Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 63

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 lip 2007, 13:36

Ale ruch w tym temacie :P
Wspomniałem o transferze Ezequiela "Pocho" Lavezziego do Napoli, więc wkleję fotki z prezentacji:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A ten drugi pilkarz to Marek Hamsik, podobno wielki słowacki talent. Kosztował Napoli aż 5,5 mln Euro i podpisał kontrakt do 2012 roku. Ma 19 lat i w reprezentacji Slowacji debiutował w meczu z Polską. Wcześniej grał w Bresci i przez trzy lata strzelił 10 goli w 65 meczach. Gra na pozycji środkowego pomocnika.
Natomiast Pocho przez 4 lata gry w Argentynie zagrał 124 mecze (w barwach Estudiantes i San Lorenzo) i strzelił 42 gole.
Oto pokaz umiejętności strzeleckich Lavezziego:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 sie 2007, 9:41

Włoski napastnik Realu Madryt Antonio Cassano w przyszłym sezonie będzie reprezentował barwy Sampdorii Genua. Tak poinformowała na swojej stronie internetowej Marca.

Za rok gry w Genui Antonio otrzyma 1,4 mln euro natomiast pozostałą część wynagrodzenia zawodnika, które wynosi 4,2 mln euro pokryje klub z Madrytu.

Według hiszpańskiego dziennika Sampdoria pod koniec sezonu będzie mogła dokonać definitywnego transferu Włocha.

Jeśli teraz się nie sprawdzi to już nikt go nie zechce. I nie piszę tu nawet o przydatności na boisku (bo z tą powinien sobie poradzić), ale o charakterku Antonio. Po prostu dostaje świetną szansę na ponowne wypromowanie się, a Sampdorii po stracie Quagliarelli brakowało właśnie kogoś takiego. Teraz tylko ciekawe jak Mazzarri ustawi atak ? dwóch niskich (Cassano+Montella) czy niski i wysoki (Cassano+Caracciolo lub Bonazzoli).

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 16 wrz 2007, 1:44

bardzo sie ciesze ze biedny cassano szuka gry w nieco mniejszych klubach a z drugiej strony smiac mi sie chce jak pomysle ze pieniadze go zagnaly do rm lolz,niech zgnije w sampadorii.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 sty 2008, 14:42

Almiron do końca sezonu na wypożyczeniu w Monaco. Kwestią godzin wydaje się być odejście Boumsonga do Lyonu. Do końca okienka transferowego tydzień, ciekawe czy Juventus zdąży w tym czasie kupić wartościowych piłkarzy, którzy zastąpiliby wyżej wymienioną dwójkę.
Narzekacie na tego Mellberga , ale w obecnej sytuacji byłby na pewno wzmocnieniem defensywy...tylko, że on też często łapie kontuzje.

Lazio natomiast kupiło za 10mln euro Rolando Bianchiego z City. Wydaje się więc, że Pandev jest już na wylocie , mówi się o Newcastle i Bayernie.

Awatar użytkownika
mati0123
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati0123 » 24 sty 2008, 16:05

Ciekawe czy Almiron da sobie radę, kiedyć Gallardo nieźle tam namiatał!

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 sty 2008, 21:55

Diamen23 pisze:Lazio natomiast kupiło za 10mln euro Rolando Bianchiego z City.
Dobry transfer. Lazio brakowało wysokiego, dobrze zbudowanego stikera. A Bianchiemu - któremu poprzedni sezon wyszedł znakomicie - w Man City nie wiodło się za dobrze... Może stworzyć z Rocchim bardzo groźny duet.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2008, 7:50

Ten Bianchi to jest naprawde ciekawy zawodnik, ogladajac jego spotkania w City miałem wrażenie, ze trzeba go kopnac w nogę, żeby trafił w polu bramkowym na pusta bramkę.
Jesli tak to fajnie sie stało, ze City na nim nie straciło 10 mln. Jeszcze w pakeicie powinni oddac Bojinova.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 sty 2008, 16:36

