Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 64

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2006, 10:56

Martinho pisze:
Ebi pisze:Kadrowo są dosyć mocni, ale bez przesady. Zobaczycie że conajmniej przez 5 lat nie zagrają w półfinale LM.

Powiedzial kibic Borussi Dortmund, najwiekszego rywala Bayernu...
Hehs, moim ulubionym klubem w ogóle jest Bayern Monachium. Od zawsze. To, że w avatarze mam Smolarka nie znaczy, że jestem jakimś zajadłym fanem BVB. Lubię klub ale nic ponad to.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 26 kwie 2006, 11:42

Gomez, moje zdanie jest takie, że winna jest cała drużyna. Bez żadnego wyróżniania, kto bardziej, a kto mniej. Poczynając od fazy grupowej, gdzie mogliśmy spokojnie wyprzedzić Juventus... wówczas nie gralibyśmy z Milanem w 1/8 finału. Owszem, Ismael zawinił przy bramkach, ale tak jak sam mówiłeś napastnicy nie strzelali, pomocnicy nie podawali itp... Cały zespół spier*** mecz rewanżowy, a może po prostu Milan był za silny.

Ebi pisze:Hehs, moim ulubionym klubem w ogóle jest Bayern Monachium. Od zawsze.
Potwierdzam. Pamiętam jeszcze twój pierwszy avatar. :P

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 26 kwie 2006, 13:44

No zgadzam sie z kama_reda, nasz Bayern gral poprostu slabo w tym roku w LM i nie ma sensu tu zwalac winy na pojedynczych zawodnikow ale nalezy obarczyc o slaba gre caly zespol nie wylaczajac trenera, ktory moim zdaniem nie jest w stanie zapewnic Bayernowi nic wiecej poza sukcesami na niemieckim podworku. Zobaczymy co nasi pupile pokaza w przyszlym sezonie :) miejmy nadzieje ze w skladzie pojawia sie nowe, wartosciowe twarze z ktorymi wkoncu pokazemy sie z dobrej strony w LM 8)

Ale nie ma co rozdrapywac stare rany trzeba sie skoncentrowac na tu i teraz.
Juz 29.04 final DFB-Pokal z Frankfurtem na Olimpijskim w Berlinie :P Jak myslicie bez problemow wygramy czy beda problemy? Ja mysle ze Bayern wygra i co za tym idzie zdobedzie dublet :P ale wydaje mi sie ze puchar nie przyjdzie im latwo bo niby Franfurt slaby ale nie od dzis wiadaomo ze wlasnie te druzyny z drugiego konca tabeli mobilizuja sie na puchary i potrafia napsuc sporo krwi faworytom, a zreszta skoro Frankfurt doszedl az do finalu czyli az taki slaby chyba nie jest :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2006, 19:26

kama_reda pisze:Gomez, moje zdanie jest takie, że winna jest cała drużyna. Bez żadnego wyróżniania, kto bardziej, a kto mniej. Poczynając od fazy grupowej, gdzie mogliśmy spokojnie wyprzedzić Juventus... wówczas nie gralibyśmy z Milanem w 1/8 finału. Owszem, Ismael zawinił przy bramkach, ale tak jak sam mówiłeś napastnicy nie strzelali, pomocnicy nie podawali itp... Cały zespół spier*** mecz rewanżowy, a może po prostu Milan był za silny.

Ebi pisze:Hehs, moim ulubionym klubem w ogóle jest Bayern Monachium. Od zawsze.
Potwierdzam. Pamiętam jeszcze twój pierwszy avatar. :P
Miło mi, że pamiętasz. A tak wracając do tego co napisałes to Bayern w końcówce drugiej połowy z Milanem przyciesnął. Szczerze powiedziawszy to liczyłem, że w drugiej połowie odpoczną i postarają się strzelic wyrównującego gola cały czas zajadle szturmując bramkę. Niestety żałosne błędy obrony nie pozwoliły na to.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 30 kwie 2006, 21:59

nie zebym sie chwalil 8) , ale Bayern zdobyl w sobote kolejny Puchar Niemiec...forma slaba, ale wygrywanie w takiej formie bardzo mnie cieszy...Frankfurt wcale nie odstawal, przy odrobinie szczescia wyrownali by po strzale Amanatidisa(Olli byl na miejscu...cale szczescie 8) ). Nie zebym sie czepial, ale Ballack zagral beznadziejnie...

