Z tego co zrozumiałem to napisałeś że dla ciebie jedną z dwóch opcji głosowania jest wybór PiSu. Ja dodałem że nie rozumiem po co na nich głosowaćbellus pisze:Chyba dość jasno przedstawiłem swój tok rozumowania, następnym razem postaram się jaśniej.
Czyli przyczyną niespełnienia obietnic wyborczych przez PiS są wyborcybellus pisze:Co do samego programu - czym innym jest program polityczny, a czym innym możliwość jego realizacji przy takim a nie innym rozdaniu kart przez wyborców.
Jeśli to jest prawda to się zgadzam że można kogoś skompromitować ale nie oczerniać i wygadywać bzdury aby tylko dogryźć przeciwnikowi. Co wspólnego z wyborami miał np dziadek Tuskabellus pisze:Teraz trochę o kampanii wyborczej. Jaką twarz? Ja się pytam konkretnie o co Ci chodzi? Kampania wyborcza po to jest by zwalczać przeciwników, mówić o sobie w superlatywach. Wszystko to jest normalne. Kampania powinna być brudna, ciosy powinny być poniżej pasa, nie ma rzeczy których nie wypada ujawnić. Wszystko można powiedzieć jeśli to prawda.
Pewnie dlatego że z mass mediów czerpię swoją wiedzę ale znaczna większość Polaków tak postępuje bo nie przebywam na Wiejskiej z politykami więc skąd mam dowiadywać się co dzieje się w krajubellus pisze:Poważnie chcę wiedzieć, bo widzę że Ty wpasowujesz się niemal idealnie w stereotyp myślenia i widzenia Polski jaki kreują media - w Polsce dzieje się źle.
Służba zdrowia (przecież przez te strajki niektórym odmawia się udzielenia pomocy co jest obowiązkiem lekarza), sieć autostrad której nie ma, wiele rodzin które nie mogą związać końca z końcem przez co pół Polski wyjeżdża na zachód, biurokracja przez co na załatwienie czegokolwiek czeka się dłużej niż np buduje, korupcja, wykorzystywanie stołków przede wszystkim do realizowania własnych celów, handlowanie stanowiskami, afery afery i jeszcze raz afery. Czy np Kórnikowi nie przydałby się durny peron i nie chciano by aby zatrzymywały się tam pociągi jak Włoszczowej? itp. No ale chociaż bezrobocie spada bo pół Polski uciekło do Anglii. Musi być od razu jakaś wojna żeby ludzie narzekalibellus pisze:co takiego dzieje się w kraju?