Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 lip 2010, 11:49
Maciek (interista)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kordian » 28 lip 2010, 12:13
Akurat to za kilka sezonów może nie okazać się takim powodem do dumy.Babel pisze:juniora Fossatiego upchnelismy do Milanu za 5 milionow ojro!), wiec pieniadze sie znajda.
Kordian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2010, 12:18
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 lip 2010, 12:21
On sam chciał odejść do Milanu, więc dużego wyboru Inter nie miał. Chłopak porównywany do Pirlo idzie podobną drogą co jego sławniejszy kolegaAkurat to za kilka sezonów może nie okazać się takim powodem do dumy.
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 lip 2010, 12:24
Zaznaczeni gracze na chwilę obecną z różnych przyczyn do was nie przejdą (mam małe wątpliwości co do Rafinhi-wydaje mi się, że nie ma paszportu UE; zresztą ma podobno bardzo trudny charakter, więc nie wiem czy to byłby taki dobry transfer). A pozostali to średniacy, którzy poziomem znacznie odbiegają od Maicona. Ale fakt jest taki, że żaden inny zawodnik mi do głowy nie przychodzi więc chyba będzie tak, że kupicie kogoś pokroju Van del Wiela, który będzie tylko alternatywą dla Santona, Zanettiego i Chivu, którzy będą u was podstawowymi bocznymi obrońcami. Choć kasy macie jak lodu(coś czytałem, że około 160 mln), więc może zaszalejecie i kupicie Cola, który podobno chce odejść z ChelseaBabel pisze:Adriano, Kolarov, Filipe, Maicon, Azpilicueta, Taiwo, Fucile, Maicon, Van der Wiel, Rafinha, Coentrao, Aogo, Bastos
GruboMaciek (interista) pisze:Taki Aguero ma klauzule bodajze 50mln czy cos, a nie uwazam go za bardziej utalentowanego od Mario.
Mates
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kordian » 28 lip 2010, 12:29
Ja tam Bastosa nazywam skrzydłowym.Diamen23 pisze:Babel, piszesz mi że Vargas to nie lewy obrońca a sam wymieniasz Bastosa, który jeszcze 1,5 roku temu był czołowym strzelcem Ligue 1 w barwach Lille.
Z tym że odpuścił sobie eksperymenty z Bresciami i innymi Regginami. Nie wiem w jaki sposób Allegri obchodzi się z młodzikami, ale Fossati będzie mógł jeszcze grać w Primaverze, gdzie dobrą pracę wykonuje Filippo Galli.Diamen23 pisze:On sam chciał odejść do Milanu, więc dużego wyboru Inter nie miał. Chłopak porównywany do Pirlo idzie podobną drogą co jego sławniejszy kolegaAkurat to za kilka sezonów może nie okazać się takim powodem do dumy.
Lepszy Filokr i Daminuta, młodzi, z papierami na granie, którymi trzeba dobrze pokierować (a Rumunowi jeszcze poukładać w głowie), niż stary, wyleniały Mancini.I Filkor może się ciekawie rozwinąć, kto wie. Za to Daminuty nie żałuję w ogóle.
Kordian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2010, 12:30
No własnie, Ribery by szybko uciekł z Bayernu gdyby nie słaby sezon i problemy natury zdrowotnej i wychowawczej. Teraz juz go inni nie chca i nie za takie pieniadze, wiec przedłuzył umowe jeszcze na korzystnych warunkach. Bayernowi przeszedł dobry biznes kolo nosa - ja tak na to patrze. Z Bastianem jest sytuacja o tyle inna, ze Schweinsteiger jest Niemcem, który został wypatrzony i wykreowany na gwiazdora wlasnie przez bawarski klub. Wiele im zawdziecza.Maciek (interista) pisze:Podoba mi sie bardzo postawa Bayernu, ktorego dzialacze niesamowicie walcza o utrzymanie w druznie swoich gwiazd. Rok temu historia z Riberym (chocaiz szczerze mowiac w tym jednym przypadku popelnili blad bo nalezalo go sprzedac), natomiast obecnie zaporowe ceny za Bastiana itd. Rozumiem, ze licza sie kwestie finasowe, a Inter jest tutaj dosyc w tyle za Niemcami.
Co w ogole nie zmienia faktu, ze Fossati nie chciał podpisac profesjonalnej umowy z Interem, bo chciał wrocic do Milanu. Wyciagniecie 5 baniek za niego w tej sytuacji uwazam za swietny interes. Nie wiem czy Suazo lub Mancini beda tyle warci. Filkor młodzianem juz nie jest, watpie aby został objawieniem ligi. Zostanie wypozyczony do Serie B i tak sie skonczy jego rozwoj.Akurat to za kilka sezonów może nie okazać się takim powodem do dumy.
Vargas byl lewym obronca w Catanii i po swietnym sezonie w przecietniaku, zupelnie nie poradzil sobie w Fiorentinie na tej pozycji. Odzył na lewym skrzydle. Z Bastosem jest sytuacja o tyle odwrotna ze daje rade na lewej obronie na poziomie reprezentacji czy od czasu do czasu Ligue 1. W jego przypadku bym zaryzykował, choc plotki łaczace go z nami ucichły i wydaje sie ze Michel nie odejdzie z Lyonu. Coentrao tez był skrzydlowym, ale jednak na MŚ pokazał ze gra w obronie na wysokim poziomie go nie przeraza. Vargas by popłynal.Babel, piszesz mi że Vargas to nie lewy obrońca a sam wymieniasz Bastosa, który jeszcze 1,5 roku temu był czołowym strzelcem Ligue 1 w barwach Lille.
Nie sadze zeby Inter przeznaczył 160 mln na transfery. To bajki. Ale połowa z tego jest jak najbardziej realna. Odnosnie przecietniakow, Maicon tez byl takim pzecietniakiem jak przychodzil do Interu. Kosztował wtedy 7 milionów. Poza tym wymienilem tez zawodników juz sprzedanych, by pokazac ze da sie kupic ciekawego bocznego obronce.Choć kasy macie jak lodu(coś czytałem, że około 160 mln)
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lip 2010, 12:52
Nie ma takiej opcji. Na 99% nie sprowadzimy żadnego nowego obrońcy, bo na lewej będzie grał nasz wychowanek Contento. Poza tym van Gaal powiedział, że nie chce Coentrao za 30 mln. Za van Der Wiele byście musieli dać też ponad 20 mln, my dawaliśmy 17 mln + Braafheid i jeszcze bonusu w wypadku wygrania trofeów, ale nie dogadały się kluby. Jak dla mnie dobrze, bo Holender niczym specjalnym się nie wyróżnia.Ja czytałem niedawno, że pomysł pozyskania van der Wiela przez Bayern upadł, pewnie kibice Bayernu będą więcej wiedzieli.
A dlaczego akurat tak?Bayernowi przeszedł dobry biznes kolo nosa - ja tak na to patrze.
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2010, 13:10
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2010, 17:23
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 lip 2010, 17:34
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 29 lip 2010, 18:21
creek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 lip 2010, 19:01
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 sie 2010, 0:07