Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 63

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 04 paź 2005, 19:16

Henry to niewątpliwie największa gwiazda Arsenalu. Odejście jego jednak jest możliwe, z powodów które napisał fieldy. Wydaje mi się, że Arsenal choć oczywiście straci dużo, to nadal pozostanie w czołówce. Za Henryego, jeśli by odszedł, kasa byłaby astronomiczna, nie wierzę, że takiego piłkarza można tanio kupić. Jeśli odszedłby Wenger, który tak naprawde nie potrafił przeprowadzić dobrego, spektakularnego transferu już od kilku sezonu, na jego miejsce zostałby zatrudniony trener, który mógłby mieć obeznanie na rynku transferowym. Wtedy Arsenal z kasy za Hernyego mógłby kupić nie jednego, ale dwóch zawodników, o wysokiej klasie. Wzmocniłoby to napewno skład. Ponieważ Arsenal wyszkolił sobie Van Persiego czy Fabregasa, to jest to gwarancja przyszłości. Widać również, że Arsenal radzi sobie jakoś bez Henryego, napewno jest to duża strata, ta jego kontuzja, i mogliby z nim w składize grać lepiej, jednak jest on po części do zastąpienia. Napewno rzuci się na mnie fala krytyki, ale takie jest moje zdanie, streszcze to:

Duże prawdopodobieństwo jest, że Arsenal w nadchodzącym zimowym(bądź dopiero w letnim)okienku transferwym może sprzedać Thieryego Henryego. Moje zdanei jest takie, iż napewno strata ta będzie duża, i szkoda go oddawać, ale jest on po częsci do zastąpienia, gdyż p zmianie trenera Arsenal będzie odważniej sobie polował na rynku transferowym, a za pieniądze z Henryego będzie mógł kupić nawet dwóch zawodnikó wysokiej klasy. Wtedy będzie to wzmocnienie Arsenalu, a ponieważWenger wychował sobie Van Persiego, będzie miał kto załatać częściowo dziurę po Henrym, jeśli Arsenal nei kupi napastnika.

Matizz
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matizz » 04 paź 2005, 19:37

Eee, jak narazie Arsenal Bez Ąłrjego sobie radzi doskonale-co widać było podczas niektórych meczów ligi oraz LM myśle, że arsenal spokojnie dociągnie do powrotu Henrego ale jeszcze troche minie kiedy dojdzie do zdrowia i formy...

pozdro

frank drebin
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frank drebin » 04 paź 2005, 20:00

Jeżeli henry odejdzie latem to za smieszne pieniadze, mysle ze 20 mln euro to jest max bo:
-bedzie miał juz 29 lat
-jego kontrakt bedzie obowiazywał juz tylko przez rok
Jeśli heniek ma podpisac nowy kontrak, to rarzad Arsenalu musi zaryzykowac na rynku transferowym. Za rok za darmo do wziecia bedzie ballack(chociaz on raczej zagra w man.u. , badz realu, ale mimio wszystko o takiego zawodnika warto powalczyc, jesli sie nie uda to np rosicky), moza tez pomyslec o shey'u givenie(oczywiscie lepszy byłby casillas, ale w to ze zagra on na emirates stadium chyba nikt nie wiezy), trzeba tez sciagnac solidnego obronce, najlepszy byłby gallas, ale jego sciagniecie tez jest mało prawdopodobne. Są jeszcze tacy jak Alex czy de Yung. I trzeba by sciagnac napastnika z finezja tu, pasuje tevez. Ze składu powinni powylatwyac: wszyscy bramkarze, cygan, pires(gra juz jakos bez błysku, a w dodatku zarabia 3mln euro rocznie) i zasłuzony bergkamp, ich miejsca pozajmowali by ww piłkarze, kadre uzupełnili by młodzi, zdolni i juz ograni piłkarze, których w arsenalu nie brakuje. To wszystko fajnie brzmi, ale wydaje sie mało prawdopodobne, ale arsenal przenosi sie na nowy stadion, co za tym idzie zwieksza sie dochody klubu i bedzie mozna płacic 2-3 duze kontrakty wiecej(tym bardziej ze zwolnia sie te lehmana, almunii, bergkampa, cygana i najwyzszy piresa). Tak jak mówie: w Arsenalu chca mieć wielkiego króla, to musza miec gwardie która bedzie go otaczac, tak aby przeciwstawic sie chcelsea i wreszcie wygrac LM. Zycze tego sobie i wszystkim kibica arsenalu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2005, 22:12

