Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 638

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sty 2010, 20:38

Magnum pisze:12.52 Arsenal goalkeeper Manuel Almunia has revealed Sol Campbell is interested in returning to the club and would welcome him back into the squad.
No i co w tym dziwnego. Ja tam chętnie powitam Sola w Arsenalu. Wenger raczej banku nie rozbije w zimie, a jeśli Gallas i Vermaelen nabawią się jakiegoś urazu to będziemy w głębokiej dupie. Sol trenuje w naszym ośrodku od jakiegoś czasu i jeśli Wenger poważnie rozważa zaoferowanie mu krótkiej umowy to z jego formą może nie jest tak źle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sty 2010, 21:01

Popieram Ducha w 100%. Jak dziś Gallas ucierpiał, to się balem, że coś poważniejszego. Campbell to jednak wyższy poziom niż Senderos i Sylwek.

Dobrze, że United też stracili punkty, martwi Chelsea, w dodatku WKS i Ghana ponoć też rozważają opuszczenie turnieju, a to z kolei oznacza przedwczesny powrót Drogby, Essiena i Kalou. Oby nie.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 09 sty 2010, 21:04

Niech wroca, byle wrocil tez Song

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2010, 18:00

Dziś na stronie pojawiło się info, że Sol podpisał z nami kontrakt, ale szybko to usunęli.
Ciekawe co to znaczy.

Ciekawostka: Sol Campbell only lost 15 of the 135 games he played with Arsenal in the Premier League, keeping a clean sheet in 51.

Znamy już datę meczu z Boltonem - zagramy 20 stycznia, czyli 3 dni po meczu ligowym z ... Boltonem :lol: Wcześniej tylko raz się zdarzyło, żeby w lidze dwie drużyny zagrały 2 mecze, jeden po drugim.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 sty 2010, 18:40

Ale w kadrze na mecz rezerw z West Ham Sol się znalazł. Wydaje mi się, że sprawa jest jednak ostatecznie przesądzona i najpóźniej jutro będzie można spodziewać się jakiegoś oficjalnego info w tej sprawie.

Jak dla mnie krok we właściwym kierunku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2010, 19:10

Pewnie jak dziś dobrze wypadnie, to dostanie kontrakt do końca sezonu. Jak mam być szczery, to wolę Sola niż Senderosa w razie urazu Thomasa, czy Gallasa. O Sylwku nie wspominając :P
Wszystko ładnie i pieknie tylko mnie by bardziej interesował transfer formacji ofensywnej. Choćby też na te pół roku. Nicklas niby ma wrócić za tydzień czy półtora, wiec też nie wiadomo czy Wengera to nie przekona do zamknięcia sejfu na klucz :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 sty 2010, 19:13

No ale kogo kupisz. Gignac za drogi, Chamakh do wzięcia za darmo w lipcu, za Cole'a chcą jakichś ogromnych pieniędzy. Moim zdaniem Wenger prześpi to okno i pod koniec sezonu zacznie ofensywę w sprawie Marokańczyka.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 12 sty 2010, 19:24

Pewnie ze zamknie go na klucz, w zeszlym roku musial kupic Arshavina bo bez tej kasy i tak moglibysmy stracic kase z LM. Teraz czworka jest w miare bezpieczna. A sukcesy? Moga byc ale nie musza :P

A transfer Sola, o ile ten jest w dobrej formie jest swietna opcja. Wtedy mamy lepszego zmiennika niz S&S. Wydaje mi sie czy TV-WG grali od poczatku sezonu kazdy mecz w PL po 180 minut?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2010, 19:31

michal2 pisze:Wydaje mi sie czy TV-WG grali od poczatku sezonu kazdy mecz w PL po 180 minut?
Grali, jako jedyni zagrali wszystkie mecze w pełnym wymiarze czasowym. I to pokazuje tylko jak są ważni, ale również, ze prędzej czy później któryś wypadnie z gry, czy to z powodu przemęczenia [Gallas prędzej] czy też urazu jakiegoś. Aż dziw, ze mamy pół sezonu, a żaden z nich jeszcze nie wypadł nawet na 1 spotkanie. Dlatego Sol na ławce to imo dobra opcja, o ile rzeczywiscie do tego dojdzie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 sty 2010, 20:52

Philippe Senderos, który oprócz występów w mało prestiżowym Carling Cup nie zdołał się przebić do wyjściowej jedenastki Arsenalu, zapowiedział odejście z klubu. Transfer obrońcy wydaje się jeszcze bardziej prawododobny po tym, jak oficjalna strona The Gunners potwierdziła, że drużynę rezerw zasilił Sol Campbell.

- Chcę odejść z klubu - wyznał Senderos dla BBC Sport.

- Muszę regularnie grać przed zbliżającym się mundialem. Nie chcę grać tylko w rezerwach, chcę grać w każdym spotkaniu - dodał Szwajcar, który ostatni sezon spędził na wypożyczeniu w AC Milanie.
Czyli chyba przyjście Sola 100% :jupi:

A pamiętacie to? Art z 16 października :lol:
Arsenal have confirmed that former defender Sol Campbell is training with the club, but say there is no chance of him re-signing for the Gunners.

The controversial 35-year-old, who left League Two Notts County last month after only one game, is without a club.

"We are only helping him to get fit again. Is it going any further with us? No," said Arsenal boss Arsene Wenger.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 sty 2010, 21:03

Senderos sobie może chcieć, ale czy znajdzie się jakiś klub, który będzie chciał za niego wyłożyć nieco grosza w zimie? Po sezonie będzie wolnym agentem, ale skoro chciałby regularnie grać przed Mundialem. Myślę, że Wenger nie będzie zdzierał z przyszłego pracodawcy Szwajcara :lol:

Na razie gładko, łatwo i przyjemnie na Upton.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 sty 2010, 21:13

Duch pisze:Senderos sobie może chcieć, ale czy znajdzie się jakiś klub, który będzie chciał za niego wyłożyć nieco grosza w zimie
Myślę że jakiś średniak z mocniejszej ligi ma problemy z obrońcami i powiedzmy te 3 miliony (bo Arsenal chyba się więcej za niego nie spodziewa :?: ) wyłoży. W grę na pewno może wejść także jakiś potentat ze słabszej ligi np. Ajax czy Olimpiakos Pireus. Chłopak już w końcu jako takie doświadczenie zrobił ,a właśnie na taką ligę holenderską czy grecką jego poziom umiejętności byłby idealny ... A może ktoś z Championship albo dołu tabeli :?: Kto wie , opcji jest dużo pytanie jest tylko jedno, czy jest jakakolwiek drużyna która potrzebuje obrońcy w cenie 3-5 milionów ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2010, 23:19

Arsenal pokonał WHU, hat trick Jay'a Thomasa, chłopak podoba mi się coraz bardziej. Do tego podobno solidne 45 minut Sola.
Times pisze, że Sol ma dostawać 70 tys. na tydzień :lol: czyli więcej niż Cesc, mam nadzieję, ze to nie jest prawda. Znając Wengera na pewno nie :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 sty 2010, 23:30

Wie ktoś dlaczego Arsenal TV Online przestala transmitowac mecze rezerw? Akurat dzisiaj chciałem obejrzeć a tu dupa. :(

Ciekawostka.

12/1/10 - Emmanuel Adebayor speaks about the attack on the Togo team's bus... wearing an Arsenal polo shirt. Six months after joining Man City...?

:think:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 sty 2010, 8:10

Niemozliwe zeby Cesc zarabial tak malo, na pewno zarabia wiecej :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”