Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 622

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 23:20

Akarin pisze: Pedia jest też słabym negocjatorem daje kasę niemal bez negocjacji, bo jak można nazwać inaczej kupno Drenthe za 14 baniek
Wiesz ile czasu trwał ten serial i ile czasu Real negocjował? I jak były odbierane oferty w granicach 7-10 mln? :>
Akarin pisze:Czy Real stawia na wychowanków? Nie za bardzo.
Od tergo sezonu sytuacja się zmienia. Popatrz sobie ilu wychowanków jest w kadrze pierwszego zespołu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 sie 2007, 23:22

Akarin pisze:Tytuł to załuga Capello i cieżko będzie Ci zaprzeczyć. Transfery były takie jak chciał Capello, Pedia tylko dawał ile chcieli managerowie Juve, ManU itp.
Tylko, ze to wlasnie Pedja podsunal Calderonowi kandydature Capello, prezes chcial Schustera juz rok temu.
Akarin pisze: w defensywie nie jest za dobry, oczywiście może się podszkolić, jego główne walory to gra w ofensywie, świetne dośrodkowanie oraz szybkość. Z resztą jest przeciętnie, ale ma szanse stać sie naprawdę dobrym graczem. Ale powinien grać na skrzydle. Tam zaprezentowałby pełnię możliwości, w obronie będzie z nim czasami jak z Marcelo :wink:
Musiales go widziec w wielu spotkaniach, skoro masz takie obserwacje.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sie 2007, 23:29

Makis pisze:Musiales go widziec w wielu spotkaniach, skoro masz takie obserwacje.
mam neta to oglądam mecze :wink:
oglądałem czasami spotkania Feyenoordu, ostani sparing z Liverpoolem też, gdzie strzelił bramkę :wink: poza tym na ME-U21 widziałem wszystkie mecze Holendrów :wink:
RealFan pisze:Od tergo sezonu sytuacja się zmienia
bo wreszcie ktoś przejżał na oczy, ja sie tam cieszę, że w takim klubie jak Real będzie grało więcej wychowanków, bo samych zawodników z Ameryki Południowej jest w zespole dużo. Dla mnie za dużo.
RealFan pisze:Tylko, ze to wlasnie Pedja podsunal Calderonowi kandydature Capello, prezes chcial Schustera juz rok temu.
i dopioł swego, a nie było tak, że Calderon na wyborach ogłosił, że przyjdą Robben, Kaka i Cesc a trenerem zostanie Capello?
RealFan pisze:Wiesz ile czasu trwał ten serial i ile czasu Real negocjował? I jak były odbierane oferty w granicach 7-10 mln?
wiem ile to trwało, ale mam takie samo zdanie jak rkoeman. Przepłaciliście, holendrzy zobaczyli, ze bardzo jestescie napaleni na zawodnika i podbili cenę. Gdybyście próbowali załatwić to bardziej po cichu to jestem pewien, ze poszedłby za mniej. Poza tym głównie chodziłomi o Pepe :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 23:35

Mówisz, że transfer piłkarza, którego chciało pół Europy w tym nie tylko Real, Barcelona, ale także chociażby Chelsea dało się kupić tanio?
Akarin pisze: dopioł swego, a nie było tak, że Calderon na wyborach ogłosił, że przyjdą Robben, Kaka i Cesc a trenerem zostanie Capello?
Kiełbasa wyborcza. A trenerem miał być Schuster, ale nazwisko Capello bardziej trafiało do ludu.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 sie 2007, 23:36

Akarin pisze:Nie za bardzo
Casilias,Guti,Raul,M.Torres,Soldado(czesciowo),Balboa,De La Red,Granero
to sa piłkarze pierwszego skłądu (pośród 25osób) Realu na przyszły sezon wszyscy są wychowankami albo przeszli przez kilka drużyn młodzieżowych Realu jest ich 8 powiedz ilu wychowanków na nowy sezon
w składzie jest Bayernu :?: :arrow: 6 :!:

sprawdz zanim bedziesz powtarzał stereotyp który jest nieprawdziwy :!:

Akarin pisze:Pedia jest też słabym negocjatorem daje kasę niemal bez negocjacji, bo jak można nazwać inaczej kupno Drenthe za 14 baniek i Pepe za 30? Wiem, że dla Realu i Chelsea są ceny specjalne, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie dałby za tych zawodników tyle kasy
najpierw oskrażasz go potem sam go tłumaczysz ceny są jakie są
wg. mnie za Drenthe tragował sie niezle Feeynerod chciał 18 ale ok

Real był pod ścianą Chivu powiedział nie, żadnego realnego oborony nie był na rynku który odpowiadał temu co Real szukał
bali sie ze zostana z Helguerą a że z Porto negocjuje sie b. ciezko
to cena 30 mln nie dziwi choć tyle dalismy za Ramosa który dzis w wieku 22 lat urasta na symbol Realu.

dla Realu sa specjalne ceny. owszem wczoraj za Quaresme prezes porto chciał 40mln euro bo to Real od Atletico chcieli 25.

