Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 621

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 201

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 lip 2010, 11:49

Tydzien jak widze nie przyniosl jeszcze roztrzygniec w najciekawszych kwestiach.

Mamy za to potwierdzenie transferu Ranocchi. Dluga to byla telenowela, chyba z pol roku trwala. Do Interu Wloch trafi ostatecznie za rok, czyzby mial w skladzie wowczas zastapic ktoregos z weteranow - Cordobe lub Materazziego. Transfer jak najbardziej cieszy, oby tylko omijaly go kontuzje.

Kwestie Maicona i Mario nierozstrzygniete. Zdecydowanie blizszy odejscia wydaje sie jednak Balotelli. Licze jednak, ze kwota transferowa wyniesie co najmniej 40mln, City stac na taki wydatek. Wymieniane w mediach 30mln to dla mnie takie minimum przyzwoitosci. Taki Aguero ma klauzule bodajze 50mln czy cos, a nie uwazam go za bardziej utalentowanego od Mario.
Jeszcze gorzej pod tym wzgledem wyglada sytuacja z Douglasem. Kwoty wymieniane w mediach sa bardzo malo satysfakcjonujace. Faktem jest, ze mininy sezon byl najslabszym odkad zawital do Mediolanu, ale jednak nie przeszkodzilo mu to aby pozostac najlepszym prawym obronca globu.

Natomiast do Interu wciaz nie trafil Mascherano, ten transfer wciaz jednak wydaje sie kwestia czasu. W przypadku odejscia Maicona i Balotelliego przydalyby sie kolejne wzmocnienia, ba w przypadku ofensywy beda one koniecznoscia. Zreszta nawet w obecnej sytuacji kadrowej jest jeszcze miejsce dla jednego skrzydlowego. Mimo wszystko najblizej nam do Kuyta. W przypadku bokow obrony nie mam pojecia kto moze przyjsc. Nie bedzie to imo Johnson, ktory jest sporo wart, spodziewam sie raczej kogos mlodego, bardziej rozwojowego, a przy tym tanszego - Van der wiel w sumie tu pasuje.

Podoba mi sie bardzo postawa Bayernu, ktorego dzialacze niesamowicie walcza o utrzymanie w druznie swoich gwiazd. Rok temu historia z Riberym (chocaiz szczerze mowiac w tym jednym przypadku popelnili blad bo nalezalo go sprzedac), natomiast obecnie zaporowe ceny za Bastiana itd. Rozumiem, ze licza sie kwestie finasowe, a Inter jest tutaj dosyc w tyle za Niemcami. Moze jednak warto przeprowadzic na tym podlozu jakas rewolucje, nowy stadio itd, co pozwoli zwiekszyc dochody ze zrodel innych niz sprzedaz pilkarzy.

Kordian
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kordian » 28 lip 2010, 12:13

Babel pisze:juniora Fossatiego upchnelismy do Milanu za 5 milionow ojro!), wiec pieniadze sie znajda.
Akurat to za kilka sezonów może nie okazać się takim powodem do dumy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2010, 12:18

I Filkor może się ciekawie rozwinąć, kto wie. Za to Daminuty nie żałuję w ogóle. :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 lip 2010, 12:21

Babel, piszesz mi że Vargas to nie lewy obrońca a sam wymieniasz Bastosa, który jeszcze 1,5 roku temu był czołowym strzelcem Ligue 1 w barwach Lille. Na lewej obronie to on gra tylko w reprezentacji.
On sam chciał odejść do Milanu, więc dużego wyboru Inter nie miał. Chłopak porównywany do Pirlo idzie podobną drogą co jego sławniejszy kolega :P
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 12:24 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 lip 2010, 12:24

Babel pisze:Adriano, Kolarov, Filipe, Maicon, Azpilicueta, Taiwo, Fucile, Maicon, Van der Wiel, Rafinha, Coentrao, Aogo, Bastos
Zaznaczeni gracze na chwilę obecną z różnych przyczyn do was nie przejdą (mam małe wątpliwości co do Rafinhi-wydaje mi się, że nie ma paszportu UE; zresztą ma podobno bardzo trudny charakter, więc nie wiem czy to byłby taki dobry transfer). A pozostali to średniacy, którzy poziomem znacznie odbiegają od Maicona. Ale fakt jest taki, że żaden inny zawodnik mi do głowy nie przychodzi więc chyba będzie tak, że kupicie kogoś pokroju Van del Wiela, który będzie tylko alternatywą dla Santona, Zanettiego i Chivu, którzy będą u was podstawowymi bocznymi obrońcami. Choć kasy macie jak lodu(coś czytałem, że około 160 mln), więc może zaszalejecie i kupicie Cola, który podobno chce odejść z Chelsea :P