frank drebin pisze:trzeba tez sciagnac solidnego obronce
obrona akurat to nasza najmocniejsza formacja. Niestety dziś się dowiedziałem o kontuzji A. Cole'a :cry: Ilu jeszcze ja się pytam :?: retorycznie :lol:
frank drebin pisze:I trzeba by sciagnac napastnika z finezja tu, pasuje tevez
Tevez gra w Corinthians czyli praktycznie jego przyszły klub jest juz znany i na pewno nie jest to Arsenal [nad czym ubolewam]
frank drebin pisze:Ze składu powinni powylatwyac: wszyscy bramkarze, cygan,
zgadzam się w 90%, bo taki np Lehmann w lidze broni całkiem dobrze, gorzej mu idzie w LM,
frank drebin pisze:i zasłuzony bergkamp, i
hmmm on wylecieć nie powinien, bo wciąż jest bardzo pożytecznym piłkarzem, ale grać nie będzie już bo kończy karierę po tym sezonie. W kiońcu ma juz 36 lat :lol:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 05 paź 2005, 9:26

fieldy pisze:
frank drebin pisze:trzeba tez sciagnac solidnego obronce
obrona akurat to nasza najmocniejsza formacja. Niestety dziś się dowiedziałem o kontuzji A. Cole'a :cry: Ilu jeszcze ja się pytam :?: retorycznie :lol:
frank drebin pisze:I trzeba by sciagnac napastnika z finezja tu, pasuje tevez
Tevez gra w Corinthians czyli praktycznie jego przyszły klub jest juz znany i na pewno nie jest to Arsenal [nad czym ubolewam]
frank drebin pisze:Ze składu powinni powylatwyac: wszyscy bramkarze, cygan,
zgadzam się w 90%, bo taki np Lehmann w lidze broni całkiem dobrze, gorzej mu idzie w LM,
frank drebin pisze:i zasłuzony bergkamp, i
hmmm on wylecieć nie powinien, bo wciąż jest bardzo pożytecznym piłkarzem, ale grać nie będzie już bo kończy karierę po tym sezonie. W kiońcu ma juz 36 lat :lol:
Niech lepiej nie lata. Przecież nie może. Nie wiem dokładnie czy chodzi o lęk czy o chorobę. :lol:
A, żeby nie było OT to obronę Arsenal ma bardzo dobrą. Toure i Sol trzymają środek, na lewej bryluje Cole (teraz kontuzjowany, zastąpi go Clichy), a na prawej Lauren. W owbodzie macie Senderosa (który ogólnie gra b. dobrze, tylko z Chelsea nie należy go wystawiać - Drogba to jego koszmar [i z resztą co mu się dziwić :lol: ]). Trzeba Wam, podobnie jak i nam defensywnego pomocnika oraz napastnika (bo i z nimi są problemy).

frank drebin
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frank drebin » 08 paź 2005, 13:49

Słyszeliscie ze podobno w zimowym okienku transferowym arsenal bedzie mial do wydania 67mln funciaków!! A peter wood-hill powiedział ze pieniadze te beda przeznaczone na kilku graczy z nazwiskiem, których przyjscie miało by zachecic henriego do podpisania kontraktu.
tylko teraz powstaja 2 pytania:
1 ile w tym prawdy
2 nawet jezeli to jest prawda, to kogo zamierza(o ile wogóle zamierza)kupic za ta olbrzymia kase pan wenger

