F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 62

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 27 mar 2005, 0:43

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Rijkaard słabym trenerem - looooooooooooool.

Poczytajcie sobie dyskusję na BO, może Wam da trochę do myślenia.

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... 34bbd036a8
to jeszcze mi powiedz co z tej calej dyskusji wynika?! co ma mi dac do myslenia, mam zmienic zdanie. moze w tej dyskusji zostaly poruszone tematy, ktorych wczesniej nie widzialem? hmmm. a napewno z tej dyskusji nie wynika, ze rijkaard jest swietnym trenerem. takze nie wiem po co i ten link.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2005, 11:59

Dokładnie tak samo uważam. Przez jakiś czas analizowałem nawet tą dyskusję na bierząco i widać, że zwolenników Rijkaarda jest conajmniej tylu ile przeciwników. Każda strona ma swoje argumenty i trudno je obalić. Niech każdy przeanalizuje sobie wszystkie '+' i '-' a później wyrobi sobie własną opinię. W tamtej dyskusji w zasadzie wszystko zostało powiedziane i nic wielkiego chyba tutaj nie wymyślimy. Rijkaardowi można zawdzięczać wspaniałą atmosferę w klubie ale wybitnym trenerem-taktykiem to on nie jest.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 27 mar 2005, 15:35

Figo11 - Figo i 11, nieszczęścia jednak chodzą parami. Luxemburgo jest rzeczywiście 300 razy lepszy. Dziwne, że w Gran Derby wygrała Barça i ma 11. punktów przewagi nad Realem. Ciekawe, czy tak było za Van Gaala i czy piłkarze byli aż tak dużo słabsi.

Zawdi, Niggaz - byliście chociaż raz na BO? Tam 90% newsmanów i nie tylko, ludzi którzy naprawdę znają się na piłce uważają, że Rijkaard jest dobrym trenerem i idealnie pasuje do Barçy. Przejrzeliście tą dyskusję dokładnie? Rijkaard nie ma mieć przecież 'geniuszu taktycznego' buraka Mourinho, tylko ściągać odpowiednich piłkarzy (on mówi Laporcie, którzy powinni przyjść) i Barça ma grać i efektownie i efektywnie. Chyba za bardzo wzięliście sobie do serca, to co gadali zapluty Kołtoń i wyżelowany Borek po meczu z Czelś. Ciekawe jakby 'piali z zachwytu', gdyby wprowadzony przez Rikaarda Giuly, strzelił bramkę? Pewnie powiedzieliby, że Rijkaard to genialny taktyk. Tak samo było z Coliną - do nie dawna mówili, że beznadziejmy, a po meczu z Czelś żałowali, że nie będzie sędziował na MŚ 2006.

Nie napiszecie mi też, że Rijkaard ma zerowy wpływ na to, jak gra obecnie Barça. Ma on kontynuować przecież ofensywną taktykę i 'futbol totalny', który zapoczątkował Rinus Michels (ciekawe, czy wiecie kto to jest). Na razie idzie mu to znakomicie. Barça gra i efektownie i efektywnie i tylko debil może stwierdzić, że mała w tym zasługa trenera. To niby kto przyjść za niego? Czekam na propozycję? Del Bosque, Mourinho, Capello, Trapatoni? Buaahahahah. Jak dziś pokazałem to co napisaliście (na g-g) 'gromoslawowi' to mi odpisał, że 'pisanie postów do takich jak Wy mija się z celem, bo i tak nic do Was nie dotrze'. Mam nadzieję, że się mylił.

p.s. rajkard dimision!!!!!!!!!!!!!! fuera ronaldinho!!!!!!! van gaal i kluivert wracajcie!!!!!!!!!!!!! kópmy robinho i adu!!!!!!!! zatródnijmy rehagela!!!!!!!!!!!!! bym zapomnial, wywalic tego debila Laporte!!!!!!! jak moze stawiac na tego cieniasa rajkarda??????!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2005, 16:01

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Figo11 - Figo i 11, nieszczęścia jednak chodzą parami. Luxemburgo jest rzeczywiście 300 razy lepszy. Dziwne, że w Gran Derby wygrała Barça i ma 11. punktów przewagi nad Realem. Ciekawe, czy tak było za Van Gaala i czy piłkarze byli aż tak dużo słabsi.

