Liverpool (zbiorczy) - Strona 615

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 08 gru 2013, 14:33

Co się stało z Gerrardem?? Nie miałem jak oglądać niestety meczu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 gru 2013, 14:53

Naciągnął sobie coś przy strzale. Efekty nadmiernego eksploatowania przez Brendana. Chodzą plotki, że wypada na miesiąc. Oby to nie było prawdą, patrząc na to, że czekają na nas mecze na wyjeździe z Tottenhamem, City i Chelsea.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 08 gru 2013, 15:20

A jak byś określił mecz. Bo po opisach widzę prawie same pozytywne rzeczy. Szkoda by było go stracić na takich przeciwników, przy takim ścisku w tabeli każdy punkt jest strasznie ważny, a przeciwnicy nie słabi.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 gru 2013, 21:35

No to napisałem chyba wszystko co najważniejsze. West Ham zagrażał nam jedynie przy wrzutkach, których i tak było mało. Do samobója Skrtela wszystko wyglądało dość dobrze, głównie za sprawą Allena w środku. Potem napędzili nam trochę nerwów, ale przybył Luis. Ważny moment sezonu przed nami. Jeżeli po tych trzech wyjazdach, które wymieniłem wcześniej wciąż będziemy w top 4/blisko top 4, to naprawdę będzie można być zadowolonym. Potem przyjdzie styczeń, wróci Sturridge i Enrique i wierzę, że kupimy kogoś. Koniecznością jest według mnie jakiś dobry defensywny pomocnik i boczny napastnik, by odciążyć trochę SAS jeżeli chodzi o strzelanie bramek.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 gru 2013, 21:39

"dość dobrze"? Sergek jak dla mnie te kilkanascie minut po przerwie do samobóje to był majstersztyk, cudo, bajko i tylko niechlujstwo Sterlinga i trochę szczęscia oszczędziły West Ham od przegrywania 3 lub 4 do zera juz pod godzinie gry.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 gru 2013, 21:42

Sergek pisze:Okres między rozpoczęciem drugiej połowy, a wydarzeniami poprzedzającymi samobój Skrtela (zejście Gerrarda i w związku z tym wejście Lucasa, takżeto c idiotyczna strata Brazylijczyka) to chyba najlepszy Liverpool jaki widziałem w ostatnich miesiącach.
Pisałem o tym okresie, żeby nie było. Po prostu nie chciałem się powtarzać :P

Właśnie, chciałbyś kogoś w zimie? Kogo?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 gru 2013, 21:53

niezmiennie, Momo Diame na DM, po za tym podoba mi sie Luke Shaw z Sothamption na lewej obronie. Ale jak patrze na Flanno to nie wiem czy to niezbedne. Cięzko powiedziec kogo bym chciał. Nie chciałbym Aspasów i Luisów Albertów z półwyspu iberyjskiego bo mam złe wspomnienia z piłkarzykami stamtąd. Myśe tez ze w styczni raczej nie poszalejemy a prawedziwe zakupy zaczną sie jak spieniężymy Suareza za 70 moze 80 baniek bo tyle chłopaczek jest teraz wart. No chyba ze zajemiemy miejsce na podium to pewnie menda urugwajska mająca w perspektywie gre w Lidze Misiów plus sowitą podwyzke (co juz klub zapowiada) zostanie jeszcze troche. Jakby nie było bedzie dobrze, dlatego tyle optymizmu we mnie

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 08 gru 2013, 22:01

masacra pisze:Nie chciałbym Aspasów i Luisów Albertów z półwyspu iberyjskiego
Ja też nie jestem przekonany do takich transferów. Wolał bym jednego porządnego zawodnika zamiast ściągać jakąś FCB B. Oby znowu nie przekombinowali z ewentualnymi transferami jak to nie raz miało miejsce.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 gru 2013, 22:32

po za tym podoba mi sie Luke Shaw z Sothamption na lewej obronie
podobno chelsea z niego grube pieniądze chce wyłożyc, w dodatku luke jest ich kibicem

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 09 gru 2013, 0:21

Koniec spacerku panowie szlachta.
Przed nami ciężkie czasy. Najbliższe 4 spotkania to boje z londyńskimi Kurami, City oraz Romanami. Międzyczasie mamy Cardiff. Z czego wszystkie trzy najbardziej ciężkie gramy na wyjeździe.
Do tego na około miesiąc wypada nam Gerard.

