Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 64

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jankes
Skład C
Skład C
Reputacja: 1

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jankes » 11 lis 2013, 13:11

Przy wyborze selekcjonera tej reprezentacji było już niemal zaklepane, że będzie to Redknapp. Ni stąd, ni stąd ni zowąd wyskoczył Hodgson... Moim zdaniem gdyby angielski związek wtedy dokonał słusznego wyboru (Redknapp) to reprezentacja wyglądałaby o niebo lepiej. No cóż, można sobie gdybać...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2013, 13:49

Redknapp to taki nasz Smuda. Nie ma pewności, ze by się sprawdził w kadrze, gdzie nie może co dzień pracować z piłkarzami.

Awatar użytkownika
Jankes
Skład C
Skład C
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jankes » 11 lis 2013, 14:46

Takie ryzyko jest przy wyborze każdego trenera, który nie miał wcześniej do czynienia z reprezentacją. Np. takie ryzyko jest w przypadku Nawałki, było i się sprawdziło w przypadku Fornalika i Smudy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2013, 15:26

ryzyko można zminimalizować wybierając trenera, ktory nie spuścił z ligi kilka klubów :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 lis 2013, 18:43

To jest właśnie problem Anglików. Taki Townsed czy Ox nie rozegrali nawet połowę sezonu na światowym poziomie, a już niektórzy uważają, że na nich można oprzeć grę reprezentacji, której aspiracje sięgają nawet medali. Ci zawodnicy jak na razie nie prezentują niczego, czego byśmy nie widzieli w kilkunastu ostatnich latach w wykonaniu poprzedników. Technicznie nie ustępują skrzydłowym z Hiszpanii? Nie interesuje się za bardzo tamtejszą reprezentacją i ich ustawieniem, ale brzmi to jak kolejny żart(ot sama dwójka występująca na boiskach PL tj Silva i Mata biją o klasę Anglików jesli chodzi o technikę). Wczoraj przeczytałem niezły dwocpiy nt meczu na OT w wykonaniu sicksticka, ale myślałem, że to jednorazowy kabaretowy wyskok.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6276
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lis 2013, 20:11

red85 - czekam na cytat, w którym ktokolwiek pisał o 'opieraniu gry' na młodych skrzydłowych. W moich wypowiedziach znajdziesz tylko stwierdzenie, że ta dwójka 'ma potencjał' i że 'jeśli trafią z formą to mogą ugrać dużo', ale skoro piszesz o 'opieraniu gry' na tej dwójce to najwyraźniej ktoś kiedyś musiał coś takiego napisać. Czekam na cytaty.

Odnośnie mojej wypowiedzi nt wczorajszego spotkania - sprostowałem przecież w jednym z postów, że określenie 'różnica klas' było błędem z mojej strony. Nieładnie tak komentować czyiś post nie zwracając uwagi na kolejne, odnoszące się do nich. To się chyba nazywa czytanie miedzy wierszami. Jak mam poważnie traktować wypowiedzi kogoś, kto odnosi się tylko do części wypowiedzi, pozostałą zwyczajnie ignorując? Prócz przywołanej 'różnicy klas', którą już sprostowałem, nie zauważam zupełnie nic nieprawidłowego w mojej wypowiedzi. Dość powiedzieć, że ktoś kto nazywa kabaretem stwierdzenie że Arsenal tłamsił United w drugiej połowie by po chwili napisać, że to United tłamsiło Arsenal do momentu strzelenia gola... sam odgrywa niezły kabaret. Wiesz, to czy Arsenal tłamsił United w drugiej połowie można poddać pod dyskusję: czy ogromna przewaga w posiadaniu piłki, w głównej mierze na połowie rywala, ale nie zakończona groźnymi strzałami na bramkę jest tłamszeniem? Tutaj argumentów za i przeciw znalazłoby się bardzo dużo - ja uważam tak, ktoś inny inaczej, ale każdy na swoje większe lub mniejsze racje. Ale pod jaką dyskusję można poddać tekst o stłamszeniu Arsenalu przez United? Czy kilka chaotycznych akcji, zakończonych golem po rzucie rożnym jest tłamszeniem? Myślę że tutaj argumentów za nawet ty sam nie potrafiłbyś znaleźć.