Fajnie tak ogladac fetujacych pilkarzy wraz z 70tys kibicow, do tego w Berlinie, gdzie Bayern lekko mowac jest nielubiany 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 kwie 2006, 22:06

Gomez pisze:nie zebym sie chwalil , ale Bayern zdobyl w sobote kolejny Puchar Niemiec

Drugi bodajze raz z rzedu Puchar Niemiec trafil do Bayernu ;) Jezeli Bayern wygra lige (jest blisko) to pobije rekord Bundesligi :) 2 razy z rzedu zdobywajac Mistrzostwo i Puchar Niemiec :) Widac ze Bayern panuje w Bundeslidze ;) Nawet mimo ostatniego kryzysu ;)

Gomez pisze:Nie zebym sie czepial, ale Ballack zagral beznadziejnie...
Wogole Ballack zagral od niechcenia...Widac ze juz mysli powaznie o odejsciu i nie przyklada sie do spotkan...Nawet ostro skrytykowal go Beckenbauer po meczu...Szkoda ze sobie tak to wszystko lekcewazy...Ale kiedy podnosil puchar to latal z nim i cieszyl sie jakby sam go wywalczyl :roll:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 30 kwie 2006, 22:09

Martinho pisze:Wogole Ballack zagral od niechcenia...Widac ze juz mysli powaznie o odejsciu i nie przyklada sie do spotkan...Nawet ostro skrytykowal go Beckenbauer po meczu...Szkoda ze sobie tak to wszystko lekcewazy...Ale kiedy podnosil puchar to latal z nim i cieszyl sie jakby sam go wywalczyl :roll:
taki wlasnie jest Micha...kiedy idzie - jest OK, kiedy nie idzie - glowa w dol i mam wszystko w dupie...calkowite przeciwienstwo Effenberga. :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 maja 2006, 15:29

Wczoraj bylismy swiadkami potwierdzenia plotek jakie juz od dawna krazyly...Otoz Bixente Lizarazu z koncem tego sezonu konczy kariere...Poszedl on tym samym w slady Zidane`a swojego rodaka ktory rowniez podjal taka decyzje...Nasz 36 letni obronca byl w Bayernie od 1997 roku kiedy to przyszedl z Athletic Bilbao. Odniosl w tym czasie szereg sukcesow : 5 mistrzostw Niemiec ( 1999, 2000, 2001, 2003, 2005), 5 Pucharów Niemiec ( 1998, 2000, 2003, 2005, 2006), Liga Mistrzów (2001) oraz Puchar Interkontynentalny (2001). Liza dla francuskiej telewizji gdzie oglosil zakonczenie kariery powiedzial : "Jestem szczęściarzem, że mogłem doświadczyć wszystkich tych emocji, o których każdy piłkarz marzy. Doświadczyłem znacznie więcej, niż zakładałem. Mogę spojrzeć w tył z wielką przyjemnością i dumą."

Dziekujemy ci Liza za to co zrobiles dla nas :) za te 9 lat podczas ktorych grales na jak zawsze wysokim poziomie jak tylko potrafiles :) Dla nas zawsze bedziesz kojarzony z wielkimi sukcesami Bayernu, bo niewatpliwie bez ciebie bysmy tyle nie osiagneli :) Zawsze bedziesz w naszych sercach jako swietny obronca :)

Lizarazu po zakonczeniu sezonu bedzie pracowal jako ekspert w jednej z telewizji. :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 maja 2006, 9:32

Bardzo ciekawie zapowiada sie dzisiaj nasz mecz ze Stuttgartem :) Wydajemy sie byc faworytem w tym meczu ale jakby spojrzec na statystyki VFB to zespol ten na wyjazdach bardzo rzadko przegrywa...Choc ostatnio jest w dolku to nie nalezy ich lekcewazyc. Ostatnie mecze Bayernu z VFB to remisy...W rundzie jesiennej zremisowalismy 0:0 a w poprzednim sezonie bylo 2:2 po ciekawym meczu ;) Ostatnio Sttutgart przegral z Eintrachtem ale na pewno nie nalezy ich lekcewazyc. Bayern musi wygrac ten mecz bo juz czuje oddech Hamburga za plecami. Wczoraj HSV wygral mecz z Koeln 1:0 i do Bayernu traci tylko 2 pkt...Wiec powinnismy wyjsc na mecz z VFB jeszcze bardziej zmotywowani ;)

Co do absencji to w Bayernie ta lista jest dluga...Nie wystapia Karimi, Ballack, Görlitz, Ismael i Deisler...Mnie nie martwi to ze Ballack nie zagra bo ostatnio wogole on sie nie przyklada do gry (patrz Puchar Niemiec) i mysli juz o przyszlym sezonie w nowym klubie. W Sttutgarcie nie zagra tylko Heinen poza tym wszyscy sa gotowi do gry.

