Piłka w TV - Strona 62

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Re: Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2009, 11:19

Ale dzisiaj meczów :boje się: :wink:

11:20 - Japonia - Bahrajn / Abu Dhabi Sports / hot bird 11.623V
13:00 - Uzbekistan - Katar / Abu Dhabi Sports
15:00 - Rosja - Azerbejdżan / ORT Europe / hot bird 12.597V
15:30 - Iran - Arabia Saudyjska / Abu Dhabi Sports & IRIB 2 / hot bird 12.437H
17:00 - Lyon - Duisburg (puchar uefa kobiet) / eurosport
18:00 - Sudan - Mali / Sudan TV / hot bird 12.654H
18:15 - Irlandia Płn - Polska / TVP 2
20:45 - Niemcy - Liechtenstein / ZDF
20:45 - Holandia - Szkocja / Abu Dhabi Sports
20:45 - Czarnogóra - Włochy / TV Montenegro / hot bird 12.380V
21:45 - Portugalia - Szwecja / RTP International / hot bird 10.723H
22:00 - Hiszpania - Turcja / TVE International / hot bird 11.727V

8)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 mar 2009, 11:34

cloner pisze: 22:00 - Hiszpania - Turcja / TVE International / hot bird 11.727V
Skąd wziąłeś informację na temat tego meczu na TVE? to pewne?

Dzisiaj jeszcze będzie można zobaczyć prawdopodobnie Argentynę na AIT, gdyż ta afrykańska stacja ma prawa do pokazywania meczów argentyńskiej drużyny narodowej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2009, 11:45

BarcaQzYN pisze:Skąd wziąłeś informację na temat tego meczu na TVE? to pewne?
liveonsat.com :wink:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 mar 2009, 13:00

Rzeczywiście, nie zauważyłem :) Dzięki. Ciekawe jak z tą Argentyną będzie.

Awatar użytkownika
Nathan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nathan » 31 mar 2009, 14:04

Witam znacie może jakąś dobrą stronkę z meczami live...coś typu http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia ??

Awatar użytkownika
Nathan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nathan » 31 mar 2009, 15:52

Wielkie dzięki o to mi właśnie chodziło...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 mar 2009, 20:25

http://meczyki.pl - strona z meczami Live i skórtami meczów

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 03 kwie 2009, 16:26

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 03 kwie 2009, 16:31

Liga Mistrzów = Polsat?

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 03 kwie 2009, 17:34

Pelart pisze:Liga Mistrzów = Polsat?
TVN nie odda tak łatwo swego flagowego, sportowego produktu. Nie mieliby czego pokazywać w nsporcie.Chyba, że dogadają się z Polsatem, bo w brak LM w nsporcie nie uwierzę.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 kwie 2009, 17:46

Dlaczego? Polsat będzie musiał teraz ostro walczyć, żeby nie zostać z pustymi rękoma. Nie zapominajcie, że jest jeszcze do kupienia Primera Divison i Puchar Europy.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 03 kwie 2009, 18:33

BarcaQzYN pisze:Dlaczego? Polsat będzie musiał teraz ostro walczyć, żeby nie zostać z pustymi rękoma. Nie zapominajcie, że jest jeszcze do kupienia Primera Divison i Puchar Europy.
Ponieważ nie po to w tvn od podstaw tworzyli sportowy kanał, żeby zostać z niczym. LM jest jednym z ważniejszych powodów dla których ludzie kupują ich dekodery, nie zrezygnują z tego, to pewne.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 kwie 2009, 19:25