nie 15/12/13 Tottenham Hotspur 17 : 00 Liverpool FC
sob 21/12/13 Liverpool FC 13 : 45 Cardiff City FC
czw 26/12/13 Manchester City 18 : 30 Liverpool FC
nie 29/12/13 Chelsea Londyn 17 : 00 Liverpool FC
śro 01/01/14 Liverpool FC 16 : 00 Hull City

Miejmy nadzieję, że nasz gryzoń nie obniży lotów i będzie strzelał i za siebie i za Daniela na którego musimy poczekać do stycznia.Obrazek

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 09 gru 2013, 16:59

Looks like Jordan Henderson is injured. He left a Liverpool hospital today in one of those plastic boot cast things ‪#‎LFC‬
Mam nadzieję, że to jakieś jaja :angry2:

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 09 gru 2013, 19:30

Nigdzie do teraz nie ma potwierdzenia tej wiadomości, trzeba poczekać co BR oficjalnie oświadczy.

Nie chcę myśleć jak będzie wyglądała linia pomocy przeciwko Kogutom. Henderson naprawdę dawał z siebie 100% gry mimo, że nie zawsze udawało mu się dobrze zagrać to jednak wnosił dużo dla zespołu.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 10 gru 2013, 9:41

Sesto Elemento pisze:Nigdzie do teraz nie ma potwierdzenia tej wiadomości, trzeba poczekać co BR oficjalnie oświadczy.

Nie chcę myśleć jak będzie wyglądała linia pomocy przeciwko Kogutom. Henderson naprawdę dawał z siebie 100% gry mimo, że nie zawsze udawało mu się dobrze zagrać to jednak wnosił dużo dla zespołu.
Coś tam lfc.pl wyskrobało na podstawie daily telegraph. Wygląda na to że po faulu Nolana Heniowi spuchła kostka. Zobaczymy co dalej.
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... Spurs.html

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 11 gru 2013, 17:31

Na tej stronie, nie wiem czy kojarzycie ( :P ), napisli
Kapitan Liverpoolu i reprezentacji Anglii, Steven Gerrard, został wykluczony z gry nawet do 6 tygodni z powodu kontuzji uda, której nabawił się podczas sobotnie pojedynku z West Ham United.

33-letni pomocnik The Reds przeszedł w poniedziałek szczegółowe badania, które potwierdziły, że piłkarz ten będzie wykluczony z gry przez minimum miesiąc, a być może nawet 6 tygodni.

Kontuzja ta jest więc ogromnym osłabieniem dla Liverpoolu, który posiada w tym sezonie mistrzowskie ambicje, tym bardziej że przypada ona na bardzo ważny świąteczny okres, kiedy rozgrywanych jest wiele spotkań, w tym kilka szczególnie istotnych.

Wystarczy wspomnieć, że w niedzielę The Reds pojadą na White Hart Lane, gdzie zmierzą się z Tottenhamem, następnie 21 grudnia podejmować będą Cardiff, zaś potem czekają ich wycieczki do Manchesteru City i Chelsea w odstępie zaledwie 3 dni (26 i 29 grudnia).
To się Wam trochę skład posypał. Ciekawe jak na to zareaguje zespół, tym bardziej że rzeczywiście gracie w tym czasie z kilkoma poważnymi rywalami. Cardiff to akurat nie problem, choć wiem, że w tej lidze już łatwych meczów na ogół nie ma (nie licząc tych z Norwich :P ), ale wycieczki do Tottenhamu, City i Chelsea... Z tych meczów możecie wyjść z pustymi rękami. Nie wierzę jednak, żebyście ugrali w tym czasie tylko 3 punkty (na Walijczykach) i niestety na pewnie coś skrobniecie od - najpewniej - Kuraków, ale szykuje się dość ciężka przeprawa. Sturridge już wyleciał, nie wiem jak z tym Hendersonem, ale nie słyszałem o niczym poważnym póki co, a już na pewno nikt tego nie potwierdzał. Cieszcie się tylko, że ten Suarez ma końskie zdrowie. Że też nawet nic mu się nie stało po wejściu Mirallasa w derbach. Bez niego nie byłoby Wam tak wesoło w tym sezonie, to pewne, bo gość to jednoosobowa drużyna.

Walka w górnej części tabeli szykuje się wyborna w tym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”