Ogólna dyskusja o polityce - Strona 65

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 sie 2007, 23:49

TS borys IFC pisze:co do ewentualnego sojuszu to mnie najbardziej pasowalaby koalicja PO-LID ale niewiadomo czy tusk bedzie chcial wspolpracowac z lewica. donald mowil cos ze jesli wroci stara gwardia SLD czyli janik, oleksy, <b>miller</b> itp to nawet nie bedzie rozmawial z olejniczakiem. ja nie slyszalem zeby ci ludzie mieli znow pojawic sie w polityce ale na pewno jestem gorzej poinformowany od donalda
Z tego miejsca chciałbym pozdrowić posła ziemi jeleniogórsko - legnickiej Szmajdzińskiego, który wystąpił dzisiaj na konferencji w sprawie wniosku o powołanie komisji śledczej w sprawie Barbary Blidy obok swojego mistrza ciętej riposty - Millera. Już naród niemal zapomniał jak wygląda prawdziwy lider SLD, już tylko czekam aż Oleksy wróci do łask (na moje to on właśnie teraz powoli staje się ostry jak brzytwa).
Yukasz pisze:Czyli jak nie obraził Kaczyńskiej to za co później przepraszał
Konkretnie chciałem, żebyś zacytował Rydzyka to co tak bulwersuje Polaków, Żydów i ogólnie cały cywilizowany świat.

1. "to oszust ulegający lobby żydowskiemu"
2. "Gazetę Wyborczą", która "prezentuje cyniczną i przewrotną mentalność talmudyczną".
3. Pani prezydentowa z taką eutanazją? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijać ludzi, to sama się podstaw pierwsza

to tak w skrócie oczywiście to co zbulwersowało wszystkich.

ad.1 oszustem politycy nazywają się na lewo i na prawo nikt na to nie zwraca uwagi. Wielu udowadniało to, że PiS to oszuści - potem CI sami jak ktoś tak powiedział na prezydenta to nagle się oburzyli. Wg mnie tylko ta część tej nadaje się do analizy pod względem obrażania głowy państwa.
ad.2 zapraszam do lektury Michnikowszczyzny.
ad.3 jak dla mnie nie wykracza to poza ramy debaty, ostrej ale mimo wszystko debaty. Nie tylko czarownicą nazywano Pierwszą Damę - głównie ze względu na jej urok osobisty i typ urody.

Podsumowując powiedział co powiedział, nie chwalił prezydenta, ale kto teraz chwali? W ostrych słowach go skrytykował. Kolejny powód żeby go nie lubić i tyle. Nikogo nie zmuszają do uczęszczania do tej jego słynnej szkoły, a pasm radiowych jest więcej niż jedno. Więc żyjmy, uczmy się, pracujmy i nie zaprzątajmy sobie głowy Radiem Maryja.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2007, 0:07

bellus pisze: Konkretnie chciałem, żebyś zacytował Rydzyka to co tak bulwersuje Polaków, Żydów i ogólnie cały cywilizowany świat.
Kiedyś dostałem link do ciekawej stronki - http://www.radiomaryja.pl.eu.org/nagran ... 111-buczek

Niektóre nagrania to nadinterpretacja gościa, który to umieszcza (swoją drogą niezły fanatyk), ale niektóre nagrania to perełki.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 14 sie 2007, 9:08

maciek_88 pisze:
bellus pisze: Konkretnie chciałem, żebyś zacytował Rydzyka to co tak bulwersuje Polaków, Żydów i ogólnie cały cywilizowany świat.
Kiedyś dostałem link do ciekawej stronki - http://www.radiomaryja.pl.eu.org/nagran ... 111-buczek

Niektóre nagrania to nadinterpretacja gościa, który to umieszcza (swoją drogą niezły fanatyk), ale niektóre nagrania to perełki.
Wcześniej tego nie znałem - tej strony, dzięki. Znałem / widziałem / wiedziałem o istnieniu twórców tej strony. Swoją drogą współczuję, jeśli Ci twórcy (a tak wynikało z ich wypowiedzi w mediach) śledzą <b>cały</b> program Radia Maryja. No cóż, z nimi chyba też nie do końca jest dobrze. Z tej strony przesłucham sobie tylko wypowiedzi Michalkiewicza i tyle. Reszta mnie nie interesuje, mogą sobie mówić co chcą i kiedy chcą. Komuś się nie podoba niech słucha TOK FM, czy innego ROXY FM.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 16 sie 2007, 18:30