Zawdi, Niggaz - byliście chociaż raz na BO? Tam 90% newsmanów i nie tylko, ludzi którzy naprawdę znają się na piłce uważają, że Rijkaard jest dobrym trenerem i idealnie pasuje do Barçy. Przejrzeliście tą dyskusję dokładnie? Rijkaard nie ma mieć przecież 'geniuszu taktycznego' buraka Mourinho, tylko ściągać odpowiednich piłkarzy (on mówi Laporcie, którzy powinni przyjść) i Barça ma grać i efektownie i efektywnie. Chyba za bardzo wzięliście sobie do serca, to co gadali zapluty Kołtoń i wyżelowany Borek po meczu z Czelś. Ciekawe jakby 'piali z zachwytu', gdyby wprowadzony przez Rikaarda Giuly, strzelił bramkę? Pewnie powiedzieliby, że Rijkaard to genialny taktyk. Tak samo było z Coliną - do nie dawna mówili, że beznadziejmy, a po meczu z Czelś żałowali, że nie będzie sędziował na MŚ 2006.

Nie napiszecie mi też, że Rijkaard ma zerowy wpływ na to, jak gra obecnie Barça. Ma on kontynuować przecież ofensywną taktykę i 'futbol totalny', który zapoczątkował Rinus Michels (ciekawe, czy wiecie kto to jest). Na razie idzie mu to znakomicie. Barça gra i efektownie i efektywnie i tylko debil może stwierdzić, że mała w tym zasługa trenera. To niby kto przyjść za niego? Czekam na propozycję? Del Bosque, Mourinho, Capello, Trapatoni? Buaahahahah. Jak dziś pokazałem to co napisaliście (na g-g) 'gromoslawowi' to mi odpisał, że 'pisanie postów do takich jak Wy mija się z celem, bo i tak nic do Was nie dotrze'. Mam nadzieję, że się mylił.

p.s. rajkard dimision!!!!!!!!!!!!!! fuera ronaldinho!!!!!!! van gaal i kluivert wracajcie!!!!!!!!!!!!! kópmy robinho i adu!!!!!!!! zatródnijmy rehagela!!!!!!!!!!!!! bym zapomnial, wywalic tego debila Laporte!!!!!!! jak moze stawiac na tego cieniasa rajkarda??????!!!!!!!!!
No więc trzeba od czegoś zacząć. Na BO bywam regularnie już od dłuższego czasu. Również bardzo sobie cenię tamtejszych ludzi bo wiem, że znają się na piłcę i wielokrotnie można się sporo od nich dowiedzieć. Czy ja gdzieś napisałem wprost, że Rijkaard jest zły :?: Jeśli tak to pokaż mi w którym miejscu bo nie przypominam sobie. Podkreślałem wielokrotnie, że jestem jakby rozdarty bo nie mogę zająć jednoznacznej pozycji w tym sporze. Napisałem, że nie będe krytykował Mistera bo wyniki są dobre a gra mi się podoba. Może rzeczywiście Frank pasuje idelanie do Barcy ale sam napisałeś, że on ma za zadanie kontynuować wytyczoną ścieżkę i choćby z tego względu jakoś nie zaliczam go do tych absolutnie najlepszych trenerów. Taki jest moim zdaniem niewielu a zaliczam do nich tylko tych ludzi, którzy stali się symbolami swoich klubów, którzy potrafili stworzyć coś nowego co przyniosło sukcesy. Mister nie musi tego robić i dobrze. Swoje zadanie spełnia co nie znaczy, że inny trener nie poradziłby sobie równie dobrze. Jeśli myślisz, że to co piszą inni nie dociera do mnie to się mylisz. Nie jestem jakimś zaślepionym fanatykiem własnych teorii tylko mam swoje własne (nie do końca wyklarowane) zdanie na temat i tyle. Jeśli uznam, że wiem na tyle dużo aby opowiedzieć się za którąś ze stron zdecydowanie to napewno to zrobie. Jak na razie może po prostu wiem za mało ale jakoś mi to nie przeszkadza. Interesuje się sprawami Barcy na bierząco i będe swoją wiedzę pogłębiał.
To co napisałeś w post scriptum to chyba (a nawet napewno) przesada.
Chciałem dymisji Rijkaarda :?: :arrow: Podaj w którym miejscu.
Czy ktoś chciał odejścia Ronniego a powortu van Gaala i Kluiverta :?: :arrow: Podaj w którym miejscu
...
nawet nie chce mi się dalej pisać bo i po co.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 27 mar 2005, 16:09