Maciek (interista) pisze:Taki Aguero ma klauzule bodajze 50mln czy cos, a nie uwazam go za bardziej utalentowanego od Mario.
Grubo :boruta:

Kordian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kordian » 28 lip 2010, 12:29

Diamen23 pisze:Babel, piszesz mi że Vargas to nie lewy obrońca a sam wymieniasz Bastosa, który jeszcze 1,5 roku temu był czołowym strzelcem Ligue 1 w barwach Lille.
Ja tam Bastosa nazywam skrzydłowym.
Diamen23 pisze:
On sam chciał odejść do Milanu, więc dużego wyboru Inter nie miał. Chłopak porównywany do Pirlo idzie podobną drogą co jego sławniejszy kolega :P
Z tym że odpuścił sobie eksperymenty z Bresciami i innymi Regginami. Nie wiem w jaki sposób Allegri obchodzi się z młodzikami, ale Fossati będzie mógł jeszcze grać w Primaverze, gdzie dobrą pracę wykonuje Filippo Galli.
I Filkor może się ciekawie rozwinąć, kto wie. Za to Daminuty nie żałuję w ogóle.
Lepszy Filokr i Daminuta, młodzi, z papierami na granie, którymi trzeba dobrze pokierować (a Rumunowi jeszcze poukładać w głowie), niż stary, wyleniały Mancini.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2010, 12:30

Maciek (interista) pisze:Podoba mi sie bardzo postawa Bayernu, ktorego dzialacze niesamowicie walcza o utrzymanie w druznie swoich gwiazd. Rok temu historia z Riberym (chocaiz szczerze mowiac w tym jednym przypadku popelnili blad bo nalezalo go sprzedac), natomiast obecnie zaporowe ceny za Bastiana itd. Rozumiem, ze licza sie kwestie finasowe, a Inter jest tutaj dosyc w tyle za Niemcami.
No własnie, Ribery by szybko uciekł z Bayernu gdyby nie słaby sezon i problemy natury zdrowotnej i wychowawczej. Teraz juz go inni nie chca i nie za takie pieniadze, wiec przedłuzył umowe jeszcze na korzystnych warunkach. Bayernowi przeszedł dobry biznes kolo nosa - ja tak na to patrze. Z Bastianem jest sytuacja o tyle inna, ze Schweinsteiger jest Niemcem, który został wypatrzony i wykreowany na gwiazdora wlasnie przez bawarski klub. Wiele im zawdziecza.

Ze stadionem sie generalnie zgadzam, choc ciezko bedzie opuscic San Siro.

Moim zdaniem z druzyny trzeba czasem upuscic krwi, tym bardziej teraz po odejsciu tak waznej osoby jak Mourinho, chcoby z powodu tego by druzyna zdala sobie sprawa, ze tamten sezon to juz przeszłość i by zaczela pracowac na nowa jakość. Zeby wola sukcesu sie nie wypaliła. Poza tym Benitez ma prawo do swojej koncepcji i do zmian, tak jak robil je Mourinho. Porównan do Jose oczywiscie nie ominie, ale wazne zeby zdobył zaufanie zawodników, a Maicon akurat udzielił ostatnimi czasy wielu wypowidzi chwalacych Mourinho.
Co w ogole nie zmienia faktu, ze Fossati nie chciał podpisac profesjonalnej umowy z Interem, bo chciał wrocic do Milanu. Wyciagniecie 5 baniek za niego w tej sytuacji uwazam za swietny interes. Nie wiem czy Suazo lub Mancini beda tyle warci. Filkor młodzianem juz nie jest, watpie aby został objawieniem ligi. Zostanie wypozyczony do Serie B i tak sie skonczy jego rozwoj.
Babel, piszesz mi że Vargas to nie lewy obrońca a sam wymieniasz Bastosa, który jeszcze 1,5 roku temu był czołowym strzelcem Ligue 1 w barwach Lille.
Vargas byl lewym obronca w Catanii i po swietnym sezonie w przecietniaku, zupelnie nie poradzil sobie w Fiorentinie na tej pozycji. Odzył na lewym skrzydle. Z Bastosem jest sytuacja o tyle odwrotna ze daje rade na lewej obronie na poziomie reprezentacji czy od czasu do czasu Ligue 1. W jego przypadku bym zaryzykował, choc plotki łaczace go z nami ucichły i wydaje sie ze Michel nie odejdzie z Lyonu. Coentrao tez był skrzydlowym, ale jednak na MŚ pokazał ze gra w obronie na wysokim poziomie go nie przeraza. Vargas by popłynal.
Choć kasy macie jak lodu(coś czytałem, że około 160 mln)
Nie sadze zeby Inter przeznaczył 160 mln na transfery. To bajki. Ale połowa z tego jest jak najbardziej realna. Odnosnie przecietniakow, Maicon tez byl takim pzecietniakiem jak przychodzil do Interu. Kosztował wtedy 7 milionów. Poza tym wymienilem tez zawodników juz sprzedanych, by pokazac ze da sie kupic ciekawego bocznego obronce.

