Tenis - Strona 65

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 wrz 2010, 9:51

Nie no ładunek emocji był masakryczny w piątym secie. Serb jednak lepiej to wytrzymał i w kluczowych momentach popełniał mnie błędów własnych od Rogera. O widowni pisać już nie będę bo szkoda klawiatury. Finał Nadal - Djokovic ,Hiszpan w półfinale nie grał jakoś nadzwyczajnie z Youzhnym ale jednak jest między nimi różnica klas i na Rosjanina wystarczyło. Jeśli Novak będzie grał konsekwentnie i dobrze taktycznie jak wczoraj to możemy znów mieć horror, a nie trzeba przypominać jakie między tymi zawodnikami horrory już były ( finał w Madrycie czy Monte Carlo - oba z przed roku).

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 12 wrz 2010, 13:04

Nadal dziś wpierdoli Novaka. Szkoda. Liczyłem, że wejdzie Roger, bo wg mnie tylko on mógłby puknąć Hiszpana. No ale cóż. Trzeba będzie kibicować Serbowi.;]

A co do kibiców, czy chłopaczków podających piłki to bardziej mnie irytuje wiatr, który oglądamy, bo Amerykanom zachciało się budować trybuny na 70 tysi...

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 12 wrz 2010, 13:07

Kobiecy tenis jest nie do oglądania. Co najlepsze, kobiety, pomimo dużo gorszej oglądalności ich gry, zarabiają podobnie, co mężczyźni. Niesprawiedliwość...
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, 13:11 przez Anders, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 12 wrz 2010, 13:08

Anders pisze:Kobiecy tenis jest nie do oglądania.
A to niby dlaczego?

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 12 wrz 2010, 13:13

Oczywiście w stosunku do tego, co pokazują panowie. Ogladając najpierw 5-setowy bój Djoković - Federer, następnie nie sposób dla mnie oglądać panie, gdyż ... to nie to samo. Lubię tenis, ale z reguły ... męski. Nie te emocje.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, 13:14 przez Anders, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2906

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 wrz 2010, 13:13

Nierówne mecze, brak w miarę ciekawych i widowiskowych zagrań. Spore zmęczenie materiału w miarę upływu czasu. Wczoraj podczas meczu Serba ze Szwajcarem komentator trafnie opisał kobiecy tenis, gdy nie idzie to zawodnicy podnoszą się serwisem, albo po prostu wracają do gry, w kobiecym tenisie już praktycznie powrotów nie ma. Grają do 2 setów i pierdolą o równouprawnieniu, a żeby przynajmniej w 50 % było tyle emocji co w męskim wydaniu. :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 wrz 2010, 13:15

A ja się zgodzę. Może to zabrzmieć szowinistycznie, ale również nie oglądam kobiecych sportów. Może na igrzyskach się zdarzy, ale to z racji tego, że po prostu oglądam wtedy co leci. Ale siatkówki czy tenisa w wykonaniu pań z małymi wyjątkami nie oglądam, bo męski sport, a kobiecy to niebo i ziemia. Damski jest dużo mniej efektowny, dużo niższy poziom, wszystko wolniejsze. Wiadomo, że fajnie popatrzeć na ładne dziewczyny, ale to chyba jedyny plus.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 wrz 2010, 13:49

Ale siatkówki czy tenisa w wykonaniu pań z małymi wyjątkami nie oglądam, bo męski sport, a kobiecy to niebo i ziemia. Damski jest dużo mniej efektowny, dużo niższy poziom, wszystko wolniejsze. Wiadomo, że fajnie popatrzeć na ładne dziewczyny, ale to chyba jedyny plus.
Dokładnie. Pooglądać na korcie to ja mogę sobie tylko laski, a nie ich grę. Generalnie nie jestem fanem tenisa, ale lubię go pooglądać na tym wysokim szczeblu jak ćwierć/pół/finały wielkiego szlema, ale tylko w męskim wydaniu. Nigdy w życiu w damskim. Wszystko jest takie wolne,zero zwrotów akcji, a najbardziej to mnie już wkur** częste przełamywanie jednej czy drugiej strony, najpierw ta tą przełamie, by za chwilę sama dać się złamać i potem znowu złamie i znowu da dupy.

Ja również liczyłem na finał Fed-Nadal, ale cóż... Roger sam sobie jest winien miał dwa match ball'e i grał zbyt asekuracyjnie zamiast zaryzykować, a o tym jak oddał dwa ostatnie gemy to już szkoda gadać. To mnie zawsze w nim wkurw**, że w cieżkich momentach zbyt często pęka i wyrzuca piłki na taki out jak jakiś amator...

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 12 wrz 2010, 13:56

Bzdury. Nie mówię oczywiście, że kobiecy tenis jest równie emocjonujący co męski, ale też ma swoje uroki. Zawsze gdy słyszę, jak ktoś narzeka na kobiecy tenis przed oczami mam mecz IV rundy zeszłorocznego US Open. Pennetta ze Zvonarevą.

Coś niesamowitego. Emocji w tym meczu było tyle, co we wczorajszym pojedynku Novaka z Federerem. Razy 2. 8)

Rosjanka miała 4 piłki meczowe w 12 gemie 2 seta. W tie breaku miała jeszcze kolejne 2, a i tak przegrała.
3 set to już kompletna rozklejka Very. Przeszkadzało jej wszystko. Sędzia, opatrunki na nogach itp. Przegrała do 0, a ja od tamtej pory stałem się jej wielkim fanem. Wczorajszy mecz z Clijsters był do jednej bramki, bo Zvonareva wypompowała się w pojedynku z Woźniacką, którą wielu typowało do ostatecznego triumfu w tym turnieju.;]
Kamil232 pisze:zero zwrotów akcji
Właśnie zwrotów akcji w kobiecym jest ze 3x więcej niż w męskim. 8)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2906

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 wrz 2010, 14:13

Tak ty rzucisz jeden przykład, a w męskim tenisie co wielki szlem jest co najmniej jeden zajebisty mecz.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 12 wrz 2010, 14:21

Jeśli mam być szczery to w tym roku na US Open tak naprawdę podobał mi się (ale tak, że siedziałem ze szczeną przy podłodze) jedynie drugi set pojedynku Djokovicia z Blejkiem (cholera wie, jak to napisać poprawnie po polsku^^). Choć żałuję, ze nie było mi dane oglądnąć pojedynku Wawrinki z Murrayem, bo tam mogło się dziać coś większego. Żaden pojedynek Nadala, Federera, czy Djokovicia (choć niezłe było jego spotkanie z Troickim) nie był jakiś mega emocjonujący. Ten wczorajszy też był, jak dla mnie przynajmniej, taki ło.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 wrz 2010, 19:46

Wie ktoś jak wygląda dzisiaj sprawa odnośnie pogody w NY :?: Bo nie wiem na co się na dziś wieczór nastawiać :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2010, 19:49

Znowu posiedzimy do 00.30 i się dowiemy, że finał odwołany i turniej bez zwycięzcy :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 wrz 2010, 20:54

No własnie :roll: Wolał bym wiedziec jak się mniej więcej sytuacja klaruje ... A przecież mamy na forum kilku userów ze Stanów co mogliby jakis info udzielić :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2010, 22:21

Ładnie jest, będą grać. Przed telewizory!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”