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Zawdi, Niggaz - byliście chociaż raz na BO? Tam 90% newsmanów i nie tylko, ludzi którzy naprawdę znają się na piłce uważają, że Rijkaard jest dobrym trenerem i idealnie pasuje do Barçy. Przejrzeliście tą dyskusję dokładnie? Rijkaard nie ma mieć przecież 'geniuszu taktycznego' buraka Mourinho, tylko ściągać odpowiednich piłkarzy (on mówi Laporcie, którzy powinni przyjść) i Barça ma grać i efektownie i efektywnie. Chyba za bardzo wzięliście sobie do serca, to co gadali zapluty Kołtoń i wyżelowany Borek po meczu z Czelś. Ciekawe jakby 'piali z zachwytu', gdyby wprowadzony przez Rikaarda Giuly, strzelił bramkę? Pewnie powiedzieliby, że Rijkaard to genialny taktyk. Tak samo było z Coliną - do nie dawna mówili, że beznadziejmy, a po meczu z Czelś żałowali, że nie będzie sędziował na MŚ 2006.

ale plujesz jadem!!! zluzuj troche!
bylem na BO, czytam newsy, ale komantarzy nie. mimo to, z twojego polecenia przeczytalem wszystkie do tamtego tematu. 90% newsmanow, czemu uwazasz, ze newsmen zna sie lepiej na pilce ode mnie?!
rijkaard nie ma miec geniuszu taktycznego, dlaczego? nie mam nic do ofensywy barcy, bo gra wysmienicie, ale obrona jest po bandzie. pomijajac presing, ktory z reszta w tym roku nie jest taki jak w zeszlym, tylko duzo slabszy i mniej efektywny, to obrona strefa lezy. i nie oceniam trenera po jednym meczu z chelsea, w ktorym wedlug mnie zrobil kardynalne bledy, mowilem o rijkaardzie jeszcze przed meczami z chelsea. poszukaj, napewno w tym temacie. dobra obrona w niczym nie przeszkadza atakowi, to nie jest kwestia alternatywy obrona albo atak.
ogladam mecz, a nie komentarze. nie potrzebuje sadow innych osob by sobie wyrobic zdanie. poza tym uwazam, ze borek, kolton i ich goscie nie maja za duzego pojecia o pilce, by pozniej analizowac mecze. borek jest dobry w komentowaniu meczu i to wszystko.
zerowego wplywu pewnie nie ma, bo to by bylo niewyobrazalne. podoba mi sie jego system gry z jednym napastnikiem i szerokimi skrzydlami, chociaz uwazam ze skrzydla sa troche za wysoko. chodzi mi o to by nauczyl druzyne lepiej bronic. spojrz jak broni juventus, milan, chelsea. nie chce, by barca grala tak defensywnie, bo tam jest wszystko podporzadkowane obronie, ale by nauczyla sie bronic dwiema liniami, strefa.
masz racje nie mam zielonego kto to rinus michels.
tylko debil moze stwierdzic... tylko debil moze nie akceptowac innego zdania, otworz oczy!
najlepiej by przyszedl ancelotti, benitez nawet mancini. rijkaard gdy przychodzil nie mial zadnego doswiadczenia z taka druzyna!
jak dzis pokazales 'gromoslawowi'. to az tak wieli autorytet i wyrocznia, ze mam sie z nim zgadzac z kazdej sprawie? jest nieomylny? i czemu to ty masz wplywac na mnie, a nie na przyklad ja na ciebie. moze to ja mam racje.
przyjscie laporty jest najlepsza rzecza jaka spotkala barce od dluzszego czasu.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 27 mar 2005, 16:54

