Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 632

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 sie 2007, 12:26

Trzeba zacząć od tego, że Cannavarro też od razu nie grał bardzo dobrze. Potrzebował kilku meczy, aby zgrać się z zespołem. Przypuszczam, że podobnie będzie z Pepe. Nie od razu Kraków zbudowano. A swoją drogą Sir Keano, za 30 milionów jaki jest lepszy obrońca od Pepe? Oprócz Dani Alvesa za 300 milionów :roll: Przecież to naturalne, że zawodnik jeszcze potrzebuje czasu na aklimatyzację w danym zespole. Poczekamy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 12 sie 2007, 12:30

lisek_chz pisze:Cannavarro też od razu nie grał bardzo dobrze.
Jesli w ogole gral bardzo dobrze, nie liczac poszczegolnych spotkan. Sorry, ale Fabio jest jednym z najwiekszych rozczarowan poprzedniego sezonu. Nawet Oleguer byl lepszy.
lisek_chz pisze:za 30 milionów jaki jest lepszy obrońca od Pepe?
W sumie wartosc Pepe w porywach dochodzi do 15 mln, wiec pewnie tych defensorow troche sie znajdzie :think:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2007, 12:31

Fajnie lisek, że porównujesz Pepe do Daniela Alvesa. Szkoda, że grają na innych pozycjach i innych rzeczy się od nich wymaga, ale co tam. No i ta Twoja cena za Alvesa też bardzo adekwatna do realiów.

Powracasz do dawnej formy niestety.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 sie 2007, 12:33

Mentor, znowu do mnie się przyczepiasz?

Cytowałem, zobacz kilka poprzednich stron. jeden z użytkowników tak napisał. Że jeżeli Pepe jest wart 30, to Alves 300. :roll:
Sorry, nie chciało mi się budować większej wypowiedzi o tym jaki to żenujący jest Pepe.Jeśli to jest obrońca za 30 milionów to Alves jest za 300m
P.S Mentor, naciśnij Ignore koło mojego posta.
Berik pisze:W sumie wartosc Pepe w porywach dochodzi do 15 mln, wiec pewnie tych defensorow troche sie znajdzie
Może i się znajdą tacy, ale nie koniecznie lepsi. Real wiedział co robi, a to że jeszcze Pepe nie gra tak, jakby wszyscy chcieli to już niczyja wina.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 sie 2007, 12:37

Berik pisze:Sorry, ale Fabio jest jednym z najwiekszych rozczarowan poprzedniego sezonu
:D

grał słabo, ale bez przesady
Berik pisze:W sumie wartosc Pepe w porywach dochodzi do 15 mln, wiec pewnie tych defensorow troche sie znajdzie
wymieniaj :!: słuchamy kto wg ciebie byłby w stanie przyjsc za 15mln do Realu :?:

robson10 pisze:Dziwne że Real nie wygrał mając takeigo wojownika w druzynie jak Raul hahaha co on wogule jeszcze robi w Madrycie powienien juz go dawno nie być albo siedzieć na rezerwie a nie grać w 1 skladzie

gra tobie na złość

zebys mógł dalej pisać takie błyskotliwe przemyślenia tu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2007, 12:38

Ale wartość piłkarza to co innego. Ten ktoś chciał przez to powiedzieć, że Alves jest wart 10 razy więcej niż Pepe. A więc jeżeli Alves jest warty 30 mln to wartość Pepe wynosi 3 mln. Zdaniem tamtego usera oczywiście.

Z tym, że takie porównanie nijak się ma do tematu środkowego obrońcy dla Realu.

Jeżeli jakiś użytkownik napisze coś głupiego to nie musisz tego powielać tylko pokaż, że masz lepszy pomysł i efekt będzie zdecydowanie lepszy.