Ciekawie wyszło - tutaj zarzucę mu coś czego nie napisał, tam wspomnę o wypowiedzi którą już dawno sprostował i podsumuję to jako kabaret. Ewidentnie musisz coś do mnie mieć :badziewie: Jeśli tak to zapraszam na priv, chętnie to przedyskutuję. Jeśli jednak twoje dopieprzenie się do mnie jest efektem tego, że w swojej osobistej, subiektywnej opinii po prostu się ze mną nie zgadzasz, to polecam wyluzować :)

Wracając do dyskusji, nie zgodzę się że Ox z Townsendem nie prezentują niczego innego od poprzednich angielskich skrzydłowym. Napisałem już o tym w poprzednim poście. To gracze dobrzy technicznie, dobrze czujący się w grze kombinacyjnej. Przcież Beckham, Sinclair, Lennon czy inny Wright-Phillips byli graczami o zupełnie innej specyfice - głównie biegali po linii i wrzucali. Jeśli twoim zdaniem Ox z Townsendem grają do nich podobnie, to polecam obejrzeć mecz z udziałem któregoś z nich.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 lis 2013, 20:36

Możemy się spierać o słownictwo, etc. i tak w nieskończoność. Fakt faktem, że napisałeś
W ogóle o ile dobrą dyspozycję do mundialu utrzymają Sturridge i Towsend, wyleczy się Chamberlain oraz formę złapią Wilshere czy Hart, to Anglicy mogą mieć najmocniejszą pakę od wielu lat.
Nastepnie wychwalałeś pod niebiosa właśnie Townseda i Oxa. Jeśli więc po takich wypowiedziach nie mam wnioskować, że wg Ciebie to kluczowi zawodnicy, to wybacz. Mój błąd.
Dość powiedzieć, że ktoś kto nazywa kabaretem stwierdzenie że Arsenal tłamsił United w drugiej połowie by po chwili napisać, że to United tłamsiło Arsenal do momentu strzelenia gola... sam odgrywa niezły kabaret.
Kabaretem dla mnie była nie tylko Twoja pierwsza wypowiedź, ale również i kolejne nt "lepszego futbolu" i tego kto miał więcej z gry. Na temat tłamszenie Arsenalu w ogóle się nie wypowiadałem.

Pzdr

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6276
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lis 2013, 20:42

red85 pisze:
W ogóle o ile dobrą dyspozycję do mundialu utrzymają Sturridge i Towsend, wyleczy się Chamberlain oraz formę złapią Wilshere czy Hart, to Anglicy mogą mieć najmocniejszą pakę od wielu lat.
Nastepnie wychwalałeś pod niebiosa właśnie Townseda i Oxa. Jeśli więc po takich wypowiedziach nie mam wnioskować, że wg Ciebie to kluczowi zawodnicy, to wybacz. Mój błąd.
Nie trudno o 'najmocniejszą pakę od lat', skoro praktycznie zawsze odpadają zaraz po fazie grupowej :)
red85 pisze:
Dość powiedzieć, że ktoś kto nazywa kabaretem stwierdzenie że Arsenal tłamsił United w drugiej połowie by po chwili napisać, że to United tłamsiło Arsenal do momentu strzelenia gola... sam odgrywa niezły kabaret.
Kabaretem dla mnie była nie tylko Twoja pierwsza wypowiedź, ale również i kolejne nt "lepszego futbolu" i tego kto miał więcej z gry. Na temat tłamszenie Arsenalu w ogóle się nie wypowiadałem.
W takim razie zwracam honor.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2013, 16:44

11 Anglików na MŚ w Brazylii wg Daily Mail, z .... 2007 roku Trafili z Theo :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 maja 2014, 16:21

Skład Anglików na mundial:
Goalkeepers: Joe Hart (Man City), Ben Foster (West Brom), Fraser Forster.

Defenders: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man Utd), Phil Jagielka (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Man Utd), Leighton Baines (Everton), Luke Shaw (Southampton).