Niggaz - chodzi mi tu o Twoją wypowiedź: "Z jednej strony Barca gra dobrze ale jestem tego samego zdania co piotrek256 i uważam, że to piłkarze grają świetnie a nie Ryjek". Denerwuje mnie po prostu to, jak ktoś uważa, że Rijkaard jest słabym trenerem, powinniśmy mieć lepszego i że jego zasługi w tym, że Barça gra dobrze, są żadne. Jest to kompletna bzdura. Było przed nim kilku trenerów, którzy byli za transferami słabych zawodników, a Barça gdy byli trenerami, grała słabo. Wreszcie jest trener, któremu dano czas na zbudowanie zespołu (jest też Laporta, którego bardzo cenię) i są też wyniki. Rijkaard idealnie pasuję na trenera Barçy, czego efektem jest jej gra. Barça nie potrzebuje trenera z 'pierwszych stron gazet', tylko takiego, dzięki któremu będzie grała i efektownie i efektywnie. Rijkaard był za transferami Deco, Eto'o czy Ronniego, które zdecydowanie 'wypaliły'. Potrafi też odpowiednie 'ustawić' zespół, dzięki czemu są takie wyniki. My naprawdę nie potrzebujemy innego trenera! Co do post scriptum, to był żart, miałem nadzieję, że to zauważysz...

Zawdi - Jadem plują węże, ja jestem wyluzowany i wyrażam tylko swoje zdanie, chwilami ironicznie ;)

Dlaczego Rijkaard nie musi być wybitnym taktykiem już Ci wytłumaczyłem w poprzednim poście, próbuje też w tym - powyżej Niggazowi. Jeśli chodzi o obronę, przed meczem z Chelsea 'wyleciał' Marquez, nasz najlepszy obrońca/DM. Kontuzjowani jak wiesz są też Edmilson i Motta. Dlatego obrona nie mogła grać dobrze, z takimi brakami. Z Chelsea za to zagrała wręcz fatalnie. Kardynalne błędy? Jakie byłoby prawdopodobienśtwo, że jakby Rijkaard wpuścił Maxi Lopeza szybciej, niż Giuly'ego później, to Barça strzeliłaby bramkę? Taki mecz Lopezowi jak pierwszy na Camp Nou już się raczej nigdy nie powtórzy, żeby wejść w tak ważnym meczu gdy gra się 'nie klei', i zaliczyć bramkę i asystę. Odnoszę cały czas wrażenie, że zbyt dużo się nasłuchałeś zaplutego Kołtonia i wyżelowanego Borka...

Ancelotti - loooooooooool. Bardzo realne. Włoch na pewno idealnie by się wpasował w system gry Barçy, który prezentuje ona od lat. Gralibyśmy jak Milan. Chcesz tego?

Benitez - kolejny nierealny trener. Bardzo go cenię i lubię, ale w Liverpoolu to mu zbytnio nie wychodzi, mimo tego, nie chce on z tamtąd odchodzić. Valencia też nie grała w stylu jaki preferuje Barça, główną rolę przywiązując do defensywy.

Mancini - loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool. Tutaj już mnie rozbawiłeś :o Kolejny Włoch, dla którego najważniejsza jest taktyka, popularny 'garniturek', którego już podobno nie chcą nawet w Interze. Nie chcesz chyba żebyśmy cały czas remisowali? :idea:

Na szczęście w Barçy rządzi teraz rozsadny Laporta, a nie Wy, i ani Ancelotti, ani Benitez, ani też Mancini nie zawitają na Camp Nou :P

Odpiszę Wam wieczorem, bo teraz nie mam czasu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2005, 17:21

