Złota Piłka - Strona 63

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
21%
Ribery
22
47%
Ronaldo
15
32%
Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 13 gru 2013, 15:41

No bez jaj, może Messi był lepszy w tym roku?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 gru 2013, 19:23

Chemik pisze:
FRYDERYK SZOPEN pisze:takiego przekretu jak w tym roku jeszcze nie bylo, najsmieszniejszy pilkarz w historii, zwany Placzekiem (lub PANENKAZO) wyplakal trofeum.
Oj Sraczku...
Nie wiem na jakiej plaszczyznie chcesz szukac tego przekretu, ale juz ci podaje, taki jeden
A jezeli szukac przekretu w plebiscycie to mowi ci cos rok 2010? Takie pilkarza jak Sneijder pewnie tez kojarzysz.
sneijder to ten gość który w 2010 strzelił 12 bramek i miał 13 asyst w całym sezonie we wszystkich rozgrywkach? jesli tak to ja kojarze

beka z mitu o wielkim sneijderze w 2010, ten gość ani przez sekunde nie był lepszym piłkarzem niż messi + wcale się tak nie wybijał w interze, troche podobna sytuacja jak z riberym i bayernem, jednak francuz wykręcil o wiele lepsze cyferki. przecież wesley przez 2 miesiące (styczeń marzec) nie zaliczył ani jednej asysty ani nie zdobył gola!! ludzie już sie powoli uczą, że stwierdzenie 'messi nie istnieje bez xaviego i iniesty' jest bzdurą, powoli zaczynają rozumieć, że messi w reprezentacji gra dobrze, ciekawe kiedy dojrzeją do zaprzestania powtarzania tych bzdur o holendrze i skandalu związynem z brakiem zp dla niego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 gru 2013, 19:30

Sneijder jak Sneijder, miał potrójną koronę i finał Mundialu wszędzie będąc liderem drużyny, ale w 2010 spokojnie nagrodę mógł, a może nawet powinien dostać Iniesta (tak ten sam, co miał bardzo mało goli i bardzo mało asyst, mniej niż Sneijder) lub jakiś inny Hiszpan ze wskazaniem na inny Hiszpan, bo Iniesta najbardziej wyróżnił się golem w finale. Generalnie to wtedy spokojnie mogła być pierwsza trójka. Sneijder i dwóch Hiszpanów. Kolejność dowolna.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 13 gru 2013, 19:54

2010:
- Sneijder tak, bo wygrał wszystko z Interem mimo słabości indywidualnej.
- Messi nie, chociaż indywidualnie miażdzył wszystkich.
2013:
- Ribery nie, bo wygrał wszystko z Bayernem mimo iż był lepszy indywidualnie niż Sneijder w 2010.
- Messi nie, bo go nie lubimy, dostał już wystarczająco złotych piłek, był połamany większość roku (a mimo to statystyki fenomenalne).
- Ronaldo tak bo nie wygrał nic, był w cieniu dwóch ww. przez 3/4 roku, a trzy ostatnie miesiące pograł lepiej i to wystarczy, bo Messi leczy się i nie ma porównania.

Obrazek

Mam nadzieję, że wygra Ribery.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 gru 2013, 20:09

Przecież to kompletna bzdura, że przez 3/4 roku Ronaldo był w cieniu Messiego. To fajny mit wyhodowany gdzieś w czeluściach BO i cules.pl, że Ronaldo grał dobrze przez 3 miesiące. Tylko kompletnie niezgodny z rzeczywistością.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 gru 2013, 20:14

Przecież ładował te bramki ogórkom, ktore i tak nic nie dały cały rok stąd też zapewne złota piłka powędruje do niego.Życzę mu aby tę świetną formę przełożył na wyniki Realu.

Zaznaczam, że nie ma tu żadnej ironii.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 gru 2013, 20:19

Na dobra sprawe kazdy z nich zasluzyl. Obecnie przy rozliczaniu arbitra modne stalo sie stwierdzenie 'jesli postapilby inaczej, to wybronilby sie', z tegoroczna edycja ZP jest tak samo. Kto jej nie dostanie, to zwolennicy danego pilkarza beda szukac argumentow za, a przeciwnicy przeciw.

