Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 63

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 lip 2009, 12:23

Obrazek
PGE GKS Bełchatów sfinalizował kolejny transfer tego lata. Po obrońcy i dwóch napastnikach przyszedł czas na wzmocnienie linii pomocy.

Przez najbliższe trzy lata barw PGE GKS Bełchatów będzie bronił Maciej Małkowski. W siedzibie klubu pomyślnie zakończyły się rozmowy na temat indywidualnego kontraktu pomocnika i 24-letni jastrzębianin mógł już przymierzyć zieloną koszulkę bełchatowskiej drużyny.

Występujący na pozycji lewego pomocnika Małkowski swoją piłkarską karierę zaczynał w rodzinnym Jastrzębiu-Zdrój w szkółce piłkarskiej miejscowego MOSiR-u. Następnie występował w GKS Jastrzębiu-Zdrój, skąd trafił do wodzisławskiej Odry. Tam w minionym sezonie wystąpił we wszystkich 30 meczach Ekstraklasy, w których zdobył cztery bramki i zaliczył aż osiem asyst.

Bardzo dobra gra Małkowskiego nie uszła uwadze selekcjonerowi kadry Leo Beenhakkerowi, który powołał utalentowanego pomocnika na dwa zgrupowania w Turcji i Portugalii, podczas których zagrał z orzełkiem na piersi przeciwko Serbii i Litwie.

W drużynie Rafała Ulatowskiego Małkowski będzie grał z numerem „8”.

- Jako nowy zawodnik PGE GKS Bełchatów bardzo się cieszę, że tutaj jestem, ponieważ założyłem sobie, by przejść z Odry do mocniejszego klubu i zrobić duży krok naprzód w karierze – powiedział tuż po podpisaniu kontraktu Maciej Małkowski.

- GKS z pewnością spełnia te wymogi i daje mi możliwość gry o najwyższe cele. Zdaję sobie jednocześnie sprawę z tego, że nie będzie łatwo i nikt nie da mi miejsca w składzie za darmo. Muszę ze wszystkich sił walczyć, by je sobie wywalczyć a jeśli tak się stanie to będę chciał udowodnić, że pieniądze, jakie bełchatowski klub za mnie zapłacił, były dobrą inwestycją.

- Postaram się jak najszybciej zrobić dużo dobrego dla nowego klubu w postaci wielu asyst i bramek - zakończył nowy nabytek PGE GKS Bełchatów.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 11 lip 2009, 12:38

Ulatowski jakiś czas temu mówił, że jeśli uda mu się sprowadzić zawodnika Odry to wszystkie założenia transferowe zostaną zrealizowane, a On sam uzna miejsce na koniec sezonu poza pierwszą 4 za porażkę. Udało im się utrzymać najważniejszych zawodników, transfery może nie powalają ale na pewno to są wzmocnienia. Co do tej pierwszej 4 to nie jestem przekonany kto w niej miałby być. Wisła, Legia, Lech pewnie tak. Zagłębie na pewno będzie mocne. Nie wiadomo co tam Śląsk wymyśli, jakby ilość testowanych piłkarzy przekładała się na jakość tych zakontraktowanych to można byłoby brać ich realnie pod uwagę w kontekście walki o puchary. Tylko nadal nie zakontraktowali napastnika, a to chyba największa bolączka po bramkarzu, który jest raczej niewiadomą. Do tego właśnie Bełchatów i już jest 6 drużyn.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 lip 2009, 19:29

Larissa szukała następcy Macieja Żurawskiego i znalazła. Będzie nim....Marek Saganowski, który jutro najprawdopodobniej podpisze kontrakt z greckim klubem.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 lip 2009, 20:53

Szkoda, miałem nadzieje że Sagan wróci do Legii i wpłynie na grę reszty swoją determinacją na boisku. Na razie nie ma kto, gra wygląda ospale, Może Szałach będzie w stanie, ale na kapitana przynajmniej na razie to on się nie nadaje.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 05 sie 2009, 23:56

W meczu z Zagłębiem fajnie pokazał się Paluchowski, trzymam za niego kciuki.

"Hunter" na 99% w Milanie

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 06 sie 2009, 0:07

Hunter w Milanie, tylko że to jest temat o transferach do polskich lub z polskich klubów :D

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 sie 2009, 0:14

"Hunter" na 99% w Milanie

Marek Hunter przechodzi do Milanu Podczachy Dolne ? Nie moge w to uwierzyc , daj mi zrodlo jakies moze , bo na slowo nie uwierze

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 sie 2009, 15:32

W czwartek informowaliśmy, że niedługo piłkarzem Cracovii może zostać Radosław Matusiak. Jak informuje serwis "goool.pl", napastnik Widzewa podpisał dziś kontrakt z "Pasami".

Matusiak od kilku dni prowadził intensywne rozmowy z Cracovia, które w piątek zakończyły się podpisaniem umowy.

Na transfer nalegał Orest Lenczyk, który doskonale zna piłkarza z czasów jego gry w GKS-ie Bełchatów, którego Lenczyk był trenerem.