Wszyscy w mojej rodzinie są za PSL, ja byłem przez 2 lata(zacząłem się interesować polityką) za PO, ale teraz jestem orędownikiem PiS, przekonałem się szczególnie do prezydenta.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 sie 2007, 17:43

No to wkraczamy w pelni w kampanie wyborcza :P

http://wiadomosci.onet.pl/1595389,11,item.html

Za jakis czas bedziemy bombardowani podobnymi spotami

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 sie 2007, 15:20

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 38526.html
Polecam. Trzeba przypomniec, że Ojciec Tadeusz to zagorzały przeciwnik UE.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 29 sie 2007, 15:24

Jednego o.Dyrektorowi nie można odmówić! Zmysł do interesu to on ma!

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 sie 2007, 15:30

Marco_Van_Basten pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 38526.html
Polecam. Trzeba przypomniec, że Ojciec Tadeusz to zagorzały przeciwnik UE.
To, że jest jej przeciwnikiem niczego nie zmienia. Najbardziej znany redemptorysta w Polsce niszczy UE od środka i chwała mu za to.
Ktoś dobrze wypełnił wniosek, wychodził sobie tą dotację - tylko bić brawa. Żałować tylko tego, że większość uczelni publicznych / państwowych nie potrafi tego zrobić i to jest smutne.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 29 sie 2007, 15:37

bellus pisze:Najbardziej znany redemptorysta w Polsce niszczy UE od środka

Co moze jeden skromy redemptorysta, który jak sam mówi "nic nie ma" i "nie wiele moze" wobec wielkiej potegi WS* raczej nie wiele a juz na pewno nie ma mocy aby ja zniszczyc.
bellus pisze:Żałować tylko tego, że większość uczelni publicznych / państwowych nie potrafi tego zrobić i to jest smutne.
To nie jest smutne tylko normalne. Czyje są uczelnie publiczne/ państwowe otóż niczyje a wiec nikt o nie nie dba i nie stara sie o kase dla nich bo nie ma z tym zwiazanych swych interesów proste.

* podobno UE nie istnieje dlatego pisze WS

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 sie 2007, 15:54

franz pisze:* podobno UE nie istnieje dlatego pisze WS
Słusznie i prawdziwie. Tak z rozpędu napisałem, fakty to fakty i zaprzeczać im nie można.

Co do tych uczelni to myślę, że jedno drugiego nie wyklucza - wiele jest normalnych rzeczy / wydarzeń, które są smutne. Np. to, że w każdym systemie znajdzie się ktoś kto będzie żywił się na śmietniku. Uczelnie państwowe same kształcą ekspertów od pozyskiwania pieniędzy unijnych, a często same nie potrafią ich pozyskać (funduszy). Jest to jakiś paradoks, ale uważam że można to zmienić poprzez dobre zarządzanie - żeby nie pozostać gołosłownym. Nijaka Grażyna Malczuk, kanclerz Kolegium Karkonoskiego w Jeleniej Górze świetnie zarządza szkoła - a jest to uczelnia państwowa.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 sie 2007, 16:34

bellus pisze:To, że jest jej przeciwnikiem niczego nie zmienia.
A dla mnie to dużo zmienia bo taka osoba jest dla mnie obłudna. Jest przeciwna UE a czerpie od niej fundusze na cele aby spełnić swoje ambicje. To tak jakbym gardził kimś, obgadywał go plecami a potem pił z nim wódkę tylko dlatego że lubię alkohol czy też np jeździł z nim jego samochodem na uczelnię bo nie lubię pociągów i autem mi wygodniej. Ale poza tym nie chciałbym mieć z tą osobą nic wspólnego. Osobiście w takim przypadku jakbym nie chciał się z kimś zetknąć to na całego a nie kiedy jest mi to wygodne.
bellus pisze:Najbardziej znany redemptorysta w Polsce niszczy UE od środka i chwała mu za to.
Możesz mi powiedzieć w jaki sposób niszczy UE :?:
bellus pisze:Ktoś dobrze wypełnił wniosek, wychodził sobie tą dotację - tylko bić brawa. Żałować tylko tego, że większość uczelni publicznych / państwowych nie potrafi tego zrobić i to jest smutne.
Przynajmniej tu się zgadzam :P