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Niggaz - chodzi mi tu o Twoją wypowiedź: "Z jednej strony Barca gra dobrze ale jestem tego samego zdania co piotrek256 i uważam, że to piłkarze grają świetnie a nie Ryjek". Denerwuje mnie po prostu to, jak ktoś uważa, że Rijkaard jest słabym trenerem, powinniśmy mieć lepszego i że jego zasługi w tym, że Barça gra dobrze, są żadne. Jest to kompletna bzdura. Było przed nim kilku trenerów, którzy byli za transferami słabych zawodników, a Barça gdy byli trenerami, grała słabo. Wreszcie jest trener, któremu dano czas na zbudowanie zespołu (jest też Laporta, którego bardzo cenię) i są też wyniki. Rijkaard idealnie pasuję na trenera Barçy, czego efektem jest jej gra. Barça nie potrzebuje trenera z 'pierwszych stron gazet', tylko takiego, dzięki któremu będzie grała i efektownie i efektywnie. Rijkaard był za transferami Deco, Eto'o czy Ronniego, które zdecydowanie 'wypaliły'. Potrafi też odpowiednie 'ustawić' zespół, dzięki czemu są takie wyniki. My naprawdę nie potrzebujemy innego trenera! Co do post scriptum, to był żart, miałem nadzieję, że to zauważysz...

Zawdi - Jadem plują węże, ja jestem wyluzowany i wyrażam tylko swoje zdanie, chwilami ironicznie ;)

Dlaczego Rijkaard nie musi być wybitnym taktykiem już Ci wytłumaczyłem w poprzednim poście, próbuje też w tym - powyżej Niggazowi. Jeśli chodzi o obronę, przed meczem z Chelsea 'wyleciał' Marquez, nasz najlepszy obrońca/DM. Kontuzjowani jak wiesz są też Edmilson i Motta. Dlatego obrona nie mogła grać dobrze, z takimi brakami. Z Chelsea za to zagrała wręcz fatalnie. Kardynalne błędy? Jakie byłoby prawdopodobienśtwo, że jakby Rijkaard wpuścił Maxi Lopeza szybciej, niż Giuly'ego później, to Barça strzeliłaby bramkę? Taki mecz Lopezowi jak pierwszy na Camp Nou już się raczej nigdy nie powtórzy, żeby wejść w tak ważnym meczu gdy gra się 'nie klei', i zaliczyć bramkę i asystę. Odnoszę cały czas wrażenie, że zbyt dużo się nasłuchałeś zaplutego Kołtonia i wyżelowanego Borka...

Ancelotti - loooooooooool. Bardzo realne. Włoch na pewno idealnie by się wpasował w system gry Barçy, który prezentuje ona od lat. Gralibyśmy jak Milan. Chcesz tego?

Benitez - kolejny nierealny trener. Bardzo go cenię i lubię, ale w Liverpoolu to mu zbytnio nie wychodzi, mimo tego, nie chce on z tamtąd odchodzić. Valencia też nie grała w stylu jaki preferuje Barça, główną rolę przywiązując do defensywy.

Mancini - loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool. Tutaj już mnie rozbawiłeś :o Kolejny Włoch, dla którego najważniejsza jest taktyka, popularny 'garniturek', którego już podobno nie chcą nawet w Interze. Nie chcesz chyba żebyśmy cały czas remisowali? :idea:

Na szczęście w Barçy rządzi teraz rozsadny Laporta, a nie Wy, i ani Ancelotti, ani Benitez, ani też Mancini nie zawitają na Camp Nou :P

Odpiszę Wam wieczorem, bo teraz nie mam czasu.

