również spodziewałem się powrotu Manuela, a tu zaskoczenie..

Pokuszę się jednak o stwierdzenie, że z The Reds zobaczymy.. Łukasza, a Almunia powróci na derby w sobotę. Obym się nie mylił ;)
Możliwe, że Boss pozwoli zagrać trochę Nasriemu i/lub Rosicky'emu.. nie wiem, ale takie mam jakieś wrażenie, że to byłoby dobre miejsce na pozwolenie im zagrania trochę, szczególnie, że to Liverpool.. Poza tym wydaje mi sie, że skład z WBA za bardzo sie nie zmieni. No i na szczęście mecz będzie transmitowany na żywo w przeciwieństwie do ostatniego.. ;)

edyta:
Arsene powiedział, że bedzie "mixed team not just youngsters" w Carling Cup.. no zapowiada sie ciekawie.. Jednak wydaje mi sie ze Bendtner, Rosicky, a na pewno Nasri zagraja..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”