Akarin pisze:Tytuł to załuga Capello i cieżko będzie Ci zaprzeczyć
mylisz sie :!: uwierz mi ze Hoeness pozbyby sie Capello w styczniu gdy Real przegrał na Riazor a pozniej 70 tys gwizdało na SB i machało chusteczkami.

Co zrobił Mijatovic :?: (bo Calderon myslal REALNIE nad tym) wyszedł powiedział nie zwalniamy :!: zaryzykował wiedział ze jak przegrają ligę to i on poleci i wygrał :!: zostawił Capello a ten przyniósł sukces

nie ma co z Pedji robić boga. ale hasla ze Hoenessowi moze buty czyścić to głupie zdanie.pomyśl jaka jest presja na wynik w Realu a jaka w Bayernie :?: gdzie sukces smakuje lepiej i gdzie ciężej go osiągnąć :?:

na koniec powiem ze Bundesliga ma kilku świetnych menagerów i na pewno Houness jest jednym z najlepszych :!: to tak na załagodzenie atmosfery dyskusji

Akarin pisze:przeczytaj co napisałem zaraz pod tym zdaniem które zacytowałeś.
przespałem to zdanie :oops: mea culpa :!: a to dlatego ze smuce sie porazką Realu :P pozdro :!:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 23:40

vakabayashi pisze:owszem wczoraj za Quaresme prezes porto chciał 40mln euro bo to Real od Atletico chcieli 25.
Nie podali żadnej ceny. Atletico dawało tyle pieniędzy, ile było rządane, a Porto w nieskończoność podbijało cenę o parę milionów. Aż w końcu transfer stał się nieopłacalny i woleli drogo kupić Simao.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 sie 2007, 23:41

RealFan pisze:Kiełbasa wyborcza. A trenerem miał być Schuster, ale nazwisko Capello bardziej trafiało do ludu.
Az takim slabym negocjatorem wiec nie jest, skoro przekonal naszego prezia do swojego pomyslu :lol:
Doszly mnie sluchy, ze przegralismy 1:2 z Depor. Szczerze mowiac spodziewalem sie tego, szczegolnie patrzac na sklad w jakim gralismy :wink: Depor wygralo to trofeum 8 raz z rzedu. Nuda :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 sie 2007, 23:43

vakabayashi pisze:w składzie jest Bayernu
Dziesięciu.

vakabayashi pisze:pomyśl jaka jest presja na wynik w Realu a jaka w Bayernie
Presja wyniku w obu klubach jest taka sama. Bo oba zespoły są z najwyższej europejskiej półki. Oczywiście, Real ma w rodzimej lidze większą konkurencję, co nie zmienia faktu, że presja pucharów na pewno nie jest większa niż w Monachium.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 sie 2007, 23:45

Makis mecz z Belenenses graliście w mocnym składzie a wygraliście przypadkiem więc na skład nie zwalaj winy. Prawda jest taka że Real nie jest w najwyższej formie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sie 2007, 23:48

