Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 65

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 12:02

Patrząc się na nazwiska, to można powiedzieć że największe transfery dokonał Man City (Robinho, Jo, SWP, Kompany, Zabaleta) i ewentualnie Tottenham (Modric, Giovani Dos Santos, Bentley, Pavlyuchenko, Corluka), choć mam wątpliwości żeby to był tak duże wzmocnienia jak wyglądają na papierze. Owszem część się napewno uda (tu raczej widzę graczy defenaywnych czyli Corlukę, Zabalete, Kompanego) ale jakoś nie wydaje mi się by Dos Santos, Jo, czy kosmicznie drogi Robinho okazli się takimi wzmocnieniami jakim mają być.

Ogólnie to w tym oknie nie było tak szałowych transferów do premiership jak w latach wcześniejszych, kiedy takie gwarantowała czy Chelsea, czy Man Utd, lub okazyjnie inne kluby (Fernando Torres np.) teraz z naprawdę wielkich graczy trafili do Anglii tylko wspomniaty Robinho, Deco i kilku utalentnowanych graczy. Słowem polityka Premiership nie była już tak imperialna jak w ostatnich latach. Pewie dlatego że Chelsea czy Man Utd wzmacniać się już nie muszą, a to one gwarantowały tak nieprzyzwoite transakcje. Ciekawiej to okno wyglądało w SerieA :wink: :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2008, 12:10

Dodam tylko, że w tym oknie kluby Premier League wydały więcej niż przed rokiem.
I pewnie będzie z roku na rok coraz więcej. Ciekawe ile Man City wyda w styczniu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 12:24

fieldy pisze:Dodam tylko, że w tym oknie kluby Premier League wydały więcej niż przed rokiem.
I pewnie będzie z roku na rok coraz więcej. Ciekawe ile Man City wyda w styczniu.
A to już inna sprawa :lol: W Angli już wszyscy stracili rozsądek i w konsekwencji jak taki LFC kupuje za 20 mln funtów Keane'a lub Man Utd Berbatova za 30 mln funtow, to wszystkim wydaje się że jest normalnie...
...albo kim jest Bentley, że kosztuje tyle co Quaresma, Ronaldinho czy dwóch Van der Vaartów :?:
Zresztą czymś te nowe potęgi finansowe muszą być atrakcyjniejsze od prawdziwych potęg i tym czymś jest kasa. Dlatego Robinho trafił do City a nie do Chelsea...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 wrz 2008, 12:29

Tylko żeby wielkość transferów przełożyła się na umiejętności piłkarzy a nie tak jak ruscy robią, gdy jakiś zawodnik ledwo się wybije to już dają kilkanaście ojro.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 12:37

...albo kim jest Bentley, że kosztuje tyle co Quaresma, Ronaldinho czy dwóch Van der Vaartów
Zaliczył kapitalny sezon w Najlepszej Lidze świata, a Ronaldinho od dwóch gra piach, a Quaresma jak na razie szalał tylko w ogórkowatej lidze, a jego kontakt z lepszą ligą skończył się tragicznie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2008, 12:41

Tutaj się wyjątkowo zgodzę z Kamilem :]

David to świetny piłkrz, grał na razie w Balckburn, nie było go wiec w pucharach, wiec może nie wszyscy wiedzą jaki poziom prezentuje. W Blackburn z tego co pamiętam regularnie notował po 10 asyst. Treaz już ma na swoim koncie jedną, czy dwie.
On akurat przepłacony nie był imho.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 12:47

Rezus pisze:Tylko żeby wielkość transferów przełożyła się na umiejętności piłkarzy a nie tak jak ruscy robią, gdy jakiś zawodnik ledwo się wybije to już dają kilkanaście ojro.
Bo Ruscy muszą jeszcze bardziej szastać by kupić kogokolwiek...

A i nie zawsze przekłada się ta kasa na umiejętnosci. Przykładów ogrom. Np wczesne spektakularne transfery Chelsea jak Mutu, Veron, SWP, Paulo Ferreira (13 mln funtów) Damien Duff (17 mln funtów) czy puźniejsze jak Shevchenko. Lolejne teoretycznie niespecjalnie drogie transfery średniaków do Liverpoolu , które razem składają się na gigantyczną sumę, czy taki transfer Naniego za 25 mln euro do Man Utd, kiedy ten miał za sobą chyba 1 profesjonalny sezon w lidze portugalskiej. Do tego transfery takie jak ściągnięcie nagle i niewiadomo skąd do Młotów Teveza czy Mascherano, kupno Benta za 25 mln euro do Tottenhamu (ja wiem on się może jeszcze sprawdzić :lol: ale dla mnie to jednak za 25 mln można kupić kogoś kto zalicza się do światowej czołówki, kim Bent niewątpliwie nie jest)