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 sie 2007, 16:52

Na początek po raz kolejny powtórzę to co sądzę o ojcu Tadeuszu. Jest to człowiek sprytny , zmyślny. Jego dokonania są w jakimś stopniu imponujące - wpływ na wyniki wyborów ma dość znaczący. Oceniam go jako człowieka sukcesu. Tylko czym innym jest moja ocena osiągnięć czy to finansowych czy to "wpływowych", a czym innym jego ocena jako kapłana i autorytetu. Moim autorytetem moralnym nigdy nie był i nie wróże mu, żeby nim został. Radia Maryja nie słucham, wolę co innego niż "Osiedlowe Kółka Różańcowe". Bronić jednak będę swobody wypowiadania się. Atakować będę ślepe ataki o słabym zapleczu intelektualnym - gdzie jest za co krytykować to krytykujmy, ale nie na pałę i nie tylko z powodu nazwiska.

Tyle na wstępie.
Yukasz pisze:A dla mnie to dużo zmienia bo taka osoba jest dla mnie obłudna. Jest przeciwna UE a czerpie od niej fundusze na cele aby spełnić swoje ambicje. To tak jakbym gardził kimś, obgadywał go plecami a potem pił z nim wódkę tylko dlatego że lubię alkohol czy też np jeździł z nim jego samochodem na uczelnię bo nie lubię pociągów i autem mi wygodniej. Ale poza tym nie chciałbym mieć z tą osobą nic wspólnego. Osobiście w takim przypadku jakbym nie chciał się z kimś zetknąć to na całego a nie kiedy jest mi to wygodne.
Kolejna kwestia jest to, że moja wypowiedz była raczej w kategoriach żartu niż jakiejś moralno - etycznej analizy. Jednak skoro na taki tor zeszła dyskusja niech będzie. Mówisz, że to obłudne. Ja się zgadzam, tylko czy z punktu widzenia obłudnika, obłuda jest zła? Lepiej się do kogoś nie odzywać, pluć na niego, czy czerpać z niego zyski?

Pomijam tutaj kwestie moralności - nie mnie oceniać, jak i kwestie jakiejś wiarygodności przed słuchaczami.
Yukasz pisze:Możesz mi powiedzieć w jaki sposób niszczy UE

Zacytowałeś główną treść mojego żartu / ironii. Spokojnie, ja też potrafię się śmieć z ludzi których czasami bronie. Ironia, żart nie są mi obce - być może mimo pozorów.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 10:03

Ale jaja - w sumie tak mozna prawie ze kazdy dizen podsumowywac

Zatrzymany Netzel, Kaczmarek, Kornatowski - ten drugi zatrzymany o 7 w meiszkaniu dziennikarza, nie ma co sie dziwic rozpetala sie po takim czyms prawdziwa burza - Kornatowski i Kaczmarek mieli zdaje sie jutro wystapic przed sejmowa komisja do sluzb specjalnych - konfrontacja - narazie sa zatrzymani i nie wiadomo czy dojdze do skutku

Slucham komentrzay i slysze: republika bananowa - w sumie lekkie naduzycie ale co tam

Kaczmarek za tydzien mial wyglosic expose ale teraz to kto wie

Krotko - konca nie widac .....

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 11:36

czeher pisze:republika bananowa - w sumie lekkie naduzycie ale co tam
Spoko, jak ktoś się chce pocieszyć, to może powiedzieć - "ale w Zimbabwe mają gorzej!" :P

Swoją drogą, u Kaczorów to juz chyba nawet nie jest obsesja, to po prostu mania prześladowcza. Nie znalazłoby się dla nich jakiegoś wolnego miejsca w Tworkach albo innym miejscu odosobnienia? :>

Widzę, że dyskutujecie o ojcu Tadeuszu, który mieszka sobie (niestety) w moim pięknym mieście Toruniu - nie wdając się w wielkie debaty, powiem tyle - jako osoba wierząca i praktykująca uważam, że zakon redemptorystów najlepiej by zrobił przerzucając ojca Tadeusza na jakąś misję, najlepiej do czarnej Afryki. A Radio Maryja i Telewizja Trwam zostałyby jedynie w charakterze instytucji mających krzewić wiarę, bo do tego są stworzone, a nie do "zabawy w politykę".

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 11:58

Michał M pisze:u Kaczorów to juz chyba nawet nie jest obsesja, to po prostu mania prześladowcza.
http://wiadomosci.onet.pl/1596878,11,item.html

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”