Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 62

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2005, 19:55

frank drebin pisze:Bardzo watpilwe wydaja mi sie talenty piłkarskie Fabregasa i Van Pesie'go,
heheh obejrzyj sobie mecz Holandia - Andora bo skoro tak mówisz, to może oznaczać, że nie widziałes nawet skrótów.
Zmienisz zdanie o Robinie
frank drebin pisze:W kazdym razie ta dwójka narazie jest po prostu za słaba na premiership
taki np. van Persie wszedł w zeszłym sezonie w półfinale Pucharu Ligi w meczu z Blackburn na ostatnie 10 minut i strzelił 2 gole - no beznadzieja - co on szuka na wyspach :think:
frank drebin pisze:Nastepnie prawa obrona do wymiany, Lauren za czesto fauluje, czasami daje sie ogrywac jak dziecko. Najlepszy byłby gallas
Gallas na prawą ? hmmm happy easter :D
Lauren gra bardzo pewnie - jakby był za słaby na Arsenal to by nie grał - don't you think so ??
frank drebin pisze:No i koniecznie środek pomocy, np rosicky albo swietny w odbiorze diarra,
tu się zgadzam - tylko, że Diarra nie chce przejść do nas - woli Lyon
frank drebin pisze:To by bylo na tyle i tak nie wiem czy to ktos przeczya!!!!
jak widzisz, ktoś się zmusił :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 wrz 2005, 14:07

Mecz z Ajaxem [na wyjeździe] coraz bliżej a w obozie Kanonierów coraz gorzej :cry:
Najpierw troche historii :
:arrow: Arsenal grał jak dotąd 5 meczy na wyjeździe z holenderskimi druzynami w pucharach. Wygrać się nam udało tylko raz :cry: do tego były 2 remisy i 2 porazki - kiepski wynik.
:arrow: Jako, że na wyjeździe graliśmy 5 meczy - to ławo sobie policzyć, że w sumie było ich 10. Z wszystkich tych meczy [na Highbury i na wyjazdach, Kanonierzy wygrali tylko 3 - co jest jeszcze gorszą wiadomością :cry: ]
:arrow: Ajax nie przegrał ostatnich 5 meczy z Arsenalem :cry: [oczywiście oficjalnych]
to są smutne statystyki - ale tez są dobre.
:arrow: Ajax nie wygrał z angielska druzyną od 4 meczy
:arrow: Arsenal natomiast 6 ostatnich meczy z holenderskimi team'ami nie przegrał
wychodzi więc, że wynik bedzie oscylował wokół remisu

JAK ARSENAL ZDOBĘDZIE GOLA - TO BĘDZIE TO 100 GOL W CHAMPIONS LEAGUE
jest więc motywacja [oprócz 3 pkt :lol: ]

A teraz o nieobecnych :cry:
W Arsenalu nie zagrają :
:arrow: Henry - kontuzja
:arrow: Gilberto - kontuzja kostki [jest nadzieja]
:arrow: Bergkamp - kontuzja pleców [jest mała nadzieja]
:arrow: Senderos - kontuzja
:arrow: van Persie - zawieszony za kartki
:arrow: Lehmann - zawieszony za oblanie wodą sędziego w zeszłej edycji
:arrow: Pires - kontuzja [większe szanse na grę niż wyżej wymienieni]

Na bramce najpewneij zagra Almunia
W obronie [bez niespodzianek] Lauren, Kolo, Sol, Cole
W pomocy [Boże - kto zagra w pomocy :shock: ] Cesc, Flamini, Hleb, Freddie
w Ataku na bank Reyes i może Quincy
na łąwce : Poom, Cygan ...... i Wenger :cry: chyba, że weźmie Songa, Clichy'ego, czy Eboue

Oj - ciężko będzie.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 27 wrz 2005, 22:51

Bardzo dobry wynik Arsenalu w dzisiejszym meczu. Wygrali skromnie bo różnicą jednej bramki 2:1 ale to raczej Ajax był faworytem bo Londyńczycy nie są ostatnio w najwyższej formie.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 wrz 2005, 0:31

RadoGol pisze:Bardzo dobry wynik Arsenalu w dzisiejszym meczu. Wygrali skromnie bo różnicą jednej bramki 2:1 ale to raczej Ajax był faworytem bo Londyńczycy nie są ostatnio w najwyższej formie.
bardziej szczesliwy wyniki Arsenalu, ale w sporcie tak bywa :wink:
szkoda bo liczyłem na Ajax i rzeczywiscie zagrali lepiej niz Arsenal, tylko dwa głupie błedy i dwie bramki :(
Szkoda ze Berkambp nie mógłzagrac w tym meczu, ciekawe jakby go przywitała publicznosc :?:

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 28 wrz 2005, 11:42

Ajax się nie popisał a Arsenal pokazał że z grupy wyjdzie bez większych problemów nawet w osłabionym składzie... najsłabsza grupa czyżby?