PS: Fieldy skasuj sobie kilka zer w liczbie postów, bo wygląda to conajmniej nieprzyzwoicie :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 14:03

ak Mutu, Veron, SWP, Paulo Ferreira (13 mln funtów) Damien Duff (17 mln funtów) czy puźniejsze jak Shevchenko
Każdy mądry po szkodzie. Mutu miał ogromny talent i wówczas wielu nie uważało, ze zostal przepłacony. Duff świetnie spisywał w Blackburnie, z tego co pamiętam i United byli nim zainteresowani, a i w Chelsea na początku grał dobrze. Ferreira przy sprowadzaniu właśnie zdobył z Porto Puchar Europy świetnie spisując się na prawym skrzydle, również pamietam, że wymieniało się go jako następce Neville. Shevchenko był uważany za jednego z najlepszych piłkarzy świata.
Do tego transfery takie jak ściągnięcie nagle i niewiadomo skąd do Młotów Teveza czy Mascherano
Tevez i Mascherano zachwycali w Corinthians i w reprezentacji Argentyny, nie dziwota, że za takich graczy trzeba zapłacić.

Kod: Zaznacz cały

transfer Naniego za 25 mln euro do Man Utd, kiedy ten miał za sobą chyba 1 profesjonalny sezon w lidze portugalskie
Najpierw zachwycasz się Quaresma, który błyszczy w Portugalskiej lidze, a teraz psioczysz na Naniego, który błyszczał w tej samej lidze. Trochę konsekwencji. A Nani w kilku kapitalnych spotkaniach jak np. z Arsenalem w FA CUP, czy w kilku innych gdzie miał wiele asyst pokazał, że warto było w niego zainwestować. Czy aż tyle kasy? nie wiem, tak jak potrafi mnie zachwycić tak potrafi mnie tak irytować, jak nikt inny swoją głupią grą. Zobaczymy co w tym sezonie pokaże, na pewno nie można jeszcze stwierdzić, że kasa została wyrzucona w błoto.

Tak naprawdę to z wymienionych został przepłacony Bent, reszta IMO nie, ale co nie zmienia faktu, że w Premiership się płaci się w wielu przypadkach więcej za graczy niż są warci. Weźmy napad Spursów (już były :wink: ) IMO Keane był wart z 15 mln, a Berbatov 25. Tak gdześ o 5 obaj przepłacani. No, ale tak już chyba będzie z tymi transferami w PL jak się znajduą Arabowie którzy ciągle podbijają stawkę i maja być kolejni :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 14:19

fajnie że mi powiedziałeś o każdym zawodniku, którego wymieniłem że wcześniej potrafił grać dobrą piłkę, gdyby nie ty pewnie bym się nie zorientował :> Zresztą tak bronić to można każdego transferu :roll: Tiago też prezentował się świetnie, a w JUVE gra beznadziejnie, czy to oznacza że to nie była transferowa klapa i wywalone pieniędze w błoto :?:
Najpierw zachwycasz się Quaresma, który błyszczy w Portugalskiej lidze, a teraz psioczysz na Naniego, który błyszczał w tej samej lidze. Trochę konsekwencji
To że uważam Quaresme za zawodnika o klasę lepszego od Naniego i o dużo większym doświadczeniu nie oznacza że jestem jego fanatykiem, ba ja osobiście to go nie lubie, choć umiejętności docenić potrafię. Tymczasem Nani to gnojek, który ledwo wyskoczył, a już zapłacono za nieo 25 mln, co czyni go jednym z droższych transferów ostatnich lat, a jednym z najlepszych graczy nie jest i do czołówki mu bardzo daleko. Owszem ma technikę, jest dynamiczny, ale z jego indywidulanych akcji pożytek jest znikomy, nie jest kreatywny, czyli ogolnie sobie lata, tylko niespecjalnie wiadomo po co :P

A jak uważasz że transfery w Anglii nie są przesadzone to zobacz za jakie pieniądze jakiej klasy zawodników kupują czołowe zespoły Serie A czy La Liga...
Real za Van Der Vaarta dał jakieś 13 mln euro
Barca za Keite 9 mln euro
JUVE za Sissoko 11 mln euro
Inter Mancieniego za 13 mln euro

