Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 634

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 gru 2009, 0:18

///e : A to sorry, ja oglądałem United, nie zauważyłyem, że w Pompies też nie było Anglika.Ale to tym bardziej gorzej dla piłki.
Nawet w twoim cytacie widać ze "w historii PL" :lol:

Co do przepisów, to to nie przejdzie, bo byłoby niezgodne z prawem UE.. Może być tak jak w np. Hiszpanii gdzie może być tylko ileś osób spoza UE... ale nie może to być tylko Anglia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2009, 0:54

Na onecie Aarona pomylili z Alanem :roll:

Dziś w lidze zadebiutował Craig Eastmond, czyżby Wenger szykował niespodziankę na najbliższe tygodnie i chciał właśnie nim zastępować Songa ?
Fajnie było go zobaczyć w lidze, zwłaszcza po tym co pokazał z Liverpoolem w CC. Choć ja bym wolał Coquelina w 1 drużynie, jak już miałby ktoś nowy się częściej pojawiać.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 31 gru 2009, 1:44

Bez jaj prosze, 2 mniej ofensywne role za Fabregasem beda dzielic Diaby i Denilson :)
Chociaz nie wiem na ile wylecial Brazylijczyk ale jest jeszcze Ramsey.

Hierarchia w srodku wydaje sie byc taka
-Cesc i Song pewniaki
-3 miejsce w srodku oraz ewentualne zastepowanie powyzszej dwojki to Diaby i Denilson, za nimi jest Ramsey.

Gdyby wyleciala 1 dwojka i Denilson to 3 zawsze moze byc Nasri lub Rosicky. Bezpieczniejsze opcje niz Eastmond. Poza tym Wenger po urazie Denilsona mowil cos w stylu 'jeszcze nie wiem czy nie bedziemy potrzebowac wzmocnien w pomocy' co tym bardziej wykluczaloby gre Eastomonda i Cocquelina. Z 2 strony znamy Wengera i nikt nie bylby specjalnie zdziwiony gdybysmy do gry o mistrzostwo wystawili 19 latka na tak kluczowej pozycji.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 gru 2009, 11:14

EnJoy's pisze:Co do samej sprawy to Arsenalowi jak i Wengerowi chwały to nie przynosi bo co to za liga angielska gdzie nie gra żaden Anglik
To wina Wengera, że dobrzy Anglicy są tacy drodzy :> Jak dla mnie to w zespole możemy mieć nawet 11 Francuzów, byle grali dobry futbol. Zresztą cały czas mamy Kota, który jeśli tylko zdrowie dopiszę będzie grał w wyjściowej jedenastce.
fieldy pisze:Dziś w lidze zadebiutował Craig Eastmond, czyżby Wenger szykował niespodziankę na najbliższe tygodnie i chciał właśnie nim zastępować Songa ?
Troszkę Cię chyba fantazja ponosi :P To jeszcze nie jego czas, chociaż w tych meczach, w których grał pokazywał się z bardzo dobrej strony. Myślę, że w styczniu dostanie kilka szans, ale raczej w roli zmiennika. Diaby wszedł do drużyny z marszu po kontuzji od razy taka forma :o Trzeba się teraz modlić żeby nikt go nie połamał, bo jest w gazie.

Wczorajszy mecz tak jak się spodziewałem, dość lekki i przyjemny. Dobrze, że w miarę szybko wpadła bramka, bo potem grało nam się już dużo swobodniej. Eduardo uderzył z wolnego, akurat wtedy mówiłem, że jest totalnie pod formą :lol: Na Fratton było już widać jakieś oznaki lepszej gry, ale to wciąż mało.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2009, 11:29

Jak dla mnie to w zespole możemy mieć nawet 11 Francuzów, byle grali dobry futbol. Zresztą cały czas mamy Kota, który jeśli tylko zdrowie dopiszę będzie grał w wyjściowej jedenastce.
A ja bym nigdy nie chciał takiej sytuacji. Wygląda to na sztuczny twór na chwiejących się nogach.

