Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 62

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 gru 2010, 15:11

Aker pisze:
Premo pisze:Jest to raczej mało możliwe. Lech musiałby wygrać z Salzburgiem, Man City stracić punkty z Juve, a Borussia musiałaby wygrać z Sevillą.
I to jest pewne, że jak te warunki zostaną spełnione to BVB trafia na Lecha?
Nie. Nie pisalem o tym, bo wydalo mi sie to oczywistą oczywistością :lol:

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 12 gru 2010, 15:15

Przecież o wszystkim i tak zadecyduje losowanie. Gdy te warunki zostaną spełnione dopiero będzie taka szansa, że te dwie drużyny się spotkają.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 gru 2010, 23:06

Ciekawy mecz w wykonaniu BVB.Początki połów szczególnie gdzie zdominowali przeciwnika bo grali szybko i stwarzali sytuacje.Znacznie lepiej grał Kuba od Gotze i to on był najgroźniejszy jeśli chodzi o rajdy na boisku.Taką dygresją to wkurwiłbym się na miejscu Kuby bo znowu dostaje zmianę w 65 minucie mimo tego, że znacznie lepiej się prezentuje aniżeli Gotze.Pierwsza połowa bardziej interesująca, akcje Sevilli rozkręcał Kanoute i to one przyniosły dwie bramki w niedużym odstępie czasu [ pierwsza po asyście Piszczka ].Druga połowa słabsza, Sevilla tylko przeszkadzała i nie miała żadnej sytuacji, BVB znów szybko strzeliło, starali się następne, ale nawet wejście Lewandowskiego nie pomogło.
Nie udało im się, ale nie wiem czy to nawet niedobrze bo będą mogli się skupić tylko na BL i zdobyć tytuł.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 15 gru 2010, 23:27

Mecz owszem ciekawy ale BVB nie pokazało wszystkiego co ta drużyna gra...Barrios nadal widać u niego powrót po kontuzji..Kagawa nadal nie potrafi celnie uderzyć z dystansu,czy też z pierwszej piłki bo piłka leci w trybuny...O ile strzela bramki musi mieć on wiele sytuacji nie wiem w jakiej strzelił bramkę bo mecz praktycznie oglądałem od 10 min bo nie zdążyłem ale chyba zbyt bardzo media go wykreowują go na wielką gwiazdę...1 bramka Sevilli ewidentnie na konto Piszczka..Zespoł z Anduluzji poszedł za ciosem i efektem był drugi gol hm..błąd Kuby który mozolnie chciał zablokować te dośrodkowanie...Czy Goetze był aż tak słaby żeby to on zszedł a nie Kuba? hm..wątpie wydaje mi się że to Goetze bardziej szarpał niż Kuba lecz gdy on zszedł praktycznie nie widoczny poza akcją gdzie uprzedził Palopa gdy wyszedł na 15-16 metr...Lewy raz wyszedł dobrze na pozycje to jeszcze z sfaulował a tak praktycznie nie widoczny...cóż teraz pozostaje tylko BL i jeśli BVB przegra tytuł to tylko na własne życzenie...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 gru 2010, 23:33

ddemon pisze:nie wiem w jakiej strzelił bramkę
Obrońca Sevilli wybił mu piłkę pod nogi, a nie był kryty. Trafił przy dłuższym słupku, ale tu też trochę winy Palopa bo nawet nie drgnął. Generalnie to niezwykle irytowała mnie niedokładność podań BVB. Co podanie to albo do rywala, albo do nikogo. W końcówce starali się przenosić szybko grę pod pole karne Sevilli długimi podaniami, ale właściwie nikt ich nie mógł zgrać bo leciały na głowę obrońców.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 gru 2010, 0:04

Gdzieniegdzie wyczytałem, że Sevilla zagrała antyfutbol, skoro tak, to jak fatalnie grała BVB skoro odpadła a antyfutbol awansował :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 gru 2010, 6:50

ulynif pisze:Gdzieniegdzie wyczytałem, że Sevilla zagrała antyfutbol, skoro tak, to jak fatalnie grała BVB skoro odpadła a antyfutbol awansował :lol:
Chodzi o to że przez ostatnie 20 minut, nie było prawie w ogóle gry.
Co innego gdyby klepali sobie piłeczkę jak Barcelona, jednak ci wybrali inną drogę gry na czas. Co chwila ktoś leżał na boisku, chamskie odkopnięcia piłki i zbieranie żółtych kartek.
Mnie jako postronnego widza aż wykręcało gdy zamiast wielkiego pościgu w końcówce widziałem taki cyrk.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 gru 2010, 11:52

BVB miała 6 meczów, nie musiała czekać na ostatnie 20min ostatniego meczu w grupie. Póki są takie przepisy, że czas nie jest zatrzymywany tak jak w hojeku, puty tak będzie. A takie coś dobrze wybija rywala z rytmu, a raczej nie pozwala mu go złapać uniemożliwiając stworzenie serii kilku akcji co najwyżej jakąś przypadkową wrzutkę.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 gru 2010, 12:04

wg mnie niegłupim sposobem na na kradnięcie czasu byłaby żółta kartka + doliczenie czasu przez sędziego głównego o minutę od każdego żółtka. Wtedy każdy by zrozumiał, że leżenie na murawie nie przynosi korzyści.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 gru 2010, 12:08

Tylko jak rozstrzygnąć w minutę czy to gra na czas czy pęknięta kość, naciągnięty mięsień, skurcze?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 gru 2010, 12:23

bardziej myślałem o ewidentnych zagraniach na czas typu przedłużenie wykopywania piłki ;)

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 gru 2010, 12:35

Aha. No tak, można by dać że ma ileś tam sekund na wykopanie i jeżeli to przekroczy to kartka i doliczony czas, eee.. dobre... :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 gru 2010, 14:01

no przecież jest jakiś już limit ustatalony po przekroczeniu którego dostaje się żółtą kartkę nie? To ja bym od siebie dodał do tego żółtka jeszcze doliczenie 1 minuty :) Może to by pomogło wytępić tego rodzaju zachowania

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 16 gru 2010, 19:46

ulynif pisze:Aha. No tak, można by dać że ma ileś tam sekund na wykopanie i jeżeli to przekroczy to kartka i doliczony czas, eee.. dobre... :)
zmieniono jakiś czas temu, nie pamiętam dokładnie kiedy, przepisy dotyczące gry bramkarza. typu łapanie piłki w ręce i jakiś tam czas na jej odegranie właśnie po to, żeby bramkarze nie lecieli w kulki jak gracze z pola. co było w ich (bramkarzy) przypadku nagminne. pomogło? przepis odpowiednio dopracowany zniechęciłby symulantów skutecznie.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 gru 2010, 21:19

Z bramkarzami to funkcjonuje, a w polu jakoś są opory, to przypmina sytuację z elektronicznym zapisem obrazu gry. Gracze poleżą 10min a sędzia doliczy 1min., a tak trzeba by było grać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”