vakabayashi pisze: a to dlatego ze smuce sie porazką Realu
z Depor?
vakabayashi pisze:Real był pod ścianą Chivu powiedział nie,
z tego co wiem to sam zawodnik nie chciał iść do Realu tylko do Interu, więc nikt tu nie nie mówił :wink:
vakabayashi pisze:kilka drużyn młodzieżowych Realu jest ich 8 powiedz ilu wychowanków na nowy sezon
w składzie jest Bayernu 6
nie, nie 6 a 8. Tyle ile w Realu. A teraz powiedz ile z tych 8 w Realu ma większe szanse na grę, lub jest kluczowymi zawonikami? Iker
RealFan pisze:dało się kupić tanio?
nie tanio, ale za mniej :wink:
vakabayashi pisze:pomyśl jaka jest presja na wynik w Realu a jaka w Bayernie gdzie sukces smakuje lepiej i gdzie ciężej go osiągnąć
tu i tu sukces smakuje tak samo, tytuły ciężko osiągnąć w obydwu ligach. Nietrafiłeś :P W Bayernie jest taka sama presja wyniku.
vakabayashi pisze:sprawdz zanim bedziesz powtarzał stereotyp który jest nieprawdziwy
akurat mam dobre informacje jeśli chodzi o takie rzeczy :wink:
i głównie z tymi wychowankami chodzi mi o to, że dostają niezbyt dużo szans, tzn wczesniej dostawali, bo narazie koncentruję się na poprzednich sezonach, bo obecny się jeszcze nie zaczął.
vakabayashi pisze:to tak na załagodzenie atmosfery dyskusji
spoko, spoko :beer:
vakabayashi pisze:uwierz mi ze Hoeness pozbyby sie Capello w styczniu gdy Real przegrał na Riazor a pozniej 70 tys gwizdało na SB i machało chusteczkami.
nie pozbyłby się, bo patrzyłby na pozycję zespołu w lidze, a nie na kibiców. Dopiero po zeszlym sezonie się wkurzył i zainwestowaliśmy porządnie. Teraz drużyna ma wygrywać oraz grał ładnie. A z tymi pilkarzami co mamy jest to jak najbardziej możliwe.
vakabayashi pisze:ale hasla ze Hoenessowi moze buty czyścić to głupie zdanie
dla mnie nie :P ale nie ma co robić z igły wideł :wink:

Olson Ty liczyłeś Sandro Wagnera i jeszcze kogoś? Mi wyszło 8 zgłoszonych do rozgrywek :wink:
http://www.fcbayern.t-home.de/de/mannsc ... 365492b321

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 sie 2007, 23:56

Nie wiem czy byl juz poruszany tutaj ten temat.
Na polskiej stronie Ajaxu jest napisane ze Real oferuje 24 miliony euro za Sneijdera.
Jezeli to prawda do Ajax ma jeszcze pare dni na podbicie ceny i wyciagniecie jak najwiecej.Chyba ze nie wystawia Wesleya w meczu eliminacyjnym do LM.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 23:58

Akarin pisze:z tego co wiem to sam zawodnik nie chciał iść do Realu tylko do Interu, więc nikt tu nie nie mówił
Sam zawodnik prawie by zwolnił Becalich gdy dowiedział się, że odrzucili oferty Realu i Barcy negocjując o każdy złamany grosz.
Akarin pisze:nie, nie 6 a 8. Tyle ile w Realu. A teraz powiedz ile z tych 8 w Realu ma większe szanse na grę, lub jest kluczowymi zawonikami? Iker
...Raul, Guti, Torres. Soldado, Balboa i De la Red też dostaną swoje szanse nie raz.
Akarin pisze:nie tanio, ale za mniej
Za ile? Przypominam, że Real składał niższe oferty.

A ilu wychowanków w Bayernie będzie regularnie grać :>

Sneijder doszedł już do porozumienia z Ajaxem, że zostaje jeszcze rok. Jeśli nawet kluby dojdą do porozumienia (mało prawdopodobne) to sam Sneijder nie wie, czy zmieni otoczenie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sie 2007, 0:02

Niby doszedl ale powiedzial to przed naplynieciem oferty Realu.
Zarzad Ajaxu podobno odpowiedzial Krolewskim ze sie zastanowia.
Doskonale zdaja sobie sprawe ze nikt im nie da wiecej niz daje klub z Madrytu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sie 2007, 0:04

Ale wiedział o zainteresowaniu Realu, a wcześniej były oferty chociażby z Valencii.
Chlopaczek pisze:Doskonale zdaja sobie sprawe ze nikt im nie da wiecej niz daje klub z Madrytu.
To akurat prawda, bo Real może jeszcze nawet podnieść o parę milionów. Czasu coraz mniej, a ktoś jest potrzebny.
A za rok wedle spekulcji miałby odejść za około 15 mln.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 sie 2007, 0:08

Akarin pisze:. A ilu w Bayernie będzie regularnie grać
Schweini, Lahm, Ottl, Lell, poza tym swoje szanse będą otrzymywać Furstner, Rensing (Oli narazie nie do wygryzienia ze składu). Poza tym najprawdopodniej na początku sezonu szasne otrzyma jeszcze Sandro Wagner. Może i doczekamy sie debiutu Toniego Kroosa już w tym sezonie. Może w paru meczach zagra Celozzi. Wychowanków mamy dobrych akurat :]
RealFan pisze:Za ile?
za mniej :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”