Siatkówka - Strona 63

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lis 2006, 13:14

Rosjanie przede wszystkim powinni miec pretensje do siebie, mieli wygrany mecz. Mieli 2:0 z drużyna, kór do tej pory nie straciła seta,
przed meczem jak jeden mąż wszyscy opowiadali jak to pokonaja polaków, że juz wielokrotnie z nimi wygrywali i że wiedzą co robić.
Teraz przegraki i szukają usprawiedliwienia.
Byli słabsi, wszystko

Seba - najgroźniejsza jets Barzylia - licze na Bułgarów

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lis 2006, 13:40

O kutwa jest pięknie, ale mi dzis kutwa o 7 rano przywalili obowiązkowe szkolenie BHP i meczu nie ogladałem. Granda. Za to handel smsami i wiadomosciami o wyniku na tym wykładzie kwitł aż miło. Juz wiadomo czemu sponsorem siatkówki jest Polkomtel. Napisze coś więcej poza standardowym "jest pieknie" jak zobacze powtórke.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 lis 2006, 15:05

Zacznijmy. Oglądałem tylko pierwszego set i powiem szczerze, byłem załamany tym co widziałem. Winiarski i Świderski praktycznie nie istnieli. Poszedłem do szkoły, na fizyce poszliśmy oglądać do sali mecz. Tak więc oglądałem 3 seta. Całkiem inna gra Polaków, do drużyny znakomicie wprowadził się Szymański, dla którego był to najlepszy mecz w życiu, jak powiedział. Następnie oglądałem tiebreka, jak reszta mojej szkoły. Na Hali rozwiesili telebim i 800 osób krzyczało Polska. Coś wspaniałego, nie spodziewałem się tego po moim dyrektorze. Spoko facet, wuefista w dodatku. Jak wygraliśmy to cała hala wypełniła się okrzykami radości. Może powiem trochę o grze. W pierwszych dwóch setach wyglądało to słabo, co tu nie mówić graliśmy miernie. Gacek grał przeciętnie, Wlazły dwa razy dał się złapać na pojedyńczym bloku. Byłem zdziwiony, ale potem wszystko wróciło do normy. Serwis, którego brakowało w dwóch pierwszych setach w końcu zaczął funkjonować, atak i przyjęcie także. Ogólnie Chodzież, to miasto żyjące głównie siatkówką. Mamy drugoligowy zespół, który w poprzednim sezonie gościł nawet w pierwszej lidze. O zainteresowaniu siatkówką już nie wspomnę. Chyba każdy uczeń czy też uczennica potrafi wymienić pierwszą szóstkę rep. Polski ;)

No to teraz czeka nas jeszcze mecz z wymagającą (nawet bardzo) Serbią, a następnie półfinał. Brazylia czy Bułgaria? Może za wcześnie na takie rozważania, ale ja osobiście, jak każdy normalny człowiek wolałbym wpaść na Europejczyków. Brazylia - wiadomo światowy potentat, mając w składzie Andre, Gibe, Hellera, Gustavo i innych nie zdobycie przez ten zespół Mistrzostwa Świata było by wielką niespodzianką. Bułgaria - zespół ze znanymi jak i nieznanymi nazwiskami. Kto w tej chwili nie zna Konstantinova, Kaziyskiego czy Nikolova? Pisałem już kiedyś o Nikolovie, który w meczu z Niemcami zaserwował 5 asów pod rząd. Bułgaria ma bardzo dobry wyrównany skład, m. in. Yordanov, którz świetnie sobie radzi w tych mistrzostwach. Coś mi mówi, że po zakończeniu tej imprezy będzie duży popyt na Bułgarów. Przecież Kaziyski i Yordanov grają w przeciętnym Siconoco Sofia, a mogliby bez więk,szych problemów brylować na boiskach ligi Włoskiej. Więcej napiszę po jutrzejszym meczu z Serbią ;) Polska Mistrzem Świata :lol: Kto jest za? :wink:
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 15:09 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lis 2006, 15:09

lisek_chz pisze: Polska Mistrzem Świata Kto jest za?
Nie powiem że jest to możliwe, tylko że istnieje taka możliwość :D

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 28 lis 2006, 15:52

nie popadajmy w zbytnią euforie... ale apetyt rośnie w miare jedzenia :D

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 28 lis 2006, 17:48

jak zawsze 'znafcy' siatkowki sie obudzili :D tak jak bylo z Kubica :)

w tych 'znafcach' jestem rowniez ja :) nie interesuje sie siatkowka ale przy takich meczach jestem 'znafca' :)

swietny mecz zaraz ide ogladac te 3 ostatnie sety ktore nie widzialem :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lis 2006, 17:57

Kaczormistrz pisze:nie interesuje sie siatkowka ale przy takich meczach jestem 'znafca'
A ja się interesuję, a za "znafcę" się nie uważam :P