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 08 paź 2005, 19:41

hmm pierwsze słysze i musze przyznać że jest to dosyć podejrzane. Przecież Arsenal zawsze prowadzi oszczędną politykę transferową a tu nagle chcą przeznaczyć tyle pieniędzy w transfery. Choć nigdy nie wiadomo, pewnie część z tej sumy pójdzie na transfer Boruca :twisted: Równie interesujące jest też kogo niby chcą ściągnąć :?: Ja w to wogóle nie wierze. Frank skąd wzięłeś tą informacje ? 8)

frank drebin
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frank drebin » 08 paź 2005, 19:56

musze dac małe sprostowanie
Arsenal ma 67mln funtów na koncie bankowym, ile z tego pojdzie na transfery tego nie wiem. A ta informacje mam z oficjalnej polskiej witryny poswiconej arsenalowi: www.arsenal.of.pl

frank drebin
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frank drebin » 08 paź 2005, 20:06

zreszta macie całego newsa:
Peter Hill-Wood powiedział, że Arsenal ma bardzo dużo pieniędzy na to, by wzmocnić klub w nadchodzącym zimowym oknie transferowym. Arsenal tego lata dokonał tylko jednego znaczącego wzmocnienia, kupił z VFB Stuttgart Alexa Hleba. Czy w zimie będzie inaczej?

"Mamy dużo pieniędzy w banku, około 67 milionów funtów. Jeśli Wenger będzie chciał kogoś kupić to funduszy na to nie zabraknie."

"Ale Wenger nie kupuje graczy na ślepo, chce kupić piłkarzy, którzy powalczą o Ligę Mistrzów, ostatnio mu się to nie udało i oprócz Hleba nikogo więcej nie kupił."

Peter Hill-Wood wyjawił, że chca sprowadzić na Highbury kilku piłkarzy z "nazwiskiem", by zatrzymać u siebie Thierryego Henry.
nie wiem czy takie wklejanie newsów jest legalne ale "huj z tym prawda"

2 WP

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 08 paź 2005, 20:31

No to znając życie pewnie skończy się na jednym zawodniku z nazwiskiem i kilku młodych talentów :) Chyba że Wenger szykuje rewolucje 8) Ale naprawde nie przychodzą mi do głowy żadne nazwiska, bo niby kto :?:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 08 paź 2005, 21:54

Bobohawk pisze:Ale naprawde nie przychodzą mi do głowy żadne nazwiska, bo niby kto
Rzekomo Arsenal planuje w styczniu zakup niejakiego Ghaly'ego - pomocnik Feyenoordu, ma zastąpić Vieirę. Teraz pytanie - zastąpić, czy zapełnić po nim lukę? Chłopak ma talent, ale niestety w Eredivisie nie ma nawet miejsca w składzie. Nie wiem, o co temu Wengerowi chodzi... :roll:

Bobohawk pisze:pierwsze słysze i musze przyznać że jest to dosyć podejrzane. Przecież Arsenal zawsze prowadzi oszczędną politykę transferową a tu nagle chcą przeznaczyć tyle pieniędzy w transfery.
Wiesz, muszą coś zrobić, bo muszą dogonić Chelsea... a raczej zdobić mistrzostwo Anglii bądź Ligę Mistrzów. ;) Oby te pieniądze nie poszły w błoto...

Pozdrawiam.

frank drebin
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frank drebin » 09 paź 2005, 13:37

ponoc arsenal intersuje sie berbatovem, cena miała by wyniwsc 10mln euro chyba

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 09 paź 2005, 14:40

frank drebin pisze:ponoc arsenal intersuje sie berbatovem, cena miała by wyniwsc 10mln euro chyba
nie, tylko nie on, i to jeszcze za taką cenę.. juz wole cisse albo klose...

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 09 paź 2005, 15:34

Pasztet pisze:nie, tylko nie on, i to jeszcze za taką cenę.. juz wole cisse albo klose...

Ale cena Francuza i Niemca napewno byłaby wyższa od 10 mln. Euro które Kanonierzy musieliny zapłacić za Berbatowa ;).

wokulski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wokulski » 09 paź 2005, 17:46

Pasztet pisze:
frank drebin pisze:ponoc arsenal intersuje sie berbatovem, cena miała by wyniwsc 10mln euro chyba
nie, tylko nie on, i to jeszcze za taką cenę.. juz wole cisse albo klose...
Berbtov do Arsenalu by się przydal ale sądzę że Arsenal stać na jakiegoś lepszego napastnika niż Berbatov,przydałyby by się także jakieś wzmocnienia do lonii pomocy koniecznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”