Wszystko dobrzy zawodnicy, a nie kosztują jak Keane 25 mln euro a koło 10 i tych przykładów można jeszcze sporo znaleźć...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 14:30

Tiago też prezentował się świetnie, a w JUVE gra beznadziejnie, czy to oznacza że to nie była transferowa klapa i wywalone pieniędze w błoto
Gdzie on prezentował się świetnie? :lol:
To że uważam Quaresme za zawodnika o klasę lepszego od Naniego i o dużo większym doświadczeniu nie oznacza że jestem jego fanatykiem, ba ja osobiście to go nie lubie, choć umiejętności docenić potrafię. Tymczasem Nani to gnojek, który ledwo wyskoczył, a już zapłacono za nieo 25 mln, co czyni go jednym z droższych transferów ostatnich lat, a jednym z najlepszych graczy nie jest i do czołówki mu bardzo daleko. Owszem ma technikę, jest dynamiczny, ale z jego indywidulanych akcji pożytek jest znikomy, nie jest kreatywny, czyli ogolnie sobie lata, tylko niespecjalnie wiadomo po co
Nie dziwne, że jest bardziej doświadczony skoro jest starszy. I tutaj też zadziało właśnie to, za młodego trzeba więcej zapłacić, dlatego Nani kosztował sporo. Scolari miał na szczescie zdanie podobne do mojego i uważał Naniego za lepszego i to on był pierwszym rezerwowym. Zachwyty nad Quaresma mnie niezmiernie bawią, błyszczy w jakiejś ogórkowatej lidze, w Barcie grał piach, a wszyscy go stawiają jako jednego z najlepszych skrzydłowych swiata. Chyba na podstawie filmików z YouTube, też chętnie tu wkleje kilka o Nanim :lol: I to co napisałeś o Nanim, pasuje również jak ulał do Quaresmy, jego indywidualne popisy nie wiele dają zespołowi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 14:41

Kamil232 pisze:
Tiago też prezentował się świetnie, a w JUVE gra beznadziejnie, czy to oznacza że to nie była transferowa klapa i wywalone pieniędze w błoto
Gdzie on prezentował się świetnie? :lol:
Widać że niespecjalnie śledzisz ligę franuską :twisted: Bądź co bądź, ale w Lyonie prezentował dobrą piłkę i jest to dużo lepsza rekomendacja niż kilka asyst w Blackburn :wink:
Kamil232 pisze:Nie dziwne, że jest bardziej doświadczony skoro jest starszy. I tutaj też zadziało właśnie to, za młodego trzeba więcej zapłacić, dlatego Nani kosztował sporo. Scolari miał na szczescie zdanie podobne do mojego i uważał Naniego za lepszego i to on był pierwszym rezerwowym. Zachwyty nad Quaresma mnie niezmiernie bawią, błyszczy w jakiejś ogórkowatej lidze, w Barcie grał piach, a wszyscy go stawiają jako jednego z najlepszych skrzydłowych swiata. Chyba na podstawie filmików z YouTube, też chętnie tu wkleje kilka o Nanim :lol: I to co napisałeś o Nanim, pasuje również jak ulał do Quaresmy, jego indywidualne popisy nie wiele dają zespołowi.
Quaresma w lidze portugalskiej zaliczyl w 82 występach 19 goli i 38 asyst, Nani w 56 9 goli i 10 asyst...
Quaresma ma też duże doświadczenie w LM a Nani nie :P
A co do teorii że za Naniego trzeba było zapłacić wiecej bo przed nim wiele lat kariery to było by coś w tym gdyby Quaresma miał już 30 lat i by można mowić w bliższej perspektywie o końcu kariery, a aż tak stary to on chyba jednak nie jest :?: :>

Acha i dlaczego nie odniosłeś się do tego:
A jak uważasz że transfery w Anglii nie są przesadzone to zobacz za jakie pieniądze jakiej klasy zawodników kupują czołowe zespoły Serie A czy La Liga...
Real za Van Der Vaarta dał jakieś 13 mln euro
Barca za Keite 9 mln euro
JUVE za Sissoko 11 mln euro
Inter Mancieniego za 13 mln euro
Bo ciekaw jestem dlaczego w Premiership nie zdarzają sie transfery klasowych zawodników w okolicach 10 mln euro, a w innych ligach to norma :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2008, 14:51

