Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 609

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 cze 2010, 15:57

Podobno Inter kupił albo niedługo kupi Urugwajczyka Matiasa Aguirregaraya z Penarolu. Ja jestem za kupowaniem zawodników z Południowej Ameryki, bo generalnie dobrze Inter na tym wychodził, ale tego pana w ogóle nie kojarzę.
Matias jest prawym obrońcą, rocznik 89. To chyba oznacza pożegnanie z Maiconem...
Wyszperałem, że jest synem Oscara Aguirregaraya, który grał w czołowych urugwajskich i brazylijskich klubach, a teraz trenuje jakieś urugwajskie kluby.

mała próbka ofensywnych umiejętności:

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 01 cze 2010, 17:08

Nie wydaje mi się żeby Maicon miał odejść. Nie w tym roku. Tak po prawdzie to jest on naszym jedynym prawym obrońcą i do tego dochodzi Javier (człowiek orkiestra).
Aguirregaraya ma dopiero 21 lat i prawdopodobnie kupują go jedynie na zmiennika, a jak sie dobrze spisze to będzie mógł zastąpić Douglasa. Sprzedaż Maicona w tym okienk to byłby strzał w stope włodarzy Interu, zwłaszcza po deklaracjach Brazylijczyka. On jest ulubieńcem kibiców i wojownikiem i to w dużej mierze dzięki niemu ta potrója korona.
Ciężko będzie utrzymać wszyskich kluczowych graczy, ale liczę że Massimo i Branca podołają temu zadaniu. Przecież wciąż mają do wygrania 2 Superpuchary i KMŚ :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 cze 2010, 20:21

Ten cały Aguirregaray jest dość anonimowy... :| Niby ma 21 lat, a w trzy sezony gry dla Penarolu zaliczył tylko 23 występy strzelając jedną bramkę. Ciekawostką jest fakt, że urodził się w Porto Alegre, więc z pochodzenia jest Brazylem. W szkole go tam pewnie nie kochali na początku. :P Kadra narodowa jak dotąd się o niego nie upomniała. Kompletnie nie mam pojęcia jak traktować ten transfer. Inwestycja w przyszłość czy zwykłe poszeranie zaplecza drużyny? No i co z Santonem wobec takich ruchów włodarzy? Urugwajczyk przy obecnym stanie kadrowym byłby czwartym nominalnie prawym obrońcą. :?

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 cze 2010, 6:32

Salas11 pisze:Ten cały Aguirregaray jest dość anonimowy... :| Kompletnie nie mam pojęcia jak traktować ten transfer. Inwestycja w przyszłość czy zwykłe poszeranie zaplecza drużyny? No i co z Santonem wobec takich ruchów włodarzy? Urugwajczyk przy obecnym stanie kadrowym byłby czwartym nominalnie prawym obrońcą. :?
Maicon przechodząc do nas miał też być jedynie alternatywą dla Zanettiego na prawej obronie ;) Nie wiem skąd wzięło Ci się to, że byłby czwartym wyborem. Maicon jest podstawowym prawym obrońcą, ale zmiennika dla niego tak jakby nie było. Zanetti fantastycznie sobie radzi w pomocy, a Santona jeszcze nie widziałem grającego na prawej obronie. Jeśli Urugwajczyk okazałby się strzałem w dziesiątkę to Maicon nie musiałby grać przez cały czas i w słabszych momentach, których miał w tym sezonie kilka, zespół mógłby liczyć właśnie na Aguirregaray'a. Chociaż dla mnie on także jest bardzo anonimowy. Mam jedynie nadzieję, że będzie to kolejny udany transfer :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 12:09

Maicon przyszedł do nas po dwóch całkiem udanych sezonach w Monaco, gdzie na przeciwległej stronie boiska hasał nie mniej ofensywnie usposobiony Evra (było brać ich obu :roll: ) Zanetti w momencie przyjścia Brazylijczyka miał już 33 lata i stawiam dobrą gorzałę, że nikt ze sztabu Interu (ani z nas) nie obstawiał że do dziś będzie w stanie grać na takim poziomie. Może Javier odkrył zagadkę nieśmiertelności? :P
Co do Santona, owszem, gdy grał pod wodzą Mourinho, był ustawiany na lewej flance obrony. Powód - Maicon, z którego usług ciężko byłoby zrezygnować choćby po to, aby dać się ograć młodzianowi. Jednak Davide nominalnie jest prawym obrońcą (w Primaverze grał też z powodzeniem na prawej pomocy) I do momentu odniesienia ciężkiej kontuzji, po której długo może dochodzić do siebie, wyglądało to naprawdę dobrze.
Z tego co mi wiadomo Aguirregaray (cholera, dawać projekty pseudo bo nazwisko za długie :P Aż mi się Guglielminpietro przypomniał :rotfl: Proponuję 'Aguga' :P ) w samym Urugwaju nie jest/był gwiazdą. Jak wspominałem wcześniej, powołania do kadry narodowej jeszcze nie dostał i w samym Penarolu ilość występów w ciągu trzech sezonów nie jest powalająca. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że był rezerwowym.
Podsumowując, mimo wszelkich matematycznych uprzedzeń mam szczerą nadzieję że z tego grajka coś będzie. Po odejściu Recoby czegoś mi w kadrze Interu brakowało. Teraz wiem, że chodziło o Urusa. :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 cze 2010, 12:39