A IGNORE nie użyje bo jako moderator muszę sprawdzać wypowiedzi userów. Twoje również.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 sie 2007, 12:41

Wiem, przecież Dani Alves to całkiem inna bajka, biorąc pod uwagę głównie pozycję. Nie da się porównywać Pepe, środkowego obrońcy z ofensywnie ustawionym prawym obrońcą. Cannavarro rzeczywiście w poprzednim sezonie grał co najwyżej przeciętnie, ale swoją klase ma. Nie można mu niczego odmówić. Zobaczymy jak będzie w tym sezonie, ale razem z Pepe będą mogli stworzyć jednąz lepszych obron w La Lidze.

No to nie używaj.

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 12 sie 2007, 12:45

Może nie błyskotliwie ale Raul gra padake od 3 sezonów i nawet wielcy fani Raula to mogą potwierdzić

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 12 sie 2007, 12:48

Myślę, że do wyjęcia był w tym oknie Gallas. Marudził coś jakiś czas temu, że się Arsenal nie wzmacnia., to go Arsene zrobił kapitanem. Jakby Real przycisnął w odpowiednim czasie to by go za te same pięniądze wyjęli co Pepe. Wiem, że Pepe młodszy jest ale raczej wolałbym mieć 5 lat pewnego stopera niż 10 niepewnego. Mimo, że nie byłbym tak skłonny do skreślania jakiegokolwiek piłkarza po jednym tylko meczu, a piłkarz chyba nie jest winny temu ile ktoś za niego zapłacił, a wszyscy zaraz wymagają od niego na początku niewiadomo czego. Z taką presją też się cięzko gra.

A poza tym to wczorajszy mecz określę słowem- żal. Real Madryt to rozsypka totalna. Brak mózgu w drużynie, brak płynności gry. Zero skrzydłowych, czterech napastników i to też przeciętnych obecnie. Widać, że bez Ruuda ta drużyna nie ma możliwości do strzelenia bramek, no ale mając tak kreatywnego playmakera jak Guti to co się dziwić. Gra obronna jak z polskiej ligi. Technika zawodników woła o pomstę do nieba. Gago przy każdym przyjęciu piłka odskakiwała na parę metrów. Balboa to jakiś zart jest, obrońcy Sevilli go na biegi brali, a nie wyróżńił się kompletnie niczym oprócz paru strat. Wolałem przełączyć momentami na konkurencyjnego Balboę- Rocky'ego 5 :lol: Komiczny widok przyznam i boli mnie trochę, że piłka światowa straciła tak dobry zespół jak Real, bo mimo ,że ich nigdy nie lubiłem to swego czasu byli klasą dla siebie. Ogólnie burdel na całego.

Sevilla też nic nie pokazała a karnego miała z dupy. Chociaż w przekroju meczu mieli chociaż kilka składnych akcji czego o Realu powiedzieć nie można. Mecz oglądało się z trudem, bo szarpana gra to nie jest to co lubię.

Także jeśli Barcelona mając takich przeciwników nie wygra ligi w tym sezonie to będzie wstyd.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 12 sie 2007, 12:55

vakabayashi pisze:wymieniaj Exclamation słuchamy kto wg ciebie byłby w stanie przyjsc za 15mln do Realu
Andrade(zagiac parol na niego i nie trafilby do Wloch), Pablo, Perea, Coloccini, Gonzalo(ten nawet za 10, to samo Perea i Pablo), Cris.

Nie rozumiem jednego. Wszyscy tu tak narzekacie, ze nikt do was nie chce przyjsc i musicie wydawac tyle ile chce potencjalny sprzedawca. To jak to jest? Real juz nie przyciaga swoja historia i latka najwspanialszego klubu swiata? nie, zebym sie nabijal, ale naprawde mnie to interesuje.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 sie 2007, 12:57

