Tenis - Strona 63

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 lip 2009, 19:42

Nie wiem czy wytrzymaliście tyle godzin przy tym spotkaniu, ale Roddick rozegrał dzisiaj mecz życia. Szkoda ostatecznego zakończenia turnieju.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 lip 2009, 20:02

Ja tak, ale kumpla, u którego oglądałem mecz, już trafiało bo tenisa nie lubi. Powiedział mi, że już piłka lepsza.:lol: A wracając do meczu to godny finału, chociaż troszeczkę więcej genialnych zagrań mogło być. :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 lip 2009, 20:26

Marco_Van_Basten pisze:Szkoda ostatecznego zakończenia turnieju.
Mi tam nie szkoda. Na naszych oczach tworzy się historia tenisa. 15 zwycięstw w wielkim szlemie to wielkie osiągnięcie, a pewnie na tej liczbie Roger kończyć nie zamierza. W tym kontekście mi nie szkoda, ale z drugiej strony jak się widziało minę Roddick'a to ... szkoda chłopaka, bo grał jak już Marco zaznaczył chyba zawody swojego życia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 lip 2009, 20:31

Król i tak jest tylko jeden. Zapamietajcie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 05 lip 2009, 20:33

Średnia forma Federera + odrobina szczęścia > życiowa forma Andy'ego...proste i logiczne...szkoda Roddicka,ale jak nie wykorzystuje się takich patelni jak pod koniec drugiego seta to samemu prosi się o kłopoty...sam mecz średni - ale 5 set wynagrodził wszytko...
Król i tak jest tylko jeden. Zapamietajcie.
Za 3-4 lata jego rekord zwycięstw na zielonej trawce będzie już wymazany...poza tym każdy wie,że i tak ten Pan

Obrazek

był lepszy :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2009, 20:52

Babel pisze:Król i tak jest tylko jeden. Zapamietajcie.
:beer:
choć minę miał nietęgą jak Roger wygrał :)
Ferguson wyglądał jakby mu się nudziło, prawie 3 mecze piłki nożnej trwał ten finał :lol:
Andy miał swoje szanse, ale w końcówce widać był że już nie ma sił, za dużo niewymuszonych błędów, nieczysto trafiał w piłkę, choć Roger tych błędów na przestrzeni całego meczu chyba miał więcej.
Ważne, że mecz był dramatyczny :]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 lip 2009, 21:20

Dla mnie po Samprasie skończył sie tenis. Probowałem kilkukrotnie ponownie zakochac sie w tenisie, ale niestety były to bardzo krótkie kontakty. Federer dominuje wszystko ale własciwie nie ma konkurencji, jedynie Nadal. W innych przypadkach przegrywa sam ze sobą. Poza Samprasem niewielu lubilem zawodników, nie przepadałem za Agassim, Beckerem lecz po latach z rozrzewnieniem przypominam sobie tamte pojedynki. Dlatego Roger niezaleznie ile wygra kolejnych turniejów wielkoszlemowych bedzie zawsze drugi na mojej liscie :wink: .

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 lip 2009, 22:04

Popieram, ja na oglądaniu Samprasa się wychowałem jeśli można tak powiedzieć. Nigdy nie zapomnę sytuacji chyba z US Open gdy grał z Agassim (przegrany chyba 5-setowy mecz) po pewnej akcji prawie cały stadion krzyczał "Andre, Andre", gdy zrobiła się cisza nagle jeden koleś "Go Pete" :lol: cały stadion w śmiech, zawodnicy chyba też. :D

WójtinhoFCJ
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WójtinhoFCJ » 06 lip 2009, 12:05

Ja oglądałem od czwartego seta, mecz był super. Fedowi należą się gratki, choć byłem za Andym w tym mecz. Zagrał świetnie, ale to nie wystarczyło. Słyszałem że nieźle zwalił tie-break. Ciekawe jak wtedy by się mecz potoczył gdyby prowadził 2-0. No ale takie gdybanie... Było widać że na ceremonii miał szklane oczy, naprawde szkoda że nie wygrał. Na 6 finałów tylko jedno zwycięstwo to na pewno nie jest satysfakcjonujące.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 paź 2009, 11:22

brawo Łukasz Kubot :]

oglądał ktoś? :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 paź 2009, 12:46

Niestety nie. Jedynie zobaczyłem wynik na onecie. Brawo Łukasz, chłopak powoli idzie do przodu :P

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 10 paź 2009, 14:46

No to mamy finał w Pekinie Radwańska - Bartoli 2:0 (6:4, 6:3) :jupi:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lis 2009, 19:42

Ehh ... dzisiaj swój ostatni mecz w karierze rozegrał Marat Safin :(

Przed spotkaniem z Del Potro zgrywał twardziela, ale jak przyszedł czas oficjalnego pożegnania przy pełnej paryskiej hali to jednak łezka mu się w oku zakręciła. Szkoda, że nie zmienił swojej decyzji o odłożeniu rakiety, bo bez niego światowy tenis straci sporo koloru. Może w ostatnich miesiącach nie był w wybitnej formie, może nie odgrywał już takiej roli w męskim tenisie jak kiedyś, ale zawsze z przyjemnością oglądałem go na korcie.

Chodziły nawet plotki, że oficjalnie pożegna się ze sportem w Melbourne, podczas Australian Open. Sam Marat już chyba nie miał motywacji by powalczyć raz jeszcze.

W karierze wygrał dwa szlemy, ale gdyby nie ta jego nonszalancja i rozrywkowy tryb życia to pewnie kilka kolejnych by dołożył. No ale, w końcu dzięki takiemu, a nie innemu stylowi bycia zjednał sobie tylu fanów, w tym mnie :P

Jego mecz z Federerem w półfinale Australii - absolutnie legendarny.

http://www.fft.fr/bnpparibasmasters/2009_en/?id=5528

Tutaj link z materiałem, gdzie o Maracie wypowiadają się jego koledzy z kortu. Fajnie, że tylu ich było dzisiaj na korcie by go pożegnać.

Spasiba, Marat!

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 16 lis 2009, 11:17

Interesuje się tenisem od jakiś dwóch lat i co każdy poniedziałek mam taką zgache że się tego opisać nie da. A więc mam pytanie do bardziej obytych kibiców ,a mianowicie na jakiej podstawie przyznawane są punkty :?: Bo np. Djokovic przed turniejem w Paryżu miał stratę do Nadala około 500 punktów ,a po wygraniu tego turnieju strata wzrosła i to nie o jakieś 100 czy 200 punktów tylko o 800 ... Jak to możliwe :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lis 2009, 11:53

Odejmowane są punkty zdobyte rok temu i przyznawane za zdobyte w tym.

Czemu strata wzrosła?
Bo Nadal rok temu np. nie zdobył w ogóle punktu, a w tym roku zdobył np. 300 punktów (chodzi mi o dany tydzień). Więc nawet zwycięstwo Djokovicia nie przyniosło zmian.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”