To teraz już tak kończąc powoli w spokojny sposób odniosę się do postu Tymona. Przytoczyłeś moją wypowiedź która rzeczywiście nie przemawia na korzyść Rijkaarda ale właśnie taki mam punkt widzenia. Według mnie dobre wyniki drużyny to w 75% zasługa piłkarzy a w 25% trenera. Ostanimi czasy piłkarze nie grali za dobrze a i trenerzy sobie nie radzili więc wyniki były jakie były. Teraz mamy wspaniałych piłkarzy i dobrego trenera. Abym jednak mógł powiedzieć, że Rijkaard jest więcej niż dobrym trenerem musi upłynąć jeszcze trochę czasu i Barca musi poprzeć swoją dobrą grę trofeami. Nie mówie, że Rijkaard nie ma żadnego wpływu na gre drużyny ale uważam, że on bardziej wpływa właśnie psychicznie, dba o atmosferę i kontakty między zawodnikami. To niewątpliwie bardzo ważne bo dzięki temu drużyna tworzy monolit. Jeśli chodzi o pozostałe aspekty trenerskiej działalności a zwłaszcza taktykę to bazuje on jednak na pewnych sprawdzonych schematach które są dla Barcelony najbardziej przeznaczone. Barca gra efektownie i efektywnie ale nie dlatego, że Ryjek wymyślił jakąś rewolucyjną taktykę. Zaraz pewnie odpiszesz mi, że taka nie była jego rola ale ja od razu odpowiem, że zgadzam się z tym i jeszcze raz zwracam uwagę na moją wcześniejszą wypowiedź a konkretnie fragment w krórym napisałe kogo mogę zaliczyć do najlepszych trenerów :wink: Mam wrażenie, że odnosisz się do moich wypowiedzi w trochę nieodpowiedni sposób. Nie są one tak dokładnie sprecyzowane bo jak już pisałem nie mam wyrobionego jeszcze dokładnego zdania na ten temat tzn. moje zdanie jest takie jakby pomiędzy. Jeszcze raz wracając do mojego cytatu który przytoczyłeś to nie napisałem, że Rijkaard jest słaby. Oczywiście na korzyść Mistera przemawiają transfery tak więc wypada się tylko cieszyć, że wszystko się tak pomyślnie jak do tej pory układa. Nie mniej jednak chciałbym poczekać 2-3 sezony z ostatecznym osądem Rijkaarda jako trenera. Obecnie uważam, że jest dobrym trenerem ale ma duże szanse na więcej jeśli w najbliższych sezonach uda się poprawić to co jest źle (a trochę mimo wszystko tego jest) i odgrywać dominującą rolę w Europie.
Co do tego post scriptum to początkowo miałem nadzieję, że to żart ale gdy przeczytałem jeszcze dwa razy Twojego posta uznałem, że może jednak nie. Twoja wypowiedź była, że tak powiem za bardzo agresywna :wink:

PEACE :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 27 mar 2005, 18:13

bylo przed rijkaardem kilku trenerow, przede wszystkim przed rijkaardem byl gaspart, a wlasciwie przed laporta!! to gaspart widzial w christonvalach gwiazdy i to on je kupowal. laporta nie popelnia tych bledow. trener sie musi zgodzic na transfer (mam nadzieje, a nie jak w realu), ale kto by nie chcial deco, giuly'ego, eto'o i innych juz wtedy swietnych pilkarzy?! takze zakupy to nie jest jakas wielka zasluga rijkaarda. mi chodzi glownie o to, ze ta druzyne stac na wiecej, na jeszcze wiecej. mowie tak, bo widze, ze gre jeszcze sie da poprawic. nie mowie, ze jest zle itp. jest dobrze, tylko widze, ze moze byc jeszcze lepiej! widze, ze miejsce do poprawy jest glownie w defensywie. i nie tylko w meczu z chelsea. spojrz na sklad, do jedenastki ligi hiszpanskiej spoza barcy wybralbym tylko dwoch pilkarzy.
kardynalne bledy. nie twierdze, ze awansowalibysmy gdyby wpuscil wczesniej, ale twierdze, ze w takiej sytuacjio stawia sie WSZYSTKO na jedna karte. wiem, ze sklad nie byl najmocniejszy, ale nie chodzi o bledy indywidualne. chodzi mi o bledy w calej grze obronnej, tego powienien nauczyc trener. koltonia nie slucham, a borka jak juz mowilem, tylko podczas meczu. uwazam go za najlepszego KOMENTATORA w polsce. z reszta sluchajac angielskich to mysle ze nie tylko w polsce.
nie ma nierealnych rzeczy dla barcelony!! kazdy zawodnik i kazdy trener jest realny. wychodzisz z zalozenia, ze kazdy z trenerow, ktorzy dbaja o defensywe, jest zlym trenerem dla barcy i zrobilby z niej grecje. ja uwazam, ze graliby bardziej zdyscyplinowanie, uwazniej i lepiej w obronie, a w ataku tak samo swietnie. ancelotti, wcale nie oznacza ze gralibysmy jak milan. milan gra jak gra, bo gra we wloszech. tam sie po prostu tak gra. nie zrobilby z barcelony drugiego milanu, nauczylby bronic to wszystko. benitez to swietny trener. z liverpoolem mu nie wychodzi? jeszcze mu wyjdzie. on dopiero buduje ta druzyne. mancini to nie jest trener bardzo defensywny. potrafi atakowac i potrafi bronic. inter to druzyna nie zdolna do zadnych sukcesow po prostu, sam johan by nic nie wskoral. ta druzyna jest po bandzie, dlatego remisuje, nie dla tego, ze trener jest slaby.
wracajac do tego, ze rijkaard nie musi byc wybitnym trenerem. ale jakby byl...