wazza pisze:Komiczny widok przyznam i boli mnie trochę, że piłka światowa straciła tak dobry zespół jak Real, bo mimo ,że ich nigdy nie lubiłem to swego czasu byli klasą dla siebie. Ogólnie burdel na całego
:shock: bezpowrotnie :D
wazza pisze:Gra obronna jak z polskiej ligi.
:heft: szczególnie Cannavaro zawalił 6 brameczek wczoraj :lol:
wazza pisze:Mecz oglądało się z trudem, bo szarpana gra to nie jest to co lubię.
ja myśle ze chyba grzeczniutko spałeś w łóżeczku bo juz było po 22 meczu chyba na pewno nie oglądałeś
wazza pisze:Gallas.
29 lat na karku, w dodatku nieco zmanierowany, przychodzący z ligi angielskiej nie wysoki obrońca w dodatku wolny i w grze podobny do Cannavaro :arrow: nie to czego Real szukał

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 12 sie 2007, 12:59

Berik Myslisz ze Atletico zgodziloby sie na transfer swoich pilkarzy do Realu za mniej niz 15 mln? Jesli w ogole by sie zgodzilo? Andrade nie chcial isc do Realu, Cris tez nie bylby taki latwy do wyjecia. Coloccini czy gonzalo to chyba nie ta klasa
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 12:59 przez peepe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 sie 2007, 12:59

wazza pisze: Sevilla też nic nie pokazała a karnego miała z dupy. Chociaż w przekroju meczu mieli chociaż kilka składnych akcji czego o Realu powiedzieć nie można. Mecz oglądało się z trudem, bo szarpana gra to nie jest to co lubię.

Także jeśli Barcelona mając takich przeciwników nie wygra ligi w tym sezonie to będzie wstyd.
Nie przesadzaj. Sevilla zagrala dobre zawody biorac pod uwage fakt, ze seson sie dopiero zaczyna i nie sa jeszcze w najlepszej formie. Karny dla Sevilli wedlug mnie sluszny. Duda raczej nie puscilby takiego kiksa w sytuacji sam na sam z bramkarzem, gdyby nie bylo kontaktu miedzy nim a Ramosem.

Co do ostatniego twojego zdania - ['].

Rzeczywiscie PD jest teraz slaba, najlepsze zespoly graja piach. Gratuluje jak po jednym meczu na poczatku sezonu oceniles gre najlepszych druzyn w Hiszpanii. Po jednym meczu w ktorym wlasciwie Real zagral bardzo zle, a Sevilla dosyc dobrze. Tak trzymaj.

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 12 sie 2007, 13:02

Nie oceniłem po jednym meczu tylko oceniłem brak progresu jakiegokolwiek w stosunku do tego co było w zeszłym roku, a brak nowych piłkarzy i grupa przeciętnych w Realu raczej nie napawa optymizmem. Ten mecz był tylko cząstką, budującą moją opinię, oprata na szerszych przesłankach.

A jak to była dobra gra Sevilli to spoko, żadnych pytań więcej, bo tak grający wczoraj Real to by Newcastle 3-0 u siebie rozwalił a nie potrzebował karnego od sędziego- magika. Bo jeśłi Ty oceniasz słuszność karnego po celności strzału Dudy to ok. Podstawowy błąd w sędziowaniu. Karnego daje się za czyn a nie za jego skutki, bądź ich brak.
@vakabayashi
1,81 to chyba nie jest niski wzrost, szczególnie, że w Hiszpanii mało gra się z głowy a Gallas świetnie gra głową. Do tego jest wystarczająco szybki na stopera. Terry jest od niego znacznie wolnijeszy. Ale widzę, że Ty byś wolał młodego a słabego niż 29-letniego dobrego. Tak trzymaj.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 13:10 przez wazza, łącznie zmieniany 1 raz.

Marquez
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marquez » 12 sie 2007, 13:10

vakabayashi pisze:
wazza pisze:Gallas.
29 lat na karku, w dodatku nieco zmanierowany, przychodzący z ligi angielskiej nie wysoki obrońca w dodatku wolny i w grze podobny do Cannavaro :arrow: nie to czego Real szukał
my naprawde myslimy o tym samym gallasie? tym _wolnym_ gallasie? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”