Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 65

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 cze 2006, 23:30

brylancik pisze:Jakbyś ostatnio coś czytał to byś wiedział że Murinho powiedział że daje 7 dnia na ogłoszenie swojej decyzji i będzie rozmawiał o swojej sytuacji z zarządem klubu

Co ma Mourinho do Wengera :roll:

brylancik pisze:Co do Cole'a to sprawa jest zupełnie inna. On już od jakiegoś czasu nosi się z zamiarem opuszczenia klubu i to raczej nie jest nic nowego. Sęk w tym że jest to piłkarz bardzo podatny na kontuzję a w Madrycie są na tym punkcie przeczuleni.

Gdyby się nosił z takim zamiarem, to odszedłby już rok temu. Wtedy grał cały czas na najwyższym poziomie, a kontuzji miał stasunkowo mało. A skoro nie zrobił tego przed rokiem, gdy z klubu odchodził wielki Patrick (co poniekąd dało wile do myślenia piłkarzą Kanonierów), to dlaczego miałby to robić teraz, gdy na przyszły sezon szykuje się nam bardzo wyrównana drużyna :?:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 11 cze 2006, 23:55

RóżA
Z kolem to pożyjemy zobaczymy. Jak narazie mamy Carlosa więc jest w porządku

Oczywiście się walnąłem, chodziło mi o Wengera a nie Murinho.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 cze 2006, 20:58

Gdzieś przeczytałem, że Real Saragossa wypożyczył Andresa D'Alessandro z Wolfsburga.
To tak w ramach ciekawostki.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 16 cze 2006, 22:23

Do Atletico przybył nie dawno, bo wczoraj w nocy. Prawy obrońca, mistrz Europy - Seitaridis, przeszedł testy, były zawodnik Dynamo Moskwa uzgodnił z Atletico oficjalną prezentację która jest zaplanowana na najbliższy tydzień. Piłkarz poszukuje jakiegoś miejsca gdzie mógłby zamieszkać, chcę znaleźć dom jeszcze przed rozpoczęciem treningów w klubie zaplanowane na środę.

Podczas rozmowy z dziennikarzami Enrique Cerezo powiedział że Grek jest kolejnym ważnym ogniwem zespołu budowanego, by zdobywać trofea i osiągać sukcesy. Powiedział również iż wierzy w to, że Seitaridis będzie podstawowym zawodnikiem w klubie i że będzie stanowił zaporę nie do przejścia.

Później przyszła kolej na wypowiedź obrońcy Rojiblancos: "Bardzo cieszę się,że mogę grać w takim klubie jakim jest Atletico. Liga hiszpańska jest jedną z najlepszych lig na świecie, jesli nie najlepszą. Wiem że grają tu tak klasowi i znani piłkarze jak reprezentanci Hiszpanii: Antonio Lopez czy Fernando Torres, Argentyńczyk Maxi i wielu innych znakomitych piłkarzy. Wiem także o osiągnięciach mego nowego trenera - Javiera Aguirre. Wykonał naprawdę fantastyczną pracę z Osasuną w zeszłym sezonie."

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 20 cze 2006, 0:11

Słyszałem ostatnio o ewentualnej wymianie Adriano - Ronaldo, ale gdyby Ronnie odzyskał dawny blask w Interze....
Niepewna sytuacja jest w Juve, moznaby pozyskać np. Canavarro albo Zambrottę czy chociażby Ibrachimovićia :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 8:07

el_nino pisze:Do Atletico przybył nie dawno, bo wczoraj w nocy. Prawy obrońca, mistrz Europy - Seitaridis, przeszedł testy, były zawodnik Dynamo Moskwa uzgodnił z Atletico oficjalną prezentację która jest zaplanowana na najbliższy tydzień. Piłkarz poszukuje jakiegoś miejsca gdzie mógłby zamieszkać, chcę znaleźć dom jeszcze przed rozpoczęciem treningów w klubie zaplanowane na środę

:] No prosze to świetna wiadomość - szkoda tylko że w czasie gdy grał w Porto i biły sie o niego "wielkie firmy" wybrał podobnie jak Cositnha czy Maniche Ruską kase. Ale to nie zmienia mojej opini że jest świetnym prawym obrońcą. Kiedyś widziałem meczy Dynama gdzie grał w pomocy przy 4-4-2. Ale może dla tego że ma też ofensywne zalety. Ciesze się że beda miał mozliwość znów ogladania Greka w akcji, a na Vincente Calderon może tylko sie pokazac z jak najlepszej strony.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 20 cze 2006, 10:25

Atletico z takim składem, z takimi wzmocnieniami jakich dokonało np. Aguero, Costinha, Seitaridis, Pernia, Ze Castro powinni bić się o Europejskie Puchary. Tym bardziej że w tym sezon będzie przebywał na stanowisku trenera bardzo doświadczony szkoleniowiec, który z Osasuną osiągnął bardzo dużo. Mam nadzieje wiec że Atletico w nadchodzącym sezonie nie zawiedzie.