Ehh... myslalem ze nie wkleje tego posta.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lip 2010, 12:52

Ja czytałem niedawno, że pomysł pozyskania van der Wiela przez Bayern upadł, pewnie kibice Bayernu będą więcej wiedzieli.
Nie ma takiej opcji. Na 99% nie sprowadzimy żadnego nowego obrońcy, bo na lewej będzie grał nasz wychowanek Contento. Poza tym van Gaal powiedział, że nie chce Coentrao za 30 mln. Za van Der Wiele byście musieli dać też ponad 20 mln, my dawaliśmy 17 mln + Braafheid i jeszcze bonusu w wypadku wygrania trofeów, ale nie dogadały się kluby. Jak dla mnie dobrze, bo Holender niczym specjalnym się nie wyróżnia.
Bayernowi przeszedł dobry biznes kolo nosa - ja tak na to patrze.
A dlaczego akurat tak?
W tym roku RIbery w końcu przepracuje okres przygotowawczy na normalnym poziomie, więc nie spodziewam się, że będzie grał tak słabo jak sezon temu. My nie musimy bać się o kasę, więc decyzja o niesprzedawaniu Francka była jak najbardziej dobra. Poza tym nawet jakby nie przedłużył kontraktu to i tak można było by go sprzedać w tym okienku transferowym, choć za znacznie niższą kwotę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2010, 13:10

Teoretycznie wszystko jest w porzadku. Tyle, ze na chwile obecna macie graczy takich jak Olic, Muller czy Robben, dojdzie jeszcze Kroos czylli zawodnicy smiało mogacy wypelnic luke po Francuzie, a 50-60 milionów piechota nie chodzi. Ribery bedzie musiał sie wam raczej zwrocic na płaszczyznie sportowej i byc moze tak sie stanie. Ale watpie byscie za rok czy dwa uzyskali taki oferty za Francka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2010, 17:23

Nie można dziwić się zarządowi Bayernu że nie puścił Ribery'ego mimo ofert opiewających na naprawdę wielkie pieniądze. Wszystko działo się w momencie gdy w składzie nie było jeszcze Robbena i to Francuz był jedyną postacią w kadrze, która mogła robić różnicę na boisku. Po zakończeniu sezonu 2009/2010, w którym Bayern znów nie zdobył mistrzostwa, presja sukcesu ze strony środowiska związanego z Bawarczykami nie pozwalała na politykę rozbrajania, a wręcz przeciwnie. Poczyniono dalsze kroki aby wzmocnić skład klasowymi graczami, a efekt tego był piorunujący. Nikt wówczas nie przypuszczał że Franckowi zachce się miłosnych przygód które napytają mu problemów i podważą jego profesjonalizm. Dlatego teraz musi grać i ponownie udowadniać całemu Światu że wciąż jest jednym z najlepszych na swojej pozycji.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 lip 2010, 17:34

Eto'o nie miał czasem skończyć kariery reprezentacyjnej po mundialu?

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 29 lip 2010, 18:21

Krążyły takie plotki po odpadnięciu Kamerunu, ale szybko zostały zdementowane przez samego zainteresowanego. Eto'o ma zamiar jeszcze troche pograć w reprezentacji.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 lip 2010, 19:01

Dzięki. Właśnie zdziwiło mnie, że miał się rozstać z reprezentacją, a w kadrze na mecz z Polską się znalazł.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 sie 2010, 0:07

Nerazzurri nie śpi :!: :D

Za 2h debiut Beniteza na ławce Interu.
Mecz z Man-City odbędzie się w ramach Pirelli Cup w USA.

Nie ukrywam, liczę że dostaniecie ostre bęcki :lol:

możliwe składy

Obrazek

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 01 sie 2010, 4:03

Obinna po raz kolejny udowadnia, że w piłkę ogarnia na wyższym, niż srednim poziomie. Ja tam był go nie sprzedawał. Zawsze może Rome ukłuć :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”