Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 63

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 kwie 2009, 9:59

Nie wiem jakie warunki postawił Smuda zarzadowi odnosnie nowego kontraktu, ale moze być mu ciezko. Traci praktycznie z kazda kolejka argumenty. Osobiscie jestem ciekaw co by sie stało ze Smuda gdyby nie został przedłuzony z nim kontrakt. Ma spora pewnosc siebie, ale czy napewno szybko znajdzie prace w klubie, ktory chce walczyc o mistrzostwo.
Od pierwszego spotkania po przerwie zimowej czekam na debiuty dwoch nabytków zimowego okienka. Skoro byli tak czesto obserwowani to niech wreszcie zaczna grac. Smuda wprowadza jakas paranoje. Wiadomo, że przygotowania serwowane przez Smude sa ciezkie i nie kazdy potrafi sie szybko odnaleźć, ale bez przesady, nie wierze, że ktoś kto grał w Chorwacjii czy Bośni nie moze rozgrywać spotkań w miare regularnie. Dodatkowo Lech traci Rengifo i jedyny zawodnik, który ma warunki, zeby go zastąpić nie gra ani minuty, a gra sporo na tym traci. Golik, ktory jest bardzo podobny w grze do Murawskiego, powinien dostać szanse gry. Gra dwoma defensywnymi pomocnikowi Lechowi przeszkadza, bo w śordku nie ma kto wziąsc troche rozegrania na siebie, nie liczac Stilicia. Lewy grajac z Rengifo czesto sie cofał, wychodził na skrzydło i potrafil swietnie dograć, teraz jest cieniem siebie i czeka, ciagle na podanie, majac na plecach dwoch defensorów. Na koniec ten Cueto powinien grać. Juz moze nie kosztem Wilka, ale spokojnie moglby pograc w jednej lini z Lewandowskim.
Coraz bardziej sie irytuje patrzac na decyzje personalne Smudy, widac, że Lech tracac Hernana i Murasia stracił wiele swoich atutów, nie wydaje sie 0,5 mln euro w Polsce na gosci, ktorzy beda gotowi do gry za pół roku. Nie chciałbym sytuacji podobnej do tej z warszawskiej Polonii, jednka nikt nie chce widać coś powiedzieć przeciwko Smudzie, bo ten moze strzeli focha. Na Stilica takze narzekał itp. a czas pokazał, ze nie miał racji i Semir dobrze grał i nie przeszkodzil mu w tym, że nie przepracował okresu przygotowawczego ze Smuda. Franz moze zaplacic sporo za te decyzje, bo wątpie zeby został jesli Lech nie zdobedzie mistrzostwa. Podoba mi sie jego praca, filozofia gry, ale bez wyniku schodzi to na dalszy plan.
3 spotkania w Poznaniu - 3 oczka, to parodia, jesli chodzi o zespół, który walczy o mistrzostwo. Strata z Wisła w żaden sposób nie boli, ale patrząc na gre z Arka i wczorajsze walenie głową w mur z ŁKS'em to cięzko sobie wyobrazić, że Lech pojedzie na 3 wyjazdy do Warszawy i wróci z dobrymi dla siebie wynikiami.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 maja 2009, 23:11

No to mamy lider , przynajmniej do jutra , choć uważam że ŁKS u siebie może Wisłę pokiereszować . Mecz bardzo ciężki , atmosfera na trybunach bardzo gęsta aczkolwiek doping jak zawsze przedni . Trzeba by coś robić z piłkarzami kładącymi się dla jaj na murawie ( dziś ze strony Lechii mieliśmy popis aktorstwa najniższych lotów ) . Mam nadzieje że jutro wisła zgubi punkty i będzie większy komfort psychiczny . Idę się kurować , mam całe zdarte gardło . Grunt że 3 pkt zostały dziś na Bułgarskiej. :)

ps zajebista oprawa była . zrobiłem 3 zdjęcia oto one sorry za jakość - Napis to "Livin' la vida loca"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2009, 23:33

Killerbean pisze:No to mamy lider , przynajmniej do jutra
do niedzieli...
Killerbean pisze:atmosfera na trybunach bardzo gęsta aczkolwiek doping jak zawsze przedni
tak a coca-cola to sami rzuccie sobie w te puste lby.... Z Craxa bez kibicow bez dwoch zdan...