Ostatnio Milan zainteresowany jest napastnikiem Realu Madryt - Antonio Cassano, który nie sprawdził się w Hiszpanii. Bardzo prawdopodobne jest to że powróci do rodzinnych Włoch. Czy jednak dojdzie do transferu? Zobaczymy, tym samym oznaczało by to że z walki o świetnego Torresa który jest w niebywałej formie zrezygnowali. A jeśli nie to niech Atletico sprzeda go za 50 mln euro i niech kupią sobie Saviolle!

Powróce jeszcze do Milanu i do ewentualnego transferu Torresa do Włoch. Władze klubu AC Milan zaprzeczyły jakoby złożyli ofertę za Torresa w wysokości 20 mln funtów, informuje Adriano Galliani.

Działacz Rossoneri zamierza też zgłosić do FIFA zawiadomienie o niezgodnym z prawem piłkarskim działaniu Ramona Calderona. Kandydat na prezydenta Realu zapowiada sprowadzenie na Santiago Bernabeu, Kaki. Brazylijczyk ma kontrakt ważny jeszcze przez cztery lata i bez zgody klubu nikt nie może z nim rozmawiać o transferze.

Defensywny pomocnik reprezentacji Danii Christian Poulsen zmienia klub. Po wygaśnięcięciu umowy z Czwarta drużyną sezonu Bundesligi Schalke Gelsenkirchen, 27-latek wybrał zdobywcę Pucharu UEFA - FC Sevilla. Poulsen podpisał z Sevillą kontrakt trwający przez kolejne trzy lata.

Kolejną wiadomością o Hiszpańskich transferach jest to, że D'Alessandro został wypożyczony z Vfl Wolfsburg do Realu Saragossa. Argentyńczyk wcześniej został wypożyczony do klubu Premiership - Portsmouth. Hiszpanie wypożyczyli 25-letniego Argentyńczyka na rok z prawem pierwokupu.

W czwartek do porozumienia transferu Rogera Garcii doszły kluby Ajaxu Amsterdam z Villarealem. 29-letni piłkarz, który do Villarreal przyszedł przed czterema laty przejdzie do holenderskiego klubu na zasadzie wolnego transferu.

Wszyscy na pewno słyszeli o przejściu do FC Barcelony z Chelsea Londyn piłkarza którym jest Eidur Gudjonhsen, reprezentant Islandii. Gudjohnsen ma zastąpić Szweda Henrika Larssona, który wrócił do szwedzkiego klubu Helsingborg. Islańdczyk przeszedł do Mistrza Hiszpanii za 15,1 mln dolarów. Kontrakt Gudjonhsena z Barcą będzie ważny przez trzy lata. Gudjonhsen w Chelsea rozegrał przez 6 lat spędzonych w Londynie 184 mecze, zdobywając w nich 54 gole.

58-letni Javier Irureta został nowym trenerem Betisu Sevilla. Klub ze stolicy Andaluzji zajął w ostatnim sezonie dopiero czternaste miejsce i zwolnił trenera Lorenzo Serra Ferrera, który podpisał już kontrakt z AEK Ateny.

Ten post to kilka takich krótkich newsów z Hiszpanii ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 cze 2006, 11:11

el_nino pisze:Atletico z takim składem, z takimi wzmocnieniami jakich dokonało np. Aguero, Costinha, Seitaridis, Pernia, Ze Castro powinni bić się o Europejskie Puchary.
Przed tamtym sezonem Atyletico tez sprowadzilo wartosciowych graczy i uwazano ze powalczy o miejsce w pierwszej "4", a jak bylo to sami wiemy.... Czasami ogladalem mecze ligi rosyjskiej i Costinha nie zachwycal... Moze w Atletico sie odrodzi :?: Aguero to wielka niewiadoma, Bayern bil sie o niego ale Atletico wylozylo az 23 banki za niego co wg mnie jest wielka przesada... Jest to przeciez mlody zawodnik i niewiadomo jak sie zaaklimatyzuje w Primera Division... A jak sie prezentowal bedzie za killka lat tez niewiadomo,moim zdaniem Atletico go kupilo zeby bardziej go wypromowac w klubie i za kilka lat sprzedac z zyskiem... Bo nie sadze zeby to byl zakup na miare pierwszego skladu... Jakos nie wyobrazam sobie ataku Torres-Aguero, a o ustawieniu Argentynczyka na srodku pomocy juz nawet nie wspominam bo tam jest ostra rywalizacja.... Najlepszym zakupem przez Atletico wydaje sie byc Pernia, ktory swietnie sie prezentuje na mundialu ;) Czy umiejetnosci przelozy na gre w lidze :?: Zobaczymy.
el_nino pisze:Ten post to kilka takich krótkich newsów z Hiszpanii
Tez tak czulem ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 cze 2006, 11:45

El_nino napisałem w temacie Mercato Rossonerich - trzeba mieć dystans do tych informacji - bo mimo że teraz Fernando najblizej Milanu od trzech sezonów to nadal jest to co sezonowy kącik transferowy. Sam wiesz ile klubów marzy o El Nino - ale co ciekawe - wczoraj prezydent Atletico Marin Gil powiedział że jak coś 40 milionów euro zaczynamy gadac - i ble ble regułki a Łysy [Galliani] wcześniej powiedział:

- Nigdy nie zrobiłbym niczego bez wiedzy mojego dobrego przyjaciela, Miguela Angela Gil'a - prezydenta Atletico.