Jeżeli wierzyć wcześniejszym zapowiedziom, to nie koniec wzmocnień Cracovii. Orest Lenczyk chce pozyskać jeszcze jednego obrońcę i pomocnika.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 sie 2009, 9:25

Mecz z Arką Gdynia był prawdopodobnie ostatnim, w którym w barwach Wisły Kraków wystąpił Paweł Brożek. Napastnik Białej Gwiazdy odejdzie do Fulham Londyn.

Przedstawiciele klubu Premier League z szefem skautów Barrym Simmondsem na czele pojawili się w sobotę w Gdyni. Mieli wszelkie pełnomocnictwa do przeprowadzenia transferu.

- Być może był to mój ostatni mecz w Wiśle. Bardzo możliwe, że w ciągu kilku dni opuszczę polską ligę - szczerze po meczu powiedział król strzelców - Z tego co wiem, Anglicy aktualnie rozmawiają na temat kwoty odstępnego. Ze mną jeszcze warunków nie ustalili.

- To prawda, Paweł jest bliski przejścia do tej angielskiej drużyny, więcej nic nie mogę powiedzieć – oświadczył Maciej Skorża.

Najprawdopodobniej Anglicy kupią Brożka za 2,5 mln euro.

Fulham przyjechało po reprezentanta Polski już kilka tygodni temu, przed meczami eliminacyjnymi z Levadią Tallin. Wówczas jednak Wisła nie zgodziła się na transfer. Potrzebowała go w walce o Ligę Mistrzów. Anglicy rozmawiali także z piłkarzem, któremu spodobała się wizja gra na stadionie Craven Cottage.

Odejście Brożka wymaga jednocześnie uzupełnienie linii napadu Białej Gwiazdy. Czasu jest mało, bo okno transferowe kończy się z końcem tego miesiąca. Odpowiedni kandydaci grają w Serbii, bo tam Wisła rozglądała się za snajperem. Nie wyda nie niego więcej niż pół mln euro.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 sie 2009, 15:19

Roger Guerreiro w AEK Ateny a tu cisza :P

Roger zmienił klub. Dzisiaj reprezentant Polski podpisał kontrakt z trzecią drużyną greckiej ekstraklasy - AÉK Ateny - poinformowała oficjalna strona Legii Warszawa Legia.com.

Brazylijczyk z polskim paszportem związał się z nowym pracodawcą czteroletnią umową.

Przez ostatnie 3,5 roku Roger występował w Legii Warszawa. W barwach polskiego klubu rozegrał 101 meczów w ekstraklasie, w których zdobył dziewiętnaście bramek. Ma na swoim koncie także 18 rozegranych spotkań i cztery strzelone gole w reprezentacji Polski.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 sie 2009, 16:59

Strasznie tanio Roger poszedł. Legia zwlekała z jego sprzedażą, trzymała go w klubie i tylko na tym straciła. Rok temu, a nawet zimą sprzedać go mogli dużo korzystniej.

A drugą sprawą jest zaskakujący (przynajmniej dla mnie) transfer ulubieńca polskich kibiców - Grzesia Rasiaka. Być może już jutro zadebiutuje w barwach Reading.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 sie 2009, 17:49

emdżej pisze:Strasznie tanio Roger poszedł. Legia zwlekała z jego sprzedażą, trzymała go w klubie i tylko na tym straciła. Rok temu, a nawet zimą sprzedać go mogli dużo korzystniej.
Zawsze kibice narzekają że piłkarze są wyprzedawani, Ty jesteś jakiś ewenement. Hhehhe Jasne że mogli wcześniej sprzedać, jaki z tego morał? Wypychać te gwiazdki jak najdalej i starać się uzyskać maks. kasy a nie trzymać na siłę. Wyprzedawać ile się da a fundusze przeznaczyć dla graczy którzy są możliwie dobrymi zawodnikami i do tego naprawdę chcą grać w klubie. Wyprzedawać sezonowców kiedy się tylko da.

Lech dobrze zrobił że sprzedał Murawskiego, jeszcze powinni w ciągu pół/roku sprzedać Peszko. Resztę wzmocnić jakimś transferem lub dwoma i tyle. A później dalej systematyka.

Wracając do transferu Legii, w ogóle nie wiem czy jest tam jakiś plan działania klubu?
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, 18:09 przez ulynif, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 sie 2009, 18:09

Przecież sam Roger nie ukrywał, że chciałby odejść i zrobiłby to prędzej czy później. A w Legii trzymano go na siłę i jeszcze czasem sadzano na ławce za to, że chciał odejść. Nie jestem zwolennikiem pozbywania się nagminnie piłkarzy, ale też nie jestem zwolennikiem trzymania ich na siłę.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 sie 2009, 18:13

Piłkarz nie powinien myśleć o dochodzeniu czy odchodzeniu tylko o grze. To że go sadzano to słusznie skoro się skupiał nie na tym co trzeba. W kontrakcie miał płatne za grę czy za myślenie o transferze?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 sie 2009, 18:25

Masz rację. Wiadomo jednak nie od dziś, że w polskiej piłce jest jak jest, a nie tak jak powinno być. Nie sprzedali go wcześniej, a Roger w ostatnim czasie szczerze mówiąc nie dawał wiele drużynie. Najlepiej więc wyszedł chyba na tym AEK, który ma nowego piłkarza za półdarmo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”