Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 633

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2009, 20:03

emdżej pisze:Vermaelen - ile on napsuł mi krwi kiedy ściskałem kciuki za Ajax w Eredivisie. Często sprawia wrażenie jakby mu się po prostu nie chciało. Nie dziwią mnie już w jego przypadku sytuacje, kiedy to rywal minie go z piłką, a on zupełnie odpuszcza pogoń za nim. Dobre mecze przeplata słabymi i niestety tych drugich jest ich więcej. Po przyjściu Wilaerta zresztą pozycja Vermaelena w drużynie zmalała. Częściej w środku gra Vertonghen i właśnie Wilaert. Również nie jest to zawodnik do Arsenalu.
post z maja :P tak mi się na wspominki wzięło :lol:
Albo Thomas się strasznie zmienił, albo emdżej o innym zawodniku pisał :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 gru 2009, 21:19

fieldy i po coś to wygrzebał? :lol: Powiem ci szczerze, że ja nadal jestem w szoku jak sobie Thomas w Arsenalu radzi. Nie wiem czy mu po prostu angielska liga odpowiada, czy z Wengerem pracuje mu się lepiej niż z trenerami Ajaksu. Albo po prostu wydoroślał :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2009, 21:44

Wygrzebałem, bo wszystko co napisałeś nie odpowiada temu jak Thomas gra :lol:
Często sprawia wrażenie jakby mu się po prostu nie chciało
Walczy chyba najbardziej na boisku
Nie dziwią mnie już w jego przypadku sytuacje, kiedy to rywal minie go z piłką, a on zupełnie odpuszcza pogoń za nim.
Rzadko mu ktoś zabiera piłkę, a jak już straci to nie ma mowy o odpuszczaniu.
Dobre mecze przeplata słabymi i niestety tych drugich jest ich więcej
Zdecydowanie wiecej ma świetnych spotkań. Czasem jakiś błąd oczywiście się zdarzy, ale ogólnie gra bardzo dobrze.
Również nie jest to zawodnik do Arsenalu.
Polemizowałbym ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 gru 2009, 21:47

Nie kompromituj mnie już! :lol:
On naprawdę tak grał w Ajaksie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2009, 21:49

Sie pastwi nad chlopakiem...
field jak kontuzje? gramy jutro na Pompeys?

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 29 gru 2009, 21:59

na waszym miejscu odpuszczalbym wiekszosc wyjazdow Arsenalu w kwestii obstawiania tych spotkan :)

w obronie chyba wszyscy zdrowi po AV, Eboue juz na pucharze, na lewej Traore. Song i Diaby tez zagraja. Spodziewam sie jednak ze bedzie ciezko wygrac. Moze nie przegramy ale remis jest mozliwy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2009, 22:50

fieldy pisze:Kontuzjowani się: Clichy, Gibbs, Djourou, Fabregas, Rosicky, Denilson, van Persie, Bendtner,
wyboldowałem tych co grają regularnie jak są zdrowi :|
Rosicky ma szansę wrócić, ale pewnie od początku nie zagra. Poza tym bez zmian.
Ja bym nie ruszał tego meczu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2009, 17:47

Za kilka godzin gramy z Portsmouth, będzie ciężko, a jeszcze zła wiadomość nadeszła z klubu - Nicklas będzie się leczył 3 tygodnie dłużej niż zakładano. Miał już teraz jakoś wrócić w Nowy Rok, a będzie jeszcze 3 tygodnie pauzował, czyli pewnie tak jak Cesc, bo o nim coraz więcej piszą, że właśnie 3 tygodnie, a strona oficjalna milczy. Dobrą wiadomość pewnie by już podali, konferencja już była przecież.

Z Portsmouth będzie ciężko, choć to ostatni zespół w tabeli. Tu widać różnicę między np Hiszpanią, a Premier League. Tam Barca, czy Real gromią tych z ostatnich miejsc, w Anglii Portsmouth pokonali ostatnio na luzie Liverpool. Pompey wygrali 2 mecze z rzedu u siebie, nie mają jeszcze remisu ... byłbym spokojny o wynik, gdyby nie nasze urazy.

Clichy, Denilson, Cesc, Robin, Nicklas, Tomas ma wrócić niby, ale nie wiadomo czy zagra od pierwszych minut, ba - nie ma pewności, że w ogóle zagra. Jakby nie było są to podstawowi piłkarze, więc 4, 5 czy 6 podstawowych wyrzucić z jakiejkolwiek drużyny to nie będzie za wesoło. Song na szczęście jeszcze został, ale w Portsmouth chyba tylko Dindane zabraknie, Kevin-Prince Boateng i John Utaka nie zostali powołani do swoich reprezentacji, a Nwankwo Kanu, Nadir Belhadj i Hassan Yebda podobnie jak Song wyjadą później.