Midfielders: Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Raheem Sterling (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Man City), Ross Barkley (Everton).

Forwards: Wayne Rooney (Man Utd), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Man Utd), Rickie Lambert (Southampton)

Stand-by list: John Ruddy (Norwich) John Flanagan (Liverpool), John Stones (Everton), Michael Carrick (Man Utd), Jermain Defoe (Toronto), Andy Carroll (West Ham), Tom Cleverley (Man Utd).
Jak widać mamy trzech zawodników z Evertonu. Jagielka i Baines to byli pewniaki i fajnie, że Ross też dostał szanse. Ciekawe czy przełoży się to na realne minuty na boisku, ale tak czy siak będzie to dla niego dobre doświadczenie. W obwodzie jeszcze jest Stones i w razie kontuzji któregoś ze środkowych najprawdopodobniej wskoczy do składu co byłoby świetną sprawą. To wielkie wyróżnienie dla 19-letniego chłopaka, który rozegrał w zasadzie pierwsze pół sezonu w Premier League. Bez wątpienia będziemy mieli z niego ogromną pociechę.

No i tak na marginesie to A. Cole zakończył karierę reprezentacyjną.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 maja 2014, 16:28

Fajny sklad, cieszy, ze jest trojka z Southampton, wyjscia z grupy nie zycze, ale dla takich pilkarzy jak Barkley czy Shaw bedzie to mega przezycie.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 12 maja 2014, 16:46

Dziwne ,że Carrick nie jedzie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 maja 2014, 16:51

Carrick jest po słabym sezonie i wyglada zle fizycznie ale na to sie składa że ma 33 lata i od lat grał praktycznie cały czas bo nie nie miał kontuzji- są młodsi, możliwe że Carrick by się przydał w jakim meczu bo taktycznie i w odbiorze czy przechwytach) zjada każdego srodkowego na śniadanie, niestety forma plus fizyczność juz nie ta. Dla mnie dobrze bo będzie wypoczęty na przyszły sezon.Ogolnie szkoda znizki formy i kontuzji Towsneda ze Spursów, naprawde fajnie się go oglądało. Jestem cholernie ciekaw jak Roy zestawi środek pola.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 12 maja 2014, 17:06

Bramkarze ok, choć spodziewałem się Ruddy'ego.

Jeśli chodzi o linię obrony to szkoda, że jednak Terry nie zechciał wrócić, ale trudno, należy uszanować jego decyzję. Lescott i Dawson od dawna się nie liczyli, ale środek defensywy i tak wygląda nieźle. Cahill i Jagielka chyba na pierwszy skład, choć obok Gary'ego chętnie bym widział Jonesa. Brakuje Cole'a... ech, liczyłem, że jednak Ashley poleci do Brazylii, nawet jeśli Baines jest świetny, w ofensywie nawet lepszy, a dla Shawa to będzie bezcenne doświadczenie.

Nie ma Younga, Cleverley'a, Carricka, czyli jak widać Hodgson wziął sobie do serca słaby sezon United. Szkoda, że Townsend tak opadł w drugiej części sezonu, wydawałby się lepszą opcją niż drewniany (acz pracowity) Milner. Są weterani, Gerrard i Lampard, to chyba ich ostatni Mundial (a na pewno w przypadku piłkarza Chelsea).

Kontuzjowany Jay Rodriguez, poważna strata, chłopak miał świetny sezon, do tego uraz Walcotta, ale ta czwórka napastników i tak może być skuteczna. Rooney i Welbeck znają się świetnie, Sturridge miał rewelacyjny sezon, a Lambert już udowodnił, że w tej reprezentacji sprawdza się jako zmiennik.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2014, 17:56

ja się z kolei cieszę, że Townsend nie jedzie. Niby dobrze grał, dużo wiatru robił, ale właśnie, on robił tylko wiatr. Chyba tylko Redmond oddał więcej strzałów od niego w lidze notując tylko 1 gola. Mial chyba też tylko 1 asystę na koncie. No nie przekonuje mnie chlopak z 1 golem i 1 asystą, by jechać na mundial.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”