A to kadry obydwu zespolow na ten mecz :

Bayern : 1 Kahn (B), 2 Sagnol, 3 Lucio, 6 Demichelis, 21 Lahm, 23 Hargreaves, 31 Schweinsteiger, 11 Zé Roberto, 7 Scholl, 10 Makaay, 14 Pizarro, 22 Rensing (B), 29 Dreher (B), 16 Jeremies, 19 dos Santos, 20 Salihamidzic, 24 Santa Cruz, 33 Guerrero, 39 Ottl, 69 Lizarazu

Stuttgart : 1 Hildebrand (B), 2 Hinkel, 6 Fernando Meira, 17 Delpierre, 32 Beck, 20 Soldo, 7 Meißner, 13 Tiffert, 22 Grönkjaer, 38 Ljuboja, 10 Tomasson, 37 Hammel (B), 41 Langer (B), 5 Babbel, 8 Bierofka, 11 Hitzlsperger, 12 H. Gerber, 14 Carevic, 18 Cacau, 21 Magnin, 33 Gomez, 40 Gentner

Mysle ze Bayern powinien sobie poradzic :) U bukmacherow kursy chodza 1.40 za wygrana FCB wiec to tez o czyms swiadczy ;) Chociaz na wczorajszy mecz z Litwa kursy byly podobne a co bylo to sami wiemy...

FORZA BAYERN :!:

PS: Sory za post pod postem

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 04 maja 2006, 17:42

Ladnie wczoraj Bawarczycy skopali VFB :lol: ...gdyby nie ta felerna skutecznosc wynik z 6:1 bylby mozliwy :/...przepis na sukces i ladna kombinacyjna gre - BRAK BALLACKA - juz od dawna o tym powtarzam :!:

Tak pokrotce musze pochwalic Bastiana S...ktory zagral wysmienicie...szkoda ze forma przyszla na koniec sezonu...ale przynajmniej Reprezentacja bedzie miala pocieche...

hehe...ktos ostatnio smial sie ze mnie ze stawaim Lucio na rowni z Nesta, Terrym i Puyolem :lol: 8)

Jeszcze kilka nowinek:
za Ballacka maja przyjsc:
1.Lincoln - odrazu odpada...nie ten poziom...
2.Basturk - niezle, niezle, ale tylko na skrzydlo...
3.Van Bommel - narazie sie opiera, ale przyjdzie Xavi i holender zmieknie troche...wydaje mi sie ze w Bayernie pokaze o wiele wiecej niz w Barcelonie z wiadomych wzgledow.

Poza tym: powazne zainteresowane Petrovem z Athletico oraz Berbatovem...ale to narazie nic pewnego...

Pewny natomiast jest Podolski oraz Daniel Van Buyten...

jakby tak wszystko ladnie wypalilo to ladna bedzie paka na przyszly sezon...

jeszcze jedno...nowe stroje wyjazdowe:D :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 05 maja 2006, 1:09

Gomez pisze:powazne zainteresowane Petrovem z Athletico
Po pierwsze. Nie ma takiej drużyny jak 'Athletico'. Zapewne chodziło Ci o klub z Madrytu - Atletico. Aczkolwiem, może o Athletic Bilbao. :think:
Po drugie. Bayern nie interesuje się żadnym Petrovem reprezentującym barwy Atletico Madryt, bądź Athletic Bilbao.
Po trzecie. Jeśli mówimy o jakimś Petrovie, to zapewne o tym, o którym w pewnym wywiadzie (lub wypowiedzi) wspomniał Lothar Mattheus. A była mowa o Stilianie Petrovie, który jest obecnie zawodnikiem (i tutaj Cię zaskoczę!) Celticu Glasgow.

Poważnie. :roll:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 05 maja 2006, 5:51

Martin Petrov...lewo-skrzydlowy pomocnik juz kiedys z Wolfsburga mielismy go sciagnac...widze ze malo domyslny jestes :roll:

Nie musisz mi pisac gdzie gra Stilian Petrov :roll:

Jezeli tak lubisz uswiadamiac ludzi to uswiadamiaj swoich kolegow albo rodzicow nie mnie :roll:bo naprawde nie ma potrzeby...akurat o tym co sie dzieje w Bayernie wiem doskonale...

Powaznie :roll:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 maja 2006, 1:33

DEUTSCHER MEISTER 2006 FC BAYERN MUNCHEN!!! :D 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 maja 2006, 9:27

No i mamy 2 raz z rzedu mistrza :D W tym sezonie mistrzostwo i puchar Niemiec :) Pierwszy raz w historii tak sie zdarzylo zeby obronic dublet na krajowym podworku :D Wczoraj co prawda wymeczyli remis z Klautern ale HSV sie potknal i juz do konca bedziemy grac na wiekszym luzie :D

Bayern Uber Alles :!:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 07 maja 2006, 10:44

Martinho pisze:Wczoraj co prawda wymeczyli remis z Klautern ale HSV sie potknal i juz do konca bedziemy grac na wiekszym luzie :D
Przecież jakby HSV wygrało a my zdobylibyśmy 1 pkt. to i tak gralibyśmy na luzie, bo mielibyśmy mistrza, więc nie rozumiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”