Z tego miejsca chciałbym pozdrowić posła ziemi jeleniogórsko - legnickiej Szmajdzińskiego, który wystąpił dzisiaj na konferencji w sprawie wniosku o powołanie komisji śledczej w sprawie Barbary Blidy obok swojego mistrza ciętej riposty - Millera. Już naród niemal zapomniał jak wygląda prawdziwy lider SLD, już tylko czekam aż Oleksy wróci do łask (na moje to on właśnie teraz powoli staje się ostry jak brzytwa).TS borys IFC pisze:co do ewentualnego sojuszu to mnie najbardziej pasowalaby koalicja PO-LID ale niewiadomo czy tusk bedzie chcial wspolpracowac z lewica. donald mowil cos ze jesli wroci stara gwardia SLD czyli janik, oleksy, <b>miller</b> itp to nawet nie bedzie rozmawial z olejniczakiem. ja nie slyszalem zeby ci ludzie mieli znow pojawic sie w polityce ale na pewno jestem gorzej poinformowany od donalda
Konkretnie chciałem, żebyś zacytował Rydzyka to co tak bulwersuje Polaków, Żydów i ogólnie cały cywilizowany świat.Yukasz pisze:Czyli jak nie obraził Kaczyńskiej to za co później przepraszał
1. "to oszust ulegający lobby żydowskiemu"
2. "Gazetę Wyborczą", która "prezentuje cyniczną i przewrotną mentalność talmudyczną".
3. Pani prezydentowa z taką eutanazją? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijać ludzi, to sama się podstaw pierwsza
to tak w skrócie oczywiście to co zbulwersowało wszystkich.
ad.1 oszustem politycy nazywają się na lewo i na prawo nikt na to nie zwraca uwagi. Wielu udowadniało to, że PiS to oszuści - potem CI sami jak ktoś tak powiedział na prezydenta to nagle się oburzyli. Wg mnie tylko ta część tej nadaje się do analizy pod względem obrażania głowy państwa.
ad.2 zapraszam do lektury Michnikowszczyzny.
ad.3 jak dla mnie nie wykracza to poza ramy debaty, ostrej ale mimo wszystko debaty. Nie tylko czarownicą nazywano Pierwszą Damę - głównie ze względu na jej urok osobisty i typ urody.
Podsumowując powiedział co powiedział, nie chwalił prezydenta, ale kto teraz chwali? W ostrych słowach go skrytykował. Kolejny powód żeby go nie lubić i tyle. Nikogo nie zmuszają do uczęszczania do tej jego słynnej szkoły, a pasm radiowych jest więcej niż jedno. Więc żyjmy, uczmy się, pracujmy i nie zaprzątajmy sobie głowy Radiem Maryja.