Cieszy mnie natomiast to, że Arsenal coraz bardziej łaskawym okiem spogląda w stronę Brytyjczyków. Gibbs i WIlshere to najprawdopodobniej przyszły gwiazdy AFC i całej ligi.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 gru 2009, 11:40

red85 pisze:Cieszy mnie natomiast to, że Arsenal coraz bardziej łaskawym okiem spogląda w stronę Brytyjczyków. Gibbs i WIlshere to najprawdopodobniej przyszły gwiazdy AFC i całej ligi.
Wenger stawia na nich bo są najzwyczajniej w świecie dobrymi piłkarzami. Nie wiem czy ma jakieś większe znaczenie dla niego fakt, że są to Anglicy :think: Być może wspominał o tym, w którym z wywiadów, ale nie jestem w stanie sobie tego przypomnieć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2009, 11:59

nie raz i nie dziesięć mówił, ze na dowód nie patrzy, tylko na umiejętności. A jak pojawi się jakiś Anglik który będzie tani i dobry, to też dostaje szansę. Theo, Gibbs, wczoraj Eastmond. Czy też wspomniany wcześniej Jacek.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2009, 12:19

A w mojej opinii to nie do końca dobre podejście do sprawy. Trudno bowiem zbudować prawdziwą drużynę, która jest zbieraniną ludzi z całego świata. Kręgosłup drużyny IMO powinni stanowić krajowi zawodnicy, którzy są z pewnością bardziej lojalni i zapewniają drużynie ciągłość.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2009, 13:08

Masz rację, że lepiej mieć chłopaków z regionu, którzy czują większe przywiązanie do barw klubowych, ale nic nie poradzimy.
Też bym chciał mieć w drużynie piłkarzy jak dawniej - Adamsa, Keowna, Parloura, Seamana, Dixona, czy Winterburna. Trzeba się jednak cieszyć z tego co jest. A póki ci co są w Arsenalu grają dobrze, nie ma co narzekac :]

Zajebista informacja - Diaby z nowym kontraktem :jupi:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 sty 2010, 18:08

A tu mamy ciekawostki od Wengera z dzisiejszego wywiadu..
Arsène Wenger may recall Philippe Senderos to the Arsenal side as he rotates his squad for the FA Cup Third Round tie at West Ham on Sunday.

The centre back, who has played just two Carling Cup games for the Club in 19 months, was facing a “big fitness test” on his foot injury when the manager spoke to TV Online on New Year’s Day. His selection would be a welcome return to favour for the 24-year-old who spent the whole of last season on loan at AC Milan.

“We have a big test today with Senderos, he could be back. He has had an inflammation under his foot and every time he started to play the pain came back. That's why I am a bit cautious today but he will have a definite test and we will see how he responds to that.

“He is physically very sharp because he has worked a lot with our fitness coach [Tony Colbert]. I just want to see now how he responds in training. I don't know yet, it is too early. I still have 48 hours to decide.
no i
Arsène Wenger does not expect any players to leave Arsenal on a permanent basis during the current transfer window.

The Frenchman says the only person likely to depart Emirates Stadium this month will be Jack Wilshere, who may make a loan move in order to gain first-team experience.

During his exclusive interview with Arsenal TV Online on New Year's Day, the manager was asked if he will sell anyone while the transfer window is open.

"No," he replied.
Czyli jednak Senderos nigdzie nie idzie? Wenger mówi, że miał kontuzuję stopy i dlatego nie grał.. :think:

edyta:
Arsenal have agreed a £3.5million deal for 16-year-old Brazil forward Wellington Silva, according to the player's agent.

The Gunners have tracked the Fluminense teenager after he impressed during a trial.

The player's agent, Rodrigo Pitta, told the Daily Mail: "We completed the transaction last week, the player is already Arsenal's and Fluminense have already received some money."