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 maja 2009, 23:39

czeher pisze:tak a coca-cola to sami rzuccie sobie w te puste lby.... Z Craxa bez kibicow bez dwoch zdan...
Widziłeś jak ja rzucam ??
Sam jesteś pusty łeb . Ten kto ją rzucił jest głąbem ale to był pojedynczy przypadek . Ogarnij się nim kogoś wyzwiesz

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 16 maja 2009, 0:32

Obrazek

Oprawa godna najlepszych kibiców w Polsce :!:
czeher pisze:tak a coca-cola to sami rzuccie sobie w te puste lby.... Z Craxa bez kibicow bez dwoch zdan...
postawię świeczkę [*] :boje się: jeżeli tak mówiono na C+ to ciekaw jestem ich uzasadnienia. :roll: :lol: :lol: :lol:

Co do samego meczu to napisze kiedy indziej ale atmosfera była zarąbista :!: Szkoda, ze Arka przeje[***]a :(

E: symulantka Lechii przez całe spotkanie a zwłaszcza drugie 45 minut, gdzie padało dówch "grajków" i łapały ich skurcze to jest żenada. Kolejny zespół przyjeżdża na Bułgarską i kolejny gra antyfutbol. Jak dobrze, że wygraliśmy :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2009, 10:14

MENDEZ pisze:. Kolejny zespół przyjeżdża na Bułgarską i kolejny gra antyfutbol. Jak dobrze, że wygraliśmy :!:
Tak do końca to antyfutbol nie był. Bo okazje mieli, gdyby potrafili trafić czysto w piłkę w polu karnym to 3 gole mogli spokojnie strzelić.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2009, 10:24

Proponowałbym obejrzenie powtórki spotkania Lecha z Piastem w Gliwicach i nastawienie sie na kilka minut, keidy Cueto był na boisku i to co wołała grupka pustych łbów. :lol:
Warto wczoraj było być na stadionie, wreszcie przełamanie w Poznaniu, teraz trzeba miec nadzieje, że Wisła gdzies zgubi punkty.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 maja 2009, 10:24

Oprawa godna najlepszych kibiców w Polsce
Już coś takiego gdzieś widziałem. Nawet dosyć niedawno.

Obrazek

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 16 maja 2009, 10:27

Owszem okazje mieli w pierwszej połowie. W drugiej odsłonie nie istnieli a granie na czas (już w pierwszej połowie) jest żenujące. Od 50 minuty co 5 minut łapią ich skurcze :lol:, wiara z noszami nabiegała się bardziej od nich :lol:
Ktoś może nazwać to cwaniactwem ale w Anglii czegoś takiego nie ma przez całe spotkanie. Cwaniactwem można nazywać grę na czas przy narożnikach itp ale udawanie i sumulantka to zwykłe frajerstwo a nie futbol.
I bardzo się cieszyłem jak Kapsa miał wybić z "piątki" a obok na 9 metrze była jeszcze jedna piłka. Hernan udawał, że jej nie widzi i sobie poszedł a Kapsa od razy śmignął żeby ją wybić za boisko :lol: (jak było 0:0 i była podobna sytuacja to Hernan musiał wybić piłkę stojąc dalej od piłki niż obrońcy i bramkarz Lechii by ten łaskawie wznowił grę)

Marco
Nie wiem ile wspólnego ma nasza oprawa z waszą pomijając fakt, że składa się również z pasków. U nas było jeszcze solidne piro i te białe migocące coś po bokach (nie wiem jak się to dokładnie nazywa)

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 16 maja 2009, 11:33

Co do oprawy Korony, a oprawy Kolejorza - Podobieństwo widzę tylko właśnie w łączonych pasach materiału co nie może być oczywiście żadną kopią ;) Natomiast motyw Ultrasa z racą pojawia się dosyć często ale przecież nie sposób tego ominąć. Ładna oprawa, na pewno będzie w czołówce podsumowań.