Czemu ja tego nie oglądałem :? Bo jak zwykle musiałem być w szkole. W takie dni powinni odwoływać zajęcia albo niech MŚ organizują w bardziej dogodnej strefie czasowej bo wynik z SMS'ów mnie nie satysfakcjonuje :evil: Polsatu Sport nie mam więc powtórki też sobie nie obejrzę...o ja nieszczęśliwy :cry:

Z Serbią bęzie więc to samo...nie obejrzę :roll:

A kiedy są półfinały :?:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 lis 2006, 18:05

Co z tego że mieliśmy słabą poprzednią grupę :?: Co z tego że w II rundzie godnymi i wielkimi rywalami są tylko Serbia i Rosja a patrząc na gr F należy bać się prawie każdego ale z kazdym można przegrać :?: Ale to my gramy o medale i chyba dzięki słabym poprzednim przeciwnikom chłopaki uwierzyli że stać ich na seryjne i wysokie zwycięstwa. Ta wiara musiała przyczynić się do uwierzenia w pokonanie Rosjan :wink: Pierwsze dwa sety to padaka w naszym wydaniu ale później... :rotfl4: rosyjski blok grał jakby go nie było a przez co wcześniej nie moglismy normalnie zdobyć punktu bo każdy był wymęczony. Zaś my zaczęliśmy wreszcie grać swoje bo wcześniej przeszliśmy obok pierwszych dwóch setów. Jednak trochę dziwiło mnie że Lozano tak późno przeprowadza zmiany bo ja nowych grajków - Szymańskiego i Gruszkę wprowadziłbym wcześniej bo juz na początku drugiego seta. Choc zdziwiło mnie że zszedł Wlazły :roll: Teraz śmieszne wydają się być słowa komentatorów mówiących ze Lozano nie ma kogo wpuścić na parkiet :angry2: Szkoda tylko że Świderski zagrał tak słabo bo go lubię, zresztą jak wszystkich. Bardzo dobrze pewnym Rosjanom że jadą do domu. Ciekawe jak teraz postapi Lozano ale myślę że jak do tej pory grał żelazną szóstką tak i jutro będzie się bił o zwycięstwo :P I słusznie bo nie ma co kusić losy i przerywać takiej passy. Wiedziałem że Lozano jest dobrym trenerem bo za jego kadencj gramy lepiej ale jakbyśmy wypadli jak zawsze na tego rodzaju imprezie to mógłby polecieć a jego posadę zająłby jakiś krajowy wielki treneiro :badziewie:
W drugiej grupie Brazylia musi bić się o zwycięstwo bo porażka prawdopodobnie może nie dac im awansu :shock: Jednak jakby awansowali (czyli wygrali z Bułgarią) to myślę że chyba lepiej trafić właśnie na Bułgarów. Jak Brazylia nie awansuje to raczej lepiej omijać Bułgarów szerokim łukiem. Ale pewnie Babel niedługo nas wszystkich oświeci z kim? i jak? aby grać w finale :>
Kaczormistrz pisze:jak zawsze 'znafcy' siatkowki sie obudzili
Jak napisałeś grzechem byłoby tego nie oglądać :twisted: Babel :zwała:

Dziś Japonia nie dała rady :rotfl:

Spodobało mi się :oops: :

до свид'ания dupki :!: :lol2:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

To jutro panowie obowiązkowo pobudka o 7:00 :twisted:
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 18:06 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 lis 2006, 18:06

RealFan pisze:A kiedy są półfinały
Polfinaly w sobote, final i o 3 msc w neidziele... Ja z kolei tych meczy nie zobacze bo bede na uczelni wtedy :cry:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 lis 2006, 18:11

Yukasz pisze:To jutro panowie obowiązkowo pobudka o 7:00 Twisted Evil
No baaa
Yukasz pisze:Jak Brazylia nie awansuje to raczej lepiej omijać Bułgarów szerokim łukiem.
Ja tam uwazam, ze Bulgaria jest grozniejsza :P Chocaz w neidawnych latach potrafilismy ograc zarowno brazylie(kilka lat temu w grupie LS) jak i Bulgarie z tym, ze wtedy Brazylia byla zdaje sie silniesza zas Bulgaria slabsza :roll:
Martinho pisze:Polfinaly w sobote, final i o 3 msc w neidziele... Ja z kolei tych meczy nie zobacze bo bede na uczelni wtedy Crying or Very sad
Ja w sobote zobacze :lol: :lol:
gorzej w niedziele :evil: no chyba ze bedzie wczesniej niz o 7:00

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lis 2006, 18:23

Yukasz pisze:To jutro panowie obowiązkowo pobudka o 7:00
Hehe, widziałem wszystkie mecze Polaków na tym turnieju i nie ma takiej opcji żebym mógł opuścić pozostałe trzy mecze 8)

Wracają jeszcze do meczu z Rosją to podobają mi się wypowiedzi naszych zawodników po zwycięstwie. Praktycznie wszyscy są naprawdę bojowo nastawieni i koncentrują się na awansie do finału (widać, że ten dreszczowiec z Ruskim - jak to powiedział Szymański :lol: dał im naprawdę bardzo dużo pod wględem psychiki). Jeśli nadal będziemy prezentować taki poziom gry jak w trzech ostatnich setach to możemy śmiało pokonać każdego rywala.