na szczescie w barcy rzadzi teraz laporta!!!

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 27 mar 2005, 18:34

Jesli Barca będzie grać tak dalej, to spokojnie zdobędzie mistrzostwo Hiszpanii. Barca mogłaby wygrać z Chelsea, gdyby Rijkaard wprowadził np. w 50 min, Maxi Lopeza, który w pojedynkę zapewnił Barcie zwyciestwo na Camp Nou. I jeszcze drugi powód. Gdyby Eto'o wykorzystał okazję, po słupku Andreasa Iniesty.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 mar 2005, 18:36

Gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była :!: gdyby, gdyby....

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 mar 2005, 19:10

magus pisze:Jesli Barca będzie grać tak dalej, to spokojnie zdobędzie mistrzostwo Hiszpanii. Barca mogłaby wygrać z Chelsea, gdyby Rijkaard wprowadził np. w 50 min, Maxi Lopeza, który w pojedynkę zapewnił Barcie zwyciestwo na Camp Nou. I jeszcze drugi powód. Gdyby Eto'o wykorzystał okazję, po słupku Andreasa Iniesty.
Chelsea na Stamford Bridge zagrala o wiele inaczej niż w Barcelonie, więc wprowadzenie Maxiego Lopeza nic by nie dało... :roll:

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 27 mar 2005, 20:15

Anka pisze:
magus pisze:Jesli Barca będzie grać tak dalej, to spokojnie zdobędzie mistrzostwo Hiszpanii. Barca mogłaby wygrać z Chelsea, gdyby Rijkaard wprowadził np. w 50 min, Maxi Lopeza, który w pojedynkę zapewnił Barcie zwyciestwo na Camp Nou. I jeszcze drugi powód. Gdyby Eto'o wykorzystał okazję, po słupku Andreasa Iniesty.
Chelsea na Stamford Bridge zagrala o wiele inaczej niż w Barcelonie, więc wprowadzenie Maxiego Lopeza nic by nie dało... :roll:
Anka, jesteś Nostradamusem??Jednak dalej pozostaje cień meczu Chelsea z Barcą. Kibice, zakochani w Barcelonie, nienawidzą za to Chelsea, zamiast im pogratulować zwycięstwa.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 mar 2005, 20:41

magus pisze:
Anka pisze:
Anka, jesteś Nostradamusem??Jednak dalej pozostaje cień meczu Chelsea z Barcą. Kibice, zakochani w Barcelonie, nienawidzą za to Chelsea, zamiast im pogratulować zwycięstwa.
Magus to chyba Ty wydurnaisz się z przewidywaniem...Gdyby Eto'o, gdyby Inestia nie trafil w słupek i gdyby Maxi "kręcąca dupa" została wprowadzona wcześniej...Gdybanie nic nie da Chelsea wygrala zagrali swoje i tyle...Joe Cole tez trafial w slupek...Więc te twoje gdybanie jest calkiem nie na miejscu i calkiem bezsensowne.... :wink:

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 27 mar 2005, 20:53

figo 11 nie przejmuj sie to sa gdybania pseudokibicow barcy bo nie moga sie pogodzic z porazka (a sam jestem kibicem barcy)

znalezli sie nagle trenerzy co by wpuscili maxiego i ten strzelilby cztery bramki

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 mar 2005, 20:57

Mobius jak wiesze jstem kibicem Realu, ale widząc jakie brednie ten kolo pisze, śmiać się chce...

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”