Jarzinho pisze:Jeszcze w pakeicie powinni oddac Bojinova.
A co, może nie sprawdził się? Skąd takie pochopne wnioski? On zagrał z 50 minut w Premiership na początku sezonu, potem wypadł z gry na kilka miesięcy i niedawno powrócił do piłki. Trzeba zaczekać, tym bardziej, że City nie ma "bogactwa" w ataku. Na dodatek te kontuzje...
Jarzinho pisze:Ten Bianchi to jest naprawde ciekawy zawodnik, ogladajac jego spotkania w City miałem wrażenie, ze trzeba go kopnac w nogę, żeby trafił w polu bramkowym na pusta bramkę.
Nie zawsze. Co prawda spodziewałem się po nim więcej, ale na pewno jakimś osłabieniem nie był. Grał nieźle, ale to za mało jak na drużyna, która walczy o pierwszą czwórkę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2008, 17:32

guru pisze:Nie zawsze. Co prawda spodziewałem się po nim więcej, ale na pewno jakimś osłabieniem nie był. Grał nieźle, ale to za mało jak na drużyna, która walczy o pierwszą czwórkę.

Ja nigdy nie widziałem wiekszego pozytku z niego na boisku, wiele odbiegał od Vassella, Mpenzy, jesli Petrov nie wrzucil mu na noge 2 metry od bramki to sam nic nie potrafił zrobić, a i z wykorzystaniem takich sytuacji mial problem. Bardzo dobra decyzja City, Bojinov jest takim samym talentem, od odejscia z Lecce nic wiekszego nie pokazywał, teraz jeszcze problemy zdrowotne. Nie dostrzegam w nim potencjału na przyszłość, niech biora Fabiano.

Awatar użytkownika
DRAWEK
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DRAWEK » 15 mar 2008, 20:00

Bianchi to naprawde dobry zawodnik jak na Lazio....Sissoko zasilił Juve świetny środkowy pomocnik> już pokazał na co go stać :D

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 17 maja 2008, 17:43

Nie wiedziałem gdzie by to napisać żeby ktoś obeznany w calcio to przeczytał :P Mógłby ktoś napisać coś o Juanie Manuelu Vargasie? Jak się spisywał w tym sezonie itp. Chodziło by mi głównie jak się sprawuje w defensywie i czy to będzie kolejna pipka w stylu Marcelo czy solidne wzmocnienie jakby przeszedł do Realu.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 maja 2008, 18:05

Niezwykle ofensywnie usposobiony obrońca :P 5 goli w lidze i bodaj 1 w pucharze. Bardzo szybki, przebojowy, świetne uderzenie z dystansu, niezły drybling, do tego bardzo solidny w obronie, dużo pracuje na boisku, walczy ale przede wszystkim biega. Jak najbardziej wzmocnienie, aczkolwiek trudno powiedzieć jak sobie poradzi w tak wielkim klubie. Niezwykle łakomy kąsek, szkoda by było gdyby opuścił Italię ale moim zdaniem 15mln to trochę za dużo. Miał jeden świetny sezon ale taki transfer z malutkiej Catanii do wielkiego Realu jest troszkę ryzykowny. Chyba, że się podcieracie pieniędzmi :P ;) Za tyle pewnie będzie Wasz, znając życie oferty włoskich klubów zatrzymają się w okolicach 10mln. Sam zawodnik niemal na pewno znajdzie się w 11 sezonu, inna opcja byłaby skandalem :P i zdecydowanie jest wart zainteresowania, jakie się wokół niego tworzy ;) Sam chętnie widziałbym go w Juve na miejscu Molinaro ale jeśli Real faktycznie oferuje 15mln, to ta cena troszkę odstrasza :P

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 27 maja 2008, 16:12

Mercato ruszyło wydaje mi się z kopyta że tak powiem, proponuje więc pisac tu o transferach zespołow z Serie A będzie wtedy ładnie i przejrzyście :)

Na chwilę obecna najbardziej zbroji się Palermo kupili Abbiatiego, De Melo, Jankovic, Liverani (to już chyba kwestia godzin) i wykupili z Juve Miccoliego. Z innych ciekawostek to raczej napewno we Włoszech zostanie Antonio Cassano (Sampa , ostatnio tez mówi się o Juventusie). Jednak co do Palermo to również zapowiada się, że stracą kilku wartościowych graczy mianowicie Amauri zapowiadany jest w Starej Damie zaś Fiorentina która zagra w LM bardzo stara się o środkowego obrońce Barzagliego.

Te wakacje zapowiadają się bardzo ciekawie w Italii, ja postaram się codziennie pisac o jakiś nowościach 8)

juve15
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juve15 » 27 maja 2008, 17:26

Nie mogę doczekać sie końca tej noweli z Amaurim. Chce żeby było już jakiś oficjalne info o jego transferze do Juve.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 maja 2008, 21:07

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”