Co do Maicon to pomimo jego gestow, wypowiedzi sugerujacych milosc do naszych barw, nie mozna zapomniec o jednej z podstawowych zasad pilki noznej a brzmi ona: nie ufaj Brazylijczykom bo to jest najbardziej sprzedajna nacja w tym pieknym sporcie. Biorac pod uwage jakie kluby zabiegaja o naszego zawodnika to przynajmniej sa szanse, ze cena bedzie ladnie podbita.
Co do tego Aguiracostam to pewnie bardziej jego agent (chyba Caliendo :lol: ) go do nas wysyla niz jest cos na rzeczy. W razie odejscia Douglasa na prawej bedzie gral Il Capitano, rezerwowym bedzie Santon, szybiej nalezy sie spodziewac transferu lewego defensora.

Agent Hiddinka potwierdzil kontakt z dzialaczami Interu, jednoczesnie zaznaczyl, ze nie ma praktycznie szans aby Holender zostal szkoleniowcem Interu. Nie widze powodow aby mu nie ufac w obydwu tych kwestiach.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 13:18 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 cze 2010, 12:47

Aguirregaraya? Dałbym wiele, żeby z takim nazwiskiem grał w meczu komentowanym przez Szpakowskiego :lol:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 cze 2010, 12:57

emdżej pisze:Aguirregaraya? Dałbym wiele, żeby z takim nazwiskiem grał w meczu komentowanym przez Szpakowskiego :lol:
Moze ma jakis przydomek jak w przypadku Guglielminpietro - Guly.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 13:26

emdżej pisze:Aguirregaraya? Dałbym wiele, żeby z takim nazwiskiem grał w meczu komentowanym przez Szpakowskiego :lol:
Pewnie Szpaq by sobie jakąś ksywkę na prędce wymyślił o której zwykli śmiertelnicy nigdy nie słyszeli i 45 minut konsternacji przed telewizorem o ch** chodzi. :boruta:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 cze 2010, 13:50

Nie jest tak złe to nazwisko, łatwiej jest podzielić je na Aguirre i Garay i wtedy nie jest tak źle z wymową.

Zobaczymy co dalej z Urugwajczykiem, jeśli zostanie wypożyczony do np. Chievo to raczej będzie to melodia przyszłości. Ale jeśli zostanie włączony do pierwszej drużyny z miejsca to chyba transfer Brazylijczyka do Realu to kwestia czasu. 4 prawych obrońców to zdecydowanie za dużo... chyba że Santon na stałe przeniesie się na lewą frankę :?:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 13:53

Co Wy się tak na tego Urugwajczyka napalacie, Juventus już pół roku temu kupił jakąś gwiazdę z Kolumbii czy innego Ekwadoru, już miał być wypożyczany żeby nie zajmować miejsca dla gracza nie z UE a tu oficjalnego potwierdzenia dalej nie ma.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 14:20

Boromir pisze:Co Wy się tak na tego Urugwajczyka napalacie, Juventus już pół roku temu kupił jakąś gwiazdę z Kolumbii czy innego Ekwadoru, już miał być wypożyczany żeby nie zajmować miejsca dla gracza nie z UE a tu oficjalnego potwierdzenia dalej nie ma.
Nikt się na niego nie napala. Po prostu z przebiegu dotychczasowej kariery ciężko ocenić skalę jego obecnych możliwości i potencjał. :wink: Kto tu się napala? Bo twierdzę że za 5 - 6 lat będzie lepszy niż Cafu to się od razu napalam? Trzymajcie mnie! :P :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 15:08

Ale już go oddajecie do Chievo czy ustalacie który w hierarchii by był. Dla mnie to taki mini - napalanie. :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 15:27

Boromir pisze:Ale już go oddajecie do Chievo czy ustalacie który w hierarchii by był. Dla mnie to taki mini - napalanie. :wink:
Ustaliliśmy na początku, że to dość anonimowy zawodnik jak na realne wzmocnienie dla Interu, więc jego losy prawdopodobnie spoczną w rękach przyszłego trenera. Wypożyczenie nie byłoby złym pomysłem. Aguirregaray nie liznął jeszcze gry na Starym Kontynencie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 cze 2010, 19:06

Capello zobowiązał się pozostać w Anglii do Euro 2012. Pomyślałem, że będziecie zainteresowani taką informacją :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”