Pojęcia nie mam jak Wenger pomoc ustawi. Pewniakami są Diaby i Song, kto do kompletu ? Ramsey, czy Nasri ? Sam nie wiem który lepszy. Nasri się przydaje w ataku, choć może Theo zagra od pierwszych minut w ataku, wtedy Samir w pomocy.

W tym sezonie tylko raz strzeliliśmy bramkę w pierwszym kwadransie. Można by to poprawić trochę, bo zawsze bramka na początku meczu ustawia spotkanie i już się tak nie murują. Chelsea jakimś cudem pokonała Fulham, choć po 1 połowie nie zasługiwała na remis. United też raczej wygrają z Wigan na Old Trafford. Trzeba więc wygrać, bo znów stracimy dystans.

edit:

:| nie dosyć, że nie ma Cesca, to się jeszcze Theo połamał, znów :? :(

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 gru 2009, 20:21

Mówią, że nie ma wyników skanu Cesca więc może nie będzie źle.. zobaczymy w konferencjach po meczowych.. Nie najlepiej to widzę bez Theo, Cesca.. eh.. Może Fran wejdzie pokaże coś magicznego jak z Liverpoolem w CC? :lol:

Arsenal team in full: Almunia, Diaby, Sagna, Vermaelen, Nasri, Eduardo, Gallas, Ramsey, Song, Arshavin, Traore

SUBS: Merida, Fabianski, Wilshere, Silvestre, Vela, Rosicky, Eastmond

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2009, 20:42

Wenger przed meczem powiedział właśnie, że Cesc nie zagra przez ok 10 dni, zawsze to lepiej niż 21 dni. Na WHU nie musi być gotowy. Mam cichą nadzieję, że wróci na Everton 9 stycznia.

W składzie Arsenalu i Portsmouth nie ma ani jednego Anglika :!: Pierwszy raz w historii PL

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 gru 2009, 21:42

Dość spokojny, dobry mecz, co cieszy, biorąc pod uwagę nasze kontuzje oraz fakt, że mecz jest na wyjeździe. Po pierwszych 10 minutach mówiąc szczerze martwiłem się, że nie stworzyliśmy żadnych okazji. Dobrze gramy w defensywie (z wyjątkiem poślizgu Songa) i teraz najważniejsze jest nie dopuścić do powtórki z WHU... Najlepszą metodą byłoby wsadzenie jeszcze z jednej bramki i będzie dobrze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2009, 21:46

Diaby dziś rządzi w drugiej linii. Się chłopak rozegrał, już 3 kolejny świetny mecz w jego wykonaniu. Oby tak dalej i oby kontuzje go omijały. Także Song bardzo dobrze, to że się ślizgają to można wybaczyć, bo boisko na Fratton nigdy do najlepszych nie należało, a jeszcze jest zmrożone.

Cieszy, że Eduardo fajnie gra, w końcu widać, że jest na boisku. Ta bramka szczęśliwa, z Wolves też zdobył po rykoszecie. Mam nadzieję, że sam też coś dołoży. Tak, żeby nie było już wątpliwości.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 gru 2009, 22:50

Druga połowa b. dobra, oprócz nerwówki po bramce na 1-3.. swoją drogą obie bramki w drugiej połowie świetne :boje się: Ramsey wyśmienicie no i potem główka Songa była świetna również. Tym razem udało się "kill off" Portsmouth.. na 3-0 już wiadomo było, że raczej to wygramy więc ta bramka za wiele nie zmieniła, bez gola Aarona mogło być nieciekawie. Nawet Eastmond prawie coś strzelił. A więc Arsenal będzie miał dobry start w "twenty thousand and ten" :lol:

Teraz FA Cup.. jakim składem zagramy? Wydaje mi się, że Wenger traktuje poważnie(j?) ten turniej, na pewno o wiele bardziej niż CC, ale z WHU i to na wyjeździe chyba wystawi dość porządny skład. Zobaczymy raczej na pewno Fabiana jako zmiennika, ale poza tym chyba bardziej porządny skład.. Jak sądzicie?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2278
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 gru 2009, 23:47

fieldy pisze:Pierwszy raz w historii PL
Jak się nie mylę to w LM już chyba grali bez Anglika.Co do samej sprawy to Arsenalowi jak i Wengerowi chwały to nie przynosi bo co to za liga angielska gdzie nie gra żaden Anglik :? .Czytałem o projekcie, który nakazywałby klubom korzystanie z zawodników z tego kraju co liga.Uważam, że dobry pomysł bo wtedy mamy ligę angielską, ale nie tylko z nazwy.

///e : A to sorry, ja oglądałem United, nie zauważyłyem, że w Pompies też nie było Anglika.Ale to tym bardziej gorzej dla piłki.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2009, 0:02 przez Enjo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 30 gru 2009, 23:49

fieldemu chodziło o to, że to pierwszy mecz PL w którym w obu zespołach nie ma Anglika, a nie o sam Arsenal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”