(L)oczkerson pisze: Widać że niespecjalnie śledzisz ligę franuską :twisted: Bądź co bądź, ale w Lyonie prezentował dobrą piłkę i jest to dużo lepsza rekomendacja niż kilka asyst w Blackburn :wink:
Czyli jednak nie doceniasz Bentley'a. Niedługo mecz z Wisłą, będzie okazja go zobaczyć, pewnie także będziesz oglądał.
Myśle, ze dużo sie nie pomylę, jak powiem, że na pewno będzie wyróżniającym się graczem w Spurs. Bo już teraz widać [nie tylko po asystach] że w chwili obecnej jest jednym z lepiej grających zawodników Spurs.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 14:53

Widać że niespecjalnie śledzisz ligę franuską :twisted: Bądź co bądź, ale w Lyonie prezentował dobrą piłkę i jest to dużo lepsza rekomendacja niż kilka asyst w Blackburn :wink:
Być może, Francuskiej nie specjalnie śledzę, pamietam go z Chelsea. Ale Ty równie nie śledzisz Premiership, Bentely to nie tylko kilka asyst...:]

Quaresma w lidze portugalskiej zaliczyl w 82 występach 19 goli i 38 asyst, Nani w 56 9 goli i 10 asyst...
Quaresma ma też duże doświadczenie w LM a Nani nie :P
Nani przecież grał w LM w Sportingu, a w tym sezonie to chyba znaszych zagrał najwięcej spotkań w LM.
Pozatym w Najlepszej drużynie Europy w kilku spotkaniach zdobył kluczowego gola(Spursi) czy też miał kluczowego podanie(Everton, Sunderland, Lyon etc.) czy jedno i drugie(Arsenal). To dla mnie lepsza rekomendacja niż strzelanie goli jakimiś Academicom czy jak im tam.
Acha i dlaczego nie odniosłeś się do tego:

Kilka postów wyżej.
co nie zmienia faktu, że w Premiership się płaci się w wielu przypadkach więcej za graczy niż są warci. Weźmy napad Spursów (już były :wink: ) IMO Keane był wart z 15 mln, a Berbatov 25. Tak gdześ o 5 obaj przepłacani. No, ale tak już chyba będzie z tymi transferami w PL jak się znajduą Arabowie którzy ciągle podbijają stawkę i maja być kolejni :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 14:57

Czyli jednak nie doceniasz Bentley'a. Niedługo mecz z Wisłą, będzie okazja go zobaczyć, pewnie także będziesz oglądał.
Myśle, ze dużo sie nie pomylę, jak powiem, że na pewno będzie wyróżniającym się graczem w Spurs. Bo już teraz widać [nie tylko po asystach] że w chwili obecnej jest jednym z lepiej grających zawodników Spurs.
Poczekamy zobaczymy, 17 mln funtów to duża kasa i wielu piłkarzy o dużo lepszych rekomendacjach przychodziło za mniejsze pieniądze, więc będzie musiał grać naprawdę świetnie w Tottenhamie, bym stwierdził, że to dobry transfer (nie mówie że przepłacony, bo to inny poziom dysusji już wtedy)
co nie zmienia faktu, że w Premiership się płaci się w wielu przypadkach więcej za graczy niż są warci. Weźmy napad Spursów (już były ) IMO Keane był wart z 15 mln, a Berbatov 25. Tak gdześ o 5 obaj przepłacani. No, ale tak już chyba będzie z tymi transferami w PL jak się znajduą Arabowie którzy ciągle podbijają stawkę i maja być kolejni
15 mln funtów to jednak dalej dwa razy więcej niż 10 mln, więc nie wiem jak ten transfer ma nie być przepłacony jak w niedalekiej przeszłości 11 mln euro kosztował Toni :!: 11 mln euro Iaqiunta, który gorszy nie jest, około 10 mln euro niezwykle utalentowany Rossi, teraz Milito przyszedł do Genoi za jakieś 10 mln euro

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 15:08

11 mln euro kosztował Toni
Moja wina, że goście oddają takiego gracza za pól darmo? Zresztą ważny jest też wiek Henry czy Anelka też nie zostali sprzedani za wielkie kwoty.
11 mln euro Iaqiunta
Dla Ciebie nie jest gorszy, wg. mnie jest gorszy od Keane. Zresztą mam zioma kibica Juve który opowiedział mi to i owo o tym graczu :lol:
około 10 mln euro niezwykle utalentowany Rossi
Giussepe?
teraz Milito przyszedł do Genoi za jakieś 10 mln euro
A co on pokazał w Zaragozie? Spuścił klub do 2 ligi to ile ma być wart?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”