Arsenal have yet to comment on any deal.

Wellington cannot join up with Arsene Wenger's side until he turns 18 next year but Arsenal are believed to have paid 65 per cent of the fee up front, with the rest to follow when he arrives at Emirates.
Dziwne troche :think:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 sty 2010, 16:58

Arsenal team in full: Fabianski, Sagna, Gallas, Vermaelen, Silvestre, Merida, Ramsey, Song, Wilshere, Vela, Eduardo
Substitutes: Mannone, Diaby, Nasri, Traore, Eastmond, Emmanuel-Thomas, Gilbert

A jednak Senderosa nie ma, dalej kontuzja? Hmm... Poza tym taka dość mieszana jedenastka ale oczywiście trzeba oszczędzać piłkarzy... Obyśmy wygrali!

edyta:
nic nie gramy, mimo ze mamy więcej szans, strzałów ale nie gramy wcale tak dobrze. teraz wenger na nich pokrzyczy i będzie dobrze nie martwmy sie :lol: i jeszcze teoretycznie bardzo minimalny spalony na tej bramce diamantiego ale naprawdę minimalny..

edyta 2: nie wiem jak to zrobiliśmy, ale Arsene chyba nakrzyczał i podziałało :lol: Fabianski jak zwykle pokazał się z bardzo dobrej strony moim zdaniem, konsekwentnie pokazuje się z lepsze strony niż Almunia. Poza tym pozwolę innym skomentować mecz, ale jednak wejście Nasriego i Diaby'ego zrobiło ogromną różnicę.. nasze bramki świetne :o
Gramy ze Stoke City na wyjeździe w 4 rundzie.. w dalszym ciągu los nam rzuca ciężkie spotkania.. oczywiście Chelsea ma Preston.. wolałbym to no ale cóż, może znowu uda się wygrać, mogło być gorzej, mogliśmy trafić na Chelsea bo na Man Utd nie :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2010, 19:40

W 2 połowie już tylko my graliśmy, no tak od 50 minuty, żeby nie skłamać. Fabian bardzo dobrze. Diaby i Nasri zrobili różnicę. Oby Diaby'emu nic nie było po tym wejściu Jimeneza, bo fatalnie to wyglądało, a bez niego będzie kiepsko.
Vela lepiej na skrzydle sobie radził, a Dudu w środku, więc dobrze ze w końcu się zmienili. Jak Eduardo wygrał tą główkę z Upsonem, to chyba sam nie wie :lol: Piękna wrzutka Veli, przy pierwszym golu, też się dobrze zachował.

Szkoda, że znów rywal z PL i że znów na wyjeździe, ale nic nie poradzimy. Trzeba walczyć dalej.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 03 sty 2010, 19:49

Mecz ciekawy, do początku drugiej połowy dość wyrównany ale później Kanonierzy wyraźnie złapali rytm i West Ham praktycznie cały czas się bronił. Szkoda mi trochę Zoli, darzę faceta dużym szacunkiem, no ale taki jest futbol.

W następnej rundzie Stoke na wyjeździe czyli jedna z tych drużyn, które preferują zmienić się w jedenaście bobrów i postawić zaporę przed własną bramkę :lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 03 sty 2010, 20:07

W następnej rundzie Stoke na wyjeździe czyli jedna z tych drużyn, które preferują zmienić się w jedenaście bobrów i postawić zaporę przed własną bramkę :lol:

trzeba odrozniac mecze na Emirates od meczow na Britannia. Ogolnie dom=/=wyjazd

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 sty 2010, 20:09

Niestety i tego się obawiam, będzie bardzo ciężko.. a gdyby było na ES to już by było zupelnie inaczej.. pozyjemy zobaczymy, wydaje się, że Bendtner już wróci, może zagra Cesc i Clichy.. ogólnie będzie lepsza sytuacja kadrowa niż jest teraz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”