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 28 wrz 2005, 12:44

fieldy pisze: Bergkamp - kontuzja pleców [jest mała nadzieja]
i uda :)
fieldy pisze:JAK ARSENAL ZDOBĘDZIE GOLA - TO BĘDZIE TO 100 GOL W CHAMPIONS LEAGUE
No to Freddie zapisał sie na kartach historii
fieldy pisze:w Ataku na bank Reyes i może Quincy
Jednak Pires wyzdrowiał :)
luk1208 pisze:Szkoda ze Berkambp nie mógłzagrac w tym meczu, ciekawe jakby go przywitała publicznosc
Na pewno bardzo pozytywnie (w odróznieniu od Robina- jakby zagrał).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 wrz 2005, 16:26

enoce pisze:najsłabsza grupa czyżby?
czyżby 8)
xaver pisze:Jednak Pires wyzdrowiał Smile
z tego co czytałem nie grał olśniewająco - dobrze, że karnego trafił.

Ogólnie mecz był podobno jednostronny [Ajax przeważał] dobrze, że Kanonierzy zachwycili wczoraj skutecznością [2 sytuacje i 2 gole]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 paź 2005, 0:07

Już jutro [znaczy ... już dzisiaj] Arsenal zmierzy się na Highburry z Birmingham City.
W meczu na pewno nie zagrają Senderos i Henry :cry: a niepewni występu sa równiez Gilberto i Bergkamp.
Na szczęście Birmingham też jest osłaabione - nie zagrają bowiem : Forsell i Butt.
Arsenal musi wygrywać mecze z takimi przeciwnikami, jeśeli marzy jeszcze o mistrzostwie - Chelsea ucieka a u nas kontuzje :?
Miejmy nadzieję, że Pires i Ljungberg bedą grali z meczu na meczu coraz pewniej, że kontuzje nie powrócą, bo pomoc mamy bardzo osłabioną. Zapewne wystąpi owa dwójka i do tego Hleb i Cesc [lub Flamini] W ataku Reyes i van Persie. W obronie wiadomo więc sobie daruje wypisywanie optymalnej czwórki i bramkarza :wink:

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 02 paź 2005, 12:16

Sądze, iż Arsenal powinien poradzić sobie w tym spotkaniu i wygrać gładko 1 czy 2 - 0. Absencja Henryego to problem z którym Arsenal walczy już praiwe od początku sezonu, więc z zastąpieniem go tak, aby wygrać, problemu już nie powinno być, gdyż dłuższy czas Arsenal gra bez niego. Miejmy nadzieję, że Pires i Ljungebrg swobodnie poprowadzą drużynę do zwycięstwa. Mnie jak narazie trochę zawodzi Hleb, gdyż spodziewałem się po nim fantastycznej, ponadgalaktycznej gry, przecież jego talent miał się dopiero ujawnić, ponieważ w VFB nie mógł rozwinąć skrzydeł. Źli jednak na niego nie możemy być, bo słabo nie gra, ale spodziewałem się po nim trochę więcej. Atak Reyes-Van Persie raczej nie powinien zawieść, Cesc raczej nie zawiedzie, i potwierdzi dlaczego warto na niego stawiać. Ja również daruje sobie obronę i bramkarza. Teraz myślę o Birmingham. Nieobecność Butta i Forsella powinna pomóc Arsenalowi w zdobyciu trzech punktów. Obstawiam gładkie zwycięstwo z conajmniej jedną bramką Van Persiego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 paź 2005, 14:44

Maro juve pisze:Obstawiam gładkie zwycięstwo z conajmniej jedną bramką Van Persiego.
widzę, że znasz się na rzeczy. Ja ciągle powtarzam, że z tego młodego zawodnika będize kiedyś piłkarz na miarę Dennisa B. Nie pokazuje jeszcze w każdym meczu swoich wszystkich umiejetności, ale technike ma bajeczną.

Maro juve - ciesze się, jestes na piłce.pl :beer:

Arsenal po 70 minutach remisuje z Birmongham 0:0 - niestety Pires nie strzelił karnego w 25 minucie. Własnie od tego momentu goście grają w osłabieniu.
Arsenal ma dużą przewagę ale jej nie umie wykorzystać :cry: jeszcze 20 minut - niech strzelą choć gola bo stawiałem 1:0 :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2005, 10:47

Wstydzili by się niektórzy kibice Kanonierów, Maro juve, kibic .... Juve pisze o Arsenalu [zapewne nie raz tu jeszcvze napisze] a ci się zachowują jakby nic w klubie sie ważnego nie działo.
Nie lubie Was :lol:

Ale do meritum. Papa Bouba Diob stwierdził, że nie myśłi o Arsenalu, że nie chce iść na Highbury. Chce zostać w Fulhamie.
Ja rozumiem, że może jest związany z klubem i do rywala nie chce przejść, ale czy nie wydaje się Wam dziwne, ze w obecnej sytuacji, przy kłopotach kadrowych Kanonierów, po sprzedaniu Patricka, przy kontuzjach wielu zawodników ze środka pola [Freddie znów ma uraz :cry: ] Diop miałby zagwarantowane miejsce w podstawowej jedenastce. Kasa tez by się pewnie zgadzała. Nie kumam jego postępowania, Arsenal jest nieporównywalnie lepszym, bardziej utytuowanym klubem, ale jak nie to nie :!:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 paź 2005, 16:20

fieldy pisze:Wstydzili by się niektórzy kibice Kanonierów, Maro juve, kibic .... Juve pisze o Arsenalu [zapewne nie raz tu jeszcvze napisze] a ci się zachowują jakby nic w klubie sie ważnego nie działo.
Nie lubie Was :lol:

Ale do meritum. Papa Bouba Diob stwierdził, że nie myśłi o Arsenalu, że nie chce iść na Highbury. Chce zostać w Fulhamie.
Ja rozumiem, że może jest związany z klubem i do rywala nie chce przejść, ale czy nie wydaje się Wam dziwne, ze w obecnej sytuacji, przy kłopotach kadrowych Kanonierów, po sprzedaniu Patricka, przy kontuzjach wielu zawodników ze środka pola [Freddie znów ma uraz :cry: ] Diop miałby zagwarantowane miejsce w podstawowej jedenastce. Kasa tez by się pewnie zgadzała. Nie kumam jego postępowania, Arsenal jest nieporównywalnie lepszym, bardziej utytuowanym klubem, ale jak nie to nie :!:
Mnie się wydaje, że to jest taka gra w ciuciubabkę :lol: Tzn. najpierw zawodnik mówi, że nie, w żadnym wypadnku nie przejdzie do zespołu rywala, a jak przychodzi co do czego to i tak tam gra. Z jednej strony się nie dziwie. Na przykładzie Diopa. Jest dopiero październik. Wiadomo, że conajmniej do końca grudnia będzie musiał grać w Fulham. Jeśli by powiedział, że chce odejść, kibicom raczej by się to niespodobało (przecież Papa to niekwestionowany lider drużyny z Craven Cottage) i mógłby mieć do końca rundy nieprzyjemne sytuacje.

Z drugiej strony taką wypowiedzią może sobie zamknąć drogę do bardziej utytułowanej drużyny (co za tym idzie do LM np.).

Jest również jeszcze jeden argument. Może on chce odejść do Man United i dlatego zaprzecza plotkom, mówiącym o jego rzekomym przejściu na Highbury (czyt. to już chyba będzie Emirates Stadium :lol: )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2005, 17:49

Manumef pisze:Z drugiej strony taką wypowiedzią może sobie zamknąć drogę do bardziej utytułowanej drużyny (co za tym idzie do LM np.).
hmmm, Kanonierzy też grają w LM - przecież kiedyś muszą wygrać, nie :lol:

Manumef pisze:Highbury (czyt. to już chyba będzie Emirates Stadium Laughing )
będzie ale dopiero po sezonie - tak słyszałem więc chyba w styczniu jeszcze Highbury :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2005, 18:06

Ciekaw jestem jakie zdanie na temat sytuacji Henry'ego mają kibice Arsenalu (zwłaszcza fieldy). Thierry wyraźnie nie kwapi się z podpisywaniem nowego kontraktu. Przypomina to sytuacje z Vieirą który też jeszcze do niedawna wydawał się zawodnikiem nie do kupienia. Henry kiedyś zapowiedział, że pozostanie w klubie jeżeli zobaczy wzmocnienia i szanse na jakieś sukcesy. Udział Arsenalu w zimowym okienku transferowym może być tutaj kluczowy. IMHO Henry odejdzie a najbliżej jego pozyskania jest chyba Barcelona 8) Co prawda nie jestem przekonany co do słuszności tego (ewentualnego) transferu, ale takie są fakty chyba.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2005, 18:15

Już odpowiadam :wink:
Tu chyba nie ma innych kibiców Arsenalu :cry:
Wydaje się, że Henry rzeczywiście może odejść, ale dopiero za rok. Po sezonie.
:arrow: Prawdopodobnie odejdzie Wenger [jeden powód mniej dla którego Henry miałby zostać Kanonierem]. Wenger go ściągnął do Arsenalu, znają się jeszcze z Monaco - być może Thierry odejdzie nawet za nim. Czy Wenger trafi do Bracy :?: :lol: Nie wykluczone, a nawet jak nie - to nie jest powiedziane, że Henry pojdzie do Barcy.
:arrow: Arsenal nie wygrywa w LM :cry: kolejny czynnik, który może pomóc podjąc Thierry'emu tą smutną decyzję o odejściu.
:arrow: Arsenal przenosi się na nowy stadion, kończy się pewien etap w historii - może być tak, że razem z tym etapem skończy się rówież przygoda Henry'ego - czego oczywiście bardzop bym nie chciał
:arrow: Być może z Barcy odejdzie Eto'o, lub Ronaldinho [ja tylko spekuluje - nie wyzywać mnie :lol: ] co tylko zmobilizuje do większego wysiłku działaczy Barcy. Dziś czytałem, że Barca zbiera kasę na dobrego napastnika, dlatego było mało transferów [spektakularnych] i bardzo prawdopodobne jest że chodzi o Henry'ego.

Czyli - jest taka możliwość, że nas Henry zostawi, a wtedy płakać będziemy ale się nie poddamy :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”