Mi lotto kto wygra, bo kazdy z zawodnikow ma cos, czego nie ma pozostala dwojka ubiegajaca sie o trofeum.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 gru 2013, 20:26

EnJoy pisze:Życzę mu aby tę świetną formę przełożył na wyniki Realu
Ale jak ma to zrobić, skoro w pomocy ma jakiegoś pajaca z mega długim nazwiskiem a w obronie biegają bez sensu Pepe i Ramos :roftl3:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 gru 2013, 20:29

Nie ogladasz LL a sie odzywasz cloner. Lata leca, a Ty sie nie zmieniasz widze :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 gru 2013, 20:33

Wystarczy że oglądam Ligę Mistrzów, to tam brakuje sukcesów Realowi. Lata leca, a Ty nadal nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, tym razem na widelcu post EnJoya.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 gru 2013, 20:42

A ja sie odniosłem głównie do
cloner pisze: jakiegoś pajaca z mega długim nazwiskiem
Illarramendi zostal najlepszym pomocnikiem poprzednego sezonu LL. Architekt sukcesu Sociedad do spolki z Vela i Inigo Mrtinezem (no i wiadomo, Montanier)

Nie wiesz o kim piszesz, ale Ci nie przeszkodziło pisanie o nim przy pomocy inwektyw. To ze zagral slabe dwa mecze (w ktorych akurat go widziales) nie znaczy, ze jest pajacem bez pojecia. Ja na forum tez widzialem moze Twoje dwa posty wnoszace cos do tematu. Pretekst zeby Cie obrazac? Watpie.

koniec offtopa. nie rozmywajmy tematu

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 gru 2013, 20:44

Mi lotto kto wygra, bo kazdy z zawodnikow ma cos, czego nie ma pozostala dwojka ubiegajaca sie o trofeum.
a co takiego oprócz wygrania ligi mistrzów czyli trofeum DRUŻYNOWEGO ma ribery, czego nie ma ronaldo albo messi?

illaramendi pajacem z długim nazwiskiem, haha, co za ignoracja. no ale po clonerze nie spodziewałbym się nic wiecej. polecam wysłać go na ignora, wtedy bedziesz widział jego posty tylko jeśli ktos zacytuje :)

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 gru 2013, 20:53

rekinho pisze:a co takiego oprócz wygrania ligi mistrzów czyli trofeum DRUŻYNOWEGO ma ribery, czego nie ma ronaldo albo messi?
wiecej asyst :P

A na powaznie, to wlasnie o te trofea chodzi. Ribery ma wiecej trofeow od Messiego i Ronaldo, Messi ma wiecej bramek od Ribery'ego, Ronaldo ma wiecej bramek od Messiego i Ribery'ego, Messi ma wiecej trofeow od Ronaldo. Troche bledne kolo, nic w sumie nieznaczace.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 gru 2013, 20:54

Moofasa pisze:Nie wiesz o kim piszesz, ale Ci nie przeszkodziło pisanie o nim przy pomocy inwektyw
Doskonale wiem o kim pisałem, po prostu nie chciało mi się szukać nazwiska u wujka. To że poprzedni sezon miał wybitny, nie oznacza że jest wybitnym graczem. Valdes rok 2013 ma wybitny, moim zdaniem golkiper roku, choć i tak wybiorą Buffona, ale to wcale nie oznacza że jest wybitnym graczem, nadal mam w pamięci jego złe interwencje i kiepskie wybicia.
Moofasa pisze:Ja na forum tez widzialem moze Twoje dwa posty wnoszace cos do tematu. Pretekst zeby Cie obrazac? Watpie.
Rzadko wnoszę coś do tematu, bo rzadko oglądam mecze zagranicznych lig, jak nic przyjemniejszego nie mam do roboty to dopiero wtedy sobie coś włączę. Wolę na inne sprawy marnować mój czas :wink:

Złota piłka w poprzednich latach dla Messiego = złota piłka w 2013 dla Krystyny. Jeśli złotą piłkę dostałby w 2010 Sneijder, wtedy kandydatura Ribery'ego miałaby sens.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 gru 2013, 21:19

Panowie dyskusji nie byłoby gdyby Blatter nie pałnął głupotę...Wy się denerwujecie,sprzeczacie,obrażacie i tak już wszystko wiadomo - należy tylko czekać na ogłoszenie decyzji...A prawdą jest taka,że każdy inny werdykt niż CR7 będzie kontrowersją w stosunku do roku 2010...
A czy CR 7 zasłuży na tą nagrodę - moim zdaniem tak z prostego względu - indywidualnie był po prostu najlepszy tak jak Messi w 2010 roku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”