Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 65

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 16:26

Dobra. Czas też czasami kogoś pochwalić z reżimowej. Komentarz Miecugowa bardzo wyważony, a nie płaczliwy. Zaskoczonko. On jednak chyba jest tam mądrzejszy od tych śmiesznych propagandzistów i pewnie wie, że można było toczyć otwartą wojnę z PIsem 05-07 w trudnej koalicji, łatwej do obalenia, a teraz jak są jak jedna pieść, rządzą samodzielne, trzeba się z nimi liczyć i to mocno.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 lis 2015, 16:48

http://www.sport.pl/sport/10,67450,1916 ... xSportLink

Przykład 'obiektywności' GW - tytuł o wydźwięku pejoratywnym, wypowiedź Plawgo - jest na filmiku o wydźwięku więcej niż pozytywnym. Wy na prawdę nie widzicie jak jesteście indoktrynowani? Jesteście AŻ tak ślepi?

BTW - indeks giełdy skoczył po ogłoszeniu składu rządu, GW zdjęła artykuł...ale kabaret :rotfl: Gdyby nie ozob to nawet bym się nie zorientował.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 lis 2015, 16:54

MazurXIII pisze:http://www.sport.pl/sport/10,67450,1916 ... xSportLink

Przykład 'obiektywności' GW - tytuł o wydźwięku pejoratywnym, wypowiedź Plawgo - jest na filmiku o wydźwięku więcej niż pozytywnym. Wy na prawdę nie widzicie jak jesteście indoktrynowani? Jesteście AŻ tak ślepi?

BTW - indeks giełdy skoczył po ogłoszeniu składu rządu, GW zdjęła artykuł...ale kabaret :rotfl: Gdyby nie ozob to nawet bym się nie zorientował.
Dziwisz się? Ja ich całkowicie rozumiem. Przecież oni walczą o życie. Skończy się kroplówka finansowa ze spółek Skarbu Państwa.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 lis 2015, 17:00

Ja nie dziwię się GW. Ja ich doskonale rozumiem. Dla mnie dziwne jest tylko to, że niby inteligentni ludzie łykają ich prostacką propagandę jak młode pelikany, przyjmują ją za swoje poglądy i bronią jej jak niepodległości....to jest dla mnie niepojęte.

Swoją drogą sprawdziło się. Po 8 latach krytyki opozycji Michnik wreszcie zmienił linię gazety i zacznie krytykować rząd :haha:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 lis 2015, 17:34

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 lis 2015, 17:38

Zestaw to teraz z osiagnieciami Jarka :rotfl:

Obrazek

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 lis 2015, 17:59

ozob pisze:Zestaw to teraz z osiagnieciami Jarka
W 1976 rozpoczął współprace z KOR-em
W 1979 zostaje stałym publicystą wydawanego przez Macierewicza niezależnego pisma ''Głos''
W 1980 angazuje sie w działalność Solidarności, kieruje sekcją prawną Ośrodka Badan Społecznych
W 1981 roku podpisał deklaracje założycielską Klubów Służby Niepodległości
W 1981 po ogłoszeniu stanu wojennego dotarł do strajkujących w Hucie Warszawa. Zajmował się później dystrybucją wydawnictw podziemnych, brał udział w reaktywowaniu „Głosu''
W 1982 był jednym z założycieli Komitetu Helsińskiego w Polsce. Należał do autorów raportu o łamaniu praw człowieka w Polsce w stanie wojennym prezentowanego w 1983 na konferencji KBWE w Madrycie, a w 1989 do założycieli Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka
W 1983 nawiązał współpracę z niejawnymi władzami NSZZ „S” – Tymczasową Komisją Koordynacyjną, został kierownikiem Biura Społeczno-Politycznego TKK „S
W latach 1979–1982 był rozpracowywany przez kilka komend wojewódzkich Milicji Obywatelskiej w ramach spraw operacyjnego sprawdzenia
W 1990 był współtwórcą partii Porozumienie Centrum i został jej przywódcą.
29 stycznia 1993 był jednym z organizatorów tzw. marszu na Belweder, domagając się ustąpienia Lecha Wałęsy i dekomunizacji
W 2001 wraz z Lechem Kaczyńskim współtworzył partię Prawo i Sprawiedliwość, która w wyborach parlamentarnych w 2001 zdobyła 9,5%
W 2005 pomimo ciągłej medialnej nagonki Prawo i Sprawiedliwość pod jego przewodnictwem wygrało wybory parlamentarne, a on sam uzyskał mandat poselski z najlepszym indywidualnym wynikiem 171 129 głosów w okręgu warszawskim
W 2006 roku został Premierem rządu RP, przy ciągłym medialnym opluwaniu.
W wyborach w 2015 ponownie został wybrany do Sejmu w okręgu stołecznym, zdobywając 202 424 głosy, przy histerycznym opluwaniu medialnym, mediów establishmentu III RP jego partia zdobywa wiekszość głosów umożliwiającą samodzielne rządy po raz pierwszy w historii IIIRP
Ponadto zdecydowanie większa częśc osiągnięc Antka po 1990 roku nie byłaby mozliwa gdyby nie zaufanie jakim cieszy się u Premiera Kaczyńskiego.