Naprawdę, kapitalny dzień dzisiaj mamy, ale po takim początku ciężko spodziewać się czegoś innego. Na jutrzejsze spotkanie z Serbią jakieś fanty :P już się przydadzą.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lis 2006, 19:02

Martinho pisze:Polfinaly w sobote, final i o 3 msc w neidziele
Nooooo...przynajmniej to co najważniejsze mi nie umknie :]
Yukasz pisze:To jutro panowie obowiązkowo pobudka o 7:00
Kto o siódmej to o siódmej, ja będę szybszy i wstanę po szóstej :P

Ciekawe co nasi są w stanie tu osiągnąć. Jak już jesteśmy w półfinałach to miło by było jednak zdobyć jakiś medal żeby nie wyszło, że to niby kobiety po dwóch ME są lepsze, jak nie są :P Plan minimum został już wykonany, pora na więcej, ale jeśli skończy się na czwartym miejscu to tragedii nie będzie. W psychice połowa sukcesu...teraz czołowe drużyny są naprawdę wyrównane :twisted:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 lis 2006, 19:17

RealFan pisze:Kto o siódmej to o siódmej, ja będę szybszy i wstanę po szóstej
Wczoraj poszedłem późno spać :oops: Jak sobie gadali w studiu o 7:00 to ja z zamkniętymi oczami ich sluchałem ale i tak nie wiem o czym gadali :P
RealFan pisze:Plan minimum został już wykonany
Dokładnie, teraz jestem zadowolony z naszych Orłów. Coś więcej będzie dla mnie bardzo miłą niespodzianką - tak sobie myślałem przed MŚ, teraz po cichu liczę na finał i medal ale jak będziemy na czwartym miejscu to i tak będe dumny z naszych. Jakbyśmy nie awansowali do półfinałów to byloby jak zawsze - oczekiwania i duża kupa :twisted: Ale widać że teraz jesteśmy na fali i opóźnienie ligi się przydało. A wiecie jak to było w innych krajach :?: W kolejnych fazach o zwycięstwie zapewne decydowac będzie szczęście które oczywiście jest po naszej stronie, przygotowanie (też mamy bardzo dobre) oraz dyspozycja dnia - jesteśmy na fali. Tak więc widzimy się w finale :P

Znaci godziny meczów pozostałych meczów :?: Bo może wstać o 6:55 żeby dowiedzieć się kto na nas czeka :think:

Forza nasi :!:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lis 2006, 20:02

Yukasz pisze:ak napisałeś grzechem byłoby tego nie oglądać Twisted Evil Babel Zwała
Już ogladłem i na 100% bede ogladał wszystkie mecze do końca.

Troche śmiesza mnie te rozważania z kim lepiej grać. Jestesmy w takiej fazie turnieju, że z drugiej grupy awansuja dwie najlepsze ekipy. Do Bułgarii pewnie dołaczy Brazylia, bo nie wierze w inne rozwiązanie. Niezależnie od rywale to co prezentujemy od poczatku turnieju pozwoli nam na podjecie walki z każdym. Osobiście wolałbym Bułgarów, bo jestesmy z nimi bardziej ograni i na pewno łatwiej obrzydzić gre w przyjeciu Kazijskiemu niż Gibie. Nie wspomne już o tym, że Bulgarzy grają w naszej lidze i nie musimy miec w stosunku do nich żadnych kompleksów. W przeciwieństwie do Brazylii. Jednak nie ma co gdybac, jutro bedzie wszystko jasne.

Tak ogólnie obserwujac MS można zauważyć zmiany układu sił w Europie. Włosi nie prezentuja tego co pokazywał stara gwardia na czele z Bernardi, Sartoretti, Giani. A środkowi typu Cozzi czy Semenzato z całym szacunkiem ustępuja chocby naszym. Ale te kwestie porusze głebiej po mundialu.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 28 lis 2006, 20:35

Kto o siódmej to o siódmej, ja będę szybszy i wstanę po szóstej Razz

A ten kto ma do LO na 7:00 to nawet o 5:45 wstanie.

A dzisiaj meczyk zajebisty, szkoda że te wygrane sety to śledziłem już tylko na informatyce, ale i tak wielka radość, że dokopalismy ruskim. W końcu dostali od nas na wielkiej imprezie i teraz mam nadzieję że załapią jakiś kompleks. Czekam teraz na Serbię, z którą zawsze nam sie grało niewygodnie, ale zdecydowanie lepiej niż z Rosją, co może oznaczać to, że powalczymy o 1 miejsce w grupie i ewentualną walkę w 1/2 finału z Bułgarią . Bułgaria zawsze lepsza niż Brazylia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”