Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 627

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Knajpa, czyli swobodnie o... po prostu swobodnie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2010, 12:21

Nie chodzi o to z kim mieszka.

Ma żonę? Będzie wychowywał dziecko z matką czy nie?

Zresztą to bez znaczenia. Nie ma sensu robić z tego tematu wielkiej sensacji choć w pierwszej chwili byłem zaskoczony. Gratulacje i powodzenia Cristiano.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2010, 12:33

Bienias pisze:
Na oficjalnym facebookowym funpage'u Cristiano Ronaldo opublikował informację o narodzinach swojego pierwszego dziecka. Portugalczyk został szczęśliwym ojcem chłopca.

Treść wpisu na Facebooku:
Z wielkimi emocjami i radością informuję, iż właśnie zostałem ojcem chłopca. Jak ustalono z matką dziecka, która woli by jej tożsamość nie została ujawniona, mój syn znajdzie się pod moją wyłączną opieką prawną. Żadne dalsze informacje na ten temat nie będą udzielane, dlatego proszę wszystkich, by uszanowali moje prawo do prywatności (i również dziecka), przynajmniej w sprawach tak osobistych, jak ta.

Nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć wszystkiego najlepszego dziecku i świeżo upieczonemu ojcu oraz mieć nadzieję, iż syn Cristiano odziedziczy piłkarski talent po wybitnym tacie.
:shock: :shock: :shock:
Jackson mi sie przypomina...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2010, 15:13

tak sobie mysle nad tymi wystzskimi plebiscytami, zloymi pilkami ... wychodzi na to, ze powinien Sneijder wszytsko zgarnac - z klubem wygral wsyztsko co mozliwe bedac mozgiem, z repra moze wygrac a przy tym zostac najlepszym strzelcem swojego zepsolu - nawet krolem strzelcow turnieju grajac jako pomocnik :o

To juz jest wielki rok dla tego pilkarza a moze byc jeszcze lepiej

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2010, 15:15

Jeżeli Holandia wygra to Sneijder faworytem. Nie wiem tylko kto mógłby być faworytem jeżeli wygrają Niemcy :think: Bastian? Nie wierzę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 15:17

Masz rację, ale jeśli należałoby wybrać najlepszego piłkarza w tym roku - najlepszego, nie osiągającego najwięcej - to jednak Messi powinien znów zgarnąć złotą piłkę. Sneijder z Interem zdobył to, co zdobył, a wyniki Holandii jak widzę łatwo się przecenia - wyszli z łatwej grupy, przeskoczyli Słowaków, Melo dał im awans. Teraz awansują spokojnie do finału, bo Urugwaj jest jeszcze słabszy, ale przy takich Niemcach czy nawet słabszych ostatnio Hiszpanach nie mają żadnych szans.
Ze szkoleniowego punktu widzenia marzy mi się złota piłka dla Xaviego, ale to już chyba niemożliwe. U Niemców też nie widać nikogo sensownego i złota piłka dla Sneijdera to będzie powtórka z Cannavaro - dajmy komukolwiek, bo w sumie nie ma komu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2010, 15:18

Mentor pisze:Jeżeli Holandia wygra to Sneijder faworytem. Nie wiem tylko kto mógłby być faworytem jeżeli wygrają Niemcy :think: Bastian? Nie wierzę.
Mnie sie wydaje, ze nawet jak Holandia przegra w finale to baczac na wyniki klubowe dalej faworytem bedzie Wesley

Jest jeszcze Mueller :P Lahm "P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 15:20

Jeśli Holandia wygra to Snejdier miejsce pierwsze, Robben miejsce drugie

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lip 2010, 15:22

Kamil232 pisze:Jeśli Holandia wygra to Snejdier miejsce pierwsze, Robben miejsce drugie
To zależy. Jeżeli np Robben strzeliłby gola w półfinale i np jedynego w finale, to jak dla mnie ma zwycięstwo z urzędu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2010, 15:29

Wilmore pisze:Masz rację, ale jeśli należałoby wybrać najlepszego piłkarza w tym roku - najlepszego, nie osiągającego najwięcej - to jednak Messi powinien znów zgarnąć złotą piłkę.
Zgadzam się i dla mnie jest jasne, że Leo na Złotą Piłkę zasłużył, ale w latach rozgrywania MŚ czy ME to niestety postawa reprezentacji danego grajka często okazuje się decydująca. Było już trochę dyskusji na ten temat. Dla mnie powinno się oddzielać nagrodę dla Piłkarza Roku od nagrody dla Piłkarza Mistrzostw, ale takiego rozdźwięku nie ma.

Messi wygra za rok :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 lip 2010, 15:33

Holandia ma jeszcze Robbena. w tym momencie Sneijder ma ta przewage, ze jest bardziej decydujacy w reprezentacji. Gdyby Holandia wygrala Mundial nie ma innej opcji, jeden z nich zgarnie ZP. Ciekawe czy sam final moglby wystarczec :think: bo takiego Sneijdera broni jeszcze potrojna korona. Robben i Sneijder to kumple wiec jest szansa, ze sie nie pozabijaja w tych decydujacych meczach.

Co do Niemcow to Lahm gra solidnie, ale jakas gwiazda tych mistrzostw nie jest, bardziej mi sie widzi Muller lub Bastian. W przypadku tego pierwszego slaby wystep w finale LM moze klasc sie cieniem. Tak wiec raczej Schweinsteiger.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2010, 15:53

To zależy. Jeżeli np Robben strzeliłby gola w półfinale i np jedynego w finale, to jak dla mnie ma zwycięstwo z urzędu.
W każdym bądź razie jeśli wygra Holandia to obaj powinni zająć dwa pierwsze miejsca, nie wiadomo tylko w jakiej kolejności. Jeszcze wiekszy śmiech byłby z Realu, że się pozbył dwóch graczy, które zajęły dwa pierwsze miejsca w tym plebiscycie :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lip 2010, 16:03

Maciek (interista) pisze:Holandia ma jeszcze Robbena. w tym momencie Sneijder ma ta przewage, ze jest bardziej decydujacy w reprezentacji. Gdyby Holandia wygrala Mundial nie ma innej opcji, jeden z nich zgarnie ZP. Ciekawe czy sam final moglby wystarczec :think:
Patrząc na Złotą Piłkę w 1998 roku - tak. Zizou miał kiepski mundial - o ile pamiętam 3 mecze dyskwalifikacji za podeptanie jakiegoś zawodnika z Arabii Saudyjskiej. Śmiem twierdzić, że jakby Ronaldo zdobył ważne bramki w finale MŚ to on by zdobył Złotą Piłkę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lip 2010, 16:52

Ze szkoleniowego punktu widzenia marzy mi się złota piłka dla Xaviego, ale to już chyba niemożliwe
:beer: mi rowniez. 2008 roku powinien.

Jak Holandia wygra MS to ktos z Holendrow pewnie wygra jak swego czasu Canna. W innym przypadku nie widze konkurenta dla Messiego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2010, 19:35

Bienias pisze:W innym przypadku nie widze konkurenta dla Messiego.
A co Messi osiągnął? Mistrzostwo Hiszpanii? Czy coś jeszcze?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2010, 19:38

Zdystansował pod względem indywidualnych umiejętności resztę rywali?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”