Jarek - szacunek

Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6720

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 lis 2015, 18:19

Ciekaw jestem tego Szałamachy.

Zresztą, najważniejsze jest zaszycie ziarenka CHWAŁY I DUMY WIELKIEJ POLSKI NARODOWO-KATOLICKIEJ pod skórę tego tworu, którym jest dzisiaj naród Polski, żeby w przyszłości wyrósł z tego co najmniej Dąb Chrobry.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 lis 2015, 18:30

Obrazek

A to dobre. :rotfl:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1563
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 lis 2015, 18:33

Wielki minus za Ziobro. :rozga: :rozga: :rozga:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 19:10

Mnie ciekawi że nikt nic nie napisał o obiecanym podatku vat :mrgreen: miało być 22 % a będzie dalej 23 bo tak napisał Modzolewski. Czyli autor programu Pisu mówi jedno a Szydło drugie bo obiecała obniżkę. Szydło w debatach mówi że będzie 500 zł na KAŻDE(link od ozdoba) dziecko a okazuje sie że na 2 i kolejne.

To jak Panowi moge to już nazywac kłamstwem i oszustwem czy macie to w 4 literach bo zaraz jakiś eksper z tv republika oglosi że 23% vat jest lepszy dla nas? prosilbym o konkrety a nie typowe buhahaha.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 lis 2015, 19:20

Może dlatego, że PiS jeszcze nie zdązył rozpocząc swoich rządów, a wy juz rozliczacie go z obietnic z godną podziwu gorliwością.
No to jak to skwitować jesli nie srogim buahahahaha
Szczególnie jak przypomnimy sobie wasze ''rozliczenia'' (nie wszystkich, nie wiem czy Twoje akurat Giggsie, tak ogólnie pisze bo sie wpasowujesz w to rozliczanie rządów PiSu) PO z ich obietnic.
Ja wiem, że od PiSu wymaga się zdecydowanie wiecej niz od tych chłopków-roztropków z PO ale, na Boga, znajcie umiar.
W Polsce zawsze była taka zasada, że nowo wybrana władza po rozpoczeciu rządów ma 100 dni spokoju w czasie, których media i zainteresowani są powściągliwi w krytykowaniu. PiS nawet nie zdążył na dobre sformuowac rządu, o rządzeniu i tych 100 dniach nie pisząć, a już jest objeżdżany przez was za każde najmniejsze potknięcie. Smieszne, stąd jedyne co mi przychodzi do głowy to buahahahaha

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 19:25

Ja ich nie rozliczam, pisze tylko o pewnych faktach ktory już mają miejsce. Jesli Szydło mówi o obniżce do 22% a autor programu VAT Modzelewski mówi że nie mozna obniżyć bo ucierpią konsumenci(facet sie samozaorał tym tekstem) to ja się pytam jak to jest? Szydło mówi w debacie o 500 zł na KAZDE dziecko a okazuje się że na 2 i kolejne.

Dziwnym trafem nikt z prawicowych mediów o tym nie mowi, tak rozliczali rzad i obietnice a tutaj jeb cisza. :mrgreen:

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 09 lis 2015, 19:26

Niemieckie, polskojęzyczne media typu Onet czy Newsweek przechodzą samych siebie z tymi tytułami typu "największe oszustwo 25 lat"

Szmaciarze, nie dziennikarze.

Opórcz zmiany kursu na politykę propolską, a nie probrukselską, oczekuję rozliczenia byłej ekipy z efer, oj powypadają "trupy z szaf" jak nowi obejmą stanowiska i zobaczą co tam w tych szafach siedzi.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 19:32

Ja na ten przykład zrobiłem postanowienie. 8 lat rozliczałem rząd i trochę mi się znudziło. Przechodzę na pozycje Giggsa i teraz będę rozliczał opozycję. Z ulubionym pytaniem Pis jest jaki jest, ale to co proponuje opozycja to absurd. No bo przecież zmiana ok, ale jaka zmiana. Trzeba oto pytać i się temu przyglądać. Także myślę, że moja nowa rola będzie całkiem ciekawa :smoke:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”