MENDEZ - chodzi Ci oczywiście o stroboskopy? ;)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 22 maja 2009, 17:33

Komisja Ligi zrobiła to co było do przewidzenia tj. doje... Lechowi jak zawsze
tym razem 15 tyś. bodajże i 1 mecz bez publiki w zawiasach na 6 miechów .
Jutro wóz albo przewóz . Jeśli wisła się potknie a my nie to wydaje się że tytuł będzie nasz . Poczekamy zobaczymy , już się nie mogę doczekać jutra .

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 maja 2009, 23:09

Killerbean pisze:Komisja Ligi zrobiła to co było do przewidzenia tj. doje... Lechowi jak zawsze
Jutro wóz albo przewóz . Jeśli wisła się potknie a my nie to wydaje się że tytuł będzie nasz . Poczekamy zobaczymy , już się nie mogę doczekać jutra .
Jutro na pewno Legia definitywnie odpadnie z walki. Lech ciężki mecz, ale Polonia chyba już odpuściła, więc specjalnego zmobilizowania nie będzie z ich strony no i najmniej prawdopodobne, to strata punktów Wisły w Gdańsku. Jutro wszystko będzie wiadome w 90%.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 maja 2009, 23:17

Fishbone pisze:
Killerbean pisze:Komisja Ligi zrobiła to co było do przewidzenia tj. doje... Lechowi jak zawsze
Jutro na pewno Legia definitywnie odpadnie z walki. Lech ciężki mecz, ale Polonia chyba już odpuściła, więc specjalnego zmobilizowania nie będzie z ich strony no i najmniej prawdopodobne, to strata punktów Wisły w Gdańsku. Jutro wszystko będzie wiadome w 90%.
Jak nie będzie mobilizacji? Lech wygrał puchar, więc Polonia:

:arrow: nie może dopuścić by Lech zajął 1 miejsce w lidze, bo wtedy w pucharach zagra Ruch
:arrow: 4 miejsce może ciągle dać miejsce w pucharach a nie mogą tracić pkt, bo Bełchatów też walczy.

Paradoksalnie więc, Lech wygrywając puchar "sprawił" sobie problemy w perspektywie tej kolejki.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 maja 2009, 23:17

Fishbone pisze:ale Polonia chyba już odpuściła, więc specjalnego zmobilizowania nie będzie z ich strony no
A teraz popatrz w tabele i zastanow sie czy LE nie jest lakomym kaskiem :!: Z tego co wiem to celem na ten sezon dla Polonii sa europejskie puchary a na dobra sprawe teraz wsyztsko jest w nogach czarnych koszul :!: Wygrywaja z Lechem wiec spelniaja pierwszy z warunkow, iz kolejorz nie moze zostac MP, przyblizaja sie do drugiego warunku jakim jest zajecie 4msc

Nie wiem czemu wsyzsycy uwazaja ze Wisla bezproblemu wygra w Gdansku z zespolem, ktory ma parno oraz jest w coraz lepszej formie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 maja 2009, 23:20

Zdobycie pucharu Polski przez Lecha oznacza, że czwarta ekipa ligi zdobędzie miejsce w Lidze Europejskiej.
Stąd Polonia jutro będzie na pewno chciała potwierdzić tę czwartą pozycję w lidze, Lechowi więc nie odpuści. Nie mogą przecież pozwolić sobie na utratę europejskich pucharów na rzecz Bełchatowa.
Wisła też może punkty w Gdańsku stracić, to całkiem prawdopodobne. Lechia walczy o życie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”