Nie wiem skąd ta Twoja pewność. Dotychczas oprócz LM nsport wykupił prawa tylko do NHL, NFL i jakichś mało istotnych turniejów, a naprawde ważne przetargi notorycznie olewał. ITI woli wykładać kasę na rozwój kanałów HD niż na sport. Polsat jest tak samo zmotywowany jak TVN, bo ich oferta sportowa wcale - na chwilę obecną - nie prezentuje się okazalej. O tym, że TVN w ogóle nie dba o nsport może przekonać się każdy posiadacz tego kanału. Same magazyny z beznadziejnymi ekspertami, w dodatku 3/4 to powtórki. Poziom prezentowania LM jest poniżej krytyki. Komentatorzy nsportu to bez wątpienia największe pacany za mikrofonem w Polsce. Pomimo licznych sugestii i próśb na forum N, w tej kwestii od dwóch lat nic się nie zmieniło. Całe szczęście, że ostatnio jako "nowinkę techniczną" wprowadzono opcję wyłączenia komentarza (tak, że słychać tylko dźwięk ze stadionu), ale wraz na jednym kanale takowej opcji nie ma. Gdzie tu sens? Szczerze mówiąc, to kiedy mam do wyboru cztery mecze LM na nsport, to pierwszym kryterium jest komentarz (teraz już tego problemu nie mam, dzięki "nowince", ale były dni, kiedy poświęcałem mecz, który chciałem obejrzeć na rzecz innego, bo był beznadziejny komentator). Już nigdy nie obejrzę meczu z komentarzem Jagody albo Kalinowskiego. Gdyby całą Polskę zmusić do słuchania tych dwóch kolesi, to powstawałyby ody i modlitwy do Szpakowskiego.

EOT :)

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 03 kwie 2009, 19:37

Corinthians pisze:Nie wiem skąd ta Twoja pewność. Dotychczas oprócz LM nsport wykupił prawa tylko do NHL, NFL i jakichś mało istotnych turniejów, a naprawde ważne przetargi notorycznie olewał. ITI woli wykładać kasę na rozwój kanałów HD niż na sport. Polsat jest tak samo zmotywowany jak TVN, bo ich oferta sportowa wcale - na chwilę obecną - nie prezentuje się okazalej. O tym, że TVN w ogóle nie dba o nsport może przekonać się każdy posiadacz tego kanału. Same magazyny z beznadziejnymi ekspertami, w dodatku 3/4 to powtórki. Poziom prezentowania LM jest poniżej krytyki. Komentatorzy nsportu to bez wątpienia największe pacany za mikrofonem w Polsce. Pomimo licznych sugestii i próśb na forum N, w tej kwestii od dwóch lat nic się nie zmieniło. Całe szczęście, że ostatnio jako "nowinkę techniczną" wprowadzono opcję wyłączenia komentarza (tak, że słychać tylko dźwięk ze stadionu), ale wraz na jednym kanale takowej opcji nie ma. Gdzie tu sens? Szczerze mówiąc, to kiedy mam do wyboru cztery mecze LM na nsport, to pierwszym kryterium jest komentarz (teraz już tego problemu nie mam, dzięki "nowince", ale były dni, kiedy poświęcałem mecz, który chciałem obejrzeć na rzecz innego, bo był beznadziejny komentator). Już nigdy nie obejrzę meczu z komentarzem Jagody albo Kalinowskiego. Gdyby całą Polskę zmusić do słuchania tych dwóch kolesi, to powstawałyby ody i modlitwy do Szpakowskiego.

EOT :)
Zgadzam się z Tobą w 100%. wszystkie twoje argumenty są słuszne. Przemawiają one bowiem za walką tvn o LM. Oferta nsport jest bowiem tak tragiczna (mówimy oczywiście o piłce), że nie mając LM przestaną praktycznie istnieć na rynku telewizji sportowych. Wg. mnie to albo być albo nie być , i zapewne zdają sobie oni z tego sprawę. Co nie znaczy, że jestem z tego zadowolony, wręcz przeciwnie, wolałbym by inny kanał przejął LM. Ale logika podpowiada, że tvn się postawi i wygra prawa do transmisji. Niestety :(

PS. a ideałem byłaby jedna stacja ze prawami do pokazywania wszystkich wydarzeń piłkarskich. Jeden dekoder a nie trzy. Nie ważne jak wysoki byłby abonament, pisałbym się na to. Jasne, są mecze w internecie, ale to nie to samo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”