Obecyn prezydent to syn śp. Jesusa Gil'a [tak ?] bo to będzie ciekawe :]

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 20 cze 2006, 12:53

*_Zaza_* pisze:Obecyn prezydent to syn śp. Jesusa Gil'a [tak ?] bo to będzie ciekawe Krzywy
Prezydentem klubu przeciez jest Enrique Cerezo,

Czy umiejetnosci przelozy na gre w lidze Question Zobaczymy.

W Getafe grał bardzo dobrze, mam nadzieje że będzie również bramkostrzelny w Atletico.
Martinho pisze:Bo nie sadze zeby to byl zakup na miare pierwszego skladu...
Zostal kupiony by byc zmiennikiem Torresa lub Kezmana.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2006, 22:23

Rozkreca nam sie coraz bardziej rynek transferowy w La Liga

Deportico zakontraktowalo Rodolfo Bodipo oraz napastnika Getafe :arrow: Rikiego, o ktorego podobno zabiegalo kilka klubow. Depor szuka takze nowego bramkarza, po odejsciu z klubu Jose Moliny. Ciekawa jest takze sytuacja Tristana, ktory bardzo prawdopodobne takze odejsdzie, ale napeno nie do :arrow: Legii :P

Ciekawie robi sie takze w Valencii, bliscy odejscia do rodowitej ligi sa Stefano Fiore :arrow: Inter, Corradi :arrow: Torino, Parma oraz Di Vaio :arrow: Palermo. chec odejscia po Mundialu zglosil Pablo Aimar, zgode na transfer dostal, o zawodnika jak narazie pytaja sie dzialacze Liverpoolu i OM. Ciagle nie wyjasniona jest sytuacja Kluiverta, ktory niedawno chcial wrocic do Ajaxu, narazie w tym tamacie nie ma zadnycj nowsci. Wg. krazacych plotek w tym okienku druzyne opuszcza takze Ayala :!: i Mista

Prezydent Villarrealu ucial plotki na temat odejscia reprezentanta Hiszpani- Marcosa Senny i poinformowal, ze zawodnik po Mundialu podpisze nowy kontrakt.

Ponadto Atletico nadal szaleje i zakupilo kolejnego obiecujeacego pilkarza :arrow: Miguela de las Cuevasa z Herculesu. Zawodnik ten byl wyrozniajacym sie zawodnikiem w mijajacym sezonei w SegundaDivision w swoim zespole.
Kolejny anbytek, az sie powoli zastanawiam jak oni sie tam pomieszcza :roll: :?:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 27 cze 2006, 10:38

Kolejny anbytek, az sie powoli zastanawiam jak oni sie tam pomieszcza Rolling Eyes Question

No tak, jak na razie Atletico tylko się wzmacnia i nie widać żeby chciało kogoś sprzedać. Aguirre chce mieć silną ławkę rezerwowych, taką by zawsze kiedy kogos dopadnie kontuzja mógł go zastąpić innym świetnym piłkarzem.

Tym czasem Chelsea złożyła oferte za Fernando Torresa, nie podano sumy za jaką miałby odejść ale oprócz tego miałby dojść do Atletico Didier Drogba.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 10:54

Ciekawe wyglada sytacja Riquelme i Cesca Fabregasa - obaj są na liście odpowiedniu Interu i Realu i w obu przypadkach kluczowa role odgrywa ... Barcelona :] Dzięki aneksą w umowach :twisted: Inter daje 18 baniek ale bez klauzuli się chyba nie obejdzie [30 baniek za Romana :roll: hmmm może z 25 i jakiś piłkarzy typu Killy czy ktoś inny] bo Villareal mało zarobi jak zacznie wypłacać % - Real a w zasadzie nowi prezydenci mają Cesca wysoko na liście - ale to tez nie takie proste - pomijają fakt decyzji samego gracza jak i Kanoneriów :] Także będzie ciekawie a wygrać może Barca :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 16:25

*_Zaza_* bardzo wysoko jest też notowany Mama Diara, praktycznie kazdy ma go w swojej dlugiej liscie transferowej, przeplata się też nazwisko Joaquina i Reyesa. Śmieszy mnie natomiast obietnica przedwyborcza Villar Mir który jest gotów wydać 150 mln za Messiego :wink: Ale już niedługo bedzie my wiedzieć na czym stoimy, ja tam bym bardzo chcial Diare, jakiegoś środkowego obrońce np Carvalho i Lahma :P :wink: Po wyborach rozkręci się troche rynek transferowy :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 cze 2006, 17:06

Toudinho

To jest Diarra, a nie Diara ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”